- 10.02.2022
- 0.0 Reitingas
- 2433 Peržiūros
- Aptarti
Kuris patiekalas jums labiausiai primena pietus pas mamą? Man asmeniškai tikriausiai įvairūs troškinti mėsos kukuliai su bulvių koše ir burokėlių mišraine.
Šį kartą ir pas mane labai panašūs naminiai pietūs. Tik aš gaminu iš kalakutienos faršo. Mano mama juos ruošdavo iš vištienos. Pamėginkite juos pasigaminti ir suprasite, kaip skaniai gaunasi. Pievagrybių ir grietinėlės padažas čia labai dera.
Nors aš patiekiau su bulvių koše, bet žinoma galite pasirinkti ir kitą savo mėgstamą garnyrą.
Taip pat, jei namie neturite kalakutienos, drąsiai galite naudoti ir vištieną.
Ingredientai
- malta kalakutiena: 800 gramų
- kiaušiniai: 1
- džiūvėsėliai: 3 valgomųjų šaukštų
- druska: pagal skonį
- juodieji pipirai: žiupsnio
- prieskoninės žolelės: 1 arbatinio šaukštelio
- pievagrybiai: 200 gramų
- svogūnai: 1
- morkos: 1
- česnakas: 1 skiltelės
- padažų prieskoniai: 1 arbatinio šaukštelio
- grietinėlė: 200 mililitrų
- vanduo: 200 mililitrų
- aliejus: šlakelio
- kukurūzų miltai: 1 valgomojo šaukšto
- smulkinti krapai: 1 valgomojo šaukšto
- smulkinti svogūnų laiškai: 1 valgomojo šaukšto.
Recepto paruošimas
1. Patarimas prieš gaminant: Kalakutienos faršą geriau susimalkite patys. Šitaip patiekalas gausis skanesnis, nes pirktinėje maltoje mėsoje yra papildomų priedų, kurių mums visai nereikia.
2. Pirmiausia į maltą kalakutieną įmuškite kiaušinį, suberkite džiūvėsėlius, pagardinkite druska, pipirais ir prieskoninėmis žolelėmis. Gerai išmaišykite.
3. Suformuokite nedidelius kalakutienos faršo kukulius.
4. Tada daržoves nulupkite ir nuplaukite.
5. Morką sutrakuokite, svogūną ir česnaką supjaustykite smulkiais gabaliukais. Pievagrybius perpjaukite perpus.
6. Tuomet puode įkaitinkite aliejų. Sudėkite kukulius ir apkepkite iš visų pusių, kol gražiai apskrunda.
7. Iškeptus atidėkite į šalį, kol prireiks.
8. Tame pačiame puode sudėkite ir pakepinkite susmulkintas daržoves ir pievagrybius. Pabarstykite kukurūzų miltais, padažų prieskoniais ir druska. Išmaišykite ir pakepinkite maždaug minutę.
9. Tuomet supilkite grietinėlę ir vandenį. Gerai išmaišykite, kad neliktų miltų gumuliukų. Pakaitinkite kelias minutes.
10. Sudėkite kalakutienos kukulius ir patroškinkite maždaug 10 minučių. Pabarstykite žalumynais.
11. Labai skanu patiekti su bulvių koše. Skanaus!
Rekomendacija: Daugiau kalakutienos receptų rasite: Kalakutienos receptai.
Recepto Autorius Kviečiu į virtuvę
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau