Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal naujienos » Receptai | Patiekalai » 2022 » Vasario » 10

Virti kalakutienos kukuliai su daržovėmis pagal Beatą

kalakutiena, kalakutienos patiekalai, kukuliai, paukštiena, paukštiena

Dauguma mūsų tikriausiai valgėme kotletus arba įvairius kukulius. Šiomis dienomis vaikai jų valgo tikrai rečiau nei aš savo vaikystėje, bet aš vis dar mėgstu juos gaminti. Nes skanus maltinukas yra itin smagus dalykas, ir ypač jeigu į jį sugebi sutalpinti tiek pat daržovių, kiek ir mėsos! Tikriausiai augindama vaikus išmokau daržoves "kišti" visur kur įmanoma, kad vaikai jų nepastebėtų, nes vienų pačių labai mažai suvalgo.

O būtent faršas, kaip žinia, tuo ir puikus, kad jame lengvai galima "paslėpti" daržoves. Tik aišku, viskas privalo būti kokybiška. Aš visada stengiuosi pasirinkti kalakutieną arba triušieną, tad šį kartą parodysiu kaip pagaminti tokius kalakutienos kukulius su moliūgais. Jie gaunasi tokie salstelėję, purūs bei dideli. Ir dar išvirti sultinyje.

Kalakutienos krūtinėlių mėsa yra ta balta pati liesiausia kalakutienos dalis ir tiesiog fantastiškas vaikų maistas arba sportuojančių pasirinkimas. Todėl vis dažniau iš kalakutienos, o ne kokios kitos mėsos kepu visus kotletus arba gaminu balandėlius.

Šiek tiek apie daržoves šiame patiekale: Jeigu neturite moliūgo, tai galima dėti saldžiąją bulvę, sutarkuotą morką arba cukiniją, tik rekomenduočiau lengvai patroškinti, nes morkai reikia virti kiek ilgiau nei mėsai, o va moliūgas išverda itin greitai. Žinoma galite kepti senu geru močiutės būdu, bet sultinyje išvirti jie dar smagesni, maistingesni, lengvai galima pašildyti ir kitą dieną.

Jeigu vis dar bijote, kad krūtinėlės mėsa bus per sausa - galiu nuraminti, daržovės bei virimas sultinyje puikiai viską subalansuoja.

Kaip ir su kuo juos valgyt? Labai skanu patiekti su morkų ir kopūstų salotomis, su grikiais arba bulvių koše, kaip tik kam norisi.

Ingredientai

  • smulkinta kalakutų krūtinėlių mėsa: 900 gramų
  • moliūgas: 450 gramų
  • kiaušiniai: 1
  • avižiniai dribsniai: 300 gramų (arba avižų sėlenos)
  • poras: ~10-15 centimetrų
  • druska
  • pipirai
  • kmynai: gero žiupsnio
  • džiovintos petražolės: žiupsnio
  • ciberžolė: žiupsnio.

Recepto paruošimas

1. Iš pradžių moliūgą sutarkuokite burokinės tarkos pagalba.

2. Porą supjaustykite smulkiai.

3. Tada į dubenį sudėkite smulkintą kalakutienos krūtinėlę, sėlenas arba avižas, druską, pipirus, kmynus, petražoles, ciberžolę, tarkuotą moliūgą, pjaustytą porą ir viską gerai rankomis sumaišykite.

4. Užvirkite puodą su sultiniu, įdėkite ten pasmulkintą morką, porą, lauro lapą, kvapiųjų pipirų. Į vos burbuliuojantį sultin5 suleiskite vieną po kito tuos kukulius. Privalo virti iš lėto, ne kunkuliuoti ir taip maždaug 20 minučių. Tuomet jau išimame ir galima patiekti!

Rekomendacija: Daugiau kalakutienos kukulių receptų rasite: Kalakutienos kukuliai.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Naujausias Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram kanale. Jei manai, kad mano darbas yra naudingas, pasidalink, prenumeruok, padėkok ar paremk...

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar
TAIP PAT SKAITYKITE:
20.05.2022 laikas 08:06 Receptai | Patiekalai Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su pievagrybiais (video)

Į įkaitintą keptuvę pilkite aliejų ir dėkite sviestą. Suberkite pusžiedžiais pjaustytus svogūnus ir apkepkite 5 minutes. Suberkite cukrų, žiupsnį druskos ir kepkite dar 15 minučių, kol svogūnai susikaramelizuos. Atidėkite į šalį.

...

Skaityti daugiau

18.05.2022 laikas 22:12 Receptai | Patiekalai Konservuotų žirnelių sriuba su mėsos kukuliais
Galima sakyti, kad niekada į mėsos faršą aš nededu šviežio česnako. Iš anksto neapdorotas termiškai, po to kepant arba troškinant patiekalą, jis suteikia (bent jau mano asmenine nuomone) nelabai kokį skonį.

Skaityti daugiau

18.05.2022 laikas 22:05 Receptai | Patiekalai Keptas maskarponės sūrio pyragas su sausainiais ir kondensuotu pienu
Šį keptą maskarponės sūrio pyragą su kondensuotu tikrai pagamins net virtuvėje tik pradedantys naujokai. Šaldytuve atvėsintam desertui dar daugiau gaivos suteiks šviežios uogos - visi smaližiai garantuotai paprašys dar vieno gabaliuko....

Skaityti daugiau

24.05.2022 laikas 20:48 Kodėl špinatai turėtų atsidurti mitybos racione?
Špinatai – lapinė daržovė, kurią lengva rasti beveik bet kurioje maisto prekių parduotuvėje. Špinatus galima vartoti įvairiais būdais: valgyti virtus arba žalius, dėti į salotas ar trintus kokteilius. Tai ne tik skani, bet ir sveikatai naudinga daržovė, turtinga vitaminais bei mineralinėmis medžiago...

Skaityti daugiau

23.05.2022 laikas 18:24 ATSKLEISTA: Vuchano laboratorija atliko beždžionių raupų tyrimo rezultatus

Liūdnai pagarsėjusio Vuhano virusologijos instituto mokslininkų paskelbtame moksliniame žurnale buvo paskelbtas neseniai atliktas beždžionių raupų tyrimas, kuriame, kaip paaiškėjo, buvo naudojamasi funkcijos padidinimo tyrimais - prieštaringai vertinamu patogenų tyrimo metodu, galinčiu padidinti ...

Skaityti daugiau

23.05.2022 laikas 17:53 Naujose JK gairėse teigiama, kad beždžionių raupų atvejų kontaktiniai asmenys turėtų 21 dieną izoliuotis

Remiantis naujausiomis JK vyriausybės gairėmis, artimi beždžionių raupų ligonių kontaktai turėtų būti izoliuoti 21 dieną.

Skaityti daugiau

23.05.2022 laikas 17:41 Popiežius tyli, kai Kinijoje ir Honkonge Kinijos KKP areštuoja ir įkalina katalikų lyderius
Popiežius Pranciškus nieko nepasakė apie katalikų lyderių areštus ir įkalinimą Kinijoje ir Honkonge.

Skaityti daugiau

23.05.2022 laikas 17:28 Kinijos Vuchano laboratorijoje 2021 m. buvo eksperimentuojama su beždžionių raupais
Praėjusiais metais liūdnai pagarsėjusi Wuhano laboratorija Kinijoje eksperimentavo su beždžionių raupais, o šių metų pradžioje net paskelbė tyrimų ataskaitą tarptautiniame žurnale.

Skaityti daugiau