Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai – Patiekalai » 2022 » Kovo » 30

Keptuvėje troškinti kalakutienos kukuliai baltame grietinės padaže

Keptuvėje troškinti kalakutienos kukuliai baltame grietinės padaže

Tokie kalakutienos kukuliai, ruošti keptuvėje, yra "komfortiškas", gana nesudėtingai pagaminamas maistas. Jame yra itališkų skonių - aš naudoju itališkus prieskonius, parmezaną, špinatus. Šį kartą patiekiau su makaronais (naudojau makaronus be gliuteno) ir pakepintomis daržovėmis, bet Jūs galite pasirinkti ir savo pamėgtą garnyrą.

Kukuliai gavosi minkšti ir sultingi. Juos labai skanu valgyti ir kitą dieną pašildytus. Vietoje kalakutienos, drąsiai galite naudoti ir vištieną.

Kadangi mano keptuvė nėra labai didelė, aš kukulius kepiau per du kartus. Užtenka jų paviršių lengvai apkepinti, nes paskui juos dar reikės troškinti - grietinės padaže.

Padažą aš gaminau su grietine ir sultiniu. Naudojau ekologiško sultinio kubelio gabaliuką.

Iš nurodytų ingredientų kiekių man gavosi 18 kukulių.

Keptuvėje troškinti kalakutienos kukuliai baltame grietinės padaže

Ingredientai

Kalakutienos kukuliams:

  • kalakutienos faršas: 500 gramų
  • kiaušiniai: 1 
  • morkos: 1 nedidelės (smulkiai sutarkuojame)
  • kvadratinė duona: 1 riekės
  • džiūvėsėliai: ~3-4 valgomųjų šaukštų
  • smulkiai tarkuotas parmezano arba kitas kietasis sūris: ketvirtadalio stiklinės
  • česnakas: 2 skiltelių (susmulkiname)
  • itališkų prieskonių mišinys: 2 arbatinių šaukštelių
  • šviežios petražolės: 1 saujos
  • druska
  • juodieji pipirai
  • alyvuogių aliejus (kepimui).

Baltam grietinės padažui: 

  • grietinė: 0,5 stiklinės (naudoju 30% riebumo)
  • maži špinatai: 50 gramų
  • sultinys: 1,75 stiklinės (arba vanduo)
  • miltai: 2 valgomųjų šaukštų
  • pomidorų padažas: 1 arbatinio šaukštelio
  • garstyčios: 1 arbatinio šaukštelio
  • sviestas: 3 valgomųjų šaukštų
  • druska
  • juodieji pipirai.

Recepto paruošimas

1. Kalakutienos kukuliai: Nupjauname duonos šonus. Ją pamerkiame kelioms minutėms į vandenį. Tuomet jį nusunkiame iš duonos.

2. Dubenyje sumaišome kalakutienos faršą, kiaušinį, morką, sūrį, visus prieskonius ir druską. Įberiame džiūvėsėlių tiek, kad būtų lengva suformuoti kukulius. Juos formuojame drėgnomis rankomis.

3. Keptuvėje įkaitiname aliejų ant vidutinės kaitros.

4. Iš abiejų pusių pakepiname kalakutienos kukulius po maždaug 3-4 minutes. Jei turima keptuvė mažoka, galite tą daryti per 2 kartus.

5. Padažas: Keptuvėje ant vidutinės kaitros ištirpiname sviestą.

6. Maišydami mentele arba šluotele, pakepiname miltus maždaug 30 sekundžių arba kol susimaišys su sviestu. Masė privalo būti vientisa.

7. Po truputį, visą laiką maišydami, supilame sultinį ir grietinę. Tai darome, kol padažas sutirštėja, nebelieka gumuliukų. Tai trunka maždaug 5 minutes. Padažą užkaičiame.

8. Suberiame špinatus, garstyčias, pomidorų padažą, įberiame druskos ir pipirų pagal savo skonį.

9. Po kelių minučių primažiname kaitrą, sudedame kukulius. Troškiname maždaug 15 minučių.

10. Patiekiame su mėgstamu garnyru ir skanaujame!

11. Rekomendacija: Daugiau kalakutienos kukulių receptų rasite: Kalakutienos kukuliai.

Patiko receptas? Pasekite autorių Instagram ir/arba Facebook socialiniame tinkle.

Recepto Autorius Skanauk su Aušra

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
21.04.2024 laikas 11:58 Receptai – Patiekalai Švelnus, purus rabarbarų ir obuolių pyragas
Šis variantas toks paprastas, kad jį tikrai pagaminti net ir virtuvės naujokas. O galutinis rezultatas tikrai geras. Kiekvienas gabaliukas prie kavos susivalgo su didžiule šypsena. Pamėginkite!

Skaityti daugiau

21.04.2024 laikas 11:09 Receptai – Patiekalai Žirnienė su mėsos kukuliais, kurią visi girią!

Šiandien parodysiu Jums labai paprastą, bet itin skanią žirnių sriubą (kaip mano močiutė vadindavo - žirnienę) su mėsos kukuliais, bulvėmis ir morkomis. Ilgiausia proceso dalis, tai išmirkyti žirnius per naktį, kad jie greitai ...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 07:03 Receptai – Patiekalai Pilno grūdo avižinių dribsnių ir razinų sausainiai
Labai paprastai pagaminami, bet be galo gardūs sausainiai. Jeigu Jūs esate iš tų, kuriems razinos galėtų išvis neegzistuoti, tada naudokite džiovintas spanguoles arba kitas džiovintas mėgstamas uogas. Avižinių dribsnių bei razinų ...

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 09:24 Mėnulio šventyklos Maču Pikču paslapčių atskleidimas: inkų išradingumo ir dvasinio ryšio liudijimas
Giliai Andų kalnų masyve slypi istorikus ir turistus šimtmečius žavinti šventa vieta - Mėnulio šventykla Maču Pikču. Šį inkų civilizacijos pastatytą architektūros stebuklą iki šiol gaubia paslaptis, tačiau jo svarba inkų dvasingumui ir astronominiams...

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 08:31 Kokio ūgio buvo Jėzus Kristus?
2015 m. birželio 21 d. nuotraukoje popiežius Pranciškus liečia Šventąją drobulę Turino katedroje. Ji yra Šventojo Sosto nuosavybė.

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 08:12 2024 m. balandžio 26 d. horoskopas visiems Zodiako ženklams: kas laukia kiekvieno iš mūsų?

Šiandien Merkurijus baigia savo retrogradinį judėjimą, tampa tiesioginiu ir pamažu įsibėgėja. Tai reiškia, kad daugelis žmonių šiandien bus sulėtėję, sutrikę, pamirš įprastus dalykus ir viską darys lėčiau nei įprastai.

...

Skaityti daugiau