Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai – Patiekalai » 2022 » Vasario » 20

Naminiai ruginiai duoniukai su sėklomis

Naminiai ruginiai duoniukai su sėklomis

Tiems, kas mėgsta išsikepti savo virtuvėje naminės duonos, tikrai yra susidūrę ir su nesėkmės skoniu. Kartais taip nutinka, kad net ir labiausiai patyrusiai šeimininkei kartais perkepa, neiškepa arba ima ir neiškyla kepama duona. Su pastarąja mano santykis irgi visoks, tad kai jau noriu garantuoto rezultato, kepu duoniukus, jie itin tinka tada, kai maisto reikia pasiimti "su savimi", kai mėgstu keliauti visur su šeima ir turėti savo maisto.

Anksčiau aš duoniukus kepdavau iš kvietinių ir ruginių miltų (50/50), tyro vandens, trupučio aliejaus bei obuolių actu gesintos sodos. Bet kai geriau pagalvojau, supratau, kad tešlą galima gaminti su raugu, nebekilo jokių abejonių, kad tai bus mano kitas kepinys.

Po daugelio kepimų galiu labai lengva skirti pirmą vietą šioms duonelėms, jos turi itin malonios rūgštelės, yra porėtos ir skalsios. O kadangi jau ne vieną kartą gyriausi, kad mano namuose viskas rūgsta labai greit, kepu duoneles, raugindama visą masę, gal tame ir slypi paslaptis, kodėl jos tokios minkštos ir porėtos.

Gamindama visus produktus matuoju su ta pačia stikline 240 mililitrų. Iš nurodytų ingredientų kiekių man gavosi viena kepimo skarda ruginių duoniukų.

Ingredientai

  • ruginiai miltai: 4 stiklinių
  • drungnas vanduo: 3 stiklinių
  • saulėgrąžų branduoliai: 0,5 stiklinės
  • moliūgų sėklos: 0,5 stiklinės
  • sezamo sėklos: 0,5 stiklinės.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia miltus ir vandenį pilame į gilesnį indą, sumaišome ir paliekame šiltoje vietoje. Pradžioje masė gali pasirodyti per tiršta, bet rūgstant ji skystės. Kiekvieną dieną kelis kartus mediniu šaukštu pamaišome, ir kai jau pamatysime besiformuojančius burbulus, imkimės kepimo. Mano pačios namuose šis procesas trunka 1-2 paras, nelygu oro temperatūrai ir santykiniam drėgnumui namuose, rūgimas gali vykti ir iki 4 parų. Bene geriausias ir paprasčiausias testas ar tešla jau yra įrūgusi - pauostome, turi jaustis maloni rūgštelė.

2. Į tešlą įmaišome sėklas, druskos visai nededu, bet jeigu jums norisi sūrumo - įberiame vieną arbatinį šaukštelį. Sėklas taip pat galima dėti pagal savo nuožiūrą, svarbiausia, kad jų būtų daug.

duoniukai, kepiniai, užkandžiai, naminiai duoniukai

3. Kepimo skardą išklojame su silikoniniu kilimėliu (galite tam naudoti ir kepimo popierių).

4. Supilame tešlą ir formą dedame į orkaitės vidurį. Jungiame 150 laipsnių temperatūrą, kepimo režimą iš abiejų pusių ir kepame maždaug 60 minučių, per šį laiką susiformuoja plutelė.

5. Po to kepimo skardą ištraukiame ant darbastalio, palaukiame, kol šiek tiek pravės ir aštriu peiliu supjaustome norimo dydžio stačiakampiais.

6. Skardą dedame atgal į orkaitę, temperatūrą padidiname iki 180 laipsnių ir kepame dar maždaug 15-20 minučių. Skanaujame!

duoniukai, kepiniai, užkandžiai, naminiai duoniukai

7. Rekomendacija: Daugiau duoniukų receptų rasite: Duoniukų receptai.

Recepto Autorius Kūmutės virtuvė

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
21.04.2024 laikas 11:58 Receptai – Patiekalai Švelnus, purus rabarbarų ir obuolių pyragas
Šis variantas toks paprastas, kad jį tikrai pagaminti net ir virtuvės naujokas. O galutinis rezultatas tikrai geras. Kiekvienas gabaliukas prie kavos susivalgo su didžiule šypsena. Pamėginkite!

Skaityti daugiau

21.04.2024 laikas 11:09 Receptai – Patiekalai Žirnienė su mėsos kukuliais, kurią visi girią!

Šiandien parodysiu Jums labai paprastą, bet itin skanią žirnių sriubą (kaip mano močiutė vadindavo - žirnienę) su mėsos kukuliais, bulvėmis ir morkomis. Ilgiausia proceso dalis, tai išmirkyti žirnius per naktį, kad jie greitai ...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 07:03 Receptai – Patiekalai Pilno grūdo avižinių dribsnių ir razinų sausainiai
Labai paprastai pagaminami, bet be galo gardūs sausainiai. Jeigu Jūs esate iš tų, kuriems razinos galėtų išvis neegzistuoti, tada naudokite džiovintas spanguoles arba kitas džiovintas mėgstamas uogas. Avižinių dribsnių bei razinų ...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 07:30 Japonija pirmauja reikalaudama didžiosios farmacijos ir politikų atsakomybės už COVID marmalų genocidą

Žmonių, kurie mirė "pasiskiepiję" nuo Vuchano koronaviruso (COVID-19), artimieji reikalauja kompensacijų iš Japonijos vyriausybės, kuri, kaip ir Jungtinių Valstijų vyriausybė, skiepus stūmė panašiu formatu kaip operacija "Warp Speed...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 07:07 Kodėl kai kurie COVID-19 "vakcinos" šalutiniai poveikiai primena ŽIV simptomus?

Žurnale "AIDS Research and Therapy" paskelbtame atvejo aprašyme atskleidžiama, kad Wuhan koronaviruso (COVID-19) "vakcinos" šalutinis poveikis beveik visiškai atitinka simptomus, susijusius su ūmia ŽIV (žmogaus imunodeficito vi...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 06:50 Koks yra geriausias romėnų inžinerijos pavyzdys?
Visi žino akveduko veikimo principą - transportuoti vandenį pasitelkiant gravitaciją. Tai jau sudėtingas menas, nuolydis turi būti taisyklingas dideliais atstumais (ir švelnus, kad nenusidėvėtų akmuo), o tais laikais jie neturėjo šiuolaikinių geodezi...

Skaityti daugiau