Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai » 2022 » Vasario » 3

Karamelizuotų svogūnų pyragas - pica

Karamelizuotų svogūnų pyragas - pica
Tai tarsi pyragas, ir pica, ir užkandis viename. Tikriausiai net nebūčiau pagalvojusi, kad įmanoma taip skaniai paruošti svogūnus, kol pirmą kartą nepasigaminau tokio pyrago. Tikrai labai rekomenduoju pamėginti. Pirštelius galima apsilaižyti bevalgant. 

Beje, aš šį pyragą esu gaminusi tik su raudonaisiais svogūnais, su kitais nemėginau, tad negaliu pasakyti ar su jais pavyktų ir koks skonis būtų.

Ingredientai

  • miltai: 300 gramų
  • minkštas sviestas: 150 gramų
  • pienas: 120 mililitrų
  • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
  • druska
  • raudonieji svogūnai: ~500-600 gramų
  • nerafinuotas cukranendrių cukrus: 2 šaukštų
  • balzaminis actas: 50 mililitrų
  • juodieji pipirai
  • karštai rūkyta paukštiena: pagal skonį (aš šį kartą naudojau rūkytą antienos filė su oda)
  • džiovinti abrikosai: 1 saujos
  • žalumynai (papuošimui)
  • aliejus (kepimui ir tešlos formavimui).

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia miltus, kepimo miltelius ir druską suberiame į kombaino indą, sudedame minkštą sviestą, supilame pieną ir užminkome tešlą.

2. Tada aliejumi suvilgytomis rankomis suformuojame paplotį ir jį padedame ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos.

3. Svogūnus supjaustome pusžiedžiais.

4. Svogūnus suberiame į keptuvę su aliejumi ir apkepame.

5. Kai jau svogūnai suminkštėja, suberiame nerafinuotą cukranendrių cukrų ir kepame maždaug 3-4 minutes.

6. Po to supilame balzaminį actą, pasūdome, užberiame juodųjų pipirų ir kepame, kol actas nugaruoja. Nukaičiame.

7. Karštai rūkytą paukštieną supjaustome plonais griežinėliais, o džiovintus abrikosus - plonomis juostelėmis.

8. Sudėliojame abrikosų gabaliukus ant tešlos papločio, sužeriame svogūnus ir sudėliojame paukštienos gabaliukus.

9. Kepame maždaug 25-30 minučių įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros orkaitėje.

10. Patiekiame su mėgstamais žalumynais ir skanaujame!

Rekomendacija: Daugiau svogūnų pyragų receptų rasite: Svogūnų pyragai.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
20.12.2024 laikas 17:05 Receptai Kalėdų antis grilyje: skonis ir tradicija susijungia
Kalėdų šventės yra puiki proga mėgautis ypatingais patiekalais, ir antis grilyje yra vienas iš geriausių pasirinkimų. Šis receptas sujungia sultingą mėsą, aromatingą įdarą ir išskirtinius vaisių prieskonius, kurie suteikia unikalų...

Skaityti daugiau

20.12.2024 laikas 16:57 Receptai Marinuota skumbrė: skanus ir maistingas užkandis
Marinuota skumbrė yra ne tik skanūs, bet ir maistingi užkandžiai, kurie puikiai tinka tiek kasdieniam, tiek šventiniam stalui. Ši žuvis yra kupina omega-3 riebalų rūgščių, baltymų ir vitaminų, todėl jos įtraukimas į mitybą gali te...

Skaityti daugiau

20.12.2024 laikas 16:49 Receptai Silkė su džiovintais grybais: tradicinis lietuviškas skonis
Silkė su džiovintais grybais ir svogūnų pagardu – tai ne tik skanus, bet ir simbolinis lietuviškos virtuvės patiekalas, apjungiantis tradicijas ir modernumą. Šis receptas ypač populiarus, kai norima paruošti lengvą, tačiau sočę už...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 21:26 Storosios žarnos valymas nuo toksinų: 1 paprastas receptas
Virškinimo sistemos problemos, tokios kaip dirgliosios žarnos sindromas ar lėtinis vidurių užkietėjimas, yra vis labiau paplitusios. Daug žmonių ieško natūralių būdų, kaip pagerinti savo savijautą ir išvalyti gaubtinę žarną. Šiame straipsnyje pristat...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 19:19 Stebuklingas svorio metimas tinginiams: imbiero mišinys
Naujausi Kinijos mokslininkų tyrimai atskleidžia revoliucingus atradimus apie litocholinę rūgštį, natūraliai gaminamą organizme. Šis junginys, kuris pasireiškia, kai organizmas patiria badavimo būseną, gali tapti raktu į senėjimo procesų sulėtėjimą i...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 11:40 Kaip Neužversti Artimųjų Savo Negatyvumu?

Kiekvienas iš mūsų susiduria su iššūkiais ir sunkumais gyvenime, tačiau kaip mes juos sprendžiame, gali reikšmingai paveikti mūsų santykius su artimaisiais. Pagalbos ieškojimas yra natūralus, tačiau svarbu žinoti, kada ir kaip tai daryti, kad neap...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 11:06 Atleidimas: Kelias į Emocinę Laisvę ir Ramybę
Atleidimas – tai galinga savybė, leidžianti mums išsilaisvinti nuo praeities skausmų ir nuoskaudų. Nors dažnai manome, kad atleidimas yra susijęs su kitais, iš tiesų jis labiausiai veikia mus pačius. Šiame straipsnyje nagrinėsime atleidimo procesą, j...

Skaityti daugiau

20.12.2024 laikas 18:37 Gyvenimas dviese: kinė 5 metus apsimetinėjo savo mirusia seserimi
Šeimos ryšiai kartais gali būti tokie sudėtingi, kad net tragiškos aplinkybės skatina mus ieškoti neįprastų sprendimų. Kinijos internetas šiuo metu mirga nuo Annie Niu pasakojimo apie tai, kaip ji penkerius metus slėpė savo sesers dvynės mirtį nuo se...

Skaityti daugiau