- 03.02.2022
- 0.0 Reitingas
- 456 Peržiūrų
- Aptarti
Beje, aš šį pyragą esu gaminusi tik su raudonaisiais svogūnais, su kitais nemėginau, tad negaliu pasakyti ar su jais pavyktų ir koks skonis būtų.
Ingredientai
- miltai: 300 gramų
- minkštas sviestas: 150 gramų
- pienas: 120 mililitrų
- kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
- druska
- raudonieji svogūnai: ~500-600 gramų
- nerafinuotas cukranendrių cukrus: 2 šaukštų
- balzaminis actas: 50 mililitrų
- juodieji pipirai
- karštai rūkyta paukštiena: pagal skonį (aš šį kartą naudojau rūkytą antienos filė su oda)
- džiovinti abrikosai: 1 saujos
- žalumynai (papuošimui)
- aliejus (kepimui ir tešlos formavimui).
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia miltus, kepimo miltelius ir druską suberiame į kombaino indą, sudedame minkštą sviestą, supilame pieną ir užminkome tešlą.
2. Tada aliejumi suvilgytomis rankomis suformuojame paplotį ir jį padedame ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos.
3. Svogūnus supjaustome pusžiedžiais.
4. Svogūnus suberiame į keptuvę su aliejumi ir apkepame.
5. Kai jau svogūnai suminkštėja, suberiame nerafinuotą cukranendrių cukrų ir kepame maždaug 3-4 minutes.
6. Po to supilame balzaminį actą, pasūdome, užberiame juodųjų pipirų ir kepame, kol actas nugaruoja. Nukaičiame.
7. Karštai rūkytą paukštieną supjaustome plonais griežinėliais, o džiovintus abrikosus - plonomis juostelėmis.
8. Sudėliojame abrikosų gabaliukus ant tešlos papločio, sužeriame svogūnus ir sudėliojame paukštienos gabaliukus.
9. Kepame maždaug 25-30 minučių įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros orkaitėje.
10. Patiekiame su mėgstamais žalumynais ir skanaujame!
Rekomendacija: Daugiau svogūnų pyragų receptų rasite: Svogūnų pyragai.
...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau