Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal naujienos » Receptai | Patiekalai » 2022 » Kovo » 7

Šokoladiniai sausainiai Svetlana su Rududu

Šokoladiniai sausainiai Svetlana su Rududu

Vien tai, kad jau skaitote šį receptą, leidžia man galvoti, kad mes su Jumis turime kažką bendro. Dabar galiu galvoti, kad Jūs (kaip ir aš) labai mėgstate sausainius, (kaip ir aš) negalite atsilaikyti prieš "cukraus nevartojimą" ir esate lojalūs senam geram skoniui - šiuo atveju, jau klasika tapusiems sausainiams su Rududu (be abejo, kaip ir aš). Taigi, vis tik leidžiu sau drąsiai galvoti, kad, jei jau esate čia, žinote, kokius sausainius šį kartą pamėginsime atkartoti - latviškuosius "Svetlana".

Tokie sausainiai man visada itin primena gimtuosius namus ir vaikystę, nes, turėdama tokią pačią smaližę mamą kaip ir aš pati, grįžusi iš mokyklos tikrai dažnai rasdavau nemažą krūvelę šio gėrio ant virtuvės stalo. Dar ir dabar apsipirkinėdama parduotuvėje kartas nuo karto įsimetu kelis sausainius į krepšelį , nes bijau, kad vieną dieną jų jau ten tiesiog neberasiu, kad jie dings kartu su tokiais nostalgiškais produktais. Bet susimąsčiau - kodėl gi pati negalėčiau išsikepti tokių sausainių namie? Gal šitaip apsidrausčiau nuo potencialaus jų dingimo iš mūsų rinkos? Ir šiaip… Ar kas gali būti geriau, nei naminiai sausainiai?

Ir pagaliau priėjome prie jų recepto! Kas šiuos sausainius yra ragavę, tikrai žino, kad apie juos daug kalbėti nereikia. Tam, kad Jūsų sausainiai gautųsi tokie pat, kaip manieji, reikės konditerinio antgalio ir maišelio bei silikoninio teptuko. Jeigu šių įrankių neturite, net ir paprastas šaukštelis gali kuo puikiausiai pasitarnauti tepant Rududu masę ant sausainio, skonis nuo to nei kiek nenukenčia. Tą patį šaukštelį galima panaudoti ir šokolado apšlakstymui ant sausainių.

O dabar einame gaminti, kad galėtume pasilepinti!

Ingredientai

  • sviestas: 225 gramų (kambario temperatūros; supjaustome kubeliais)
  • cukrus: 180 gramų
  • vanilės ekstraktas: 1 arbatinio šaukštelio
  • vanilės ekstraktas: 1 arbatinio šaukštelio (papildomai į Rududu masę, jeigu prireiks)
  • kiaušiniai: 1 (kambario temperatūros)
  • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
  • druska: žiupsnelio
  • miltai: 3 puodelių (360 gramų)
  • Rududu: 600 gramų
  • juodas šokoladas: 200 gramų (ne mažiau 72%)

Recepto paruošimas

sausainiai, sausainių receptai, šokoladiniai sausainiai

1. Susiruošiame visus ingredientus, kurių prireiks gamybai.

2. Sausainiams: Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.

3. Į kubeliais supjaustytą kambario temperatūros sviestą supilame cukrų ir virtuviniu kombainu arba mikseriu viską išplakame, kol konsistencija tampa kreminė (plakame mažiausiai 3 minutes).

4. Į masę supilame vanilės ekstraktą ir įmušame kambario temperatūros kiaušinį, gerai išplakame.

5. Atskirame dubenyje persijojame miltus, druską ir kepimo miltelius. Po truputį šį mišinį dedame į sviesto masę ir minkome, kol susiformuoja tvirta sausainių tešla. Tešla turėtų būti tvirta, bet tuo pačiu ir minkšta, netrupanti.

6. Ant miltuoto stalviršio iškočiojame pageidaujamo storio tešlą (mano sausainiai gavosi maždaug 4 milimetrų storio), ir norima formele išspaudžiame sausainius (rinkausi 5 centimetrų skersmens apskritimo formos formelę)

sausainiai, sausainių receptai, šokoladiniai sausainiai

7. Sausainius perkeliame ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos ir kepame orkaitėje maždaug 6-8 minutes, priklausomai nuo storio ir orkaitės. Savuosius aš kepiau maždaug 7 minutes. Sausainiai neturi ruduoti, turi išlikti neapkepę.

sausainiai, sausainių receptai, šokoladiniai sausainiai

8. Ištraukus iš orkaitės leidžiame sausainiams 5 minutes pastovėti, kitaip judinant subyrės.

9. Iškepame sausainių atraižas, jų vėliau reikės, bet jas, ne kaip sausainius, kepame tol, kol paruduoja ir tampa trapios.

sausainiai, sausainių receptai, šokoladiniai sausainiai

10. Sausainius ir atraižas paliekame atvėsti.

11. "Rududu" masė: Maždaug 80 gramų apkepusių sausainių atraižų susmulkiname virtuviniu kombainu iki trupinių.

sausainiai, sausainių receptai, šokoladiniai sausainiai

12. Trupinius po truputį dedame į Rududu, vis maišydami. Trupiniai yra reikalingi tam, kad Rududu sutvirtėtų ir, išspaudus ant sausainio, neprarastų savo formos. Jeigu masė tampa per kieta, kad ją būtų galima išspausti, jos konsistenciją galima pareguliuoti įpilant šiek tiek vanilės ekstrakto.

13. Pasiruoštą masę išspaudžiame ant sausainio pasirinktu antgaliu (jei tokio neturite, galima masę ant sausainio paprasčiausiai užtepti šaukštu, puikiai tinka).

sausainiai, sausainių receptai, šokoladiniai sausainiai

14. Sausainius su Rududu mase padedame į šaldytuvą maždaug 90 minučių, kad gerai atvėstų.

sausainiai, sausainių receptai, šokoladiniai sausainiai

15. Šokoladui: Kad mūsų šokoladas ant sausainių sustingtų, jį privalu temperuoti (arba "grūdinti"). Tam 133 gramus šokolado sulaužome smulkiais gabaliukais ir sudedame į indą.

sausainiai, sausainių receptai, šokoladiniai sausainiai

16. Šį indą uždedame ant puodo su verdančiu vandeniu ir, nuolatos maišydami, ištirpiname, kol šokoladas pasieks 46-48 laipsnius (matuojame maistiniu termometru).

17. Nuimame šokoladą nuo garų vonelės.

18. Į ištirpusį šokoladą sudedame likusį smulkintą šokoladą ir maišome, kol masė tampa vientisa bei atvėsta iki 28 laipsnių.

19. Kai jau būsite pasiruošę aptepti sausainius, šokoladą vėl pakaitiname iki 32 laipsnių.

20. Šokoladą ant sausainių tepame konditeriniu arba silikoniniu teptuku. Jeigu tokių neturite, galima paprasčiausiai šaukšteliu sausainius apšlakstyti šokoladu. Šokoladas ant sausainių turėtų pradėti stingti jau po keletos minučių. Skanaujame!

sausainiai, sausainių receptai, šokoladiniai sausainiai

21. Rekomendacija: Daugiau šokoladinių sausainių receptų rasite: Šokoladinių sausainių receptai.

sausainiai, sausainių receptai, šokoladiniai sausainiai

Recepto Autorius Hungry Bae

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Naujausias Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram kanale. Jei manai, kad mano darbas yra naudingas, pasidalink, prenumeruok, padėkok ar paremk...

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar
TAIP PAT SKAITYKITE:
20.05.2022 laikas 08:06 Receptai | Patiekalai Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su pievagrybiais (video)

Į įkaitintą keptuvę pilkite aliejų ir dėkite sviestą. Suberkite pusžiedžiais pjaustytus svogūnus ir apkepkite 5 minutes. Suberkite cukrų, žiupsnį druskos ir kepkite dar 15 minučių, kol svogūnai susikaramelizuos. Atidėkite į šalį.

...

Skaityti daugiau

18.05.2022 laikas 22:12 Receptai | Patiekalai Konservuotų žirnelių sriuba su mėsos kukuliais
Galima sakyti, kad niekada į mėsos faršą aš nededu šviežio česnako. Iš anksto neapdorotas termiškai, po to kepant arba troškinant patiekalą, jis suteikia (bent jau mano asmenine nuomone) nelabai kokį skonį.

Skaityti daugiau

18.05.2022 laikas 22:05 Receptai | Patiekalai Keptas maskarponės sūrio pyragas su sausainiais ir kondensuotu pienu
Šį keptą maskarponės sūrio pyragą su kondensuotu tikrai pagamins net virtuvėje tik pradedantys naujokai. Šaldytuve atvėsintam desertui dar daugiau gaivos suteiks šviežios uogos - visi smaližiai garantuotai paprašys dar vieno gabaliuko....

Skaityti daugiau

24.05.2022 laikas 20:48 Kodėl špinatai turėtų atsidurti mitybos racione?
Špinatai – lapinė daržovė, kurią lengva rasti beveik bet kurioje maisto prekių parduotuvėje. Špinatus galima vartoti įvairiais būdais: valgyti virtus arba žalius, dėti į salotas ar trintus kokteilius. Tai ne tik skani, bet ir sveikatai naudinga daržovė, turtinga vitaminais bei mineralinėmis medžiago...

Skaityti daugiau

23.05.2022 laikas 18:24 ATSKLEISTA: Vuchano laboratorija atliko beždžionių raupų tyrimo rezultatus

Liūdnai pagarsėjusio Vuhano virusologijos instituto mokslininkų paskelbtame moksliniame žurnale buvo paskelbtas neseniai atliktas beždžionių raupų tyrimas, kuriame, kaip paaiškėjo, buvo naudojamasi funkcijos padidinimo tyrimais - prieštaringai vertinamu patogenų tyrimo metodu, galinčiu padidinti ...

Skaityti daugiau

23.05.2022 laikas 17:53 Naujose JK gairėse teigiama, kad beždžionių raupų atvejų kontaktiniai asmenys turėtų 21 dieną izoliuotis

Remiantis naujausiomis JK vyriausybės gairėmis, artimi beždžionių raupų ligonių kontaktai turėtų būti izoliuoti 21 dieną.

Skaityti daugiau

23.05.2022 laikas 17:41 Popiežius tyli, kai Kinijoje ir Honkonge Kinijos KKP areštuoja ir įkalina katalikų lyderius
Popiežius Pranciškus nieko nepasakė apie katalikų lyderių areštus ir įkalinimą Kinijoje ir Honkonge.

Skaityti daugiau

23.05.2022 laikas 17:28 Kinijos Vuchano laboratorijoje 2021 m. buvo eksperimentuojama su beždžionių raupais
Praėjusiais metais liūdnai pagarsėjusi Wuhano laboratorija Kinijoje eksperimentavo su beždžionių raupais, o šių metų pradžioje net paskelbė tyrimų ataskaitą tarptautiniame žurnale.

Skaityti daugiau