Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2022 » Kovo » 07

Šokoladiniai sausainiai Svetlana su Rududu

Šokoladiniai sausainiai Svetlana su Rududu

Vien tai, kad jau skaitote šį receptą, leidžia man galvoti, kad mes su Jumis turime kažką bendro. Dabar galiu galvoti, kad Jūs (kaip ir aš) labai mėgstate sausainius, (kaip ir aš) negalite atsilaikyti prieš "cukraus nevartojimą" ir esate lojalūs senam geram skoniui - šiuo atveju, jau klasika tapusiems sausainiams su Rududu (be abejo, kaip ir aš). Taigi, vis tik leidžiu sau drąsiai galvoti, kad, jei jau esate čia, žinote, kokius sausainius šį kartą pamėginsime atkartoti - latviškuosius "Svetlana".

Tokie sausainiai man visada itin primena gimtuosius namus ir vaikystę, nes, turėdama tokią pačią smaližę mamą kaip ir aš pati, grįžusi iš mokyklos tikrai dažnai rasdavau nemažą krūvelę šio gėrio ant virtuvės stalo. Dar ir dabar apsipirkinėdama parduotuvėje kartas nuo karto įsimetu kelis sausainius į krepšelį , nes bijau, kad vieną dieną jų jau ten tiesiog neberasiu, kad jie dings kartu su tokiais nostalgiškais produktais. Bet susimąsčiau - kodėl gi pati negalėčiau išsikepti tokių sausainių namie? Gal šitaip apsidrausčiau nuo potencialaus jų dingimo iš mūsų rinkos? Ir šiaip… Ar kas gali būti geriau, nei naminiai sausainiai?

Ir pagaliau priėjome prie jų recepto! Kas šiuos sausainius yra ragavę, tikrai žino, kad apie juos daug kalbėti nereikia. Tam, kad Jūsų sausainiai gautųsi tokie pat, kaip manieji, reikės konditerinio antgalio ir maišelio bei silikoninio teptuko. Jeigu šių įrankių neturite, net ir paprastas šaukštelis gali kuo puikiausiai pasitarnauti tepant Rududu masę ant sausainio, skonis nuo to nei kiek nenukenčia. Tą patį šaukštelį galima panaudoti ir šokolado apšlakstymui ant sausainių.

O dabar einame gaminti, kad galėtume pasilepinti!

Ingredientai

  • sviestas: 225 gramų (kambario temperatūros; supjaustome kubeliais)
  • cukrus: 180 gramų
  • vanilės ekstraktas: 1 arbatinio šaukštelio
  • vanilės ekstraktas: 1 arbatinio šaukštelio (papildomai į Rududu masę, jeigu prireiks)
  • kiaušiniai: 1 (kambario temperatūros)
  • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
  • druska: žiupsnelio
  • miltai: 3 puodelių (360 gramų)
  • Rududu: 600 gramų
  • juodas šokoladas: 200 gramų (ne mažiau 72%)

Recepto paruošimas

sausainiai, sausainių receptai, šokoladiniai sausainiai

1. Susiruošiame visus ingredientus, kurių prireiks gamybai.

2. Sausainiams: Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.

3. Į kubeliais supjaustytą kambario temperatūros sviestą supilame cukrų ir virtuviniu kombainu arba mikseriu viską išplakame, kol konsistencija tampa kreminė (plakame mažiausiai 3 minutes).

4. Į masę supilame vanilės ekstraktą ir įmušame kambario temperatūros kiaušinį, gerai išplakame.

5. Atskirame dubenyje persijojame miltus, druską ir kepimo miltelius. Po truputį šį mišinį dedame į sviesto masę ir minkome, kol susiformuoja tvirta sausainių tešla. Tešla turėtų būti tvirta, bet tuo pačiu ir minkšta, netrupanti.

6. Ant miltuoto stalviršio iškočiojame pageidaujamo storio tešlą (mano sausainiai gavosi maždaug 4 milimetrų storio), ir norima formele išspaudžiame sausainius (rinkausi 5 centimetrų skersmens apskritimo formos formelę)

sausainiai, sausainių receptai, šokoladiniai sausainiai

7. Sausainius perkeliame ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos ir kepame orkaitėje maždaug 6-8 minutes, priklausomai nuo storio ir orkaitės. Savuosius aš kepiau maždaug 7 minutes. Sausainiai neturi ruduoti, turi išlikti neapkepę.

sausainiai, sausainių receptai, šokoladiniai sausainiai

8. Ištraukus iš orkaitės leidžiame sausainiams 5 minutes pastovėti, kitaip judinant subyrės.

9. Iškepame sausainių atraižas, jų vėliau reikės, bet jas, ne kaip sausainius, kepame tol, kol paruduoja ir tampa trapios.

sausainiai, sausainių receptai, šokoladiniai sausainiai

10. Sausainius ir atraižas paliekame atvėsti.

11. "Rududu" masė: Maždaug 80 gramų apkepusių sausainių atraižų susmulkiname virtuviniu kombainu iki trupinių.

sausainiai, sausainių receptai, šokoladiniai sausainiai

12. Trupinius po truputį dedame į Rududu, vis maišydami. Trupiniai yra reikalingi tam, kad Rududu sutvirtėtų ir, išspaudus ant sausainio, neprarastų savo formos. Jeigu masė tampa per kieta, kad ją būtų galima išspausti, jos konsistenciją galima pareguliuoti įpilant šiek tiek vanilės ekstrakto.

13. Pasiruoštą masę išspaudžiame ant sausainio pasirinktu antgaliu (jei tokio neturite, galima masę ant sausainio paprasčiausiai užtepti šaukštu, puikiai tinka).

sausainiai, sausainių receptai, šokoladiniai sausainiai

14. Sausainius su Rududu mase padedame į šaldytuvą maždaug 90 minučių, kad gerai atvėstų.

sausainiai, sausainių receptai, šokoladiniai sausainiai

15. Šokoladui: Kad mūsų šokoladas ant sausainių sustingtų, jį privalu temperuoti (arba "grūdinti"). Tam 133 gramus šokolado sulaužome smulkiais gabaliukais ir sudedame į indą.

sausainiai, sausainių receptai, šokoladiniai sausainiai

16. Šį indą uždedame ant puodo su verdančiu vandeniu ir, nuolatos maišydami, ištirpiname, kol šokoladas pasieks 46-48 laipsnius (matuojame maistiniu termometru).

17. Nuimame šokoladą nuo garų vonelės.

18. Į ištirpusį šokoladą sudedame likusį smulkintą šokoladą ir maišome, kol masė tampa vientisa bei atvėsta iki 28 laipsnių.

19. Kai jau būsite pasiruošę aptepti sausainius, šokoladą vėl pakaitiname iki 32 laipsnių.

20. Šokoladą ant sausainių tepame konditeriniu arba silikoniniu teptuku. Jeigu tokių neturite, galima paprasčiausiai šaukšteliu sausainius apšlakstyti šokoladu. Šokoladas ant sausainių turėtų pradėti stingti jau po keletos minučių. Skanaujame!

sausainiai, sausainių receptai, šokoladiniai sausainiai

21. Rekomendacija: Daugiau šokoladinių sausainių receptų rasite: Šokoladinių sausainių receptai.

sausainiai, sausainių receptai, šokoladiniai sausainiai

Recepto Autorius Hungry Bae

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-10-08 laikas 09:34 Receptai Vištienos kepsnys su pievagrybių padažu: skanus receptas, nauda sveikatai ir mitybos patarimai

Sultingas vištienos kepsnys su pievagrybių padažu – lengvas, bet prabangus receptas šeimai. Sužinokite apie naudą: baltymai raumenims, selenas imunui, skaidulos virškinimui. Kalorijos: 450 kcal porcijoje. Kaip įsisavinamo...

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 08:41 Receptai Traškus faršo šnicelis su juoda duona: tradicinis receptas, sveikatos nauda ir mitybos patarimai

Traškus faršo šnicelis su juoda duona – klasikinis lietuviškas receptas, kupinas vaikystės prisiminimų. Sužinokite apie naudą: baltymai raumenims, skaidulos virškinimui. Kalorijos: 400 kcal po...

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 08:19 Receptai Prabangūs lietiniai blynai su maskarpone ir baltu šokoladu: receptas, nauda sveikatai ir mitybos patarimai
Prabangūs lietiniai blynai su maskarpone ir baltu šokoladu – lengvas receptas, kuris džiugina skonį ir sveikatą. Sužinokite apie naudą: kalcis kaulams, energija iš baltymų. Kalorijos: 350 kcal porcijoje. Kaip įsisavinamos medžiago...

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 10:02 Rūgštinti obuoliai: nauda sveikatai, įsisavinimas, rizikos ir tradiciniai receptai

Rūgštinti obuoliai – ukrainietiškas probiotinis hitas: gerina virškinimą (probiotikai +30% mikrofloros), stiprina imuną (vitaminas C +25% absorbcija), palaiko širdį (pektinai mažina LDL 10%). Paaiškiname įsisavinimą (žarnyne per 1–2 va...

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 09:42 Vaistinis valerijonas: nauda sveikatai, įsisavinimas, žala ir tradiciniai receptai

Vaistinis valerijonas – natūralus ramintuvas: gydo nemigą, nerimą, širdies neurozę, padeda menopauzėje. Sužinokite naudą (GABA modulisacija), įsisavinimą (greitas žarnyne), žalą (galvos skausmas, priklausomybė) i...

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 07:37 Kur dingsta uodai žiemą? Išsami vadovas apie kraujasiurbių žiemojimą, rūšis ir prevenciją
Žiemą uodai dingsta, bet ne amžiams – jie slepiasi diapauzės būsenoje ar kiaušinėlių pavidalu, laukdami pavasario. Šiame išsamiame straipsnyje aptariame uodų gyvenimo ciklą, skirtingų rūšių žiemojimo strategijas ir mokslinius faktus iš tarptautinių š...

Skaityti daugiau

2025-10-07 laikas 18:54 Vienoje teisme teisiami migrantai paaugliai už mokytojos išprievartavimą ir šantažavimą
Trys pagrindiniai kaltinamieji yra 15-metis irakietis, 17-metis rumunas ir 15-metis afganistanietis, kurie kaltinami kelis mėnesius trukusiu teroro kampanija prieš mokytoją.

Skaityti daugiau

2025-10-07 laikas 18:39 Graikija ketina sumažinti prieglobsčio išmokas ir nutraukti būsto subsidijas pabėgėliams
Kiekvienas, kuriam šioje šalyje suteiktas prieglobstis, nebegalės gyventi iš išmokų, mokamų Europos ir Graikijos mokesčių mokėtojų sąskaita

Skaityti daugiau