- 13.05.2022
- 0.0 Reitingas
- 1095 Peržiūrų
- Aptarti
Iš nurodytų ingredientų kiekių galima išvirti didelį puodą tirštos ir maistingos perlinių kruopų sriubos su pupelėmis. Galite labai sočiai pamaitinti didelę šeimą ar kompaniją arba pasilikti net kitai dienai. Sriuba kitą dieną bus net skanesnė, o ir virtuvėje mažiau reikės praleisti laiko. Skaidulinių medžiagų šiame patiekale daugiau nei 6g/100g, druskos iki 1 g/100g., be pieno produktų, be glitimo, augalinis, tausojantis, be pridėtinio cukraus, daug daržovių, daug baltymų. Būtinai gaminam, mėgaujamės ir po to vėl gaminam, nes ji tokia nuostabi.
Ingredientai
- perlinės kruopos: 150 gramų
- pupelės: 150 gramų
- morkos: 2
- svogūnai: 1
- saliero stiebai: 2
- česnakas: 2 skiltelių
- bulvės: 4
- konservuoti pomidorai be odelės: 800 gramų
- šviežios petražolės: 4-6 šakelių
- švieži krapai: 4-6 šakelių
- lauro lapai: 2
- aliejus: 2-3 valgomųjų šaukštų (tinkamo terminiam apdorojimui)
- druska: 1 arbatinio šaukštelio
- šviežiai malti juodieji pipirai: 1 arbatinio šaukštelio
- petražolių lapeliai (patiekimui).
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia pupeles ir perlines kruopas atskiruose induose išmirkome vandenyje per naktį.
2. Kitą dieną pupeles perplauname, užpilame vandeniu ir išverdame.
3. Kitame dideliame puode, kuriame virsime sriubą, sudedame išmirkytas perlines kruopas (galite virti ir nemirkytas, tik tokiu atveju jos virs gerokai ilgiau), užpilame 2 litrus vandens, pasūdome, įmetame lauro lapą, įdedame petražolių ir krapų šakelių ir ant vidutinės kaitros verdame maždaug 15 minučių.
4. Svogūną smulkiai susmulkiname.
5. Morkas supjaustome kubeliais.
6. Saliero stiebus supjaustome griežinėliais.
7. Svogūnus, morkas ir salierus pakepiname keptuvėje su įkaitintu aliejumi maždaug 7-10 minučių. Baigdami kepti sudedame smulkiai sukapotas česnako skilteles ir dar pakepame maždaug 60 sekundžių.
8. Keptuvėje apkeptas daržoves suberiame į puodą su perlinėmis kruopomis. Kartu įdedame kubeliais pjaustytas bulves ir verdame ant vidutinės kaitros maždaug 10 minučių.
9. Į puodą suberiame pupeles ir konservuotus pomidorus su visomis sultimis (jeigu pomidorai nesmulkinti, pačiame puode galima juos šaukštu pasmulkinti). Jeigu sriuba per tiršta, įpilame 0,5-1 stiklinę karšto vandens. Troškiname dar maždaug 10 minučių, kol daržovės suminkštėja.
10. Pagardiname šviežiai maltais juodaisiais pipirais, jeigu pagal skonį reikia - ir druska.
11. Patiekiame lėkštėse su susmulkintais petražolių lapeliais. Skanaujame!
12. Rekomendacija: Daugiau perlinių kruopų sriubų receptų rasite: Perlinių kruopų sriubos.
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau