Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal naujienos » Receptai | Patiekalai » 2022 » Gegužės » 13

Tiršta perlinių kruopų sriuba su pupelėmis ir daržovėmis

Tiršta perlinių kruopų sriuba su pupelėmis ir daržovėmis

Iš nurodytų ingredientų kiekių galima išvirti didelį puodą tirštos ir maistingos perlinių kruopų sriubos su pupelėmis. Galite labai sočiai pamaitinti didelę šeimą ar kompaniją arba pasilikti net kitai dienai. Sriuba kitą dieną bus net skanesnė, o ir virtuvėje mažiau reikės praleisti laiko. Skaidulinių medžiagų šiame patiekale daugiau nei 6g/100g, druskos iki 1 g/100g., be pieno produktų, be glitimo, augalinis, tausojantis, be pridėtinio cukraus, daug daržovių, daug baltymų. Būtinai gaminam, mėgaujamės ir po to vėl gaminam, nes ji tokia nuostabi.

Ingredientai

  • perlinės kruopos: 150 gramų
  • pupelės: 150 gramų
  • morkos: 2
  • svogūnai: 1
  • saliero stiebai: 2
  • česnakas: 2 skiltelių
  • bulvės: 4
  • konservuoti pomidorai be odelės: 800 gramų
  • šviežios petražolės: 4-6 šakelių
  • švieži krapai: 4-6 šakelių
  • lauro lapai: 2
  • aliejus: 2-3 valgomųjų šaukštų (tinkamo terminiam apdorojimui)
  • druska: 1 arbatinio šaukštelio
  • šviežiai malti juodieji pipirai: 1 arbatinio šaukštelio
  • petražolių lapeliai (patiekimui).

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia pupeles ir perlines kruopas atskiruose induose išmirkome vandenyje per naktį.

2. Kitą dieną pupeles perplauname, užpilame vandeniu ir išverdame.

3. Kitame dideliame puode, kuriame virsime sriubą, sudedame išmirkytas perlines kruopas (galite virti ir nemirkytas, tik tokiu atveju jos virs gerokai ilgiau), užpilame 2 litrus vandens, pasūdome, įmetame lauro lapą, įdedame petražolių ir krapų šakelių ir ant vidutinės kaitros verdame maždaug 15 minučių.

4. Svogūną smulkiai susmulkiname.

5. Morkas supjaustome kubeliais.

6. Saliero stiebus supjaustome griežinėliais.

7. Svogūnus, morkas ir salierus pakepiname keptuvėje su įkaitintu aliejumi maždaug 7-10 minučių. Baigdami kepti sudedame smulkiai sukapotas česnako skilteles ir dar pakepame maždaug 60 sekundžių.

8. Keptuvėje apkeptas daržoves suberiame į puodą su perlinėmis kruopomis. Kartu įdedame kubeliais pjaustytas bulves ir verdame ant vidutinės kaitros maždaug 10 minučių.

9. Į puodą suberiame pupeles ir konservuotus pomidorus su visomis sultimis (jeigu pomidorai nesmulkinti, pačiame puode galima juos šaukštu pasmulkinti). Jeigu sriuba per tiršta, įpilame 0,5-1 stiklinę karšto vandens. Troškiname dar maždaug 10 minučių, kol daržovės suminkštėja.

10. Pagardiname šviežiai maltais juodaisiais pipirais, jeigu pagal skonį reikia - ir druska.

11. Patiekiame lėkštėse su susmulkintais petražolių lapeliais. Skanaujame!

12. Rekomendacija: Daugiau perlinių kruopų sriubų receptų rasite: Perlinių kruopų sriubos.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Naujausias Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram kanale. Jei manai, kad mano darbas yra naudingas, pasidalink, prenumeruok, padėkok ar paremk...

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar
TAIP PAT SKAITYKITE:
20.05.2022 laikas 08:06 Receptai | Patiekalai Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su pievagrybiais (video)

Į įkaitintą keptuvę pilkite aliejų ir dėkite sviestą. Suberkite pusžiedžiais pjaustytus svogūnus ir apkepkite 5 minutes. Suberkite cukrų, žiupsnį druskos ir kepkite dar 15 minučių, kol svogūnai susikaramelizuos. Atidėkite į šalį.

...

Skaityti daugiau

18.05.2022 laikas 22:12 Receptai | Patiekalai Konservuotų žirnelių sriuba su mėsos kukuliais
Galima sakyti, kad niekada į mėsos faršą aš nededu šviežio česnako. Iš anksto neapdorotas termiškai, po to kepant arba troškinant patiekalą, jis suteikia (bent jau mano asmenine nuomone) nelabai kokį skonį.

Skaityti daugiau

18.05.2022 laikas 22:05 Receptai | Patiekalai Keptas maskarponės sūrio pyragas su sausainiais ir kondensuotu pienu
Šį keptą maskarponės sūrio pyragą su kondensuotu tikrai pagamins net virtuvėje tik pradedantys naujokai. Šaldytuve atvėsintam desertui dar daugiau gaivos suteiks šviežios uogos - visi smaližiai garantuotai paprašys dar vieno gabaliuko....

Skaityti daugiau

24.05.2022 laikas 20:48 Kodėl špinatai turėtų atsidurti mitybos racione?
Špinatai – lapinė daržovė, kurią lengva rasti beveik bet kurioje maisto prekių parduotuvėje. Špinatus galima vartoti įvairiais būdais: valgyti virtus arba žalius, dėti į salotas ar trintus kokteilius. Tai ne tik skani, bet ir sveikatai naudinga daržovė, turtinga vitaminais bei mineralinėmis medžiago...

Skaityti daugiau

23.05.2022 laikas 18:24 ATSKLEISTA: Vuchano laboratorija atliko beždžionių raupų tyrimo rezultatus

Liūdnai pagarsėjusio Vuhano virusologijos instituto mokslininkų paskelbtame moksliniame žurnale buvo paskelbtas neseniai atliktas beždžionių raupų tyrimas, kuriame, kaip paaiškėjo, buvo naudojamasi funkcijos padidinimo tyrimais - prieštaringai vertinamu patogenų tyrimo metodu, galinčiu padidinti ...

Skaityti daugiau

23.05.2022 laikas 17:53 Naujose JK gairėse teigiama, kad beždžionių raupų atvejų kontaktiniai asmenys turėtų 21 dieną izoliuotis

Remiantis naujausiomis JK vyriausybės gairėmis, artimi beždžionių raupų ligonių kontaktai turėtų būti izoliuoti 21 dieną.

Skaityti daugiau

23.05.2022 laikas 17:41 Popiežius tyli, kai Kinijoje ir Honkonge Kinijos KKP areštuoja ir įkalina katalikų lyderius
Popiežius Pranciškus nieko nepasakė apie katalikų lyderių areštus ir įkalinimą Kinijoje ir Honkonge.

Skaityti daugiau

23.05.2022 laikas 17:28 Kinijos Vuchano laboratorijoje 2021 m. buvo eksperimentuojama su beždžionių raupais
Praėjusiais metais liūdnai pagarsėjusi Wuhano laboratorija Kinijoje eksperimentavo su beždžionių raupais, o šių metų pradžioje net paskelbė tyrimų ataskaitą tarptautiniame žurnale.

Skaityti daugiau