Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2022 » Gegužės » 13

Tiršta perlinių kruopų sriuba su pupelėmis ir daržovėmis

Tiršta perlinių kruopų sriuba su pupelėmis ir daržovėmis

Iš nurodytų ingredientų kiekių galima išvirti didelį puodą tirštos ir maistingos perlinių kruopų sriubos su pupelėmis. Galite labai sočiai pamaitinti didelę šeimą ar kompaniją arba pasilikti net kitai dienai. Sriuba kitą dieną bus net skanesnė, o ir virtuvėje mažiau reikės praleisti laiko. Skaidulinių medžiagų šiame patiekale daugiau nei 6g/100g, druskos iki 1 g/100g., be pieno produktų, be glitimo, augalinis, tausojantis, be pridėtinio cukraus, daug daržovių, daug baltymų. Būtinai gaminam, mėgaujamės ir po to vėl gaminam, nes ji tokia nuostabi.

Ingredientai

  • perlinės kruopos: 150 gramų
  • pupelės: 150 gramų
  • morkos: 2
  • svogūnai: 1
  • saliero stiebai: 2
  • česnakas: 2 skiltelių
  • bulvės: 4
  • konservuoti pomidorai be odelės: 800 gramų
  • šviežios petražolės: 4-6 šakelių
  • švieži krapai: 4-6 šakelių
  • lauro lapai: 2
  • aliejus: 2-3 valgomųjų šaukštų (tinkamo terminiam apdorojimui)
  • druska: 1 arbatinio šaukštelio
  • šviežiai malti juodieji pipirai: 1 arbatinio šaukštelio
  • petražolių lapeliai (patiekimui).

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia pupeles ir perlines kruopas atskiruose induose išmirkome vandenyje per naktį.

2. Kitą dieną pupeles perplauname, užpilame vandeniu ir išverdame.

3. Kitame dideliame puode, kuriame virsime sriubą, sudedame išmirkytas perlines kruopas (galite virti ir nemirkytas, tik tokiu atveju jos virs gerokai ilgiau), užpilame 2 litrus vandens, pasūdome, įmetame lauro lapą, įdedame petražolių ir krapų šakelių ir ant vidutinės kaitros verdame maždaug 15 minučių.

4. Svogūną smulkiai susmulkiname.

5. Morkas supjaustome kubeliais.

6. Saliero stiebus supjaustome griežinėliais.

7. Svogūnus, morkas ir salierus pakepiname keptuvėje su įkaitintu aliejumi maždaug 7-10 minučių. Baigdami kepti sudedame smulkiai sukapotas česnako skilteles ir dar pakepame maždaug 60 sekundžių.

8. Keptuvėje apkeptas daržoves suberiame į puodą su perlinėmis kruopomis. Kartu įdedame kubeliais pjaustytas bulves ir verdame ant vidutinės kaitros maždaug 10 minučių.

9. Į puodą suberiame pupeles ir konservuotus pomidorus su visomis sultimis (jeigu pomidorai nesmulkinti, pačiame puode galima juos šaukštu pasmulkinti). Jeigu sriuba per tiršta, įpilame 0,5-1 stiklinę karšto vandens. Troškiname dar maždaug 10 minučių, kol daržovės suminkštėja.

10. Pagardiname šviežiai maltais juodaisiais pipirais, jeigu pagal skonį reikia - ir druska.

11. Patiekiame lėkštėse su susmulkintais petražolių lapeliais. Skanaujame!

12. Rekomendacija: Daugiau perlinių kruopų sriubų receptų rasite: Perlinių kruopų sriubos.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-05 laikas 09:03 Receptai Kopūstų rauginimas 2025 lapkritį: palankios dienos pagal Mėnulį

Lapkritį vėlyvieji kopūstai tampa saldūs ir sultingi – idealu raugimui. Svarbu žinoti palankias dienas pagal Mėnulio kalendorių 2025 m.: lapkričio 2–5, 8, 9, 11–13, 20–25 d. Geriausia raugti augančio Mėn...

Skaityti daugiau

2025-11-01 laikas 12:12 Receptai Žemaičių Blynai: Nauda, Kalorijos, Įsisavinimas ir Pilnavertis Receptas

Žemaičių blynai – sotus lietuviškas patiekalas iš bulvių tešlos su mėsos įdaru ir kreminiu padažu. Porcijoje ~500 kcal, gausu kalio, baltymų. Organizmas įsisavina 90% angliavandenių, 95% kalio. Gaminant prarandama 15-25% ...

Skaityti daugiau

2025-10-26 laikas 22:46 Receptai Bananų duona su varške: skanus receptas, nauda sveikatai ir mitybinė vertė
Gardžioji bananų duona su varške – tai vienas tų kepinių, kurie visada pavyksta. Ji ne tik maloniai kvepia bananais ir vanile, bet ir pasižymi švelnia, drėgna tekstūra, kurią sukuria varškės gabaliukai. Tokia duona puikiai tinka t...

Skaityti daugiau

2025-11-05 laikas 10:56 Kaip balinti skalbinius namuose be chemijos: liaudiškas tirpalas
Sugrąžinkite idealų baltumą pilkoms ir geltonoms patalynėms bei apatiniams be brangių baliklių! Paprastas liaudiškas tirpalas iš druskos, vandenilio peroksido ir amoniako efektyviai pašalina pilkumą ir gelsvumą. Paruošimas užtrunka kelias minutes, mi...

Skaityti daugiau

2025-11-05 laikas 09:54 Kaip skalbti pūkinę striukę skalbyklėje, kad neprarastų formos ir purumo

Pūkinė striukė – šilčiausias pasirinkimas žiemą, tačiau daugelis bijo ją skalbti namuose. Sužinokite, kaip teisingai paruošti striukę, pasirinkti 30 °C švelnųjį režimą, naudoti skystą priemonę be kondicionieriaus ir svarbiausia – įdėti 2–3 kamuol...

Skaityti daugiau

2025-11-04 laikas 16:58 Kodėl katė šnypščia? Supraskite kačių emocijas ir elgseną

Katės šnypštimas – ne pyktis, o baimės ir streso signalas. Sužinokite, kodėl katė šnypščia, kaip atpažinti emocijas ir teisingai reaguoti: duoti erdvės, nebausti, vengti akių kontakto. Šnypštimas dažnai sveika – tai gynybine mimika, pr...

Skaityti daugiau

2025-11-04 laikas 16:41 Kaip virti kiaušinius, kad lukštas niekada nesuskiltų: 7 veiksmingos gudrybės
Verdant kiaušinius lukštas dažnai trūkinėja dėl temperatūrų skirtumo, plono lukšto ar netinkamo metodo. Tačiau yra paprastų gudrybių, kurios veikia 100%! Į vandenį įpilkite acto arba druskos, pradurkite kiaušinio galą adata, dėti į šaltą vandenį ir v...

Skaityti daugiau

2025-11-04 laikas 10:30 Kodėl Pasąmonė Verčia Rinktis Netinkamus Partnerius?
Romantiškų partnerių pasirinkimą lemia pasąmoniniai modeliai iš vaikystės: neišspręstos traumos, žema savigarba, vienatvės baimė, nerimastingas prisirišimo stilius. Kartojame toksiškus ciklus, ignoruodami raudonas vėliavėles ar per griežtus kriteriju...

Skaityti daugiau