Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai – Patiekalai » 2022 » Gegužės » 13

Tiršta perlinių kruopų sriuba su pupelėmis ir daržovėmis

Tiršta perlinių kruopų sriuba su pupelėmis ir daržovėmis

Iš nurodytų ingredientų kiekių galima išvirti didelį puodą tirštos ir maistingos perlinių kruopų sriubos su pupelėmis. Galite labai sočiai pamaitinti didelę šeimą ar kompaniją arba pasilikti net kitai dienai. Sriuba kitą dieną bus net skanesnė, o ir virtuvėje mažiau reikės praleisti laiko. Skaidulinių medžiagų šiame patiekale daugiau nei 6g/100g, druskos iki 1 g/100g., be pieno produktų, be glitimo, augalinis, tausojantis, be pridėtinio cukraus, daug daržovių, daug baltymų. Būtinai gaminam, mėgaujamės ir po to vėl gaminam, nes ji tokia nuostabi.

Ingredientai

  • perlinės kruopos: 150 gramų
  • pupelės: 150 gramų
  • morkos: 2
  • svogūnai: 1
  • saliero stiebai: 2
  • česnakas: 2 skiltelių
  • bulvės: 4
  • konservuoti pomidorai be odelės: 800 gramų
  • šviežios petražolės: 4-6 šakelių
  • švieži krapai: 4-6 šakelių
  • lauro lapai: 2
  • aliejus: 2-3 valgomųjų šaukštų (tinkamo terminiam apdorojimui)
  • druska: 1 arbatinio šaukštelio
  • šviežiai malti juodieji pipirai: 1 arbatinio šaukštelio
  • petražolių lapeliai (patiekimui).

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia pupeles ir perlines kruopas atskiruose induose išmirkome vandenyje per naktį.

2. Kitą dieną pupeles perplauname, užpilame vandeniu ir išverdame.

3. Kitame dideliame puode, kuriame virsime sriubą, sudedame išmirkytas perlines kruopas (galite virti ir nemirkytas, tik tokiu atveju jos virs gerokai ilgiau), užpilame 2 litrus vandens, pasūdome, įmetame lauro lapą, įdedame petražolių ir krapų šakelių ir ant vidutinės kaitros verdame maždaug 15 minučių.

4. Svogūną smulkiai susmulkiname.

5. Morkas supjaustome kubeliais.

6. Saliero stiebus supjaustome griežinėliais.

7. Svogūnus, morkas ir salierus pakepiname keptuvėje su įkaitintu aliejumi maždaug 7-10 minučių. Baigdami kepti sudedame smulkiai sukapotas česnako skilteles ir dar pakepame maždaug 60 sekundžių.

8. Keptuvėje apkeptas daržoves suberiame į puodą su perlinėmis kruopomis. Kartu įdedame kubeliais pjaustytas bulves ir verdame ant vidutinės kaitros maždaug 10 minučių.

9. Į puodą suberiame pupeles ir konservuotus pomidorus su visomis sultimis (jeigu pomidorai nesmulkinti, pačiame puode galima juos šaukštu pasmulkinti). Jeigu sriuba per tiršta, įpilame 0,5-1 stiklinę karšto vandens. Troškiname dar maždaug 10 minučių, kol daržovės suminkštėja.

10. Pagardiname šviežiai maltais juodaisiais pipirais, jeigu pagal skonį reikia - ir druska.

11. Patiekiame lėkštėse su susmulkintais petražolių lapeliais. Skanaujame!

12. Rekomendacija: Daugiau perlinių kruopų sriubų receptų rasite: Perlinių kruopų sriubos.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
21.04.2024 laikas 11:58 Receptai – Patiekalai Švelnus, purus rabarbarų ir obuolių pyragas
Šis variantas toks paprastas, kad jį tikrai pagaminti net ir virtuvės naujokas. O galutinis rezultatas tikrai geras. Kiekvienas gabaliukas prie kavos susivalgo su didžiule šypsena. Pamėginkite!

Skaityti daugiau

21.04.2024 laikas 11:09 Receptai – Patiekalai Žirnienė su mėsos kukuliais, kurią visi girią!

Šiandien parodysiu Jums labai paprastą, bet itin skanią žirnių sriubą (kaip mano močiutė vadindavo - žirnienę) su mėsos kukuliais, bulvėmis ir morkomis. Ilgiausia proceso dalis, tai išmirkyti žirnius per naktį, kad jie greitai ...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 07:03 Receptai – Patiekalai Pilno grūdo avižinių dribsnių ir razinų sausainiai
Labai paprastai pagaminami, bet be galo gardūs sausainiai. Jeigu Jūs esate iš tų, kuriems razinos galėtų išvis neegzistuoti, tada naudokite džiovintas spanguoles arba kitas džiovintas mėgstamas uogas. Avižinių dribsnių bei razinų ...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 07:30 Japonija pirmauja reikalaudama didžiosios farmacijos ir politikų atsakomybės už COVID marmalų genocidą

Žmonių, kurie mirė "pasiskiepiję" nuo Vuchano koronaviruso (COVID-19), artimieji reikalauja kompensacijų iš Japonijos vyriausybės, kuri, kaip ir Jungtinių Valstijų vyriausybė, skiepus stūmė panašiu formatu kaip operacija "Warp Speed...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 07:07 Kodėl kai kurie COVID-19 "vakcinos" šalutiniai poveikiai primena ŽIV simptomus?

Žurnale "AIDS Research and Therapy" paskelbtame atvejo aprašyme atskleidžiama, kad Wuhan koronaviruso (COVID-19) "vakcinos" šalutinis poveikis beveik visiškai atitinka simptomus, susijusius su ūmia ŽIV (žmogaus imunodeficito vi...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 06:50 Koks yra geriausias romėnų inžinerijos pavyzdys?
Visi žino akveduko veikimo principą - transportuoti vandenį pasitelkiant gravitaciją. Tai jau sudėtingas menas, nuolydis turi būti taisyklingas dideliais atstumais (ir švelnus, kad nenusidėvėtų akmuo), o tais laikais jie neturėjo šiuolaikinių geodezi...

Skaityti daugiau