Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2025 » Sausio » 15

Skani raugintų kopūstų sriuba: tradicinis receptas su mėsos priedu

Raugintų kopūstų sriuba – tai ne tik skanus, bet ir šildantis patiekalas, puikiai tinkantis žiemos vakarams. Šis tradicinis receptas apjungia raugintų kopūstų rūgštumą ir švelnią mėsos skonį, sukuriant harmoniją, kuri patiks visai šeimai. Šiame straipsnyje pateiksime išsamų receptą, patarimus ir įkvėpimo, kaip pagardinti šį klasikinį patiekalą.

Skani raugintų kopūstų sriuba: tradicinis receptas su mėsos priedu

Raugintų kopūstų sriuba

Ingredientai:

  • 0,5 kg kiaulienos kaulų/mėsos (galite naudoti ir vištieną ar jautieną, kad gautumėte skirtingus skonius);
  • 2 litrai vandens;
  • 0,5-0,7 litro raugintų kopūstų (priklausomai nuo norimo tirštumo);
  • 1 morka (galite pridėti ir salierų, kad būtų daugiau skonio);
  • 1 svogūnas;
  • 1 šaukštas sviesto ir šlakelis augalinio aliejaus;
  • 3-4 valgomieji šaukštai pomidorų padažo (arba galite naudoti šviežius pomidorus);
  • 2-3 lauro lapai;
  • 5 juodieji pipirai;
  • Druska pagal skonį;
  • Šviežių žolelių (pvz., petražolių ar krapų) puošimui.

Gaminimo procesas:

  1. Paruošimas: Į didelį puodą pilame vandenį, dedame mėsą, raugintus kopūstus, lauro lapus, juoduosius pipirus, ir druską. Uždengę puodą, užviriname ir verdame ant vidutinės ugnies apie 1 valandą, kol mėsa taps minkšta.

  2. Daržovių paruošimas: Keptuvėje ištirpiname sviestą su šlakeliu augalinio aliejaus. Įkaitinus riebalus, dedame smulkiai pjaustytą svogūną ir sutarkuotą morką (jei naudojate salierus, juos taip pat pakepinkite). Kepkite, kol daržovės taps auksinės spalvos.

  3. Derinimas: Keptuvės turinį sukrečiame į puodą su sriuba ir verdame dar apie 20 minučių, kol rauginti kopūstai suminkštės.

  4. Pabaiga: Prieš baigiant virti, į sriubą dedame pomidorų padažą ir gerai išmaišome. Jei norite, galite pridėti šiek tiek cukraus, kad subalansuotumėte rūgštumą.

  5. Patiekimas: Raugintų kopūstų sriuba patiekiama karšta, papuošta smulkintomis šviežiais žolelėmis. Puikiai tinka su virtomis bulvėmis (su lupenomis) arba šviežiu duonos kepalu.

Skanaus!

Patarimai:

  • Jei mėgstate aštriau, galite pridėti šiek tiek raudonųjų pipirų ar čili.
  • Nusprendę, galite eksperimentuoti su kitais priedais, pavyzdžiui, bulvėmis ar net pupelėmis, kad sriuba būtų dar sotensnė.

Naujausi tyrimai rodo, kad rauginti kopūstai yra ne tik skanūs, bet ir naudingi. Juose gausu probiotikų, kurie skatina virškinimą ir stiprina imunitetą. Šis patiekalas taip pat puikiai tinka vegetarianams, jei mėsą pakeisite pupelėmis ar grybais.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Už pateiktą lankytojo į autoriaus nuomonę, paranormal.lt neatsako. Rašo: https://paranormal.lt

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

avatar
0
1 Paranormal • 17:45, 2025-01-15
Ar žinote, kad raugintų kopūstų sriuba gali būti ne tik skani, bet ir labai naudinga sveikatai? Pasidalinkite savo patirtimi ar mėgstamu variacijų receptu šioje tradicinėje patiekalo interpretacijoje!
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-19 laikas 14:31 Receptai Tarybinių laikų šniceliai su kreminiu padažu: autentiškas receptas, kalorijos, maistinė vertė ir sveikatos nauda 2025 metais
Tarybinių laikų valgyklų šniceliai – vienas iš tų patiekalų, kuris daugeliui lietuvių sukelia tikrą nostalgiją. Sodrus skonis, minkšta tekstūra, traški plutelė ir tas nepakartojamas kreminis padažas su krapais... Tai ne tik maista...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 11:23 Receptai Orkaitėje kepta višta su obuoliais ir bulvėmis: sultingas receptas, maistinė vertė ir nauda sveikatai
Orkaitėje kepta višta su obuoliais, bulvėmis ir kvapniu žolelių sviestu yra vienas iš tų klasikinių lietuviškų patiekalų, kurie visada sugrąžina į namų šilumą ir tikrą, lėtą virtuvės malonumą. Tai tradicinis šeimos sekmadienio sta...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 10:03 Receptai Kiaulienos Sprandinės Kepsniai Orkaitėje su Bulvėmis, Morkomis, Svogūnais ir Sūriu – Tikras Kalėdinis Hit'as Šeimoje

Šis sotus ir kvapnus kiaulienos sprandinės kepsnių receptas su daržovėmis ir lydytu sūriu yra mūsų šeimos kalėdinė tradicija jau kelias kartas. Mėsa kepa lėtai orkaitėje, tampa nepaprastai minkšta, prisigeria daržovių saldumo, ...

Skaityti daugiau

2025-11-21 laikas 16:47 Natūralus baltasis triukšmas foninei muzikai ir atsipalaidavimui
✨ Pasinerkite į ramybės atmosferą: vandens čiurlenimas ir upelio čiurlenimas sukuria tobulą baltąjį triukšmą miegui 😴, giliam atsipalaidavimui 🧘‍♀️, meditacijai 🕯, mokymuisi 📚 arba raminančiam fonui 🎧.

Skaityti daugiau

2025-11-20 laikas 20:35 Aiškiaregys Kšistofas Jackovskis apie pasaulį po 10 metų ir apie darbo stovyklas Skynet
Vienas iš dažniausiai užduodamų klausimų, kuriuo prenumeratoriai kamuoja savo mėgstamą aiškiaregį lenką, yra klausimas apie tai, „koks bus pasaulis po 10 ir daugiau metų?”. Atsižvelgiant į tai, kas vyksta aplink mus dabar, kartais sunku pasakyti, kas...

Skaityti daugiau

2025-11-20 laikas 15:33 Lūžinėjantys ir sluoksniuojantys nagai: priežastys ir 11 patarimų, kaip juos sustiprinti natūraliai
Nagai lūžinėja, sluoksniuojasi, atsiranda dėmių ar auga labai lėtai? Tai dažna problema, kurią sukelia maistinių medžiagų (biotino, geležies, cinko) trūkumas, dažnas rankų mirkymas vandenyje ar net skydliaukės sutrikimai. Laimei, daugelį atvejų galim...

Skaityti daugiau

2025-11-20 laikas 14:43 Kaip Apsisaugoti nuo Pavydo ir Nužiūrėjimo: Etiški Baltosios Magijos Būdai 2025
Nužiūrėjimas ir pavydas – seniausia pasaulyje tikėjimų forma, vis dar veikianti net socialiniuose tinkluose. 2025 m. virš 5,4 mlrd. žmonių dalinasi gyvenimu internete, o tai kursto pavydą ir neigiamą energiją. Straipsnyje rasite etiškus baltosios mag...

Skaityti daugiau

2025-11-20 laikas 14:24 Pipirmėčių aliejus nuo pelių ir žiurkių: natūralus būdas atsikratyti graužikų 2025
Atėjus šalčiams pelės ir žiurkės masiškai veržiasi į namus. Cheminiai nuodai pavojingi ir ne visada veiksmingi – graužikai prie jų pripranta. Pipirmėčių eterinis aliejus yra natūralus, saugus ir mokslu patvirtintas repelentas: stiprus mentolio kvapas...

Skaityti daugiau