Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2025 » Sausio » 15

Skani raugintų kopūstų sriuba: tradicinis receptas su mėsos priedu

Raugintų kopūstų sriuba – tai ne tik skanus, bet ir šildantis patiekalas, puikiai tinkantis žiemos vakarams. Šis tradicinis receptas apjungia raugintų kopūstų rūgštumą ir švelnią mėsos skonį, sukuriant harmoniją, kuri patiks visai šeimai. Šiame straipsnyje pateiksime išsamų receptą, patarimus ir įkvėpimo, kaip pagardinti šį klasikinį patiekalą.

Skani raugintų kopūstų sriuba: tradicinis receptas su mėsos priedu

Raugintų kopūstų sriuba

Ingredientai:

  • 0,5 kg kiaulienos kaulų/mėsos (galite naudoti ir vištieną ar jautieną, kad gautumėte skirtingus skonius);
  • 2 litrai vandens;
  • 0,5-0,7 litro raugintų kopūstų (priklausomai nuo norimo tirštumo);
  • 1 morka (galite pridėti ir salierų, kad būtų daugiau skonio);
  • 1 svogūnas;
  • 1 šaukštas sviesto ir šlakelis augalinio aliejaus;
  • 3-4 valgomieji šaukštai pomidorų padažo (arba galite naudoti šviežius pomidorus);
  • 2-3 lauro lapai;
  • 5 juodieji pipirai;
  • Druska pagal skonį;
  • Šviežių žolelių (pvz., petražolių ar krapų) puošimui.

Gaminimo procesas:

  1. Paruošimas: Į didelį puodą pilame vandenį, dedame mėsą, raugintus kopūstus, lauro lapus, juoduosius pipirus, ir druską. Uždengę puodą, užviriname ir verdame ant vidutinės ugnies apie 1 valandą, kol mėsa taps minkšta.

  2. Daržovių paruošimas: Keptuvėje ištirpiname sviestą su šlakeliu augalinio aliejaus. Įkaitinus riebalus, dedame smulkiai pjaustytą svogūną ir sutarkuotą morką (jei naudojate salierus, juos taip pat pakepinkite). Kepkite, kol daržovės taps auksinės spalvos.

  3. Derinimas: Keptuvės turinį sukrečiame į puodą su sriuba ir verdame dar apie 20 minučių, kol rauginti kopūstai suminkštės.

  4. Pabaiga: Prieš baigiant virti, į sriubą dedame pomidorų padažą ir gerai išmaišome. Jei norite, galite pridėti šiek tiek cukraus, kad subalansuotumėte rūgštumą.

  5. Patiekimas: Raugintų kopūstų sriuba patiekiama karšta, papuošta smulkintomis šviežiais žolelėmis. Puikiai tinka su virtomis bulvėmis (su lupenomis) arba šviežiu duonos kepalu.

Skanaus!

Patarimai:

  • Jei mėgstate aštriau, galite pridėti šiek tiek raudonųjų pipirų ar čili.
  • Nusprendę, galite eksperimentuoti su kitais priedais, pavyzdžiui, bulvėmis ar net pupelėmis, kad sriuba būtų dar sotensnė.

Naujausi tyrimai rodo, kad rauginti kopūstai yra ne tik skanūs, bet ir naudingi. Juose gausu probiotikų, kurie skatina virškinimą ir stiprina imunitetą. Šis patiekalas taip pat puikiai tinka vegetarianams, jei mėsą pakeisite pupelėmis ar grybais.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Už pateiktą lankytojo į autoriaus nuomonę, paranormal.lt neatsako. Rašo: https://paranormal.lt

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

avatar
0
1 Paranormal • 17:45, 2025-01-15
Ar žinote, kad raugintų kopūstų sriuba gali būti ne tik skani, bet ir labai naudinga sveikatai? Pasidalinkite savo patirtimi ar mėgstamu variacijų receptu šioje tradicinėje patiekalo interpretacijoje!
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-29 laikas 15:48 Receptai Grietininis pyragas su soda – purus, drėgnas ir labai paprastas receptas dideliam stalui

Klasikinis lietuviškas grietininis pyragas su soda iš 1 litro grietinės – purus, drėgnas, pigus ir labai paprastas. Tobulas dideliam stalui, svečiams ar kelionėms. Su tiksliomis kalorijomis, maistine verte ir sveikesnėmis...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 15:34 Receptai Varškės pyragas su karamele ir riešutais – klasikinis lietuviškas desertas, kurio norėsis dar ir dar

Varškės pyragas su karamele ir riešutais – lietuviška klasika! Trapus pagrindas, purus įdaras ir sodri karamelė. Receptas + kalorijos, maistinė vertė ir kaip padaryti sveikesnį. Tobulas desertas šventėms ir kasdienai.

...

Skaityti daugiau

2025-11-25 laikas 09:17 Receptai Kepta antis su raugintais kopūstais orkaitėje – sultinga šventinė klasika
Orkaitėje kepta antis su raugintais kopūstais ir rūkytais lašinukais – tikra lietuviška Kalėdų klasika. Sultinga mėsa, traški odelė, aromatingas įdaras. Išsamus receptas + maistinė analizė: kiek kalorijų, kokia nauda sveikatai, ką...

Skaityti daugiau

2025-11-30 laikas 17:56 Koks medus naudingiausias sveikatai 2026 m.? Populiariausios rūšys ir teisingas laikymas

Koks medus naudingiausias sveikatai 2025 metais? Sužinokite, kodėl akacijų medus tinka diabetikams, liepų – nuo kosulio, o Manuka turi stipriausią antibakterinį poveikį. Taip pat – kaip teisingai laikyti medų, kad jis išlaikytų visas n...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 10:35 Išvaryta šeima iš namų: kai motina pagaliau pasakė „GANA“

Skaudi, bet išlaisvinanti tikra istorija, kaip motina po ilgų mėnesių tylos pagaliau išvarė suaugusį sūnų su šeima iš savo namų. Kada pagalba tampa išnaudojimu ir kaip išdrįsti pasirinkti save, ...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 10:18 Mirusi anyta paliko MAN visą turtą, bet su vienu draudimu, kurio niekas nesupranta

Anyta visą gyvenimą mane žemino ir niekino. Po mirties paliko man VISĄ turtą – butą, namą, automobilį ir pinigus – bet su viena sąlyga: nieko negaliu parduoti. Ar tai kerštas, ar keistas bandymas atsiprašyti? Tikra istorija, kuri sukrė...

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 18:31 ✨ Nuostabi Vasaros Akimirka: 3 Valandos Tikro Tekančio Upelio ir Paukščių Čiulbėjimo
Švelnus vandens čiurlenimas ir vasariški paukščių giesmės akimirksniu nuramina, padeda geriau susikaupti ir greičiau užmigti. Tiesiog paspauskite „Play“ ir pasinerkite į visišką ramybę 🌿✨

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 09:00 Olandai renkasi mėsą: per dvejus metus veganiškos dietos populiarumas sumažėjo 75 %, o vegetarizmas taip pat smarkiai sumažėjo
Nauji tyrimai rodo, kad vis mažiau olandų renkasi veganizmą ir vegetarizmą, o tai gali būti blogas ženklas tiems, kurie skatina europiečius laikytis tokios mitybos.

Skaityti daugiau