Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2025 » Sausio » 15

Skani raugintų kopūstų sriuba: tradicinis receptas su mėsos priedu

Raugintų kopūstų sriuba – tai ne tik skanus, bet ir šildantis patiekalas, puikiai tinkantis žiemos vakarams. Šis tradicinis receptas apjungia raugintų kopūstų rūgštumą ir švelnią mėsos skonį, sukuriant harmoniją, kuri patiks visai šeimai. Šiame straipsnyje pateiksime išsamų receptą, patarimus ir įkvėpimo, kaip pagardinti šį klasikinį patiekalą.

Skani raugintų kopūstų sriuba: tradicinis receptas su mėsos priedu

Raugintų kopūstų sriuba

Ingredientai:

  • 0,5 kg kiaulienos kaulų/mėsos (galite naudoti ir vištieną ar jautieną, kad gautumėte skirtingus skonius);
  • 2 litrai vandens;
  • 0,5-0,7 litro raugintų kopūstų (priklausomai nuo norimo tirštumo);
  • 1 morka (galite pridėti ir salierų, kad būtų daugiau skonio);
  • 1 svogūnas;
  • 1 šaukštas sviesto ir šlakelis augalinio aliejaus;
  • 3-4 valgomieji šaukštai pomidorų padažo (arba galite naudoti šviežius pomidorus);
  • 2-3 lauro lapai;
  • 5 juodieji pipirai;
  • Druska pagal skonį;
  • Šviežių žolelių (pvz., petražolių ar krapų) puošimui.

Gaminimo procesas:

  1. Paruošimas: Į didelį puodą pilame vandenį, dedame mėsą, raugintus kopūstus, lauro lapus, juoduosius pipirus, ir druską. Uždengę puodą, užviriname ir verdame ant vidutinės ugnies apie 1 valandą, kol mėsa taps minkšta.

  2. Daržovių paruošimas: Keptuvėje ištirpiname sviestą su šlakeliu augalinio aliejaus. Įkaitinus riebalus, dedame smulkiai pjaustytą svogūną ir sutarkuotą morką (jei naudojate salierus, juos taip pat pakepinkite). Kepkite, kol daržovės taps auksinės spalvos.

  3. Derinimas: Keptuvės turinį sukrečiame į puodą su sriuba ir verdame dar apie 20 minučių, kol rauginti kopūstai suminkštės.

  4. Pabaiga: Prieš baigiant virti, į sriubą dedame pomidorų padažą ir gerai išmaišome. Jei norite, galite pridėti šiek tiek cukraus, kad subalansuotumėte rūgštumą.

  5. Patiekimas: Raugintų kopūstų sriuba patiekiama karšta, papuošta smulkintomis šviežiais žolelėmis. Puikiai tinka su virtomis bulvėmis (su lupenomis) arba šviežiu duonos kepalu.

Skanaus!

Patarimai:

  • Jei mėgstate aštriau, galite pridėti šiek tiek raudonųjų pipirų ar čili.
  • Nusprendę, galite eksperimentuoti su kitais priedais, pavyzdžiui, bulvėmis ar net pupelėmis, kad sriuba būtų dar sotensnė.

Naujausi tyrimai rodo, kad rauginti kopūstai yra ne tik skanūs, bet ir naudingi. Juose gausu probiotikų, kurie skatina virškinimą ir stiprina imunitetą. Šis patiekalas taip pat puikiai tinka vegetarianams, jei mėsą pakeisite pupelėmis ar grybais.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Už pateiktą lankytojo į autoriaus nuomonę, paranormal.lt neatsako. Rašo: https://paranormal.lt

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

avatar
0
1 Paranormal • 17:45, 2025-01-15
Ar žinote, kad raugintų kopūstų sriuba gali būti ne tik skani, bet ir labai naudinga sveikatai? Pasidalinkite savo patirtimi ar mėgstamu variacijų receptu šioje tradicinėje patiekalo interpretacijoje!
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-19 laikas 14:31 Receptai Tarybinių laikų šniceliai su kreminiu padažu: autentiškas receptas, kalorijos, maistinė vertė ir sveikatos nauda 2025 metais
Tarybinių laikų valgyklų šniceliai – vienas iš tų patiekalų, kuris daugeliui lietuvių sukelia tikrą nostalgiją. Sodrus skonis, minkšta tekstūra, traški plutelė ir tas nepakartojamas kreminis padažas su krapais... Tai ne tik maista...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 11:23 Receptai Orkaitėje kepta višta su obuoliais ir bulvėmis: sultingas receptas, maistinė vertė ir nauda sveikatai
Orkaitėje kepta višta su obuoliais, bulvėmis ir kvapniu žolelių sviestu yra vienas iš tų klasikinių lietuviškų patiekalų, kurie visada sugrąžina į namų šilumą ir tikrą, lėtą virtuvės malonumą. Tai tradicinis šeimos sekmadienio sta...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 10:03 Receptai Kiaulienos Sprandinės Kepsniai Orkaitėje su Bulvėmis, Morkomis, Svogūnais ir Sūriu – Tikras Kalėdinis Hit'as Šeimoje

Šis sotus ir kvapnus kiaulienos sprandinės kepsnių receptas su daržovėmis ir lydytu sūriu yra mūsų šeimos kalėdinė tradicija jau kelias kartas. Mėsa kepa lėtai orkaitėje, tampa nepaprastai minkšta, prisigeria daržovių saldumo, ...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 15:58 Prancūzija: jauni musulmonai tampa vis radikalesni, 57 % teikia pirmenybę islamo taisyklėms, o ne Prancūzijos įstatymams
Apklausos rodo, kad konservatyvusis islamas stiprėja, integracija blogėja, mokslo koncepcijos atmetamos, o Prancūzijos įstatymai užleidžia vietą islamo įstatymams itin dideliam musulmonų skaičiui

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 09:36 Miško Maudynės Shinrin-Yoku: 10 Patarimų, Kaip Sumažinti Stresą ir Stiprinti Sveikatą Gamtoje
Miško maudynės arba Shinrin-Yoku – tai japoniška praktika, kai lėtai ir sąmoningai būnate miške, naudodami visus pojūčius. Moksliniai tyrimai rodo, kad ji mažina stresą, kraujospūdį, stiprina imunitetą ir gerina nuotaiką. Straipsnyje rasite 10 papras...

Skaityti daugiau

2025-11-18 laikas 08:12 Vokietijoje gyvenantis Sirijos migrantas, nuteistas už santuoką su 12-mete mergaite ir jos išžaginimą, susiduria su naujais kaltinimais
24-metis Sirijos pilietis, gyvenantis Vokietijoje, anksčiau nuteistas penkeriems su puse metų nepilnamečių kalėjime už vedybų sudarymą, išprievartavimą ir smurtinį elgesį su 12-mete mergaite, grįžo į Eseno regioninį teismą, kur jam pareikšti nauji ka...

Skaityti daugiau

2025-11-18 laikas 08:05 „Barbariška“ – migrantų centro sargas, gindamas jauną moterį nuo „nusikalstamų organizacijų“, neteko piršto ir buvo sužalotas kirviu
Faysal, naktinis sargas Tulūzoje, lapkričio pradžioje parodė „neįtikėtiną drąsą“, kai susidūrė su vyrų grupe, užsipuolusia 17-metę migrantę, ir prarado pirštą bei patyrė rimtą smūgį į galvą mačete. Pasipiktinęs, jis ketina pateikti skundą departament...

Skaityti daugiau

2025-11-17 laikas 08:58 Kas antras nepilnametis kalinys Italijoje yra užsienietis
Užsieniečiai sudaro apie 9 procentus Italijos gyventojų, tačiau jie sudaro 50 procentų nepilnamečių kalinių ir 32 procentus visų kalinių.

Skaityti daugiau