Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal naujienos » Receptai | Patiekalai » 2022 » Gegužės » 18

Avinžirnių sriuba su vištiena

Avinžirnių sriuba su vištiena

Net neįsivaizduojate, kaip noriu Jus patikinti, kad šią avinžirnių sriubą su vištiena pasigaminti labai verta. Ji nėra greitai pagaminama, bet pats procesas nėra sudėtingas. Tokia tarsi meditacija penktadienio vakarui arba tingiam sekmadieniui, pavyzdžiui.

Tokia sriubą privalu virti su kokybiška gera vištiena. Nes kam vargti dvi valandas su tokia, kuri užaugint ant antibiotikų?

Ingredientai

  • vandens: 2 litrų
  • vištienos kulšelių: 2 (galima ir daugiau)
  • svogūnų: 1
  • česnako: 2 skiltelių
  • salierų: 2 stiebų
  • druskos: 1 valgomojo šaukšto
  • juodųjų pipirų: kelių žirnelių
  • kvapiųjų pipirų: kelių žirnelių
  • lauro lapų: 1-2
  • mirkytų avinžirnių: 1,5 stiklinės (arba 1 skardinės konservuotų)
  • morkų: 1
  • raudonųjų paprikų: 1
  • šaldytų žirnelių: 1 saujos
  • grietinės: patiekimui (nėra būtina)
  • ciberžolės: 0,5 arbatinio šaukštelio (nėra būtina).

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia užvirinkite porą litrų vandens, dėkite porą vištienos kulšelių (galite mažiau arba daugiau - pagal savo skonį), porą saliero stiebų, didesnę svogūno galvą, porą skiltelių česnako, pipirų žirnelių (ir juodųjų, ir kvapiųjų), lauro lapą arba du, kokių nors žolelių stiebelių, maždaug vieną šaukštą druskos ir ant mažos kaitros virkite keletą valandų (na, kiek turite kantrybės ir laiko).

2. Paskui palikite šiek tiek pastovėti, atvėsti (galite pratęsti gamybą ir kitą dieną).

3. Po to vištieną išimkite, o visą sultinį perkoškite į kitą puodą.

4. Sudėkite išmirkytus ir nuplautus avinžirnius (galite naudoti ir konservuotus), šiaudeliais pjaustytas morkas ir šaldytus žirnelius (jei sezonas ir turite šviežių, tuo geriau, tik tuomet juos beriame kiek vėliau).

5. Pavirkite maždaug 20 minučių, per tą laiką gerai išmirkyti avinžirniai įprastai suminkštėja, bet paragaukite. Jei naudojate konservuotus, tai nepamirškite prieš tai jų nuplauti.

6. Po 20 minučių virimo į sriubą sudėkite pusę kubeliais supjaustytos pakepintos paprikos (ant aliejaus arba ghee sviesto) ir nuo kaulų nuimtą vištienos mėsą (jeigu nepatingėsite virti, ji tiesiog kris nuo kauliukų). Maždaug 5 minutės skonių susimaišymui, ir štai pagaliau viskas - galite patiekti skanauti.

7. Ši sriuba nėra fotografiškai labai graži, bet toks mielas, sotus, jaukus maistas, kai lauke vėsu ir drėgna. Jei labai trūksta spalvų, čia pagelbės maždaug pusė arbatinio šaukštelio ciberžolės.

8. Aš pati daugiau nieko į sriubą nededu, tik pabarstau krapų, bet jei norisi, tinka grietinės šaukštas. Skanaus!

Rekomendacija: Daugiau avinžirnių sriubų receptų rasite: Avinžirnių sriubos.

Recepto Autorius PaGamini

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Naujausias Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram kanale. Jei manai, kad mano darbas yra naudingas, pasidalink, prenumeruok, padėkok ar paremk...

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar
TAIP PAT SKAITYKITE:
29.06.2022 laikas 15:25 Receptai | Patiekalai Šiltos grikių salotos su tunu, avokadu ir vyšniniais pomidorais
Aš tikrai labai mėgstu grikius, bet kažkodėl vis nutinka taip, kad ne taip dažnai juos gaminu sau, kaip norėčiau. Nes įprastai vaikai pusryčiams renkasi kažką kitką, vyras taip pat nėra jų mėgėjas.

Skaityti daugiau

29.06.2022 laikas 13:23 Receptai | Patiekalai Troškinti švieži kopūstai su dešrelėmis
Jau esu pasakojusi kaip labai skaniai troškinu raugintus kopūstus su dešrelėmis, tačiau šį kartą noriu papasakoti kitokį variantą, kai yra naudojami švieži kopūstai.

Skaityti daugiau

25.06.2022 laikas 21:52 Receptai | Patiekalai Sultingas vištienos blauzdelių šašlykas su soja, medumi ir aliejumi
Geriausiai šiam sultingam šašlykų receptui tinka vištienos blauzdelės arba kumpeliai be kaulų ir odos. Iškepus, mėsa būna nepaprastai skani ir sultinga! Paruošimas itin paprastas, ingredientai taip pat. Tikrai labai rekomenduoju pamėginti jau artimiausiomis dienomis!...

Skaityti daugiau

29.06.2022 laikas 11:27 Skyrybos be santuokos: kaip pasidalinti kartu užgyventą turtą?
Bendras gyvenimas nesusituokus – kasdienybė reikšmingai daliai mūsų šalies gyventojų. Dalis tokių porų ilgainiui susituokia, tačiau dalies keliai išsiskiria po daugelio metų taip ir nesumainius žiedų. Kaip susiklosčius tokioms aplinkybėms pasidalinti bendrai užgyventą turtą?...

Skaityti daugiau

29.06.2022 laikas 11:20 Meilės kodas. Kaip renkamės antrąją pusę?

Antrosios pusės pasirinkimas – vienas svarbiausių sprendimų gyvenime. Vis dėlto neretai jį sunku logiškai paaiškinti. Kartais tie, kurie siūlo viską, širdies nė kiek nesuvirpina. O poreikių neatliepiantis partneris priverčia pilve skraidyti drugelius. Tad kas gi vyksta smegenyse, kai įsimyl...

Skaityti daugiau

28.06.2022 laikas 22:00 Senato ginklų seržantas, rytoj turėjęs liudyti Kongresui, rastas negyvas

Buvęs Senato ginkluotės seržantas, kuris sausio 6 d. buvo atsakingas už Kapitolijaus saugumą, rastas negyvas, pranešė "Fox News". "Fox" patvirtino, kad mirė Senato ginkluotės seržantas Maiklas Stengeris (Michael Stenger), kuris buvo atsakingas už Senato saugumą Kapitolijaus ri...

Skaityti daugiau

28.06.2022 laikas 21:29 JAV taiko G7 sankcijas Rusijos kariuomenei ir auksui
Antradienį Vašingtonas paskelbė apie veiksmus, kuriais siekiama įgyvendinti naujas sankcijas Rusijai, dėl kurių susitarė Didžiojo septyneto (G7) šalių vadovai, nukreiptas prieš Maskvos gynybos pramonę ir uždraudžiančias aukso importą iš šios šalies....

Skaityti daugiau

28.06.2022 laikas 21:24 JAV paskelbs apie "ilgalaikį" karinį pastiprinimą Europoje: pareigūnas
Antradienį Madride vyksiančiame NATO aukščiausiojo lygio susitikime Jungtinės Valstijos paskelbs apie naują ilgalaikį karinį pastiprinimą Europoje, pranešė JAV pareigūnas.

Skaityti daugiau