Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai | Patiekalai » 2022 » Gegužės » 18

Avinžirnių sriuba su vištiena

Avinžirnių sriuba su vištiena
  • 18.05.2022
  • 0.0 Reitingas
  • 1247 Peržiūrų
  • Aptarti

Net neįsivaizduojate, kaip noriu Jus patikinti, kad šią avinžirnių sriubą su vištiena pasigaminti labai verta. Ji nėra greitai pagaminama, bet pats procesas nėra sudėtingas. Tokia tarsi meditacija penktadienio vakarui arba tingiam sekmadieniui, pavyzdžiui.

Tokia sriubą privalu virti su kokybiška gera vištiena. Nes kam vargti dvi valandas su tokia, kuri užaugint ant antibiotikų?

Ingredientai

  • vandens: 2 litrų
  • vištienos kulšelių: 2 (galima ir daugiau)
  • svogūnų: 1
  • česnako: 2 skiltelių
  • salierų: 2 stiebų
  • druskos: 1 valgomojo šaukšto
  • juodųjų pipirų: kelių žirnelių
  • kvapiųjų pipirų: kelių žirnelių
  • lauro lapų: 1-2
  • mirkytų avinžirnių: 1,5 stiklinės (arba 1 skardinės konservuotų)
  • morkų: 1
  • raudonųjų paprikų: 1
  • šaldytų žirnelių: 1 saujos
  • grietinės: patiekimui (nėra būtina)
  • ciberžolės: 0,5 arbatinio šaukštelio (nėra būtina).

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia užvirinkite porą litrų vandens, dėkite porą vištienos kulšelių (galite mažiau arba daugiau - pagal savo skonį), porą saliero stiebų, didesnę svogūno galvą, porą skiltelių česnako, pipirų žirnelių (ir juodųjų, ir kvapiųjų), lauro lapą arba du, kokių nors žolelių stiebelių, maždaug vieną šaukštą druskos ir ant mažos kaitros virkite keletą valandų (na, kiek turite kantrybės ir laiko).

2. Paskui palikite šiek tiek pastovėti, atvėsti (galite pratęsti gamybą ir kitą dieną).

3. Po to vištieną išimkite, o visą sultinį perkoškite į kitą puodą.

4. Sudėkite išmirkytus ir nuplautus avinžirnius (galite naudoti ir konservuotus), šiaudeliais pjaustytas morkas ir šaldytus žirnelius (jei sezonas ir turite šviežių, tuo geriau, tik tuomet juos beriame kiek vėliau).

5. Pavirkite maždaug 20 minučių, per tą laiką gerai išmirkyti avinžirniai įprastai suminkštėja, bet paragaukite. Jei naudojate konservuotus, tai nepamirškite prieš tai jų nuplauti.

6. Po 20 minučių virimo į sriubą sudėkite pusę kubeliais supjaustytos pakepintos paprikos (ant aliejaus arba ghee sviesto) ir nuo kaulų nuimtą vištienos mėsą (jeigu nepatingėsite virti, ji tiesiog kris nuo kauliukų). Maždaug 5 minutės skonių susimaišymui, ir štai pagaliau viskas - galite patiekti skanauti.

7. Ši sriuba nėra fotografiškai labai graži, bet toks mielas, sotus, jaukus maistas, kai lauke vėsu ir drėgna. Jei labai trūksta spalvų, čia pagelbės maždaug pusė arbatinio šaukštelio ciberžolės.

8. Aš pati daugiau nieko į sriubą nededu, tik pabarstau krapų, bet jei norisi, tinka grietinės šaukštas. Skanaus!

Rekomendacija: Daugiau avinžirnių sriubų receptų rasite: Avinžirnių sriubos.

Recepto Autorius PaGamini

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram kanale. X(twitter) kanale.

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
27.02.2024 laikas 15:53 Receptai | Patiekalai Migdolinis pyragas su uogiene. Ar, žinai šį receptą?
Šiandien noriu parodyti Jums fantastišką migdolinį pyragą su trapia tešla ir aviečių uogiene. Vietoje aviečių uogienės tikriausiai galima naudoti ir kitą kiek rūgštesnę uogienę, bet tiesą pasakius, aš nesu eksperimentavusi ir mėgi...

Skaityti daugiau

27.02.2024 laikas 15:43 Receptai | Patiekalai Grūdėtos varškės blyneliai. Ar žinai šį receptą?
Tokius blynelius susigundžiau gaminti tik todėl, kad namie turėjau užsilikusios grūdėtosios varškės, kurios galiojimas betruko vos 2 paras. Išsirinkau ir išbandžiau šį receptą - likau labai skaniai nustebinta! Tikrai!...

Skaityti daugiau

25.02.2024 laikas 20:23 Receptai | Patiekalai Karamelinis obuolių pyragas. Ar žinai tokį receptą?

Šiam karameliniam pyragui reikėtų iš anksto išvirti kondensuotą pieną. Daugelyje receptų nurodoma naudoti Rududu, tačiau jis kepant pyragą nesikaramelizuoja taip gerai, kaip 2 valandas virtas paprastas kondensuotas pienas. Siek...

Skaityti daugiau

28.02.2024 laikas 13:51 Likimas, kurį lemia paskutinis jūsų gimimo metų skaitmuo
Mūsų protėviai tikėjo, kad siela pati pasirenka, kada įsikūnyti. O paskutinis jūsų gimimo metų skaitmuo yra ypač svarbus. Jį globoja viena iš penkių stichijų, kurios pagalba galima daug pasakyti apie žmogaus charakterį, gebėjimus ir net sužinoti jo a...

Skaityti daugiau

28.02.2024 laikas 08:55 Tai likimas: 7 ženklai, kad sutikote savo gyvenimo draugą
Laimingi ir darnūs santykiai nėra susiję su tuo, kad kažkam pasisekė. Tai kasdienės pastangos. Tai abipusė gatvė. Jei savo santykiuose su partneriu atrasite šiame straipsnyje nurodytus požymius, jūsų pora turi labai daug šansų gyventi ilgai ir laimin...

Skaityti daugiau

28.02.2024 laikas 08:25 Ehnatonas: paslaptingiausias Senovės Egipto faraonas
Senovės tekstuose aprašomas Senovės Egipto istorijos laikotarpis, žinomas kaip Predinastinė epocha, kai Senovės Egiptą šimtus metų valdė "dievai". Echnatonas greičiausiai buvo iš šios tikrų "dieviškųjų" valdovų rūšies, pasižymėjusios, be kita ko, ypa...

Skaityti daugiau