Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai » 2022 » Gegužės » 18

Avinžirnių sriuba su vištiena

Avinžirnių sriuba su vištiena

Net neįsivaizduojate, kaip noriu Jus patikinti, kad šią avinžirnių sriubą su vištiena pasigaminti labai verta. Ji nėra greitai pagaminama, bet pats procesas nėra sudėtingas. Tokia tarsi meditacija penktadienio vakarui arba tingiam sekmadieniui, pavyzdžiui.

Tokia sriubą privalu virti su kokybiška gera vištiena. Nes kam vargti dvi valandas su tokia, kuri užaugint ant antibiotikų?

Ingredientai

  • vandens: 2 litrų
  • vištienos kulšelių: 2 (galima ir daugiau)
  • svogūnų: 1
  • česnako: 2 skiltelių
  • salierų: 2 stiebų
  • druskos: 1 valgomojo šaukšto
  • juodųjų pipirų: kelių žirnelių
  • kvapiųjų pipirų: kelių žirnelių
  • lauro lapų: 1-2
  • mirkytų avinžirnių: 1,5 stiklinės (arba 1 skardinės konservuotų)
  • morkų: 1
  • raudonųjų paprikų: 1
  • šaldytų žirnelių: 1 saujos
  • grietinės: patiekimui (nėra būtina)
  • ciberžolės: 0,5 arbatinio šaukštelio (nėra būtina).

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia užvirinkite porą litrų vandens, dėkite porą vištienos kulšelių (galite mažiau arba daugiau - pagal savo skonį), porą saliero stiebų, didesnę svogūno galvą, porą skiltelių česnako, pipirų žirnelių (ir juodųjų, ir kvapiųjų), lauro lapą arba du, kokių nors žolelių stiebelių, maždaug vieną šaukštą druskos ir ant mažos kaitros virkite keletą valandų (na, kiek turite kantrybės ir laiko).

2. Paskui palikite šiek tiek pastovėti, atvėsti (galite pratęsti gamybą ir kitą dieną).

3. Po to vištieną išimkite, o visą sultinį perkoškite į kitą puodą.

4. Sudėkite išmirkytus ir nuplautus avinžirnius (galite naudoti ir konservuotus), šiaudeliais pjaustytas morkas ir šaldytus žirnelius (jei sezonas ir turite šviežių, tuo geriau, tik tuomet juos beriame kiek vėliau).

5. Pavirkite maždaug 20 minučių, per tą laiką gerai išmirkyti avinžirniai įprastai suminkštėja, bet paragaukite. Jei naudojate konservuotus, tai nepamirškite prieš tai jų nuplauti.

6. Po 20 minučių virimo į sriubą sudėkite pusę kubeliais supjaustytos pakepintos paprikos (ant aliejaus arba ghee sviesto) ir nuo kaulų nuimtą vištienos mėsą (jeigu nepatingėsite virti, ji tiesiog kris nuo kauliukų). Maždaug 5 minutės skonių susimaišymui, ir štai pagaliau viskas - galite patiekti skanauti.

7. Ši sriuba nėra fotografiškai labai graži, bet toks mielas, sotus, jaukus maistas, kai lauke vėsu ir drėgna. Jei labai trūksta spalvų, čia pagelbės maždaug pusė arbatinio šaukštelio ciberžolės.

8. Aš pati daugiau nieko į sriubą nededu, tik pabarstau krapų, bet jei norisi, tinka grietinės šaukštas. Skanaus!

Rekomendacija: Daugiau avinžirnių sriubų receptų rasite: Avinžirnių sriubos.

Recepto Autorius PaGamini

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
24.07.2024 laikas 12:47 Receptai Patarimai, kaip rauginti, konservuoti agurkus (receptai)

Šeimininkės vėl suka galvą, kaip geriausiai ir gardžiausiai išsaugoti agurkų derlių. Pasidomėkime tradiciniais ir naujesniais, kai kurių šeimininkių dar tik bandomais, šių populiarių daržovių konservavimo būdais. Tiksliau, dvie...

Skaityti daugiau

22.07.2024 laikas 20:51 Receptai Mano receptas bet kokiai progai: skanūs arbatos pyragaičiai
Greitai, lengvai ir nebrangiai. Beprotiškai skanūs, minkšti ir burnoje tirpstantys arbatos pyragaičiai. Paruošti iš paprastų produktų, be jokių rūpesčių.

Skaityti daugiau

16.07.2024 laikas 17:07 Kiti rašo Ar Šilalės raj. žmonės bus apgauti dėl karinio poligono (video)?

Liepos 15 d., pirmadienį, 11.00 val. Šilalės rajono savivaldybėje (J. Basanavičiaus g. 2-1) vyko susitikimas dėl poligonų plėtros Šilalės rajone. Susitikime dalyvavo vietos bendruomenių, įmonių atstovai bei kiti suinteresuoti a...

Skaityti daugiau

26.07.2024 laikas 19:32 1 šaukštas ciberžolės per dieną apsaugos kepenis ir pagerins virškinimą!

Iš daugybės vaistinių ciberžolės savybių išsiskiria tai, kad jos sudedamosios dalys stabdo vėžinių navikų augimą. Ji taip pat mažina šalutinį vaistų, vartojamų gydant vėžį, poveikį.

Skaityti daugiau

26.07.2024 laikas 18:51 Paprastas sprendimas, galintis išgelbėti santuoką, kai ji tampa nepakeliama
Partnerių miegojimas kartu vienoje lovoje nuo seno asocijuojasi su tvirta santuoka, intymumu ir romantika. Tačiau mažai kas žino, kad bendra lova gali ne tik sutvirtinti ryšį, bet ir išskirti porą.

Skaityti daugiau

26.07.2024 laikas 18:46 Kaip sužinoti, ar vyras emociškai nesubrendęs: jį išduos 7 frazės
Asmeninio augimotrenerė Ava Sinkler įvardijo 7 frazes, kurių atsitiktinis vartojimas gali rodyti, kad vyras yra emociškai nesubrendęs, praneša ” Hack Spirit”. Jei kada nors kraipėte galvą ir galvojote: „Kodėl jis elgiasi kaip vaikas?”. – šis straipsn...

Skaityti daugiau