- 18.05.2022
- 0.0 Reitingas
- 1508 Peržiūrų
- Aptarti
Net neįsivaizduojate, kaip noriu Jus patikinti, kad šią avinžirnių sriubą su vištiena pasigaminti labai verta. Ji nėra greitai pagaminama, bet pats procesas nėra sudėtingas. Tokia tarsi meditacija penktadienio vakarui arba tingiam sekmadieniui, pavyzdžiui.
Tokia sriubą privalu virti su kokybiška gera vištiena. Nes kam vargti dvi valandas su tokia, kuri užaugint ant antibiotikų?
Ingredientai
- vandens: 2 litrų
- vištienos kulšelių: 2 (galima ir daugiau)
- svogūnų: 1
- česnako: 2 skiltelių
- salierų: 2 stiebų
- druskos: 1 valgomojo šaukšto
- juodųjų pipirų: kelių žirnelių
- kvapiųjų pipirų: kelių žirnelių
- lauro lapų: 1-2
- mirkytų avinžirnių: 1,5 stiklinės (arba 1 skardinės konservuotų)
- morkų: 1
- raudonųjų paprikų: 1
- šaldytų žirnelių: 1 saujos
- grietinės: patiekimui (nėra būtina)
- ciberžolės: 0,5 arbatinio šaukštelio (nėra būtina).
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia užvirinkite porą litrų vandens, dėkite porą vištienos kulšelių (galite mažiau arba daugiau - pagal savo skonį), porą saliero stiebų, didesnę svogūno galvą, porą skiltelių česnako, pipirų žirnelių (ir juodųjų, ir kvapiųjų), lauro lapą arba du, kokių nors žolelių stiebelių, maždaug vieną šaukštą druskos ir ant mažos kaitros virkite keletą valandų (na, kiek turite kantrybės ir laiko).
2. Paskui palikite šiek tiek pastovėti, atvėsti (galite pratęsti gamybą ir kitą dieną).
3. Po to vištieną išimkite, o visą sultinį perkoškite į kitą puodą.
4. Sudėkite išmirkytus ir nuplautus avinžirnius (galite naudoti ir konservuotus), šiaudeliais pjaustytas morkas ir šaldytus žirnelius (jei sezonas ir turite šviežių, tuo geriau, tik tuomet juos beriame kiek vėliau).
5. Pavirkite maždaug 20 minučių, per tą laiką gerai išmirkyti avinžirniai įprastai suminkštėja, bet paragaukite. Jei naudojate konservuotus, tai nepamirškite prieš tai jų nuplauti.
6. Po 20 minučių virimo į sriubą sudėkite pusę kubeliais supjaustytos pakepintos paprikos (ant aliejaus arba ghee sviesto) ir nuo kaulų nuimtą vištienos mėsą (jeigu nepatingėsite virti, ji tiesiog kris nuo kauliukų). Maždaug 5 minutės skonių susimaišymui, ir štai pagaliau viskas - galite patiekti skanauti.
7. Ši sriuba nėra fotografiškai labai graži, bet toks mielas, sotus, jaukus maistas, kai lauke vėsu ir drėgna. Jei labai trūksta spalvų, čia pagelbės maždaug pusė arbatinio šaukštelio ciberžolės.
8. Aš pati daugiau nieko į sriubą nededu, tik pabarstau krapų, bet jei norisi, tinka grietinės šaukštas. Skanaus!
Rekomendacija: Daugiau avinžirnių sriubų receptų rasite: Avinžirnių sriubos.
Recepto Autorius PaGamini
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau