- 21.06.2022
- 0.0 Reitingas
- 2424 Peržiūros
- Aptarti
Neseniai varčiau seną mamos receptų knygą, nes norėjau pasigaminti ką nors primiršto, bet gero. Prie vieno torto, kuris knygoje pavadintas "Alkava", buvo mamos ranka parašyta - labai skanus, gaminti ir ateityje. Tada mamos paklausiau, kas čia per tortas ir kodėl aš jo neragavusi, jei prirašyta tokia pastaba. Mama sakė, kad jį tiesiog pamiršusi ir gerai pamena, kad jis labai skanus. Tad nusprendėm pasigaminti šį aguoninį tortą su morengais. Galiu pasakyti, kad jis tikrai labai skanus. Mums prie kavos puodelio taip patiko, kad skubu dalintis šiuo receptu jau dabar. Tikrai gaminsiu dar ne vieną kartą. Pamėginkite ir Jūs!
Ingredientai
Biskvitui:
- miltai: 100 gramų
- kiaušiniai: 5
- vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
- tarkuota citrinos žievelė: iš 1 vnt.
- miltelinis cukrus: 150 gramų
- sviestas: 150 gramų
- maltos aguonos: 200 gramų
- pienas: 2 valgomųjų šaukštų.
Morenginiams sluoksniams:
- kiaušinių baltymai: 5
- cukrus: 200 gramų
- smulkinti ir pakepinti graikiniai riešutai: 100 gramų
Karameliniam kavos sluoksniui:
- sviestas: 400 gramų
- karamelizuotas sutirštintas pienas "Rududu": 2 indelių po 397 gramus
- nesaldinta stipri kava: 200 mililitrų.
Recepto paruošimas
1. Aguoniniai biskvitai: Suplakame minkštą, kambario temperatūros sviestą su puse kiekio miltelinio cukraus.
2. Tada įmaišome citrinos žievelę ir vanilinį cukrų. Po vieną įmaišome kiaušinių trynius.
3. Miltus sumaišome su aguonomis ir atsargiai įmaišome į tešlą su pienu.
4. Kiaušinių baltymus iki standumo suplakame su likusiu milteliniu cukrumi ir įmaišome į tešlą.
5. Tešlą sukrečiame į 24 centimetrų kepimo formą ir maždaug 30-40 minučių kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
6. Atvėsiname ir pjaudami padaliname į 2 sluoksnius.
7. Morenginiai sluoksniai: Morengams skirtus kiaušinių baltymus tol plakame, kol suputos. Nenustodami plakti, po šaukštą beriame cukrų (kitą šaukštą cukraus beriame tik ištirpus anksčiau subertajam).
8. Padidiname plaktuvo greitį ir plakame, kol masė tampa labai standi ir blizgi (maždaug 10 minučių). Įmaišome riešutus.
9. Ant kepimo popieriaus nusibrėžiame du 24 centimetrų skersmens apskritimus ir juose lygiu sluoksniu paskleidžiame baltymų masę.
10. Kepame iki 100 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol morengai lengvai nusiims nuo kepimo popieriaus.
11. Karamelinis kavos kremas: Visi produktai šiam kremui privalo turi būti vienodos kambario temperatūros.
12. Sviestą išplakame iki purumo. Nenustodamos plakti, po šaukštą dedame "Rududu" ir plakame, kol masė pašviesės.
13. Plakdami po šaukštą įmaišome 100 mililitrų kavos (kitą šaukštą beriame tada, kai prieš tai įberta kava jau bus gerai įsimaišiusi į kremą). 100 ml kavos paliekame aguoniniams biskvitams sulaistyti.
14. Alkava torto surinkimas: Vieną aguoninio biskvito sluoksnį sulaistome 50 mililitrų kavos ir aptepame kremu.
15. Tuomet dedame morenginį sluoksnį ir dar kartą aptepame kremu.
16. Dedame aguoninį biskvitą, sulaistome likusia kava, užtepame kremo, dar kartą dedame morenginį sluoksnį. Visą tortą aptepame kremu.
17. Papuošiame pagal savo norus ir fantaziją. Skanaus!
18. Rekomendacija: Daugiau aguoninių tortų receptų rasite: Aguoniniai tortai.
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau