Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2022 » Birželio » 21

Alkava - aguoninis tortas su morengais

tortai, tortų receptai, aguonų tortas, tortas su aguonomis, tortas su

Neseniai varčiau seną mamos receptų knygą, nes norėjau pasigaminti ką nors primiršto, bet gero. Prie vieno torto, kuris knygoje pavadintas "Alkava", buvo mamos ranka parašyta - labai skanus, gaminti ir ateityje. Tada mamos paklausiau, kas čia per tortas ir kodėl aš jo neragavusi, jei prirašyta tokia pastaba. Mama sakė, kad jį tiesiog pamiršusi ir gerai pamena, kad jis labai skanus. Tad nusprendėm pasigaminti šį aguoninį tortą su morengais. Galiu pasakyti, kad jis tikrai labai skanus. Mums prie kavos puodelio taip patiko, kad skubu dalintis šiuo receptu jau dabar. Tikrai gaminsiu dar ne vieną kartą. Pamėginkite ir Jūs!

Ingredientai

Biskvitui:

  • miltai: 100 gramų
  • kiaušiniai: 5
  • vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
  • tarkuota citrinos žievelė: iš 1 vnt.
  • miltelinis cukrus: 150 gramų
  • sviestas: 150 gramų
  • maltos aguonos: 200 gramų
  • pienas: 2 valgomųjų šaukštų.

Morenginiams sluoksniams:

  • kiaušinių baltymai: 5
  • cukrus: 200 gramų
  • smulkinti ir pakepinti graikiniai riešutai: 100 gramų

Karameliniam kavos sluoksniui:

  • sviestas: 400 gramų
  • karamelizuotas sutirštintas pienas "Rududu": 2 indelių po 397 gramus
  • nesaldinta stipri kava: 200 mililitrų.

Recepto paruošimas

1. Aguoniniai biskvitai: Suplakame minkštą, kambario temperatūros sviestą su puse kiekio miltelinio cukraus.

2. Tada įmaišome citrinos žievelę ir vanilinį cukrų. Po vieną įmaišome kiaušinių trynius.

3. Miltus sumaišome su aguonomis ir atsargiai įmaišome į tešlą su pienu.

4. Kiaušinių baltymus iki standumo suplakame su likusiu milteliniu cukrumi ir įmaišome į tešlą.

5. Tešlą sukrečiame į 24 centimetrų kepimo formą ir maždaug 30-40 minučių kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.

6. Atvėsiname ir pjaudami padaliname į 2 sluoksnius.

7. Morenginiai sluoksniai: Morengams skirtus kiaušinių baltymus tol plakame, kol suputos. Nenustodami plakti, po šaukštą beriame cukrų (kitą šaukštą cukraus beriame tik ištirpus anksčiau subertajam).

8. Padidiname plaktuvo greitį ir plakame, kol masė tampa labai standi ir blizgi (maždaug 10 minučių). Įmaišome riešutus.

9. Ant kepimo popieriaus nusibrėžiame du 24 centimetrų skersmens apskritimus ir juose lygiu sluoksniu paskleidžiame baltymų masę.

10. Kepame iki 100 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol morengai lengvai nusiims nuo kepimo popieriaus.

11. Karamelinis kavos kremas: Visi produktai šiam kremui privalo turi būti vienodos kambario temperatūros.

12. Sviestą išplakame iki purumo. Nenustodamos plakti, po šaukštą dedame "Rududu" ir plakame, kol masė pašviesės.

13. Plakdami po šaukštą įmaišome 100 mililitrų kavos (kitą šaukštą beriame tada, kai prieš tai įberta kava jau bus gerai įsimaišiusi į kremą). 100 ml kavos paliekame aguoniniams biskvitams sulaistyti.

14. Alkava torto surinkimas: Vieną aguoninio biskvito sluoksnį sulaistome 50 mililitrų kavos ir aptepame kremu.

15. Tuomet dedame morenginį sluoksnį ir dar kartą aptepame kremu.

16. Dedame aguoninį biskvitą, sulaistome likusia kava, užtepame kremo, dar kartą dedame morenginį sluoksnį. Visą tortą aptepame kremu.

17. Papuošiame pagal savo norus ir fantaziją. Skanaus!

18. Rekomendacija: Daugiau aguoninių tortų receptų rasite: Aguoniniai tortai.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-07-06 laikas 21:51 Receptai Obuolių spurgos sluoksniuotoje tešloje: sveikas ir traškus desertas
Ruduo Lietuvoje – obuolių metas, kai virtuvės prisipildo šilto cinamono kvapo ir jaukių desertų. Obuolių spurgos sluoksniuotoje tešloje, keptos karšto oro gruzdintuvėje, yra tobulas modernios lietuviškos virtuvės pavyzdys, sujungi...

Skaityti daugiau

2025-07-04 laikas 07:53 Receptai Voveraitės su Šonine ir Grietinėle: Nostalgiškas Lietuviškas Receptas
Šiame straipsnyje dalinamės ne tik klasikiniu receptu, bet ir naujomis idėjomis, alternatyvomis bei patarimais, kaip šį patiekalą paversti dar įsimintinesniu. Pasiruoškite sužavėti savo artimuosius ir atrasti lietuviškos virtuvės ...

Skaityti daugiau

2025-07-04 laikas 07:43 Receptai Kepti Baravykai su Šonine ir Bulvėmis: Tradicinis Lietuviškas Receptas
Šiame straipsnyje dalinamės tradiciniu receptu, alternatyvomis, naudingais patarimais ir net keletu naujų idėjų, kaip šį patiekalą paversti dar įsimintinesniu. Pasiruoškite sužavėti savo artimuosius ir atrasti naujų skonių!...

Skaityti daugiau

2025-07-13 laikas 08:56 Česnakų stiebai: Cheminė sudėtis, nauda sveikatai ir kaip juos paruošti
Šiame straipsnyje atskleisime česnakų stiebų cheminę sudėtį, jų naudą ir galimą žalą organizmui, biologinį poveikį bei pateiksime skanių receptų, kaip juos panaudoti virtuvėje. Pasinerkite į šią kvapnią kelionę ir sužinokite, kodėl česnakų stiebai tu...

Skaityti daugiau

2025-07-13 laikas 08:24 Mėlynojo ryklio odos paslaptys: Kaip nanostruktūros keičia spalvą
Naujausi moksliniai tyrimai atskleidžia, kaip guanino kristalai ir melaninas sukuria šį unikalų efektą, o šios žinios gali revoliucionizuoti technologijas – nuo medicinos iki povandeninių technologijų. Šiame straipsnyje gilinsimės į šio fenomeno moks...

Skaityti daugiau

2025-07-13 laikas 08:04 Ahnenerbe: Paslaptys, mokslas ir nacistinės ideologijos šešėlis
Ši paslaptinga organizacija, veikusį Trečiajame Reiche, iki šiol kelia diskusijas. Nuo arijų rasės šlovinimo iki žiaurių eksperimentų koncentracijos stovyklose – kas iš tiesų slypi už „Protėvių paveldo“ draugijos veiklos? Šiame straipsnyje atskleisim...

Skaityti daugiau

2025-07-12 laikas 20:43 Pranašiški Sapnai ir Zodiako Ženklai: Mistinis Ryšys su Visata
Šiame straipsnyje atskleisime, kurie ženklai pasižymi pranašiškų sapnų dovana, kaip jie gali ją panaudoti ir kokios mokslinės bei ezoterinės priežastys slypi už šio fenomeno. Pasinerkite į mistikos ir astrologijos pasaulį!...

Skaityti daugiau

2025-07-11 laikas 19:08 Psichologiniai Teigiamų Santykių Požymiai: Kaip Atpažinti Tikrąją Meilę
Atraskite psichologinius požymius, rodančius stiprius santykius, ir sužinokite, kaip kurti harmoningą ryšį su mylimu žmogumi. Šiame straipsnyje aptarsime pagrindinius teigiamų santykių požymius, remdamiesi psichologijos principais, ir pateiksime prak...

Skaityti daugiau