Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2022 » Lapkričio » 09

Fantastiškasis tortas. Išmėginę žmonės padėkoja!

Kondensuoto pieno biskvito tortas su grietininiu kremu

Itin gardus, gaivus ir lengvai pagaminamas kondensuoto pieno biskvito tortas su grietininiu kremu. Tokį mano mama ruošdavo dar vaikystėje, tik papuošdavo kiek paprasčiau - tiesiog trupiniais, kurie atlikdavo nupjovus biskvitams kepurėles. Bet koks tas tortas būdavo nerealus, dar dabar pamenu! O dabar ir pati gaminu savo vaikams. Pamėginkite ir Jūs, šį mano labai pamiltą receptą.

Ingredientai

Biskvitui:

  • saldintas kondensuotas pienas: 400 gramų
  • sviestas: 100 gramų
  • miltai: 200 gramų
  • kiaušiniai: 3
  • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio.

Kremui:

  • riebi grietinė: 800 gramų
  • cukraus pudra: 5 valgomųjų šaukštų
  • želatina: 2 valgomųjų šaukštų
  • citrinos sultys: 2 valgomųjų šaukštų
  • vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia želatiną užpilkite 100 mililitrų šalto vandens ir palikite išbrinkti, kol kepsite biskvitus.

2. Sviestą ištirpinkite, atvėsinkite ir gerai išplakite su kondensuotu pienu bei kiaušiniais.

3. Kepimo miltelius sumaišykite su miltais ir po truputį, šaukštu atsargiai maišydami suberkite į sviesto - kiaušinių masę.

4. Iš šio tešlos kiekio kepkite du 20 centimetrų skersmens biskvitus. Tam tešlą padalinkite į dvi dalis ir pilkite į kepimo popieriumi išklotas torto formas atsegamais kraštais.

5. Kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 20-30 minučių (ar biskvitas jau yra iškepęs, tikrinkite įsmeigdami medinį pagaliuką į biskvito vidurį).

6. Iškepusiems biskvitams pirmiausia leiskite šiek tiek atvėsti formoje (galima formas pridengti švariu ranšluosčiu, kad biskvito viršus liktų minkštesnis), o tuomet galutinai atvėsinkite ant grotelių.

7. Kai jau biskvitai visiškai atvės, kiekvieną jų perpjaukite į dvi dalis, iš viso gausite keturis lakštus. Galite kepti ir vieną didelį biskvitą, tuomet reikės kepti truputį ilgiau, bet man pačiai asmeniškai labiau patinka kepti du, nes šitaip lengviau perpjauti.

8. Išbrinkusią želatiną pašildykite garų vonelėje arba ant labai mažos kaitros, nuolatos maišydami, kol granulės ištirpsta, neužvirkite. Kai ištirpsta, nuimkite nuo kaitros ir palikite atvėsti.

9. Kremas: Išplakite grietinę su cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi iki standumo. Į plakimo pabaigą, kai grietinė jau sutvirtės, supilkite citrinos sultis. Beje, tiek cukraus, tiek citrinos sulčių kiekį galima drąsiai koreguoti pagal savo skonį tiesiog ragaujant kremo.

10. Plona srovele, atsargiai maišydami į kremą supilkite atvėsintą želatiną, išmaišykite. Jei kremas skystokas ir matosi, kad juo bus sudėtinga pertepti biskvitus, palaikykite jį truputį šaldytuve - jis greitai sutvirtėja.

11. Biskvitus gausiai sulaistykite stipria juoda arbata. Šiek tiek kremo atsidėkite torto šonams papuošti. Tuomet imkite pirmą biskvito lakštą, pertepkite ketvirtadaliu kremo, dėkite antrą, dar kartą pertepkite ir šitaip su visais.

12. Kelioms valandoms (o idealiausia per visą naktį) tortą palikite šaldytuve sustingti ir skoniams susijungti tarpusavyje.

13. Prieš patiekiant galite papuošti kaip tik norisi - pvz. tarkuotu šokoladu, plakta grietinėle, vaisiais arba uogomis. Skanaus!

Rekomendacija: Daugiau tortų receptų rasite: Tortai.

Kondensuoto pieno biskvito tortas su grietininiu kremu

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-10-08 laikas 09:34 Receptai Vištienos kepsnys su pievagrybių padažu: skanus receptas, nauda sveikatai ir mitybos patarimai

Sultingas vištienos kepsnys su pievagrybių padažu – lengvas, bet prabangus receptas šeimai. Sužinokite apie naudą: baltymai raumenims, selenas imunui, skaidulos virškinimui. Kalorijos: 450 kcal porcijoje. Kaip įsisavinamo...

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 08:41 Receptai Traškus faršo šnicelis su juoda duona: tradicinis receptas, sveikatos nauda ir mitybos patarimai

Traškus faršo šnicelis su juoda duona – klasikinis lietuviškas receptas, kupinas vaikystės prisiminimų. Sužinokite apie naudą: baltymai raumenims, skaidulos virškinimui. Kalorijos: 400 kcal po...

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 08:19 Receptai Prabangūs lietiniai blynai su maskarpone ir baltu šokoladu: receptas, nauda sveikatai ir mitybos patarimai
Prabangūs lietiniai blynai su maskarpone ir baltu šokoladu – lengvas receptas, kuris džiugina skonį ir sveikatą. Sužinokite apie naudą: kalcis kaulams, energija iš baltymų. Kalorijos: 350 kcal porcijoje. Kaip įsisavinamos medžiago...

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 10:02 Rūgštinti obuoliai: nauda sveikatai, įsisavinimas, rizikos ir tradiciniai receptai

Rūgštinti obuoliai – ukrainietiškas probiotinis hitas: gerina virškinimą (probiotikai +30% mikrofloros), stiprina imuną (vitaminas C +25% absorbcija), palaiko širdį (pektinai mažina LDL 10%). Paaiškiname įsisavinimą (žarnyne per 1–2 va...

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 09:42 Vaistinis valerijonas: nauda sveikatai, įsisavinimas, žala ir tradiciniai receptai

Vaistinis valerijonas – natūralus ramintuvas: gydo nemigą, nerimą, širdies neurozę, padeda menopauzėje. Sužinokite naudą (GABA modulisacija), įsisavinimą (greitas žarnyne), žalą (galvos skausmas, priklausomybė) i...

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 07:37 Kur dingsta uodai žiemą? Išsami vadovas apie kraujasiurbių žiemojimą, rūšis ir prevenciją
Žiemą uodai dingsta, bet ne amžiams – jie slepiasi diapauzės būsenoje ar kiaušinėlių pavidalu, laukdami pavasario. Šiame išsamiame straipsnyje aptariame uodų gyvenimo ciklą, skirtingų rūšių žiemojimo strategijas ir mokslinius faktus iš tarptautinių š...

Skaityti daugiau

2025-10-07 laikas 18:54 Vienoje teisme teisiami migrantai paaugliai už mokytojos išprievartavimą ir šantažavimą
Trys pagrindiniai kaltinamieji yra 15-metis irakietis, 17-metis rumunas ir 15-metis afganistanietis, kurie kaltinami kelis mėnesius trukusiu teroro kampanija prieš mokytoją.

Skaityti daugiau

2025-10-07 laikas 18:39 Graikija ketina sumažinti prieglobsčio išmokas ir nutraukti būsto subsidijas pabėgėliams
Kiekvienas, kuriam šioje šalyje suteiktas prieglobstis, nebegalės gyventi iš išmokų, mokamų Europos ir Graikijos mokesčių mokėtojų sąskaita

Skaityti daugiau