Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2022 » Lapkričio » 09

Fantastiškasis tortas. Išmėginę žmonės padėkoja!

Kondensuoto pieno biskvito tortas su grietininiu kremu

Itin gardus, gaivus ir lengvai pagaminamas kondensuoto pieno biskvito tortas su grietininiu kremu. Tokį mano mama ruošdavo dar vaikystėje, tik papuošdavo kiek paprasčiau - tiesiog trupiniais, kurie atlikdavo nupjovus biskvitams kepurėles. Bet koks tas tortas būdavo nerealus, dar dabar pamenu! O dabar ir pati gaminu savo vaikams. Pamėginkite ir Jūs, šį mano labai pamiltą receptą.

Ingredientai

Biskvitui:

  • saldintas kondensuotas pienas: 400 gramų
  • sviestas: 100 gramų
  • miltai: 200 gramų
  • kiaušiniai: 3
  • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio.

Kremui:

  • riebi grietinė: 800 gramų
  • cukraus pudra: 5 valgomųjų šaukštų
  • želatina: 2 valgomųjų šaukštų
  • citrinos sultys: 2 valgomųjų šaukštų
  • vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia želatiną užpilkite 100 mililitrų šalto vandens ir palikite išbrinkti, kol kepsite biskvitus.

2. Sviestą ištirpinkite, atvėsinkite ir gerai išplakite su kondensuotu pienu bei kiaušiniais.

3. Kepimo miltelius sumaišykite su miltais ir po truputį, šaukštu atsargiai maišydami suberkite į sviesto - kiaušinių masę.

4. Iš šio tešlos kiekio kepkite du 20 centimetrų skersmens biskvitus. Tam tešlą padalinkite į dvi dalis ir pilkite į kepimo popieriumi išklotas torto formas atsegamais kraštais.

5. Kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 20-30 minučių (ar biskvitas jau yra iškepęs, tikrinkite įsmeigdami medinį pagaliuką į biskvito vidurį).

6. Iškepusiems biskvitams pirmiausia leiskite šiek tiek atvėsti formoje (galima formas pridengti švariu ranšluosčiu, kad biskvito viršus liktų minkštesnis), o tuomet galutinai atvėsinkite ant grotelių.

7. Kai jau biskvitai visiškai atvės, kiekvieną jų perpjaukite į dvi dalis, iš viso gausite keturis lakštus. Galite kepti ir vieną didelį biskvitą, tuomet reikės kepti truputį ilgiau, bet man pačiai asmeniškai labiau patinka kepti du, nes šitaip lengviau perpjauti.

8. Išbrinkusią želatiną pašildykite garų vonelėje arba ant labai mažos kaitros, nuolatos maišydami, kol granulės ištirpsta, neužvirkite. Kai ištirpsta, nuimkite nuo kaitros ir palikite atvėsti.

9. Kremas: Išplakite grietinę su cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi iki standumo. Į plakimo pabaigą, kai grietinė jau sutvirtės, supilkite citrinos sultis. Beje, tiek cukraus, tiek citrinos sulčių kiekį galima drąsiai koreguoti pagal savo skonį tiesiog ragaujant kremo.

10. Plona srovele, atsargiai maišydami į kremą supilkite atvėsintą želatiną, išmaišykite. Jei kremas skystokas ir matosi, kad juo bus sudėtinga pertepti biskvitus, palaikykite jį truputį šaldytuve - jis greitai sutvirtėja.

11. Biskvitus gausiai sulaistykite stipria juoda arbata. Šiek tiek kremo atsidėkite torto šonams papuošti. Tuomet imkite pirmą biskvito lakštą, pertepkite ketvirtadaliu kremo, dėkite antrą, dar kartą pertepkite ir šitaip su visais.

12. Kelioms valandoms (o idealiausia per visą naktį) tortą palikite šaldytuve sustingti ir skoniams susijungti tarpusavyje.

13. Prieš patiekiant galite papuošti kaip tik norisi - pvz. tarkuotu šokoladu, plakta grietinėle, vaisiais arba uogomis. Skanaus!

Rekomendacija: Daugiau tortų receptų rasite: Tortai.

Kondensuoto pieno biskvito tortas su grietininiu kremu

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-12-07 laikas 23:05 Receptai Citrininis varškės keksas su manais: receptas, kalorijos ir maistinė nauda

Citrininis varškės keksas su manais – drėgnas ir purūs desertas vos per 180 kcal porcijoje. Sužinokite maistinę vertę, kaip sumažinti cukrų ir kalorijas bei iškepti idealiai!

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 15:48 Receptai Grietininis pyragas su soda – purus, drėgnas ir labai paprastas receptas dideliam stalui

Klasikinis lietuviškas grietininis pyragas su soda iš 1 litro grietinės – purus, drėgnas, pigus ir labai paprastas. Tobulas dideliam stalui, svečiams ar kelionėms. Su tiksliomis kalorijomis, maistine verte ir sveikesnėmis...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 15:34 Receptai Varškės pyragas su karamele ir riešutais – klasikinis lietuviškas desertas, kurio norėsis dar ir dar

Varškės pyragas su karamele ir riešutais – lietuviška klasika! Trapus pagrindas, purus įdaras ir sodri karamelė. Receptas + kalorijos, maistinė vertė ir kaip padaryti sveikesnį. Tobulas desertas šventėms ir kasdienai.

...

Skaityti daugiau

2025-12-11 laikas 10:22 Gruodžio 11 d. horoskopas visiems 12 zodiako ženklų 2025
Šiandienos dangus: Merkurijus pereina į Šaulį (apie 23:40 LT), atnešdamas optimizmą ir plačias idėjas. Ryte Merkurijus trigonas Neptūnui stiprina intuiciją ir kūrybiškumą, o vakare Mėnulio kvadratūra su Venera gali sukelti emocinių trūkčiojimų santyk...

Skaityti daugiau

2025-12-10 laikas 11:18 Kaip skyrybos keičia vyrus: stipresnis, atsargesnis ar vienišas?
Skyrybos vyrams – stiprus emocinis smūgis, kuris dažnai paverčia juos atsargesniais, analitiškesniais ir net pasirengusiais sąmoningai rinktis vienatvę. Sužinokite, kodėl vyrai po išdavystės ir skyrybų retai nešiojasi neapykantą buvusiajai, tampa žym...

Skaityti daugiau

2025-12-10 laikas 10:04 Kalėdinis kaktusas: priežiūra namuose ir žydėjimo paslaptys
Kalėdinis kaktusas (Schlumbergera truncata) – populiarus kalėdinis kambarinis augalas, žydintis būtent žiemos švenčių metu. Sužinokite visas priežiūros taisykles: tinkamą laistymą, šviesos ir tamsos režimą, kaip priversti žydėti tiksliai per Kalėdas,...

Skaityti daugiau

2025-12-10 laikas 08:43 Po 25 metų jis pasakė „Man labai gaila“: ar melas dėl nėštumo išgelbėjo, ar sugriovė šeimą?
Po 25 metų santuokos vyras prisipažino niekada visiškai nepaleidęs buvusiosios ir visą laiką jautęs kaltę. Moteris jaunystėje melavo apie nėštumą, kad jį išlaikytų. Dabar abu atsidūrė aklavietėje. Tikra istorija ar pramanas? Šis tekstas pastarosiomis...

Skaityti daugiau

2025-12-10 laikas 08:25 Paveldėtas butas tapo laisve: kodėl žmona paliko vyrą be scenų

Tikra skaitytojo istorija sukrėtė tūkstančius: žmona paveldėjo butą ir tyliai išėjo iš šeimos – ne pas kitą vyrą, o tiesiog pas save. Kodėl moterys palieka ne piktai, o ramiai? Ar tai tik pramanas, ar tikrovė, kurią daugelis atpažįsta savo s...

Skaityti daugiau