Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai » 2022 » Lapkričio » 9

Fantastiškasis tortas. Išmėginę žmonės padėkoja!

Kondensuoto pieno biskvito tortas su grietininiu kremu

Itin gardus, gaivus ir lengvai pagaminamas kondensuoto pieno biskvito tortas su grietininiu kremu. Tokį mano mama ruošdavo dar vaikystėje, tik papuošdavo kiek paprasčiau - tiesiog trupiniais, kurie atlikdavo nupjovus biskvitams kepurėles. Bet koks tas tortas būdavo nerealus, dar dabar pamenu! O dabar ir pati gaminu savo vaikams. Pamėginkite ir Jūs, šį mano labai pamiltą receptą.

Ingredientai

Biskvitui:

  • saldintas kondensuotas pienas: 400 gramų
  • sviestas: 100 gramų
  • miltai: 200 gramų
  • kiaušiniai: 3
  • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio.

Kremui:

  • riebi grietinė: 800 gramų
  • cukraus pudra: 5 valgomųjų šaukštų
  • želatina: 2 valgomųjų šaukštų
  • citrinos sultys: 2 valgomųjų šaukštų
  • vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia želatiną užpilkite 100 mililitrų šalto vandens ir palikite išbrinkti, kol kepsite biskvitus.

2. Sviestą ištirpinkite, atvėsinkite ir gerai išplakite su kondensuotu pienu bei kiaušiniais.

3. Kepimo miltelius sumaišykite su miltais ir po truputį, šaukštu atsargiai maišydami suberkite į sviesto - kiaušinių masę.

4. Iš šio tešlos kiekio kepkite du 20 centimetrų skersmens biskvitus. Tam tešlą padalinkite į dvi dalis ir pilkite į kepimo popieriumi išklotas torto formas atsegamais kraštais.

5. Kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 20-30 minučių (ar biskvitas jau yra iškepęs, tikrinkite įsmeigdami medinį pagaliuką į biskvito vidurį).

6. Iškepusiems biskvitams pirmiausia leiskite šiek tiek atvėsti formoje (galima formas pridengti švariu ranšluosčiu, kad biskvito viršus liktų minkštesnis), o tuomet galutinai atvėsinkite ant grotelių.

7. Kai jau biskvitai visiškai atvės, kiekvieną jų perpjaukite į dvi dalis, iš viso gausite keturis lakštus. Galite kepti ir vieną didelį biskvitą, tuomet reikės kepti truputį ilgiau, bet man pačiai asmeniškai labiau patinka kepti du, nes šitaip lengviau perpjauti.

8. Išbrinkusią želatiną pašildykite garų vonelėje arba ant labai mažos kaitros, nuolatos maišydami, kol granulės ištirpsta, neužvirkite. Kai ištirpsta, nuimkite nuo kaitros ir palikite atvėsti.

9. Kremas: Išplakite grietinę su cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi iki standumo. Į plakimo pabaigą, kai grietinė jau sutvirtės, supilkite citrinos sultis. Beje, tiek cukraus, tiek citrinos sulčių kiekį galima drąsiai koreguoti pagal savo skonį tiesiog ragaujant kremo.

10. Plona srovele, atsargiai maišydami į kremą supilkite atvėsintą želatiną, išmaišykite. Jei kremas skystokas ir matosi, kad juo bus sudėtinga pertepti biskvitus, palaikykite jį truputį šaldytuve - jis greitai sutvirtėja.

11. Biskvitus gausiai sulaistykite stipria juoda arbata. Šiek tiek kremo atsidėkite torto šonams papuošti. Tuomet imkite pirmą biskvito lakštą, pertepkite ketvirtadaliu kremo, dėkite antrą, dar kartą pertepkite ir šitaip su visais.

12. Kelioms valandoms (o idealiausia per visą naktį) tortą palikite šaldytuve sustingti ir skoniams susijungti tarpusavyje.

13. Prieš patiekiant galite papuošti kaip tik norisi - pvz. tarkuotu šokoladu, plakta grietinėle, vaisiais arba uogomis. Skanaus!

Rekomendacija: Daugiau tortų receptų rasite: Tortai.

Kondensuoto pieno biskvito tortas su grietininiu kremu

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
20.12.2024 laikas 17:05 Receptai Kalėdų antis grilyje: skonis ir tradicija susijungia
Kalėdų šventės yra puiki proga mėgautis ypatingais patiekalais, ir antis grilyje yra vienas iš geriausių pasirinkimų. Šis receptas sujungia sultingą mėsą, aromatingą įdarą ir išskirtinius vaisių prieskonius, kurie suteikia unikalų...

Skaityti daugiau

20.12.2024 laikas 16:57 Receptai Marinuota skumbrė: skanus ir maistingas užkandis
Marinuota skumbrė yra ne tik skanūs, bet ir maistingi užkandžiai, kurie puikiai tinka tiek kasdieniam, tiek šventiniam stalui. Ši žuvis yra kupina omega-3 riebalų rūgščių, baltymų ir vitaminų, todėl jos įtraukimas į mitybą gali te...

Skaityti daugiau

20.12.2024 laikas 16:49 Receptai Silkė su džiovintais grybais: tradicinis lietuviškas skonis
Silkė su džiovintais grybais ir svogūnų pagardu – tai ne tik skanus, bet ir simbolinis lietuviškos virtuvės patiekalas, apjungiantis tradicijas ir modernumą. Šis receptas ypač populiarus, kai norima paruošti lengvą, tačiau sočę už...

Skaityti daugiau

22.12.2024 laikas 17:17 Kaip sustabdyti plaukų slinkimą: SUPER veiksmingos priemonės
Plaukų slinkimas yra problema, su kuria susiduria daugelis, o natūralios priemonės gali būti puikus sprendimas. Nuo senovės žmonės naudojosi įvairiais augalais ir žolelėmis, kad sustiprintų plaukų šaknis ir išvengtų slinkimo. Šiame straipsnyje apžvel...

Skaityti daugiau

22.12.2024 laikas 17:05 Nežemiška gyvybė: galimybės ir iššūkiai kosmose

Mokslininkai vis dažniau kelia klausimą: ar gyvybė gali egzistuoti kosmose, toli nuo mūsų planetos, net ir ekstremaliausiose sąlygose? Nuo tardigradų iki termofilinių bakterijų, Žemėje yra daugybė organizmų, kurie sugeba išgyventi net ir pačiose s...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 21:26 Storosios žarnos valymas nuo toksinų: 1 paprastas receptas
Virškinimo sistemos problemos, tokios kaip dirgliosios žarnos sindromas ar lėtinis vidurių užkietėjimas, yra vis labiau paplitusios. Daug žmonių ieško natūralių būdų, kaip pagerinti savo savijautą ir išvalyti gaubtinę žarną. Šiame straipsnyje pristat...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 19:19 Stebuklingas svorio metimas tinginiams: imbiero mišinys
Naujausi Kinijos mokslininkų tyrimai atskleidžia revoliucingus atradimus apie litocholinę rūgštį, natūraliai gaminamą organizme. Šis junginys, kuris pasireiškia, kai organizmas patiria badavimo būseną, gali tapti raktu į senėjimo procesų sulėtėjimą i...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 11:40 Kaip Neužversti Artimųjų Savo Negatyvumu?

Kiekvienas iš mūsų susiduria su iššūkiais ir sunkumais gyvenime, tačiau kaip mes juos sprendžiame, gali reikšmingai paveikti mūsų santykius su artimaisiais. Pagalbos ieškojimas yra natūralus, tačiau svarbu žinoti, kada ir kaip tai daryti, kad neap...

Skaityti daugiau