Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2022 » Lapkričio » 09

Fantastiškasis tortas. Išmėginę žmonės padėkoja!

Kondensuoto pieno biskvito tortas su grietininiu kremu

Itin gardus, gaivus ir lengvai pagaminamas kondensuoto pieno biskvito tortas su grietininiu kremu. Tokį mano mama ruošdavo dar vaikystėje, tik papuošdavo kiek paprasčiau - tiesiog trupiniais, kurie atlikdavo nupjovus biskvitams kepurėles. Bet koks tas tortas būdavo nerealus, dar dabar pamenu! O dabar ir pati gaminu savo vaikams. Pamėginkite ir Jūs, šį mano labai pamiltą receptą.

Ingredientai

Biskvitui:

  • saldintas kondensuotas pienas: 400 gramų
  • sviestas: 100 gramų
  • miltai: 200 gramų
  • kiaušiniai: 3
  • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio.

Kremui:

  • riebi grietinė: 800 gramų
  • cukraus pudra: 5 valgomųjų šaukštų
  • želatina: 2 valgomųjų šaukštų
  • citrinos sultys: 2 valgomųjų šaukštų
  • vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia želatiną užpilkite 100 mililitrų šalto vandens ir palikite išbrinkti, kol kepsite biskvitus.

2. Sviestą ištirpinkite, atvėsinkite ir gerai išplakite su kondensuotu pienu bei kiaušiniais.

3. Kepimo miltelius sumaišykite su miltais ir po truputį, šaukštu atsargiai maišydami suberkite į sviesto - kiaušinių masę.

4. Iš šio tešlos kiekio kepkite du 20 centimetrų skersmens biskvitus. Tam tešlą padalinkite į dvi dalis ir pilkite į kepimo popieriumi išklotas torto formas atsegamais kraštais.

5. Kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 20-30 minučių (ar biskvitas jau yra iškepęs, tikrinkite įsmeigdami medinį pagaliuką į biskvito vidurį).

6. Iškepusiems biskvitams pirmiausia leiskite šiek tiek atvėsti formoje (galima formas pridengti švariu ranšluosčiu, kad biskvito viršus liktų minkštesnis), o tuomet galutinai atvėsinkite ant grotelių.

7. Kai jau biskvitai visiškai atvės, kiekvieną jų perpjaukite į dvi dalis, iš viso gausite keturis lakštus. Galite kepti ir vieną didelį biskvitą, tuomet reikės kepti truputį ilgiau, bet man pačiai asmeniškai labiau patinka kepti du, nes šitaip lengviau perpjauti.

8. Išbrinkusią želatiną pašildykite garų vonelėje arba ant labai mažos kaitros, nuolatos maišydami, kol granulės ištirpsta, neužvirkite. Kai ištirpsta, nuimkite nuo kaitros ir palikite atvėsti.

9. Kremas: Išplakite grietinę su cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi iki standumo. Į plakimo pabaigą, kai grietinė jau sutvirtės, supilkite citrinos sultis. Beje, tiek cukraus, tiek citrinos sulčių kiekį galima drąsiai koreguoti pagal savo skonį tiesiog ragaujant kremo.

10. Plona srovele, atsargiai maišydami į kremą supilkite atvėsintą želatiną, išmaišykite. Jei kremas skystokas ir matosi, kad juo bus sudėtinga pertepti biskvitus, palaikykite jį truputį šaldytuve - jis greitai sutvirtėja.

11. Biskvitus gausiai sulaistykite stipria juoda arbata. Šiek tiek kremo atsidėkite torto šonams papuošti. Tuomet imkite pirmą biskvito lakštą, pertepkite ketvirtadaliu kremo, dėkite antrą, dar kartą pertepkite ir šitaip su visais.

12. Kelioms valandoms (o idealiausia per visą naktį) tortą palikite šaldytuve sustingti ir skoniams susijungti tarpusavyje.

13. Prieš patiekiant galite papuošti kaip tik norisi - pvz. tarkuotu šokoladu, plakta grietinėle, vaisiais arba uogomis. Skanaus!

Rekomendacija: Daugiau tortų receptų rasite: Tortai.

Kondensuoto pieno biskvito tortas su grietininiu kremu

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-19 laikas 14:31 Receptai Tarybinių laikų šniceliai su kreminiu padažu: autentiškas receptas, kalorijos, maistinė vertė ir sveikatos nauda 2025 metais
Tarybinių laikų valgyklų šniceliai – vienas iš tų patiekalų, kuris daugeliui lietuvių sukelia tikrą nostalgiją. Sodrus skonis, minkšta tekstūra, traški plutelė ir tas nepakartojamas kreminis padažas su krapais... Tai ne tik maista...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 11:23 Receptai Orkaitėje kepta višta su obuoliais ir bulvėmis: sultingas receptas, maistinė vertė ir nauda sveikatai
Orkaitėje kepta višta su obuoliais, bulvėmis ir kvapniu žolelių sviestu yra vienas iš tų klasikinių lietuviškų patiekalų, kurie visada sugrąžina į namų šilumą ir tikrą, lėtą virtuvės malonumą. Tai tradicinis šeimos sekmadienio sta...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 10:03 Receptai Kiaulienos Sprandinės Kepsniai Orkaitėje su Bulvėmis, Morkomis, Svogūnais ir Sūriu – Tikras Kalėdinis Hit'as Šeimoje

Šis sotus ir kvapnus kiaulienos sprandinės kepsnių receptas su daržovėmis ir lydytu sūriu yra mūsų šeimos kalėdinė tradicija jau kelias kartas. Mėsa kepa lėtai orkaitėje, tampa nepaprastai minkšta, prisigeria daržovių saldumo, ...

Skaityti daugiau

2025-11-20 laikas 20:35 Aiškiaregys Kšistofas Jackovskis apie pasaulį po 10 metų ir apie darbo stovyklas Skynet
Vienas iš dažniausiai užduodamų klausimų, kuriuo prenumeratoriai kamuoja savo mėgstamą aiškiaregį lenką, yra klausimas apie tai, „koks bus pasaulis po 10 ir daugiau metų?”. Atsižvelgiant į tai, kas vyksta aplink mus dabar, kartais sunku pasakyti, kas...

Skaityti daugiau

2025-11-20 laikas 15:33 Lūžinėjantys ir sluoksniuojantys nagai: priežastys ir 11 patarimų, kaip juos sustiprinti natūraliai
Nagai lūžinėja, sluoksniuojasi, atsiranda dėmių ar auga labai lėtai? Tai dažna problema, kurią sukelia maistinių medžiagų (biotino, geležies, cinko) trūkumas, dažnas rankų mirkymas vandenyje ar net skydliaukės sutrikimai. Laimei, daugelį atvejų galim...

Skaityti daugiau

2025-11-20 laikas 14:43 Kaip Apsisaugoti nuo Pavydo ir Nužiūrėjimo: Etiški Baltosios Magijos Būdai 2025
Nužiūrėjimas ir pavydas – seniausia pasaulyje tikėjimų forma, vis dar veikianti net socialiniuose tinkluose. 2025 m. virš 5,4 mlrd. žmonių dalinasi gyvenimu internete, o tai kursto pavydą ir neigiamą energiją. Straipsnyje rasite etiškus baltosios mag...

Skaityti daugiau

2025-11-20 laikas 14:24 Pipirmėčių aliejus nuo pelių ir žiurkių: natūralus būdas atsikratyti graužikų 2025
Atėjus šalčiams pelės ir žiurkės masiškai veržiasi į namus. Cheminiai nuodai pavojingi ir ne visada veiksmingi – graužikai prie jų pripranta. Pipirmėčių eterinis aliejus yra natūralus, saugus ir mokslu patvirtintas repelentas: stiprus mentolio kvapas...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 15:58 Prancūzija: jauni musulmonai tampa vis radikalesni, 57 % teikia pirmenybę islamo taisyklėms, o ne Prancūzijos įstatymams
Apklausos rodo, kad konservatyvusis islamas stiprėja, integracija blogėja, mokslo koncepcijos atmetamos, o Prancūzijos įstatymai užleidžia vietą islamo įstatymams itin dideliam musulmonų skaičiui

Skaityti daugiau