- 05.07.2022
- 0.0 Reitingas
- 1222 Peržiūros
- Aptarti
Tiesą pasakius ganėtinai ilgai sukau galvą kaip šį patiekalą pavadinti. Tai tarsi kalakutienos kotletai iškepti orkaitėje arba juos galima būtų pavadinti ir mažais kebabais. Kad ir kaip juos bepavadintum tokie kalakutienos iešmeliai yra labai skanūs, kiek kitokio, netradicinio skonio, kuris primena Artimųjų Rytų šalių patiekalus. Kalakutienos iešmelius galite patiekti kaip tik norisi - su virtais ryžiais, bulvėmis, šviežiomis, virtomis arba troškintomis daržovėmis, salotomis, įvairiausiais padažais, gaminti suktinukus ir taip toliau. Kaip galite matyti iš nuotraukų aš šiuos iešmelius patiekiau su jogurtiniu padažu ir orkaitėje iškeptomis žirnių ankštimis. Buvo labai skani, gaivi ir lengva vakarienė.
Kalakutienos iešmelius galite kepti ne tik orkaitėje, bet ir lauke ant grilio. Žinoma, iešmeliai kepti ant grilio ir įgavę dūmo skonį gaunasi dar gardesni. Tiesa, kalakutienos faršą tokiems iešmeliams paruošti geriausia būtų rinktis kiek riebesnį, tuomet iškepusi mėsa bus sultingesnė.
Ingredientai
Kalakutienos iešmeliams:
- kalakutienos faršas: 550 gramų
- svogūnai: 1 nedidelio
- česnakas: 2 skiltelių
- džiovintos petražolės: 1,5 arbatinio šaukštelio
- saldžiosios paprikos milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
- druska: dviejų trečdalių arbatinio šaukštelio
- čili pipiro milteliai: dviejų trečdalių arbatinio šaukštelio
- kumino milteliai: dviejų trečdalių arbatinio šaukštelio.
Jogurto padažui:
- natūralus jogurtas: 1 stiklinės
- agurkai: 1 nedidelio
- citrinos sultys: iš 0,5 vnt.
- šviežios susmulkintos petražolės: 1 saujelės
- česnakas: 1 skiltelės
- druska: žiupsnio
- juodieji pipirai: žiupsnio.
Recepto paruošimas
1. Jogurto padažas: Česnako skiltelę nulupkite ir sutrinkite česnako spaustuku.
2. Tada agurką sutarkuokite stambesne tarka.
3. Česnaką, agurką ir kitus padažo ingredientus sumaišykite viename indelyje ir palikite šaldytuve, kol ruošite kalakutienos iešmelius.
4. Kalakutienos iešmeliai orkaitėje: Šiam patiekalui pagaminti prireiks 10 medinių iešmelių. Iešmelius sudėkite į indą ir užpilkite vandeniu. Palikite mirkti maždaug 15-20 minučių. Vandenyje išmirkę iešmeliai nedegs kai keps orkaitėje.
5. Kalakutienos faršą sumaišykite su visais prieskoniais.
6. Svogūną nulupkite, sutarkuokite ir sumaišykite su faršu.
7. Česnako skilteles nulupkite, sutraiškykite česnako spaustuku ir sumaišykite su faršu. Faršą galima palikti šaldytuve per visą naktį arba kelioms valandoms, kad atsiskleistų visi skoniai, bet galima kepti ir iškart.
8. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros.
9. Imkite po nedidelę saujelę faršo, uždėkite ant iešmelio, gerai suspauskite ir dėkite ant kepimo popieriumi išklotos orkaitės skardos.
10. Iešmelius kepkite 15 minučių iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje ir paskui 3 minutes su grilio funkcija.
11. Kalakutienos iešmelius patiekite su jogurto padažu ir mėgstamomis daržovėmis. Skanaukite!
12. Rekomendacija: Daugiau kalakutienos iešmelių receptų rasite: Kalakutienos iešmelių receptai.
Recepto Autorius Lithuanian in the USA
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau