Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai – Patiekalai » 2022 » Liepos » 9

Vištienos kepenėlės orkaitėje su šonine

vištiena, kepenėlės, receptai, užkandžiai, vištienos patiekalai

Receptas yra itin paprastas, o pats vištienos kepenėlių užkandis iškeptas orkaitėje su šonine yra itin sotus ir be galo skanus. Tad šį kartą su Jumis noriu pasidalinti fantastišku vištienos kepenėlių užkandžio receptu, kuris gali tinkamai papuošti ne tik kasdienai, bet ir šventinam stalui.

Ingredientai

  • vištienos kepenėlių: 500 gramų
  • kiaulienos šoninės: 300 gramų
  • medaus: 1 arbatinio šaukštelio
  • česnako: 3 skiltelių
  • maltos saldžiosios paprikos miltelių: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • sojos padažo: 60 gramų
  • citrinos sulčių: 40 gramų
  • augalinio aliejaus: 20 gramų
  • maltų juodųjų pipirų: poros žiupsnelių.

Recepto paruošimas

1. Prieš gaminant vištienos kepenis - jas reikia gerai nuplauti, taip pat nepamiršti patikrinti, ar nėra tulžies pūslės, supjaustyti į dvi dalis bei sudėti į tinkamą indą.

2. Pačios vištienos kepenėlės yra ganėtinai švelnaus aromato, tad pagal savo skonį galite naudoti labai įvairų marinatą. Aš šį kartą pateikiau savo labai mėgstamą, jam - viename dubenyje sumaišykite sojų padažą, augalinį aliejų, citrinų sultis, medų, papriką, pipirus ir smulkintą mažais gabaliukais ar riekelėmis česnaką. Atkreipiame dėmesį į medų, jis turi pilnai ištirpti. Jeigu savo virtuvėje neturite medaus, tai neturėtų sustabdyti jūsų ruošti šį patiekalą. Jį galite tiesiog pakeisti cukrumi.

3. Kepenėlės paliekame marinuotis maždaug 15-20 minučių.

4. Per tą laiką, kol kepenėlės marinuojasi, paruošiame kiaulienos šoninę. Beje, šį riebų produktą galite pakeisti plonai pjaustyta kiaulienos nugarine. Kad išpjovos juostelės būtų norimo storio, mėsą šiek tiek palaikome šaldymo kameroje. Tai tikrai nesugadins skonio.

5. Iš šio kepenų kiekio turėtų gautis 26 kepenų gabaliukai, suvynioti šoninėje. Aš šį kartą naudojau 200 gramų kiaulienos šoninės ir 190 gramų jautienos šoninės. Jūs galite naudoti bet kurį kitokį variantą.

6. Ant vieno šoninės galo uždedam kepenų gabaliuką ir du kartus suvyniojame. Nupjauname likusią šoninę. Kad ritinėliai neatsisuktų, juos perverkite dantų krapštukais.

7. Paruoštus gaminius patepame likusiu marinatu ir padedame juos ant kepimo skardos. Man pačiai iš kiaulienos šoninės pavyko pagaminti 12 vienetų suktinukų. O iš jautienos šoninės paruošiau 14 suktinukų.

8. Užkandį kepkite iki 200-220 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 15-20 minučių. Jeigu šoninė parudavo, jau galima ragauti.

9. Nepamirštame prieš patiekdami išimti dantų krapštukų. Ant patiekiamos serviravimo lėkštės gražiai išdėliojame patiekalą, o viduryje sudedame susmulkintus svogūnus ir žoleles, kurias apibarstome druska, cukrumi ir užpilame citrinos sultimis.

10. Trumpai apibendrinant, patiekalas su kiauliena yra kiek švelnesnio skonio, o su jautienos šonine yra ryškesnio skonio. Skanaus!

11. Rekomendacija: Daugiau vištienos kepenėlių receptų rasite: Vištienos kepenėlių receptai.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
21.04.2024 laikas 11:58 Receptai – Patiekalai Švelnus, purus rabarbarų ir obuolių pyragas
Šis variantas toks paprastas, kad jį tikrai pagaminti net ir virtuvės naujokas. O galutinis rezultatas tikrai geras. Kiekvienas gabaliukas prie kavos susivalgo su didžiule šypsena. Pamėginkite!

Skaityti daugiau

21.04.2024 laikas 11:09 Receptai – Patiekalai Žirnienė su mėsos kukuliais, kurią visi girią!

Šiandien parodysiu Jums labai paprastą, bet itin skanią žirnių sriubą (kaip mano močiutė vadindavo - žirnienę) su mėsos kukuliais, bulvėmis ir morkomis. Ilgiausia proceso dalis, tai išmirkyti žirnius per naktį, kad jie greitai ...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 07:03 Receptai – Patiekalai Pilno grūdo avižinių dribsnių ir razinų sausainiai
Labai paprastai pagaminami, bet be galo gardūs sausainiai. Jeigu Jūs esate iš tų, kuriems razinos galėtų išvis neegzistuoti, tada naudokite džiovintas spanguoles arba kitas džiovintas mėgstamas uogas. Avižinių dribsnių bei razinų ...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 07:30 Japonija pirmauja reikalaudama didžiosios farmacijos ir politikų atsakomybės už COVID marmalų genocidą

Žmonių, kurie mirė "pasiskiepiję" nuo Vuchano koronaviruso (COVID-19), artimieji reikalauja kompensacijų iš Japonijos vyriausybės, kuri, kaip ir Jungtinių Valstijų vyriausybė, skiepus stūmė panašiu formatu kaip operacija "Warp Speed...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 07:07 Kodėl kai kurie COVID-19 "vakcinos" šalutiniai poveikiai primena ŽIV simptomus?

Žurnale "AIDS Research and Therapy" paskelbtame atvejo aprašyme atskleidžiama, kad Wuhan koronaviruso (COVID-19) "vakcinos" šalutinis poveikis beveik visiškai atitinka simptomus, susijusius su ūmia ŽIV (žmogaus imunodeficito vi...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 06:50 Koks yra geriausias romėnų inžinerijos pavyzdys?
Visi žino akveduko veikimo principą - transportuoti vandenį pasitelkiant gravitaciją. Tai jau sudėtingas menas, nuolydis turi būti taisyklingas dideliais atstumais (ir švelnus, kad nenusidėvėtų akmuo), o tais laikais jie neturėjo šiuolaikinių geodezi...

Skaityti daugiau