- 05.09.2022
- 0.0 Reitingas
- 986 Peržiūrų
- Aptarti
Ingredientai
- pienas – 90 ml
- mielės – 1 arbatinis šaukštelis
- kvietiniai miltai – 300 g
- druska – 1 arbatinis šaukštelis
- cukrus – 2 valgomieji šaukštai
- kiaušinis – 1 vnt
- grietinėlė – 100 ml
- džiovintos spanguolės – 50 g
- juodasis šokoladas – 30 g
- saulėgrąžų aliejus – pagal skonį
- sviestas – 30 g
Paruošimas
80 ml pieno truputį pašildykite ir dėkite į jį sausas mieles. Permaišykite, uždenkite servetėle ir palikite 5 min. Mielės turi aktyvuotis.
Paskui berkite į pieną cukrų, druską ir permaišykite. Suberkite išsijotus miltus, dėkite grietinėlę ir kiaušinį.
Užmaišykite minkštą elastingą tešlą. Galima naudoti mikserį.
Susukite tešlą į kamuolį, padėkite į aliejumi suteptą dubenį ir uždenkite. Palikite ilsėtis apie valandą.
Paskui padalinkite ją į 5 dalis, sutepkite aliejumi, uždenkite plėvele ir leiskite pastovėti dar 20 min.
Dabar kiekvieną tešlos gabalėlį iškočiokite į lakštą. Vieną jo pusę supjaustykite plonomis juostelėmis, o ant antros dėkite įdarą (šokoladą arba spanguoles).
Kiekvieną tešlos gabalėlį susukite taip, kad gautųsi bandelė, o tešlos juostelės būtų viršuje.
Dėkite bandeles į sviestu suteptą apvalią formą, kaitaliodami uogų ir šokoladines ratu. Palikite pyragą ilsėtis dar 40 min po plėvele.
Sutepkite tešlą likusiu pienu ir pašaukite pyragą kepti 20 minučių 170 laipsnių temperatūroje.
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau