- 16.06.2020
- 0.0 Reitingas
- 881 Peržiūr
- Aptarti
Taigi, papildomo skonio ir išvaizdos keksui suteikia apelsinų sulčių bei žievelės sirupas.
Standartinio dydžio keksui iškepti reikės (stiklinė 237 ml/8 oz.):
- 1/3 st. aguonų
- 3/4 st. pieno
- 200 g kambario temperatūros sviesto
- 1 a.š. nutarkuotos apelsino žievelės
- 3/4 st. cukraus
- 3 kiaušiniai
- 2 st. miltų
- 1 1/2 a.š. kepimo miltelių
- 1/2 st. apelsinų sulčių.
sirupui:
- 3/4 st. cukraus
- 3/4 st. apelsinų sulčių
- 2 apelsinų žievelės.
Įkaitinkite orkaitę iki 160 laipsnių. Aguonas sumaišykite su pienu ir palikite pabrinkti. Tuo tarpu, išplakite sviestą su cukrumi ir apelsino žievele iki purios, šviesios masės. Į sviestą po vieną įplakite kiaušinius. Atskirame inde sumaišykite miltus su kepimo milteliais. Į pieną su aguonomis supilkite apelsinų sultis. Tuomet, į sviesto-kiaušinių masę per tris kartus įmaišykite miltus, pramaišiui įterpdami pieną. Tešlą supilkite į kekso formą ir kepkite apie valandą. Ar pyragas iškepęs, tikrinkite mediniu pagaliuku.
Kol keksas kepa, išvirkite sirupą. Į puodą pilkite apelsinų sultis, cukrų ir smulkiai supjaustytas žieveles. Virkite ant lėtos ugnies vis pamaišydami kol sirupas užvirs. Tuomet padidinkite ugnį ir virkite maišydami tol, kol sirupas ims tirštėti.
Iškepusį keksą apipilkite sirupu ir palikite susigerti bei atvėsti.
Saldžių akimirkų!
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau