2019-11-09, 15:11
Karka Aluje. Čekų Receptas Su Medumi Ir Garstyčiomis
Gaminti karką galima tamsiame arba šviesiame aluje. Bet tamsiame ji gaunasi aštresnio „vyriško“ skonio, o baltame – švelnesnė. Ir būtinai reikia kepti karką iki charakteringos rusvos plutelės. O patiekti tokią karką priimta su raugintais kopūstais. Paruošti juos namų sąlygomis galima pagal receptą iš mūsų tinklapio.
Skaityk toliau
2019-11-06, 16:12
Cukinijų Blynai Su Morkomis
Cukinijas ir morką sutarkuojame burokine tarka. Česnaką pjaustome labai smulkiai. Viską dedame į dubenį, mušame kiaušinius, išmaišome. Beriame miltus, druską, smulkintus žalumynus ir išmaišome. Cukinijų blynus kepame keptuvėje įkaitintame augaliniame aliejuje iš abiejų pusių. Skanaus!
Skaityk toliau
2019-11-06, 16:01
Bulviniai Blynai Su Grybų Ir Kumpio Padažu
Bulves nuskutame, nuplauname, sutarkuojame smulkia tarka. Nupilame susidariusį skystį (jeigu bulvės šviežios). Į bulvių tarkius įmušame kiaušinį, įtarkuojame svogūną, beriame miltus, druską, pipirus ir viską gerai išmaišome. Norint, kad tarkiai greitai nepajuoduotų, galima įspausti truputį citrinos sulčių.
Skaityk toliau
2019-11-06, 15:52
Žaliosios Vištienos Salotos
Gaminame. Žaliosios vištienos salotos Vištieną išverdame su prieskoniais (druska, pipirai, lauro lapai) ir atvėsusią suplėšome juostelėmis. Agurką pjaustome griežinėliais. Visus kitus ingredientus smulkiname ir sumaišome su agurku, dedame į salotinę, ant viršaus uždedame vištieną ir užpilame pasirinktu užpilu. Skanaus!
Skaityk toliau
2019-11-05, 19:32
Plikytos Tešlos (Ne)paprasti Kąsneliai
Visada smagu išbandyti kažką naujo. Tarkime, plikytą tešlą. Jos paslaptis – karštas vanduo ar pienas, dėl kurio susidaro oro tarpų. Šie kepiniai itin minkšti, purūs ir tiesiog tirpsta burnoje. Tad metas ryžtis naujiems skoniams ir nuodėmingai smaližiauti!
Skaityk toliau
2019-11-05, 19:27
Gardūs Plikytos Tešlos Tradiciniai Eklerai
Visada smagu išbandyti kažką naujo. Tarkime, plikytą tešlą. Jos paslaptis – karštas vanduo ar pienas, dėl kurio susidaro oro tarpų. Šie kepiniai itin minkšti, purūs ir tiesiog tirpsta burnoje. Tad metas ryžtis naujiems skoniams ir nuodėmingai smaližiauti!
Skaityk toliau
2019-11-05, 18:20
Gardus Plikytos Tešlos Pyragas
Visada smagu išbandyti kažką naujo. Tarkime, plikytą tešlą. Jos paslaptis – karštas vanduo ar pienas, dėl kurio susidaro oro tarpų. Šie kepiniai itin minkšti, purūs ir tiesiog tirpsta burnoje. Tad metas ryžtis naujiems skoniams ir nuodėmingai smaližiauti!
Skaityk toliau
2019-11-05, 18:08
Pyragaičiai Įdaryti Ledais
Visada smagu išbandyti kažką naujo. Tarkime, plikytą tešlą. Jos paslaptis – karštas vanduo ar pienas, dėl kurio susidaro oro tarpų. Šie kepiniai itin minkšti, purūs ir tiesiog tirpsta burnoje. Tad metas ryžtis naujiems skoniams ir nuodėmingai smaližiauti!
Skaityk toliau
2019-11-05, 17:58
Prancūziški Pyragėliai
Visada smagu išbandyti kažką naujo. Tarkime, plikytą tešlą. Jos paslaptis – karštas vanduo ar pienas, dėl kurio susidaro oro tarpų. Šie kepiniai itin minkšti, purūs ir tiesiog tirpsta burnoje. Tad metas ryžtis naujiems skoniams ir nuodėmingai smaližiauti!
Skaityk toliau
2019-11-05, 17:31
Eklerai Su Avietėmis
Sviestą ir vandenį pakaitinti. Sumažinti ugnį ir suberti miltus. Maišyti, kol susiformuos tešla. Atvėsinti ir nuolat maišant po vieną įmušti 3 kiaušinius. Konditeriniu švirkštu formuoti eklerus ir ištepti likusio kiaušinio plakiniu. Kepti apie 5 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 200 °C temperatūros. Sumažinti kaitrą iki 180 °C ir kepti 7–8 minutes.
Skaityk toliau
2019-11-04, 22:16
Kepti varškėčiai su obuoliais
Varškę dedame į dubenį, įmušame kiaušinį, beriame cukrų, druską, dedame obuolius ir miltus. Visus ingredientus sumaišome. Tešlą padalijame nedideliais gabalėliais ir apibarstome miltais. Tarp delnų suvoliojame rutuliukus ir priplojame. Varškėčius apvoliojame miltuose ir kepame keptuvėje įkaitintame aliejuje, iš abiejų pusių. Kepti varškėčiai tiekiami su grietine ir/ar mėgstama uogiene. Skanaus!
Skaityk toliau
|