28.06.2019, 20:30
Stori blynai iš kefyro pagrindo
Labai greitas ir stebuklingas pusrytis! Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies. Sutepkite sviestu. Vienam blynui panaudokite apie ¼ puodelio tešlos ir kepkite iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos. Patiekite karštus su medumi ar sirupu. Skanaus!
Skaityk toliau
28.06.2019, 18:26
Kiaulienos karbonadas
Gaminame. Kiaulienos karbonadas. Kiaušinį išplakame. Kiaulieną pjaustome 1,5-2 cm storio gabaliukais, gerai išmušame, apibarstome druska, pipirais, pavilgome kiaušinio plakinyje ir apvoliojame džiūvėsėliuose. Kepame įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių. Jau lėkštėje karbonadą apliejame tirpintu sviestu. Kiaulienos karbonadas gali būti tiekiamas su keptomis bulvėmis ar bulvių koše ir mėgstamomis salotomis. Skanaus!
Skaityk toliau
28.06.2019, 18:20
Varškėčiai su cinamonu
Gardžių varškėčių su cinamonu receptas. Virti varškėčiai patiekiami su tirpintu sviestu arba sviesto - grietinėlės padažu, šiek tiek pagardintu cukrumi. Abejais atvejais varškėčiai apibarstomi cinamonu.
Skanaus!
Skaityk toliau
28.06.2019, 18:14
Grikių košė su kepintomis morkomis
Gaminame. Grikių košė su kepintomis morkomis Grikius nuplauname. Puode užviriname 2 stiklines sultinio (arba vandens) ir suberiame grikių kruopas. Puodą uždengiame dangčiu ir kaitiname ant labai mažos ugnies apie 15-20 minučių, kol grikiai išvirs. Būtina stebėti, kad visiškai neišvirtų sultinys. Jei taip nutiko, reikia truputį dapilti karšto vandens. Skanaus!
Skaityk toliau
27.06.2019, 21:52
Super skani sluoksniuota tešla per 10 minučių
Gauname štai tokius skanius traškius sausainius. Skardą pabarstome miltais ir kiekvieną trikampį mirkome baltyme, o paskui cukruje iš vienos pusės ir sausa puse dedame į skardą, kad cukrus būtų viršuje. Iš šios tešlos normos išeina 4 skardos sausainių. Kepame kol pagels 180 laipsnių temperatūroje.
Skaityk toliau
27.06.2019, 15:05
Skanūs žuvies kotletai
Batono riekeles užpilame pienu ir paliekame pamirkti. Žuvies filė nuplauname, nusausiname ir sumalame mėsmale kartu su svogūnu, bei nuspaustu batonu. Paskaniname druska, pipirais ir gerai išmaišome. Formuojame kotletus, apvoliojame džiūvėsėliuose ir kepame įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, kol iškeps ir gražiai apskrus. Skanaus!
Skaityk toliau
26.06.2019, 18:49
Vištienos muštiniai
Keptuvėje įkaitiname aliejų. Iš dubenėlio su kiaušiniu imame vištieną, apvoliojame džiūvėsėliuose ir kepame keptuvėje įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, gana trumpai.
Vištienos muštinį patiekiame su virtais ryžiais arba bulvių garnyru ir mėgstamomis salotomis. Skanaus!
Skaityk toliau
26.06.2019, 18:33
Grikių ir pievagrybių sriuba
Puode užviriname sultinį, dedame bulves, beriame nuplautus grikius ir verdame apie 10 minučiu. Į puodą sukrečiame keptuvės turinį ir dar verdame 7-8 minutes. Prieš baigiant virti sriubą paskaniname druska, pipirais ir suberiame smulkintus žalumynus. Skanaus!
Skaityk toliau
26.06.2019, 18:22
Orkaitėje kepta lašišos filė
Lašišos filė nuplauname, nusausiname, dedame į pailgą indą, apibarstome pipirais, prieskoninėmis žolelėmis ir užpilame su šlakeliu vandens atskiestu sojos padažu ir paliekame pastovėti 10-15 minučių.
Skaityk toliau
|