Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2019 » Lapkričio » 30

Moliūgų apkepas – paprastas receptas

Moliūgų Apkepas – Paprastas Receptas Paranormal.lt

Jei pritrūko laiko ir maisto, tačiau norisi pradžiuginti artimuosius skaniu desertu, yra išeitis – paruoškime apkepą!

Yra daugybė variantų, kaip paruošti šį paprastą apkepą, tačiau šiuo atveju mes imsime moliūgą, kaip pagrindinį ingredientą (paranormal.lt virtuve).

Būtini produktai

Moliūgas – 2 stiklinės (sutriname plona tarka);

Kefyras – 250 ml. (gali būti pakeistas raugintu pienu);

Manų kruopos – 1,5 stiklinės;

Cukrus – 1,5 stiklinės (iš jų 0,5 puodelio apkepui, 1 puodelis sirupui);

Kepimo milteliai – 1,5 šaukštelio;

Vanduo – 0,5 puodelio (sirupui);

Citrina – 1 vnt. (sultys sirupui, žievelė apkepui);

Kokoso drožlės – 1 pakelis (papuošimui);

Šiek tiek augalinio aliejaus, sutepti kepimo formą.

Gaminimas:

Įkaitinkite iš karto orkaitę iki 180 laipsnių – ji ji greitai bus reikalinga. Moliūgą trinama tarka, nurodytas kiekis.

Ruošiame tešlą apkepui, gerai sumaišydami visus reikalingus ingredientus – manų kruopas, kefyrą, moliūgą, citrinos žievelę ir kepimo miltelius, cukrų. Čia svarbus greitis – viską labai greitai išmaišome, kol manų kruopos nespėjo subrinkti nuo skysčio. Priešingu atveju apkepas nebus purus, o gana tankus.

Paruošta kepimo formą sutepkite nedideliu kiekiu augaliniu aliejumi. Įdėkite tešlą į formą ir maždaug 40 minučių įdėkite ją į orkaitę. Laikas nurodomas preliminariai, todėl nepamirškite periodiškai patikrinti, ar apkepas iškepęs – kai tešla nustos kibti, galima apkepa išimti iš orkaitės.

Laikas pradėti gaminti sirupą. Norėdami tai padaryti, sumaišykite nedideliame puode – vandenį, 1 citrinos sultis ir 1 puodelį cukraus. Mišinį virkite 3 minutes, maišydami, kol cukrus ištirps, nukelkite nuo ugnies ir atvėsinkite.

Ant gauto karšto pyrago užpilkite sirupą, kad įsigertu ir ant viršaus papuoškite kokosų drožlėmis. Papuošimui galite naudoti konditerijos miltelius.

Gali atrodyti, kad apkepui yra per daug sirupo – bet tai nėra! Leidžiame apkepui nusistovėti apie 30 minučių ir jis viską sugers. Skanaus!

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-01 laikas 12:12 Receptai Žemaičių Blynai: Nauda, Kalorijos, Įsisavinimas ir Pilnavertis Receptas

Žemaičių blynai – sotus lietuviškas patiekalas iš bulvių tešlos su mėsos įdaru ir kreminiu padažu. Porcijoje ~500 kcal, gausu kalio, baltymų. Organizmas įsisavina 90% angliavandenių, 95% kalio. Gaminant prarandama 15-25% ...

Skaityti daugiau

2025-10-26 laikas 22:46 Receptai Bananų duona su varške: skanus receptas, nauda sveikatai ir mitybinė vertė
Gardžioji bananų duona su varške – tai vienas tų kepinių, kurie visada pavyksta. Ji ne tik maloniai kvepia bananais ir vanile, bet ir pasižymi švelnia, drėgna tekstūra, kurią sukuria varškės gabaliukai. Tokia duona puikiai tinka t...

Skaityti daugiau

2025-10-23 laikas 16:45 Receptai Šilkiniai Bulvių Kukuliai su Faršo Padažu: Klasikinis Lietuviškas Patiekalas, Jo Nauda ir Receptas
Šilkiniai bulvių kukuliai su faršo padažu – tai klasikinis lietuviškas patiekalas, kuris ne tik džiugina širdį, bet ir užburia savo minkštumu bei sodriu skoniu. Šis patiekalas dažnai primena jaukius vaikystės vakarus, kai namuose ...

Skaityti daugiau

2025-11-04 laikas 16:58 Kodėl katė šnypščia? Supraskite kačių emocijas ir elgseną

Katės šnypštimas – ne pyktis, o baimės ir streso signalas. Sužinokite, kodėl katė šnypščia, kaip atpažinti emocijas ir teisingai reaguoti: duoti erdvės, nebausti, vengti akių kontakto. Šnypštimas dažnai sveika – tai gynybine mimika, pr...

Skaityti daugiau

2025-11-04 laikas 16:41 Kaip virti kiaušinius, kad lukštas niekada nesuskiltų: 7 veiksmingos gudrybės
Verdant kiaušinius lukštas dažnai trūkinėja dėl temperatūrų skirtumo, plono lukšto ar netinkamo metodo. Tačiau yra paprastų gudrybių, kurios veikia 100%! Į vandenį įpilkite acto arba druskos, pradurkite kiaušinio galą adata, dėti į šaltą vandenį ir v...

Skaityti daugiau

2025-11-04 laikas 10:30 Kodėl Pasąmonė Verčia Rinktis Netinkamus Partnerius?
Romantiškų partnerių pasirinkimą lemia pasąmoniniai modeliai iš vaikystės: neišspręstos traumos, žema savigarba, vienatvės baimė, nerimastingas prisirišimo stilius. Kartojame toksiškus ciklus, ignoruodami raudonas vėliavėles ar per griežtus kriteriju...

Skaityti daugiau

2025-11-04 laikas 10:17 Chemija ar alchemija: kodėl geismas nėra meilė santykiuose?

Daugelis klaidingai laiko geismą – stiprią fizinę trauką ir aistrą – pagrindiniu romantinių santykių veiksniu. Straipsnyje aiškinama, kodėl chemija (geismas) yra trumpalaikė ir dažnai veda prie nusivylimų, o tikroji alchemija (meilė) r...

Skaityti daugiau

2025-11-04 laikas 10:06 Šumerų civilizacija: natūralūs potvyniai ir irigacijos mitas

Šumerų civilizacija, viena seniausių pasaulyje, klestėjo Mesopotamijoje dėka natūralių Persijos įlankos potvynių, kurie prieš 7000 metų drėkino laukus be kanalų. Naujas tyrimas PLOS One, remiantis 25 m kerno analize iš Lagašo, atskleidžia, kad duk...

Skaityti daugiau