Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal » » » 2020 » Balandžio » 15

„Moussaka“ – Graikiškas Mėsos Ir Baklažanų Apkepas

„Moussaka“ – Graikiškas Mėsos Ir Baklažanų Apkepas

Ingredientai:

3 vidutinio dydžio baklažanai;
3 bulvės;
1 svogūnas;
2 česnako skiltelės;
700 g. maltos jautienos;
3 v.š. alyvuogių aliejaus;
2 v.š. pomidorų pastos;
260 g. pomidorų padažo;
240 ml. jautienos sultinio;
druska, pipirai;
lauro lapas;
1/2 a.š. cinamono;
1 a.š. džiovinto čiobrelio;
1 l. pieno;
120 g. sviesto;
120 g. miltų;
85 g. Parmezano sūrio;
1/2 a.š. malto muskato;
2 kiaušinių tryniai;
aliejaus kepimui.

Gaminimas:

1. Baklažanus supjaustykite riekelėmis išilgai, pagardinkite druska ir atidėkite į šalį.

2. Bulves nuskuskite, supjaustykite riekelėmis ir apkepkite keptuvėje ant aliejaus, kol gražiai apskrus. Iškepusias bulves sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų riebalų perteklių.

3. Baklažanų riekeles nuplaukite, nusausinkite ir apkepkite aliejuje ant keptuvės. Apkeptas riekeles sudėkite anr popierinio rankšluosčio.

4. Svogūną supjaustykite smulkiais kubeliais, česnaką susmulkinkite ir apkepkite ant alyvuogių aliejaus. Dėkite maltą jautieną, pagardinkite prieskoniais, dėkite pomidorų pastą, padažą, supilkite sultinį ir troškinkite 20 minučių.

5. Paruoškite Bešamelio padažą. Puode ištirpinkite sviestą, suberkite miltus ir maišykite iki pastos konsistencijos. Po truputį pilkite pakaitintą pieną ir vis maišykite, kol padažas bus vientisas ir tirštas. Pagardinkite druska, pipirais, maltu muskatu, tarkuotu sūriu, kiaušinių tryniais ir vėl viską gerai išmaišykite. 4 šaukštus padažo įmaišykite į paruoštą maltą mėsą.

6. Gilioje stačiakampėje kepimo formoje sluoksniuokite apkepą. Dėkite sluoksnį bulvių, ant viršaus sluoksnį baklažanų, krėskite visą maltą mėsą. Ant faršo sudėkite dar vieną sluoksnį baklažanų ir supilkite Bešamelio padažą. Viršų pabarstykite tarkuotu sūriu.

7. Apkepą kepkite 40 – 50 minučių iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Prieš patiekiant, leiskite apkepui šiek tiek atvėsti ir nusistovėti.

Nutiko kažkas, ko negalite paaiškinti? Persekioja paranormalūs reiškiniai? Žinote liaudies receptą ir ne tik? Pasidalinkite savo istorija - rašykite patys. Nemokamai! Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų.
Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar
TAIP PAT SKAITYKITE:
08.07.2020 laikas 22:03 Ghislaine Maxwell Placed in COVID Isolation Amid Fears She’ll Soon Be Found Dead
Ghislaine Maxwell has been placed in COVID isolation for 14 days at the Metropolitan Detention Center in Brooklyn, as fears continue to mount that she will not survive long enough to stand trial and potentially implicate a cabal of elites involved in Jeffrey Epstein’s pedophile ring....

Skaityti daugiau

08.07.2020 laikas 21:46 Ghislaine Maxwell’s ‘Secret Stash of Sex Tapes’ Implicate Elite Pedophiles, Says Former Friend
Ghislaine Maxwell has a ‘secret stash‘ of Jeffrey Epstein’s sex tapes featuring his powerful friends and will use the footage as an ‘insurance policy’ to save herself, according to a former friend who explained: ‘Ghislaine has always been as cunning as they come. She wasn’t going to be with Epstein ...

Skaityti daugiau

08.07.2020 laikas 10:18 Alaus actas gaminimas namuose
Alų supilkite į stiklinį sterilų indą. Į alų supilkite acto grybą arba šlakelį nepasterizuoto obuolių sidro acto. Galite papildomai nieko nepilti, bet ir acto grybas, ir nepasterizuotas obuolių sidro actas paskatins fermentaciją. Acto grybas dar papildomai suteiks ir gerų skoninių savybių. Indą užde...

Skaityti daugiau

08.07.2020 laikas 10:13 Silkė marinuota dūminio alaus acto marinate

Silkę išdarinėkite, supjaustykite juostelėmis. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais. Inde sluoksniuokite silkę su svogūnais ir prieskoniais. Šiltame vandenyje išmaišykite medų, supilkite alaus actą. Užpilkite marinatu silkę. Palaikykite šaldytuve per naktį.

...

Skaityti daugiau

08.07.2020 laikas 09:59 Duona su rūkytais lašinukais. Senovinis receptas.
O jau kvepėjo kai kepė… Įpatingai skani paskrudinta sausoje keptuvėje. Vien dėl to verta kepti. Įsivaizduokite lašinukai esantys duonoje pačirška skrudinant ir paleidžia riebaliuką ir kvapą

Skaityti daugiau