- 26.12.2024
- 0.0 Reitingas
- 80 Peržiūrų
- 1 komentaras
Varškės apkepas – tai tradicinis patiekalas, kuris džiugina tiek vaikų, tiek suaugusiųjų širdis. Šis desertas yra ne tik skanus, bet ir lengvai pagaminamas, o ingredientai dažnai jau būna jūsų virtuvėje. Šiame straipsnyje pasidalinsime paprastu ir gardžiu receptu, kuris tikrai taps jūsų mėgstamiausiu!
Varškės apkepas: skanus ir paprastas receptas
Ingredientai:
- Varškė (sausesnė) – 500–600 g
- Manų kruopos – 4 valgomieji šaukštai
- Pienas – 0,5 stiklinės
- Kiaušiniai – 4 vnt.
- Sviestas – 3 valgomieji šaukštai
- Cukrus – 4–5 valgomieji šaukštai
- Razinos – 1–2 saujelės (nebūtinai)
- Žiupsnelis vanilinio cukraus (nebūtinai)
- Saujelė džiūvėsėlių skardai pabarstyti
Gaminimo procesas:
-
Paruošimas: Manų kruopas užpilkite pienu ir palaikykite 30–45 minutes, kad jos gerai išbrinktų. Razinas užmerkiame šiltame vandenyje, kad suminkštėtų. Sviestą laikykite kambario temperatūroje, kad suminkštėtų.
-
Kiaušinių paruošimas: Atlikite kiaušinių baltymų atskyrimą nuo trynių. Į kiaušinių trynius įberkite cukrų ir vanilinį cukrų, gerai išsukite, kol masė taps puri ir šviesi.
-
Varškės masė: Varškę dėkite į didelį dubenį, sutrinkite šakute. Pridėkite gabalėliais pjaustytą sviestą, išsukite kiaušinių trynius su cukrumi, piene mirkytas manų kruopas ir nusunktas razinas. Gerai išmaišykite.
-
Baltymai: Kiaušinio baltymus išplakite iki standžių putų. Atsargiai įmaišykite juos į varškės masę, kad nesugadintumėte purumo.
-
Kepimas: Kepimo skardą patepkite sviestu ir pabarstykite džiūvėsėliais, kad apkepas nepriliptų. Pilkite varškės masę į skardą ir šaukštu išlyginame paviršių.
-
Orkaitė: Varškės apkepas kepamas 35–40 minučių vidutinio karštumo orkaitėje, kol paviršius taps auksinės spalvos ir apkepas iškils.
Skanaus!
Šis varškės apkepas puikiai tinka tiek pusryčiams, tiek desertui. Galite jį patiekti su šviežiomis uogomis arba jogurtu, kad skonis būtų dar puikesnis!
Straipsnyje pateikiamas išsamus varškės apkepo receptas su ingredientų sąrašu ir žingsnis po žingsnio instrukcijomis, kad kiekvienas galėtų lengvai paruošti šį skanų patiekalą.
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Už pateiktą lankytojo į autoriaus nuomonę, paranormal.lt neatsako. Rašo: https://paranormal.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau