Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2024 » Gruodžio » 26

Skanus varškės apkepas: paprastas receptas kiekvienam

Varškės apkepas – tai tradicinis patiekalas, kuris džiugina tiek vaikų, tiek suaugusiųjų širdis. Šis desertas yra ne tik skanus, bet ir lengvai pagaminamas, o ingredientai dažnai jau būna jūsų virtuvėje. Šiame straipsnyje pasidalinsime paprastu ir gardžiu receptu, kuris tikrai taps jūsų mėgstamiausiu!

Skanus varškės apkepas: paprastas receptas kiekvienam

Varškės apkepas: skanus ir paprastas receptas

Ingredientai:

  • Varškė (sausesnė) – 500–600 g
  • Manų kruopos – 4 valgomieji šaukštai
  • Pienas – 0,5 stiklinės
  • Kiaušiniai – 4 vnt.
  • Sviestas – 3 valgomieji šaukštai
  • Cukrus – 4–5 valgomieji šaukštai
  • Razinos – 1–2 saujelės (nebūtinai)
  • Žiupsnelis vanilinio cukraus (nebūtinai)
  • Saujelė džiūvėsėlių skardai pabarstyti

Gaminimo procesas:

  1. Paruošimas: Manų kruopas užpilkite pienu ir palaikykite 30–45 minutes, kad jos gerai išbrinktų. Razinas užmerkiame šiltame vandenyje, kad suminkštėtų. Sviestą laikykite kambario temperatūroje, kad suminkštėtų.

  2. Kiaušinių paruošimas: Atlikite kiaušinių baltymų atskyrimą nuo trynių. Į kiaušinių trynius įberkite cukrų ir vanilinį cukrų, gerai išsukite, kol masė taps puri ir šviesi.

  3. Varškės masė: Varškę dėkite į didelį dubenį, sutrinkite šakute. Pridėkite gabalėliais pjaustytą sviestą, išsukite kiaušinių trynius su cukrumi, piene mirkytas manų kruopas ir nusunktas razinas. Gerai išmaišykite.

  4. Baltymai: Kiaušinio baltymus išplakite iki standžių putų. Atsargiai įmaišykite juos į varškės masę, kad nesugadintumėte purumo.

  5. Kepimas: Kepimo skardą patepkite sviestu ir pabarstykite džiūvėsėliais, kad apkepas nepriliptų. Pilkite varškės masę į skardą ir šaukštu išlyginame paviršių.

  6. Orkaitė: Varškės apkepas kepamas 35–40 minučių vidutinio karštumo orkaitėje, kol paviršius taps auksinės spalvos ir apkepas iškils.

Skanaus!

Šis varškės apkepas puikiai tinka tiek pusryčiams, tiek desertui. Galite jį patiekti su šviežiomis uogomis arba jogurtu, kad skonis būtų dar puikesnis!

Straipsnyje pateikiamas išsamus varškės apkepo receptas su ingredientų sąrašu ir žingsnis po žingsnio instrukcijomis, kad kiekvienas galėtų lengvai paruošti šį skanų patiekalą.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Už pateiktą lankytojo į autoriaus nuomonę, paranormal.lt neatsako. Rašo: https://paranormal.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

avatar
0
1 ufospacenet • 11:12, 2024-12-26
Atraskite, kaip lengvai pagaminti skanų varškės apkepą, kuris pradžiugins visus! Pasidalinkite savo išbandytais variantais ir idėjomis komentaruose!
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-29 laikas 15:48 Receptai Grietininis pyragas su soda – purus, drėgnas ir labai paprastas receptas dideliam stalui

Klasikinis lietuviškas grietininis pyragas su soda iš 1 litro grietinės – purus, drėgnas, pigus ir labai paprastas. Tobulas dideliam stalui, svečiams ar kelionėms. Su tiksliomis kalorijomis, maistine verte ir sveikesnėmis...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 15:34 Receptai Varškės pyragas su karamele ir riešutais – klasikinis lietuviškas desertas, kurio norėsis dar ir dar

Varškės pyragas su karamele ir riešutais – lietuviška klasika! Trapus pagrindas, purus įdaras ir sodri karamelė. Receptas + kalorijos, maistinė vertė ir kaip padaryti sveikesnį. Tobulas desertas šventėms ir kasdienai.

...

Skaityti daugiau

2025-11-25 laikas 09:17 Receptai Kepta antis su raugintais kopūstais orkaitėje – sultinga šventinė klasika
Orkaitėje kepta antis su raugintais kopūstais ir rūkytais lašinukais – tikra lietuviška Kalėdų klasika. Sultinga mėsa, traški odelė, aromatingas įdaras. Išsamus receptas + maistinė analizė: kiek kalorijų, kokia nauda sveikatai, ką...

Skaityti daugiau

2025-11-30 laikas 17:56 Koks medus naudingiausias sveikatai 2026 m.? Populiariausios rūšys ir teisingas laikymas

Koks medus naudingiausias sveikatai 2025 metais? Sužinokite, kodėl akacijų medus tinka diabetikams, liepų – nuo kosulio, o Manuka turi stipriausią antibakterinį poveikį. Taip pat – kaip teisingai laikyti medų, kad jis išlaikytų visas n...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 10:35 Išvaryta šeima iš namų: kai motina pagaliau pasakė „GANA“

Skaudi, bet išlaisvinanti tikra istorija, kaip motina po ilgų mėnesių tylos pagaliau išvarė suaugusį sūnų su šeima iš savo namų. Kada pagalba tampa išnaudojimu ir kaip išdrįsti pasirinkti save, ...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 10:18 Mirusi anyta paliko MAN visą turtą, bet su vienu draudimu, kurio niekas nesupranta

Anyta visą gyvenimą mane žemino ir niekino. Po mirties paliko man VISĄ turtą – butą, namą, automobilį ir pinigus – bet su viena sąlyga: nieko negaliu parduoti. Ar tai kerštas, ar keistas bandymas atsiprašyti? Tikra istorija, kuri sukrė...

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 18:31 ✨ Nuostabi Vasaros Akimirka: 3 Valandos Tikro Tekančio Upelio ir Paukščių Čiulbėjimo
Švelnus vandens čiurlenimas ir vasariški paukščių giesmės akimirksniu nuramina, padeda geriau susikaupti ir greičiau užmigti. Tiesiog paspauskite „Play“ ir pasinerkite į visišką ramybę 🌿✨

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 09:00 Olandai renkasi mėsą: per dvejus metus veganiškos dietos populiarumas sumažėjo 75 %, o vegetarizmas taip pat smarkiai sumažėjo
Nauji tyrimai rodo, kad vis mažiau olandų renkasi veganizmą ir vegetarizmą, o tai gali būti blogas ženklas tiems, kurie skatina europiečius laikytis tokios mitybos.

Skaityti daugiau