- 20.11.2019
- 1.0 Reitingas
- 3462 Peržiūros
- Aptarti
Ingredientai:
Kiaušiniai - 3 vnt.;
Pienas - ~ 500 g;
Miltai - ~240 g;
Augalinis aliejus - 2 valgomieji šaukštai;
Druska - 1/4 arbatinio šaukštelio;
Soda - 1/4 arbatinio šaukštelio;
Cukrus - 2 valgomieji šaukštai;
Augalinis aliejus lietinių kepimui.
Gaminame. Lietiniai blynai
Prieš gaminant lietinius blynus, kiaušinius ir pieną išimame iš šaldytuvo ir palaikome kambario temperatūroje, kad atšiltų.
Į dubenį mušame kiaušinius, suplakame, beriame druską, cukrų ir vėl plakame, kol cukrus ištirps. Pilame apie 100 g pieno, beriame persijotus miltus, sodą ir gerai išmaišome. Kai tešloje nebeliks gumuliukų, pilame likusį pieną ir užmaišome lietinių tešlą. Baigiant maišyti pilame du šaukštus aliejaus, išmaišome ir paliekame pastovėti pusvalandį. Lietinių tešla turi būti skystoka.
Blyninės keptuvės dugną ištepame augaliniu aliejumi, įkaitiname ir pilame samtelį lietinių tešlos. Lietinius apkepame iš abiejų pusių. Kiekvieną kartą tepti keptuvės aliejumi nereikia, nes įpylėme aliejaus į tešlą. Skanaus!
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau