Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2020 » Kovo » 07

Sveikas Maistas - Kefyro Blynai (Geriau Virškinami)

Sveikas Maistas - Kefyro Blynai (Geriau Virškinami)

Kefyro ir sodos derinys leidžia tešlai truputį įrūgti, tačiau yra sveikesnis už mieles, kurios kartais sukelia virškinimo problemų. Jei patinka saldūs blynai, į tešlą galima dėti stevijos arba iškeptus blynus apibarstyti uogomis, pavyzdžiui, mėlynėmis ar braškėmis. Jei teikiate pirmenybę sūriems blynams, gardinkite juos sviestu, minkštu ožkų sūriu, humusu, gvakamole, žemės riešutais arba migdolų sviestu.

Ingredientai

  • 500 ml kefyro
  • 200 ml ožkų pieno
  • 1 laisvai auginamų vištų kiaušinis
  • 250 g avinžirnių miltų
  • 200 g kitų miltų be glitimo (pavyzdžiui, grikių, bolivinių balandų, sorgų kruopų, kokosų arba sorų dribsnių)
  • 1 v. š. bulvių krakmolo 1 a. š. sodos 1/2 a. š. jūros druskos ožkų pieno sviestas arba kokosų aliejus.

Gaminimo būdas

  1. Išmaišykite dubenyje kefyrą, kiaušinį ir ožkų pieną.
  2. Kitame dubenyje išmaišykite miltus, sodą ir druską.
  3. Ištirpinkite 1 v. š. ožkų pieno sviesto ir užpilkite juo sausus ingredientus.
  4. Lėtai įmaišykite miltus į kefyro mišinį, formuodami tešlą. Stebėkite, kad tešla nebūtų skysta, kitaip išeis prancūziški blynai arba ploni blynai. Turi būti gana tiršta, liejama tešla. Jei ji atrodo per skysta, įdėkite dar miltų.
  5. Įkaitinkite keptuvę ir ištirpinkite joje maždaug 1 v. š. ožkų pieno sviesto arba kokosų aliejų. Kaušeliu pilkite tešlą.

Kepkite blyną porą minučių iš kiekvienos pusės. Kai pasirodo burbuliukai, apverskite blyną kita puse.

Kodėl vartoti ožkų pieną?

Kodėl vartoti ožkų pieną?

  1. Jis yra natūraliai homogenizuotas - viršuje kaip ant karvių pieno nenusistoja grietinės sluoksnis. Ožkų pieno riebalų molekulės yra mažesnės ir jis neturi agliutinino, todėl jo nereikia dirbtinai homogenizuoti ir proceso metu nesiformuoja laisvieji radikalai.
  2. Lengviau virškinamas. Jame daugiau vidutinių grandinių riebalų rūgščių, vadinasi, virškinimo procesas vyks greičiau ir paprasčiau.
  3. Rečiau sukelia laktozės netoleravimą. Bet kuriame gyvūninės kilmės piene yra laktozės, tačiau ožkų piene jos yra mažiau nei karvių piene.
  4. Vertingesnė sudėtis. Ožkų piene yra daugiau nepakeičiamų riebalų rūgščių, pavyzdžiui, linolo rūgšties ir arachidono rūgšties, taip pat jame daugiau vitaminų: B2, B3, B6 ir A (karvių piene daugiau folio rūgšties ir vitamino B12). Taip pat jis pranašesnis dėl mineralinių medžiagų, nes jame daugiau kalio, kalcio, daugiau baltymų ir mažiau cholesterolio nei karvių piene.
  5. Stiprina imunitetą. Kadangi ožkų piene yra daug kalio, jis organizme formuoja šarminę aplinką. Gyvūninės kilmės produktai paprastai formuoja rūgštinę aplinką, skatindami įvairias ligas, o ožkų pienas ir jo produktai padeda rūpintis imunitetu.

Reguliarus ožkų pieno įtraukimas į racioną gali pagerinti kaulų tankį ir apsaugoti nuo geležies deficito - anemijos.

Pataria mitybos mokslininkė, mikrobiomos ekspertė, knygų „Kefyro sprendimas: natūralus gydymas nuo dirgliosios žarnos sindromo, depresijos ir nerimo" (The Kefir Solution: Natural Healingfor IBS, Depression and Anxiety), „Krizenančios ožkos paslaptys: kaip ožkų banda išsaugojo mano šeimą ir sukūrė verslą, kuris tapo natūralios sveikatos fenomenu" (Secrets from Chuckling Goat: How a Herd Of Goats Saved my Family and Started a Business that Became a Natural Health Phenomenon) ir „Gražios odos sprendimas: natūralus gydymas nuo egzemos, žvynelinės, rožines ir aknės" (The Good Skin Soiution: Natural Healing for Eczema, Psoriasis, Rosacea and Acne) SHANNA NIX JONES.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-25 laikas 09:17 Receptai Kepta antis su raugintais kopūstais orkaitėje – sultinga šventinė klasika
Orkaitėje kepta antis su raugintais kopūstais ir rūkytais lašinukais – tikra lietuviška Kalėdų klasika. Sultinga mėsa, traški odelė, aromatingas įdaras. Išsamus receptas + maistinė analizė: kiek kalorijų, kokia nauda sveikatai, ką...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 08:54 Receptai Kepta antis kepimo rankovėje su obuoliais ir medumi: sultinga šventinė klasika

Kepta antis kepimo rankovėje su obuoliais ir medumi – tikra lietuviškos virtuvės klasika, neatsiejama nuo Kalėdų ir Velykų stalo. Šis patiekalas stebina sultinga mėsa, traškia auksine odele ir subtiliu saldžiarūgščiu obuo...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 08:44 Receptai Grūdėtos varškės apkepas su obuoliais: lengvas ir baltyminis receptas (tik 180 kcal/100 g)
Grūdėtos varškės apkepas su obuoliais – tikras lietuviškas komforto maistas, kuris vienu metu ir sotina, ir lepina. 100 g gatavo apkepo turi vos 180 kcal, net 15 g aukštos biologinės vertės baltymų, kalcio ir ląstelienos. Kepant p...

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 18:31 ✨ Nuostabi Vasaros Akimirka: 3 Valandos Tikro Tekančio Upelio ir Paukščių Čiulbėjimo
Švelnus vandens čiurlenimas ir vasariški paukščių giesmės akimirksniu nuramina, padeda geriau susikaupti ir greičiau užmigti. Tiesiog paspauskite „Play“ ir pasinerkite į visišką ramybę 🌿✨

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 09:00 Olandai renkasi mėsą: per dvejus metus veganiškos dietos populiarumas sumažėjo 75 %, o vegetarizmas taip pat smarkiai sumažėjo
Nauji tyrimai rodo, kad vis mažiau olandų renkasi veganizmą ir vegetarizmą, o tai gali būti blogas ženklas tiems, kurie skatina europiečius laikytis tokios mitybos.

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 08:53 Prancūzija: motina yra tarp gyvybės ir mirties po to, kai afrikietis migrantas La Rochelle kelis kartus dūrė jai į krūtinę ir veidą
Motina patyrė sunkius durtinius sužalojimus per afrikiečio migranto užpuolimą lapkričio 20 d. La Rochelle mieste, Mireuil rajone, rue Ernest-Meissonnier gatvėje.

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 08:46 Benamis migrantas iš Gvadelupos Liono tramvajaus stotyje subadė vyrą barbekiu šakute
56-erių metų auka mirė nuo sužalojimų praėjus dviem savaitėms po to, kai po užpuolimo nugriuvo ant tramvajaus bėgių

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 08:32 Kai marčia perima namus: tikra 62 metų moters istorija ir kaip pasielgti?

62 metų moteris pasakoja tikrą istoriją, kaip sūnaus mergina palaipsniui perėmė jos namus: keitė taisykles, išmetinėjo daiktus, sprendė, ką valgyti. Dažna situacija tiek Lietuvoje, tiek užsienyje. Psichologai įspėja – „rūpinimosi&ldquo...

Skaityti daugiau