- 07.03.2020
- 0.0 Reitingas
- 2017 Peržiūrų
- Aptarti
Kefyro ir sodos derinys leidžia tešlai truputį įrūgti, tačiau yra sveikesnis už mieles, kurios kartais sukelia virškinimo problemų. Jei patinka saldūs blynai, į tešlą galima dėti stevijos arba iškeptus blynus apibarstyti uogomis, pavyzdžiui, mėlynėmis ar braškėmis. Jei teikiate pirmenybę sūriems blynams, gardinkite juos sviestu, minkštu ožkų sūriu, humusu, gvakamole, žemės riešutais arba migdolų sviestu.
Ingredientai
- 500 ml kefyro
- 200 ml ožkų pieno
- 1 laisvai auginamų vištų kiaušinis
- 250 g avinžirnių miltų
- 200 g kitų miltų be glitimo (pavyzdžiui, grikių, bolivinių balandų, sorgų kruopų, kokosų arba sorų dribsnių)
- 1 v. š. bulvių krakmolo 1 a. š. sodos 1/2 a. š. jūros druskos ožkų pieno sviestas arba kokosų aliejus.
Gaminimo būdas
- Išmaišykite dubenyje kefyrą, kiaušinį ir ožkų pieną.
- Kitame dubenyje išmaišykite miltus, sodą ir druską.
- Ištirpinkite 1 v. š. ožkų pieno sviesto ir užpilkite juo sausus ingredientus.
- Lėtai įmaišykite miltus į kefyro mišinį, formuodami tešlą. Stebėkite, kad tešla nebūtų skysta, kitaip išeis prancūziški blynai arba ploni blynai. Turi būti gana tiršta, liejama tešla. Jei ji atrodo per skysta, įdėkite dar miltų.
- Įkaitinkite keptuvę ir ištirpinkite joje maždaug 1 v. š. ožkų pieno sviesto arba kokosų aliejų. Kaušeliu pilkite tešlą.
Kepkite blyną porą minučių iš kiekvienos pusės. Kai pasirodo burbuliukai, apverskite blyną kita puse.
Kodėl vartoti ožkų pieną?
- Jis yra natūraliai homogenizuotas - viršuje kaip ant karvių pieno nenusistoja grietinės sluoksnis. Ožkų pieno riebalų molekulės yra mažesnės ir jis neturi agliutinino, todėl jo nereikia dirbtinai homogenizuoti ir proceso metu nesiformuoja laisvieji radikalai.
- Lengviau virškinamas. Jame daugiau vidutinių grandinių riebalų rūgščių, vadinasi, virškinimo procesas vyks greičiau ir paprasčiau.
- Rečiau sukelia laktozės netoleravimą. Bet kuriame gyvūninės kilmės piene yra laktozės, tačiau ožkų piene jos yra mažiau nei karvių piene.
- Vertingesnė sudėtis. Ožkų piene yra daugiau nepakeičiamų riebalų rūgščių, pavyzdžiui, linolo rūgšties ir arachidono rūgšties, taip pat jame daugiau vitaminų: B2, B3, B6 ir A (karvių piene daugiau folio rūgšties ir vitamino B12). Taip pat jis pranašesnis dėl mineralinių medžiagų, nes jame daugiau kalio, kalcio, daugiau baltymų ir mažiau cholesterolio nei karvių piene.
- Stiprina imunitetą. Kadangi ožkų piene yra daug kalio, jis organizme formuoja šarminę aplinką. Gyvūninės kilmės produktai paprastai formuoja rūgštinę aplinką, skatindami įvairias ligas, o ožkų pienas ir jo produktai padeda rūpintis imunitetu.
Reguliarus ožkų pieno įtraukimas į racioną gali pagerinti kaulų tankį ir apsaugoti nuo geležies deficito - anemijos.
Pataria mitybos mokslininkė, mikrobiomos ekspertė, knygų „Kefyro sprendimas: natūralus gydymas nuo dirgliosios žarnos sindromo, depresijos ir nerimo" (The Kefir Solution: Natural Healingfor IBS, Depression and Anxiety), „Krizenančios ožkos paslaptys: kaip ožkų banda išsaugojo mano šeimą ir sukūrė verslą, kuris tapo natūralios sveikatos fenomenu" (Secrets from Chuckling Goat: How a Herd Of Goats Saved my Family and Started a Business that Became a Natural Health Phenomenon) ir „Gražios odos sprendimas: natūralus gydymas nuo egzemos, žvynelinės, rožines ir aknės" (The Good Skin Soiution: Natural Healing for Eczema, Psoriasis, Rosacea and Acne) SHANNA NIX JONES.
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau