Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai » 2020 » Kovo » 7

Sveikas Maistas - Kefyro Blynai (Geriau Virškinami)

Sveikas Maistas - Kefyro Blynai (Geriau Virškinami)

Kefyro ir sodos derinys leidžia tešlai truputį įrūgti, tačiau yra sveikesnis už mieles, kurios kartais sukelia virškinimo problemų. Jei patinka saldūs blynai, į tešlą galima dėti stevijos arba iškeptus blynus apibarstyti uogomis, pavyzdžiui, mėlynėmis ar braškėmis. Jei teikiate pirmenybę sūriems blynams, gardinkite juos sviestu, minkštu ožkų sūriu, humusu, gvakamole, žemės riešutais arba migdolų sviestu.

Ingredientai

  • 500 ml kefyro
  • 200 ml ožkų pieno
  • 1 laisvai auginamų vištų kiaušinis
  • 250 g avinžirnių miltų
  • 200 g kitų miltų be glitimo (pavyzdžiui, grikių, bolivinių balandų, sorgų kruopų, kokosų arba sorų dribsnių)
  • 1 v. š. bulvių krakmolo 1 a. š. sodos 1/2 a. š. jūros druskos ožkų pieno sviestas arba kokosų aliejus.

Gaminimo būdas

  1. Išmaišykite dubenyje kefyrą, kiaušinį ir ožkų pieną.
  2. Kitame dubenyje išmaišykite miltus, sodą ir druską.
  3. Ištirpinkite 1 v. š. ožkų pieno sviesto ir užpilkite juo sausus ingredientus.
  4. Lėtai įmaišykite miltus į kefyro mišinį, formuodami tešlą. Stebėkite, kad tešla nebūtų skysta, kitaip išeis prancūziški blynai arba ploni blynai. Turi būti gana tiršta, liejama tešla. Jei ji atrodo per skysta, įdėkite dar miltų.
  5. Įkaitinkite keptuvę ir ištirpinkite joje maždaug 1 v. š. ožkų pieno sviesto arba kokosų aliejų. Kaušeliu pilkite tešlą.

Kepkite blyną porą minučių iš kiekvienos pusės. Kai pasirodo burbuliukai, apverskite blyną kita puse.

Kodėl vartoti ožkų pieną?

Kodėl vartoti ožkų pieną?

  1. Jis yra natūraliai homogenizuotas - viršuje kaip ant karvių pieno nenusistoja grietinės sluoksnis. Ožkų pieno riebalų molekulės yra mažesnės ir jis neturi agliutinino, todėl jo nereikia dirbtinai homogenizuoti ir proceso metu nesiformuoja laisvieji radikalai.
  2. Lengviau virškinamas. Jame daugiau vidutinių grandinių riebalų rūgščių, vadinasi, virškinimo procesas vyks greičiau ir paprasčiau.
  3. Rečiau sukelia laktozės netoleravimą. Bet kuriame gyvūninės kilmės piene yra laktozės, tačiau ožkų piene jos yra mažiau nei karvių piene.
  4. Vertingesnė sudėtis. Ožkų piene yra daugiau nepakeičiamų riebalų rūgščių, pavyzdžiui, linolo rūgšties ir arachidono rūgšties, taip pat jame daugiau vitaminų: B2, B3, B6 ir A (karvių piene daugiau folio rūgšties ir vitamino B12). Taip pat jis pranašesnis dėl mineralinių medžiagų, nes jame daugiau kalio, kalcio, daugiau baltymų ir mažiau cholesterolio nei karvių piene.
  5. Stiprina imunitetą. Kadangi ožkų piene yra daug kalio, jis organizme formuoja šarminę aplinką. Gyvūninės kilmės produktai paprastai formuoja rūgštinę aplinką, skatindami įvairias ligas, o ožkų pienas ir jo produktai padeda rūpintis imunitetu.

Reguliarus ožkų pieno įtraukimas į racioną gali pagerinti kaulų tankį ir apsaugoti nuo geležies deficito - anemijos.

Pataria mitybos mokslininkė, mikrobiomos ekspertė, knygų „Kefyro sprendimas: natūralus gydymas nuo dirgliosios žarnos sindromo, depresijos ir nerimo" (The Kefir Solution: Natural Healingfor IBS, Depression and Anxiety), „Krizenančios ožkos paslaptys: kaip ožkų banda išsaugojo mano šeimą ir sukūrė verslą, kuris tapo natūralios sveikatos fenomenu" (Secrets from Chuckling Goat: How a Herd Of Goats Saved my Family and Started a Business that Became a Natural Health Phenomenon) ir „Gražios odos sprendimas: natūralus gydymas nuo egzemos, žvynelinės, rožines ir aknės" (The Good Skin Soiution: Natural Healing for Eczema, Psoriasis, Rosacea and Acne) SHANNA NIX JONES.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
17.12.2024 laikas 17:45 Receptai Mieliniai blynai: lengvas ir skanus receptas jūsų pusryčiams
Mieliniai blynai – tai ne tik gardus patiekalas, bet ir puikus būdas prasidėti dienai. Šis receptas yra paprastas, greitas ir reikalauja ingredientų, kuriuos tikriausiai jau turite savo virtuvėje. Pasigaminkite šiuos blynus ir mėg...

Skaityti daugiau

16.12.2024 laikas 12:58 Receptai Purūs varškės blynai: greitas ir skanus receptas

Varškės blynai – tai ne tik skanus, bet ir maistingas pasirinkimas pusryčiams ar užkandžiams. Jų purumas ir lengvas paruošimas daro juos puikiu pasirinkimu visiems, ieškantiems greito ir skanaus sprendimo. Šiame straipsny...

Skaityti daugiau

16.12.2024 laikas 10:05 Receptai Skanūs virtinukai su bulvėmis ir šonine – paprastas receptas
Virtinukai su bulvėmis ir šonine – tai tradicinis patiekalas, mėgstamas ne tik Lietuvoje, bet ir kitose šalyse. Šis receptas suteikia galimybę sukurti skanų ir sotų patiekalą, kurį lengva paruošti tiek kasdieniam, tiek šventiniam ...

Skaityti daugiau

18.12.2024 laikas 11:30 Saturno žiedai: nauji tyrimai atskleidžia milijardų metų paslaptis
Saturno žiedai, vienas iš įspūdingiausių ir paslaptingiausių mūsų Saulės sistemos bruožų, ilgą laiką buvo laikomi jauni. Tačiau naujausi tyrimai, atskleidę galimą milžinišką jų amžių, keičia tai, kaip žvelgiame į šiuos nuostabius ledinius žiedus. Mok...

Skaityti daugiau

18.12.2024 laikas 09:52 Rauginti kopūstai: nauda, vartojimo rekomendacijos ir atsargumo priemonės
Rauginti kopūstai – tai ne tik tradicinis patiekalas, bet ir vertingas maisto produktas, siejamas su daugybe sveikatos privalumų. Juose gausu probiotikų, vitaminų ir mineralų, kurie padeda stiprinti imunitetą ir gerina virškinimą. Tačiau, kaip ir bet...

Skaityti daugiau

17.12.2024 laikas 17:54 Peilių tikrinimo sezonas? Vokietijos policija kalėdinėje mugėje iš pagyvenusios moters konfiskavo kišeninį peiliuką

Vokietijoje kalėdinės mugės, kadaise laikytos saugiomis šventinėmis vietomis, dabar susiduria su vis didesniu saugumo iššūkiu. Dėl didėjančio nusikalstamumo, dažnai siejamo su masine imigracija, policija yra priversta imtis griežtų priemonių, įska...

Skaityti daugiau

17.12.2024 laikas 16:08 Atpalaiduojantis Jūros Bangų Garsas Miegui, Meditacijai, Poilsiui
Atpalaiduojantis Jūros Bangų Garsas Miegui, Meditacijai, Poilsiui. Nuostabus Debesų Grožis. Girdimas Paplūdimio Akmenukų Garsai, Kai Bangos Paliečia Juos! Gražūs Akmenuoto paplūdimio Vaizdai.

Skaityti daugiau

17.12.2024 laikas 12:26 Balinis ajeras: turtinga istorija ir gydomosios savybės
Balinis ajeras, dar žinomas kaip Acorus calamus, yra ne tik gražus augalas, bet ir turtingas sveikatos naudingų savybių šaltinis. Jo istorija siekia šimtmečius, o įvairūs kultūriniai kontekstai atskleidžia, kaip šis augalas buvo vertinamas tiek medic...

Skaityti daugiau