- 06.03.2020
- 0.0 Reitingas
- 1600 Peržiūrų
- Aptarti
Daugeliui blynai siejami su neskubiu sekmadienio rytu, kai turima daugiau laiko, kurį galima praleisti prie viryklės. Blynus iškepti iš tiesų užtrunka daugiau laiko nei sutepti sumuštinį, tačiau blynai nėra tik sekmadienio patiekalas, jais galima mėgautis ne tik per pusryčius, bet ir per pietus, pavakarius ir vakarienę. Tai yra ir skanūs, ir sveiki blynai.
Kadangi recepte nenaudojami grūdinių augalų miltai, šių blynų gali valgyti ir žmonės, kurie stengiasi nevartoti glitimo. Daug įdėtų prieskonių leidžia greitai pajusti sotumą.
Blynai puikiai tiks su klevų sirupu. Paskaninti taip pat galima medumi, nesūdytu sviestu, kokosų aliejumi arba vaisiais ir uogomis.
Ingredientai
- 3 kiaušiniai
- 3 v. š. kokosų aliejaus (galima naudoti ir sviestą arba ghi sviestą)
- 3 v. š. kokosų pieno
- 2 v. š. kokosų miltų (arba migdolų miltų, jei jie patinka labiau)
- 2 a. š. malto cinamono
- 2 a. š. malto kardamono
- 1 a. š. medaus arba 3 datulės 1 a. š. maltų kvapiųjų pipirų
- 1 a. š. jūros druskos
- truputis kokosų aliejaus arba ghi sviesto kepti
Gaminimo būdas
- Atskirai sumaišykite sausus ir šlapius ingredientus. Jei vietoje medaus naudojate datules, visų pirma jas susmulkinkite.
- Maišydami sudėkite miltus ir prieskonius, kiaušinius ir kokosų pieną, aliejų.
- Keptuvėje įkaitinkite truputį kokosų aliejaus arba ghi sviesto, kad lietiniai neliptų prie keptuvės paviršiaus, pilkite šaukštu tešlą ir iš abiejų pusių kepkite, kol bus aukso rudumo.
Tą pačią tešlą galima iškepti ir orkaitėje. įkaitinkite orkaitę iki 177 °C temperatūros, įklokite į kepimo skardą kepimo popierių, pilkite tešlą į keptuvę, dėkite į orkaitę ir kepkite 5-10 min., kol ji pasidaro aukso rudumo.
Svarbu!
Kepant blynus svarbu juos laiku apversti kita puse. Vienas variantas - pakišti mentelę po blynu ir pažiūrėti, ar juos lengva pakelti aukštyn. Kitas variantas - vadovautis pagal mažus burbuliukus, kurie pasirodo tešloje, kai ji kepama keptuvėje.
Patogiausia blynus apversti plona nerūdijančiojo plieno arba plastmasine mentele.
Alternatyva - migdolų miltai
Migdolų miltai - puiki alternatyva kvietiniams miltams, be to, juose mažiau angliavandenių ir jiems būdingas šiek tiek saldokas skonis.
Migdolų miltai gaunami iš sumaltų migdolų, kurie prieš tai nuplikomi, kad atsiskirtų žievelė. Šie miltai - geras ląstelienos, riebalų ir baltymų šaltinis, taip pat turėtina omenyje, kad yra vitamino E ir mangano, magnio, vario ir fosforo, tai visi sveikatai naudingi junginiai.
Migdolų miltai gali padėti sumažinti blogojo cholesterolio koncentraciją ir normalizuoti kraujospūdį, jeigu jais receptuose pakeičiami balti kvietiniai miltai. Tik migdolų miltuose yra daug kalorijų-turi maždaug 600 kcal 100 g miltų — todėl jų patariama vartoti saikingai.
Kokosų pienas tinka
Kokosų pienas tinka kaulams ir imuninei sistemai
Tyrėjai padarė išvadą, kad kokosų pieno (skysčio, gauto iš susmulkinto kokosų minkštimo ir sumaišyto su vandeniu) ir kokosų vandens mišinyje yra 307 unikalūs peptidai. Būtent jiems galima padėkoti už daugelį sveikatos pagerėjimų, kurie paprastai siejami su kokosų pienu, pavyzdžiui, kaulų stiprinimu, cukraus koncentracijos reguliavimu ir artrito skausmų mažinimu. Kokosai taip pat turi lauro rūgšties, kuri pasižymi uždegimą slopinančiomis ir antimikrobinėmis savybėmis. Manoma, kad lauro rūgštis stiprina imuninės sistemos veiklą.
Receptas iš AHLEOS KHADRO, HEATHEROS DANE ir LOUISE'OS HAY knygos „Puiki sveikata - per meilę sau" (Loving Yourself to Creat Health).
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau