Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal » » » 2020 » Kovo » 6

Sveikas Maistas - Kokosų Lietiniai. Sotus Pusryčių Ir Pavakarių Valgis

Sveikas Maistas - Kokosų Lietiniai. Sotus Pusryčių Ir Pavakarių Valgis

Daugeliui blynai siejami su neskubiu sekmadienio rytu, kai turima daugiau laiko, kurį galima praleisti prie viryklės. Blynus iškepti iš tiesų užtrunka daugiau laiko nei sutepti sumuštinį, tačiau blynai nėra tik sekmadienio patiekalas, jais galima mėgautis ne tik per pusryčius, bet ir per pietus, pavakarius ir vakarienę. Tai yra ir skanūs, ir sveiki blynai.

Kadangi recepte nenaudojami grūdinių augalų miltai, šių blynų gali valgyti ir žmonės, kurie stengiasi nevartoti glitimo. Daug įdėtų prieskonių leidžia greitai pajusti sotumą.

Blynai puikiai tiks su klevų sirupu. Paskaninti taip pat galima medumi, nesūdytu sviestu, kokosų aliejumi arba vaisiais ir uogomis.

Ingredientai

  • 3 kiaušiniai
  • 3 v. š. kokosų aliejaus (galima naudoti ir sviestą arba ghi sviestą)
  • 3 v. š. kokosų pieno
  • 2 v. š. kokosų miltų (arba migdolų miltų, jei jie patinka labiau)
  • 2 a. š. malto cinamono
  • 2 a. š. malto kardamono
  • 1 a. š. medaus arba 3 datulės 1 a. š. maltų kvapiųjų pipirų
  • 1 a. š. jūros druskos
  • truputis kokosų aliejaus arba ghi sviesto kepti

Gaminimo būdas

  1. Atskirai sumaišykite sausus ir šlapius ingredientus. Jei vietoje medaus naudojate datules, visų pirma jas susmulkinkite.
  2. Maišydami sudėkite miltus ir prieskonius, kiaušinius ir kokosų pieną, aliejų.
  3. Keptuvėje įkaitinkite truputį kokosų aliejaus arba ghi sviesto, kad lietiniai neliptų prie keptuvės paviršiaus, pilkite šaukštu tešlą ir iš abiejų pusių kepkite, kol bus aukso rudumo.

Sveikas maistas, Kokosų Lietiniai, blynai, be glitimo, skanus maistas

Tą pačią tešlą galima iškepti ir orkaitėje. įkaitinkite orkaitę iki 177 °C temperatūros, įklokite į kepimo skardą kepimo popierių, pilkite tešlą į keptuvę, dėkite į orkaitę ir kepkite 5-10 min., kol ji pasidaro aukso rudumo.

Svarbu!

Kepant blynus svarbu juos laiku apversti kita puse. Vienas variantas - pakišti mentelę po blynu ir pažiūrėti, ar juos lengva pakelti aukštyn. Kitas variantas - vadovautis pagal mažus burbuliukus, kurie pasirodo tešloje, kai ji kepama keptuvėje.

Patogiausia blynus apversti plona nerūdijančiojo plieno arba plastmasine mentele.

Alternatyva - migdolų miltai

Migdolų miltai - puiki alternatyva kvietiniams miltams, be to, juose mažiau angliavandenių ir jiems būdingas šiek tiek saldokas skonis.

Migdolų miltai gaunami iš sumaltų migdolų, kurie prieš tai nuplikomi, kad atsiskirtų žievelė. Šie miltai - geras ląstelienos, riebalų ir baltymų šaltinis, taip pat turėtina omenyje, kad yra vitamino E ir mangano, magnio, vario ir fosforo, tai visi sveikatai naudingi junginiai.

Alternatyva - migdolų miltai

Migdolų miltai gali padėti sumažinti blogojo cholesterolio koncentraciją ir normalizuoti kraujospūdį, jeigu jais receptuose pakeičiami balti kvietiniai miltai. Tik migdolų miltuose yra daug kalorijų-turi maždaug 600 kcal 100 g miltų — todėl jų patariama vartoti saikingai.
Kokosų pienas tinka

Kokosų pienas tinka kaulams ir imuninei sistemai

Tyrėjai padarė išvadą, kad kokosų pieno (skysčio, gauto iš susmulkinto kokosų minkštimo ir sumaišyto su vandeniu) ir kokosų vandens mišinyje yra 307 unikalūs peptidai. Būtent jiems galima padėkoti už daugelį sveikatos pagerėjimų, kurie paprastai siejami su kokosų pienu, pavyzdžiui, kaulų stiprinimu, cukraus koncentracijos reguliavimu ir artrito skausmų mažinimu. Kokosai taip pat turi lauro rūgšties, kuri pasižymi uždegimą slopinančiomis ir antimikrobinėmis savybėmis. Manoma, kad lauro rūgštis stiprina imuninės sistemos veiklą.

Receptas iš AHLEOS KHADRO, HEATHEROS DANE ir LOUISE'OS HAY knygos „Puiki sveikata - per meilę sau" (Loving Yourself to Creat Health).

Čia galite rašyti savo nutikimą, istoriją, pamąstymus, sveikatos patarimą, receptą... Prisijunkite ir rašykite!
Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar
TAIP PAT SKAITYKITE:
04.04.2020 laikas 08:11 Labai Skanu. Omletas Su Šparaginėmis Pupelėmis

Gaminame. Omletas su šparaginėmis pupelėmis Šparagines pupeles nuplauname, nuskabome kotelius, perpjauname į 2-3 dalis, apverdame pasūdytame vandenyje ir nusunkiame. Kiaušinius išplakame su druska ir pipirais. Keptuvėje ištirpiname gabalėlį sviesto, dedame šparagines pupeles, pakepiname ir paskir...

Skaityti daugiau

31.03.2020 laikas 22:09 Labai Skanu. Sparneliai Su Keptomis Bulvėmis

Gaminame skaniausius pasaulyje sparnelius, keptus su bulvėmis! Kepame 220 laipsnių temperatūroje 40 min. Gero apetito!

Skaityti daugiau

29.03.2020 laikas 07:15 Labai Skanu. Omletas Su Avokadų Sumuštiniais

Kiaušinius išplakame su šlakeliu pieno, tarkuotu sūriu, druska ir pipirais. Keptuvėje ištirpiname sviestą, pilame šlakelį aliejaus ir kiaušinių plakinį. Omletą kepame iš abiejų pusių apie 6-9 minutes (priklausomai nuo kiaušinių kiekio). Jeigu matote, kad omletą bus sunku apversti, kepkite iš vien...

Skaityti daugiau

29.03.2020 laikas 06:44 Labai Skanu. Omletas Su Pomidorais Ir Sūriu

Pomidorą pjaustome plonais griežinėliais. Kiaušinius išplakame su druska, pipirais ir šlakeliu pieno. Keptuvėje ištirpiname sviestą, dedame pomidorų griežinėlius, juos paskirstome po visą keptuvės dugną, užpilame kiaušinių plakiniu ir apibarstome tarkuotu sūriu.

...

Skaityti daugiau

28.03.2020 laikas 19:59 Labai Skanu. Aštraus Pomidorų Padažo Receptas

Pradžiai nuplauk baklažanus ir pipirus, nusausink ir išdėliok ant skardos. Kepk daržoves įkaitintoje iki 250 laipsnių orkaitėje. Pipirus išimk po 30 min, o baklažanus kepk apie valandą. Tuo metu užsiimk pomidorais. Gerai juos nuplauk, pašalink kotelius ir sutrink blenderiu. Atskirai blenderyje su...

Skaityti daugiau