Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal » » » 2020 » Kovo » 15

Oranžiniai blynai. Palankiai veikia grožį ir sveikatą

Oranžiniai Blynai. Palankiai Veikia Grožį Ir Sveikatą

Palankiai veikia grožį ir sveikatą

Į traukiant į receptą moliūgų tyrę, blynai gali pasidaryti minkštesni ir „riebesni“, nes moliūgų tyre kulinarijoje galima pakeisti riebalus.

Moliūgas - labai vertingas, nes turi daug beta karoteno, kurį organizmas gali lengvai paversti vitaminu A, o to reikia norint stiprinti organizmo apsaugines galias.

Ingredientai

  • 120 g visų grūdo dalių miltų
  • 240 ml pieno
  • 80 g moliūgų tyrės (orkaitėje iškepto ir sutrinto moliūgo)
  • 1 kiaušinis
  • 1 a. š. kepimo miltelių žiupsnelis cinamono žiupsnelis druskos
  • 1 v. š. rudojo cukraus
  • 2 v. š. sviesto arba kokosų aliejaus.

Beta karotenas, kuris organizme paverčiamas vitaminu A, skatina baltųjų kraujo kūnelių susidarymą, kurie kovoja su infekcijomis.

Oranžiniai Blynai. Palankiai Veikia Grožį Ir Sveikatą

Gaminimo būdas

1. Viename dubenyje sumaišykite sausus ingredientus: miltus, kepimo miltelius, druską, cukrų ir cinamoną.

2. Vos įkaitintoje keptuvėje ištirpinkite riebalus. Perpilkite į kitą dubenį ir išmaišykite su kiaušiniu ir moliūgų tyre.

3. Sudėkite abiejų dubenų turinį ir išmaišykite, kad nebūtų didelių gumulų.

4. Į keptuvę įdekite truputį riebalų ir kepkite nedidelius, apvalius blynus. Valgykite su uogiene, grietine arba vaisiais ir uogomis.

Pataria EVA KATAJA, mitybos mokslo specialistė, turinti sveikatos priežiūros bakalauro ir medicinos mokslų magistro laipsnį. Latvijos dietos ir mitybos specialistų asociacijos narė.

Naudingas širdžiai ir akims

Kadangi moliūgas turi ląstelienos, kalio ir vitamino C, jis gali padėti palaikyti širdies sveikatą ir sumažinti padidėjusį kraujospūdį. Taip pat moliūgas - vertingas produktas regėjimui, nes gali sumažinti amžinės makulos degeneracijos riziką. Moliūgo valgymas gali padėti normalizuoti gliukozės pasisavinimą, jis taip pat siejamas su mažesne II tipo cukrinio diabeto rizika. Dar moliūgo įtraukimas į racioną gali sumažinti grėsmę susirgti bronchų astma, taip pat nutolinti senėjimo procesus.

Keletas dar skirtingų receptų, vaizdo įraše:

Čia galite rašyti savo nutikimą, istoriją, pamąstymus, sveikatos patarimą, receptą... Prisijunkite ir rašykite!
Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar
TAIP PAT SKAITYKITE:
29.03.2020 laikas 07:15 Labai Skanu. Omletas Su Avokadų Sumuštiniais

Kiaušinius išplakame su šlakeliu pieno, tarkuotu sūriu, druska ir pipirais. Keptuvėje ištirpiname sviestą, pilame šlakelį aliejaus ir kiaušinių plakinį. Omletą kepame iš abiejų pusių apie 6-9 minutes (priklausomai nuo kiaušinių kiekio). Jeigu matote, kad omletą bus sunku apversti, kepkite iš vien...

Skaityti daugiau

29.03.2020 laikas 06:44 Labai Skanu. Omletas Su Pomidorais Ir Sūriu

Pomidorą pjaustome plonais griežinėliais. Kiaušinius išplakame su druska, pipirais ir šlakeliu pieno. Keptuvėje ištirpiname sviestą, dedame pomidorų griežinėlius, juos paskirstome po visą keptuvės dugną, užpilame kiaušinių plakiniu ir apibarstome tarkuotu sūriu.

...

Skaityti daugiau

28.03.2020 laikas 19:59 Labai Skanu. Aštraus Pomidorų Padažo Receptas

Pradžiai nuplauk baklažanus ir pipirus, nusausink ir išdėliok ant skardos. Kepk daržoves įkaitintoje iki 250 laipsnių orkaitėje. Pipirus išimk po 30 min, o baklažanus kepk apie valandą. Tuo metu užsiimk pomidorais. Gerai juos nuplauk, pašalink kotelius ir sutrink blenderiu. Atskirai blenderyje su...

Skaityti daugiau

28.03.2020 laikas 15:30 Labai Skanu. "Tinginys" smaližiams ir tinginiams iš 4 ingredientų

Kaip savaitgaliui nepasigaminti kokio nors deserto prie kavos ar arbatos puodelio? Greitai pasigaminkite tinginį vos iš 4 ingredientų, be kepimo, o visus produktus galite turėti namuose. Gaunasi puikiai.

Skaityti daugiau

28.03.2020 laikas 08:28 Labai Skanu. Kruasanai Su Plakta Kiaušiniene

Kiaušinius išplakame su žiupsneliu druskos ir šlakeliu pieno. Varškės sūrį supjaustome griežinėliais arba kubeliais ir apkepiname svieste (jeigu naudojate varškę, tiesiog dedate jos į keptuvę).

Skaityti daugiau