Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai » 2021 » Vasario » 14

Brandinta jautiena: Orkaitėje keptas brandintas jautienos kumpis

Brandinta jautiena: Orkaitėje keptas brandintas jautienos kumpis

Brandinta jautiena yra kažkas nerealaus... O jeigu dar tinkamai ją paruošti orkaitėje.. Apsivalgymas garantuotas. Taip pat ir pagyros iš visų šeimos narių ir užsukusių svečių. Noriu Jums parodyti, kaip tinkamai, žingsnis po žingsnio iškepti brandintą jautienos kumpį... Einam gaminti!

Ingredientai

Brandintam jautienos kumpiui:

  • 29 dienas brandintas jautienos (angus) kumpis vakuuminėje pakuotėje: ~1,1 kilogramo
  • druska
  • pipirai.

Garnyrui:

  • šalotiniai svogūniukai
  • sviestas: 1 valgomojo šaukšto
  • balzamikas: 3 valgomųjų šaukštų
  • aliejus
  • bulvės: kiek norisi (vidutinio dydžio).

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia jautieną su vakuumine pakuote pamerkite į karštą vandenį maždaug 60 minučių (kad po to reikėtų trumpiau kepti).

2. Paskui išėmus iš pakuotės mėsą nuplaukite bei nusausinkite, pabarstykite druska bei pipirais.

3. Tada greitai ir smarkiai visą gabalą apkepkite maksimaliai įkaitintoje keptuvėje (kad net dūmai rūktų).

4. Kuo ilgiau jautieną kepsite keptuvėje, tuo didesnį perkepusios mėsos sluoksnį turėsite, tad nepersistengiame.

5. Tuomet jautienos kumpį dėkite į įkaitusią iki 70 laipsnių temperatūros orkaitę ir kepkite kol vidinė mėsos temperatūra pasiekia 56 laipsnius (matuojame maisto termometru, jis kepant jautieną yra tiesiog privalomas). Mano orkaitėje tai truko maždaug 2 valandas.

6. Šitaip iškepta mėsa gaunasi sultinga ir raudona. Superinė!

7. Garnyrą gaminkite labai paprastą kaip ir dera prie tokios mėsos: Svogūniukus nulupkite ir nepjaustydami apkepkite alyvuogių aliejuje keletą minučių ant didelės kaitros.

8. Po to sumažinus kaitrą dar pakepinkite su sviestu bei balzamiku.

9. Nedideles bulves išvirkite su lupena ir perpjautas apkepinkite keptuvėje alyvuogių aliejuje (kepti orkaitėje bulves nėra galimybės, nes joje ant itin mažos temperatūros kepa jautienos kumpis - bulvės tokioje tiesiog neiškepa).

10. Patiekiame viską pasirinktose lėkštėse ir skanaujame!

Rekomendacija: Daugiau jautienos receptų rasite: Jautienos receptai.

Recepto Autorius Gamina Vanagai

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
20.12.2024 laikas 17:05 Receptai Kalėdų antis grilyje: skonis ir tradicija susijungia
Kalėdų šventės yra puiki proga mėgautis ypatingais patiekalais, ir antis grilyje yra vienas iš geriausių pasirinkimų. Šis receptas sujungia sultingą mėsą, aromatingą įdarą ir išskirtinius vaisių prieskonius, kurie suteikia unikalų...

Skaityti daugiau

20.12.2024 laikas 16:57 Receptai Marinuota skumbrė: skanus ir maistingas užkandis
Marinuota skumbrė yra ne tik skanūs, bet ir maistingi užkandžiai, kurie puikiai tinka tiek kasdieniam, tiek šventiniam stalui. Ši žuvis yra kupina omega-3 riebalų rūgščių, baltymų ir vitaminų, todėl jos įtraukimas į mitybą gali te...

Skaityti daugiau

20.12.2024 laikas 16:49 Receptai Silkė su džiovintais grybais: tradicinis lietuviškas skonis
Silkė su džiovintais grybais ir svogūnų pagardu – tai ne tik skanus, bet ir simbolinis lietuviškos virtuvės patiekalas, apjungiantis tradicijas ir modernumą. Šis receptas ypač populiarus, kai norima paruošti lengvą, tačiau sočę už...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 21:26 Storosios žarnos valymas nuo toksinų: 1 paprastas receptas
Virškinimo sistemos problemos, tokios kaip dirgliosios žarnos sindromas ar lėtinis vidurių užkietėjimas, yra vis labiau paplitusios. Daug žmonių ieško natūralių būdų, kaip pagerinti savo savijautą ir išvalyti gaubtinę žarną. Šiame straipsnyje pristat...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 19:19 Stebuklingas svorio metimas tinginiams: imbiero mišinys
Naujausi Kinijos mokslininkų tyrimai atskleidžia revoliucingus atradimus apie litocholinę rūgštį, natūraliai gaminamą organizme. Šis junginys, kuris pasireiškia, kai organizmas patiria badavimo būseną, gali tapti raktu į senėjimo procesų sulėtėjimą i...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 11:40 Kaip Neužversti Artimųjų Savo Negatyvumu?

Kiekvienas iš mūsų susiduria su iššūkiais ir sunkumais gyvenime, tačiau kaip mes juos sprendžiame, gali reikšmingai paveikti mūsų santykius su artimaisiais. Pagalbos ieškojimas yra natūralus, tačiau svarbu žinoti, kada ir kaip tai daryti, kad neap...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 11:06 Atleidimas: Kelias į Emocinę Laisvę ir Ramybę
Atleidimas – tai galinga savybė, leidžianti mums išsilaisvinti nuo praeities skausmų ir nuoskaudų. Nors dažnai manome, kad atleidimas yra susijęs su kitais, iš tiesų jis labiausiai veikia mus pačius. Šiame straipsnyje nagrinėsime atleidimo procesą, j...

Skaityti daugiau

20.12.2024 laikas 18:37 Gyvenimas dviese: kinė 5 metus apsimetinėjo savo mirusia seserimi
Šeimos ryšiai kartais gali būti tokie sudėtingi, kad net tragiškos aplinkybės skatina mus ieškoti neįprastų sprendimų. Kinijos internetas šiuo metu mirga nuo Annie Niu pasakojimo apie tai, kaip ji penkerius metus slėpė savo sesers dvynės mirtį nuo se...

Skaityti daugiau