- 04.07.2020
- 0.0 Reitingas
- 2168 Peržiūrų
- Aptarti
Nepasakyčiau, kad virta uogienė yra mano mylimas uogų išsaugojimo būdas žiemai, tačiau, kai braškių dar vis yra pakankamai daug, o šaldikliai ir šaldytuvai jau prikrauti termiškai neapdorotomis uogomis, tenka virti uogienes, kad galėtumėm jas laikyti rūsyje.
Jums reikės:
2 kg braškių, 5 bananai, 1 kg cukraus, vienos citrinos sultys, 2 v. š. Amaretto.
Pusę braškių, pusę kiekio cukraus ir visus bananus reikia sutrinti su blenderiu, tuomet įberti likusias netrintas uogas, užkaisti puodą ir nemaišant virti iki užvirimo. Kai braškės užvirs, puodą nukaičiam ir paliekam atvėsti. Kai atvėsta, suberiam likusį cukrų ir tuomet puodą vėl užkaičiam. Verdam 15 min po užvirimo. Neužmirškite nugrėbti putas. Porą min prieš baigiant virti, įpilame citrinos sultys ir Amaretto.
Pusę uogų su bananais sutriniau todėl, kad ne trintos braškės plaukiotu tirštame sirupe.
Vietoj Amaretto galit naudoti romą arba konjaką, bazilikus arba mėtas, imbierus ar vanilę ir t.t. Arba nieko nedėti ir virti tradicinę uogienę.
Dalį braškių užšaldžiau. Į indelius sudėjau gražesnės uogas, o patrintas su blenderiu šiek tiek patryniau ir užpyliau ant viršaus. 200 ml trintų uogų dėjau 1 v. š. cukraus be kaupo. Galima ir visai be cukraus, bet mums su minimaliu kiekiu skaniau.
Pasidalino: vakavimas.lt
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau