
Labai noriu Jums parekomenduoti šią bulvių apkepėlę, kurioje yra naudojami ir obuoliai. Šis ingredientas gal ir neįprastas, bet labai paskanina šį patiekalą, net pati nustebau. Sūris, rūkytas kumpis ir grietinėlė taip pat čia labai tinka. Pamėginkite jau šiandien!
Ingredientai
- bulvės: 4 didesnės (arba 6 mažesnės)
- rūgštesni obuoliai: 1 didelio (arba 2 mažesnių)
- rūkytas kumpis: ~200-250 gramų
- svogūnai: 2
- česnakas: 2-3 skiltelių
- sviestas: 2 šaukštų
- riebi grietinėlė: ~300-350 mililitrų
- tarkuotas fermentinis sūris: ~4-5 šaukštų
- juodieji pipirai
- druska.
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia bulves nuskutame.
2. Tada nuplauname ir gerai nusausiname. Supjaustome plonais griežinėliais.
3. Svogūnus bei česnako skilteles supjaustome griežinėliais ir apkepame su sviestu keptuvėje.
4. Obuolį nulupame bei padaliname skiltelėmis.
5. Tuomet į kepimo indelius įklojame sviestinio popieriaus ir sluoksniuojame bulves, svogūnus, obuolius, vis pabarstydami juodaisiais pipirais bei druska.
6. Tuomet dedame pusę sūrio, kumpio, supjaustyto juostelėmis, dar kartą bulvių.
7. Viršų apibarstome juodaisiais pipirais, druska, užberiame fermentiniu sūriu ir apipilame grietinėle.
8. Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 25-30 minutes. Griebiame kefyro stiklinę ir skanaujame!
Rekomendacija: Daugiau bulvių apkepėlių receptų rasite: Bulvių apkepėlių receptai.
Recepto Autorius Oditėlės blogas
Turite savo nuomone, (už ar, prieš) pasidalinkite su mumis, palikite komentarą, prisijunkite, rašykite bloge, pasirinkdami kategoriją. Pasidalinkite savo receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su paranormaliais, anomališkais ir kitais nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau