Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2020 » Lapkričio » 22

Itališkas pyragas su kokosais, graikiniais riešutais ir kreminiu sūriu

Itališkas pyragas su kokosais, graikiniais riešutais ir kreminiu sūriu

Tai tikrai labai skanus pyragas, kurį aš patiekiau per savo vaiko gimtadienį, tai dauguma jį išvadino prabangiu tortu. Pamėginkite, jį tikrai nėra sunku pagaminti, o skonis puikus.

Ingredientai

Tešlai:

miltai: 2 puodelių

cukrus: 2 puodelių

kokoso drožlės: 0,5 puodelio

sviestas: 115 gramų

smulkinti graikiniai riešutai: 1 puodelio

kiaušinių baltymai: 5 (išplakame iki putų)

kiaušinių tryniai: 5

alyvuogių aliejus: 0,5 puodelio

pasukos: 1 puodelio (arba kefyras)

vanilė: 1,5 arbatinio šaukštelio

soda: 1 arbatinio šaukštelio.

Kremui:

kreminis sūris: 240 gramų

kambario temperatūros sviestas: 65 gramų

pasukos: 1 arbatinio šaukštelio (arba kefyras)

vanilė: 1 arbatinio šaukštelio

cukraus pudra: 240 gramų.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros ir kepimo popieriumi išklojame kepimo formą. Aš pati šį kartą kepiau toje pačioje formoje per 3 kartus.

2. Sviestą išplakame su cukrumi bei vanile. Įmaišome alyvuogių aliejų bei 5 kiaušinių trynius. Išplakame iki purumo.

3. Tada kitame dubenyje sumaišome miltus bei sodą.

4. Tuomet, po truputį, pakaitomis sausą miltų mišinį bei pasukas supilame į sviesto plakinį. Įmaišome riešutus bei kokoso drožles.

5. Kitame inde išplakame kiaušinių baltymus iki standžių putų. Palengva išplaktus baltymus įmaišome į tešlą.

6. Po to paruoštą tešlą lygiomis dalimis padaliname į 3 lygias dalis.

7. Kepame maždaug pusvalandį - ar jau iškepė patikriname mediniu pagaliuku. Įkištas bei ištrauktas iš kepinio centro, jis privalo būti švarus.

8. Iškepusius biskvitus pilnai atvėsiname.

9. Paruošiame kremą: Sumaišome kreminį sūrį, sviestą, pasukas, vanilės ekstraktą, kakavą bei cukraus pudrą.

10. Pasiruoštu kremu sutepame atvėsusius biskvitus.

11. Dedame į šaldytuvą ir paliekame bent kelioms valandoms arba per visą naktį, kol sustingsta.

12. Pagamintą tortą papuošiame kokoso drožlėmis arba riešutais. Skanaujame!

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-29 laikas 15:48 Receptai Grietininis pyragas su soda – purus, drėgnas ir labai paprastas receptas dideliam stalui

Klasikinis lietuviškas grietininis pyragas su soda iš 1 litro grietinės – purus, drėgnas, pigus ir labai paprastas. Tobulas dideliam stalui, svečiams ar kelionėms. Su tiksliomis kalorijomis, maistine verte ir sveikesnėmis...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 15:34 Receptai Varškės pyragas su karamele ir riešutais – klasikinis lietuviškas desertas, kurio norėsis dar ir dar

Varškės pyragas su karamele ir riešutais – lietuviška klasika! Trapus pagrindas, purus įdaras ir sodri karamelė. Receptas + kalorijos, maistinė vertė ir kaip padaryti sveikesnį. Tobulas desertas šventėms ir kasdienai.

...

Skaityti daugiau

2025-11-25 laikas 09:17 Receptai Kepta antis su raugintais kopūstais orkaitėje – sultinga šventinė klasika
Orkaitėje kepta antis su raugintais kopūstais ir rūkytais lašinukais – tikra lietuviška Kalėdų klasika. Sultinga mėsa, traški odelė, aromatingas įdaras. Išsamus receptas + maistinė analizė: kiek kalorijų, kokia nauda sveikatai, ką...

Skaityti daugiau

2025-12-03 laikas 21:06 Energijos vampyrai: kaip atpažinti ir apsisaugoti nuo energiją siurbiančių žmonių

Ar žinote, kad kai kurie žmonės gali „išsiurbti“ visą jūsų energiją per vieną pokalbį? Po bendravimo su jais jaučiatės pavargę, dirglūs ar net fiziškai blogai. Tai vadinama energetiniu vampyrizmu – reiškiniu, apie kurį kalba tiek...

Skaityti daugiau

2025-12-03 laikas 20:56 Žmona paliko ne dėl kito vyro, o dėl TYLAUS buto ir jogurto vakarienei
Ši istorija per kelias dienas tapo virusine lietuviškame internete – vyras viešai papasakojo, kaip jo žmona išėjo gyventi į paveldėtą butą ne dėl meilužio, o tiesiog dėl… ramybės. Skaudi, bet labai atpažįstama daugeliui porų....

Skaityti daugiau

2025-12-03 laikas 20:30 7 aiškūs požymiai, kad partnerio tėvai tavęs nemėgsta

Susipažinote su vaikino ar merginos tėvais, bet jaučiate įtampą ir šaltumą? Dažnai tai nėra tik jūsų vaizduotė. Yra keletas aiškių požymių, rodančių, kad partnerio tėvai (būsimi uošviai ar anyta) jūsų nemėgsta: vengia bendrauti, kritikuoja, lygina...

Skaityti daugiau

2025-12-03 laikas 20:15 Kodėl žmonės išduoda ir kaip išvengti neištikimybės santykiuose?
Daug žmonių yra linkę manyti, kad neištikimybė reiškia santykių pabaigą ir veda partnerius tiesiai į skyrybas. Psichologai su tuo nesutinka ir yra įsitikinę, kad neištikimybės galima išvengti. Sveikų santykių ekspertai išsiaiškino, kodėl žmones trauk...

Skaityti daugiau

2025-11-30 laikas 17:56 Koks medus naudingiausias sveikatai 2026 m.? Populiariausios rūšys ir teisingas laikymas

Koks medus naudingiausias sveikatai 2025 metais? Sužinokite, kodėl akacijų medus tinka diabetikams, liepų – nuo kosulio, o Manuka turi stipriausią antibakterinį poveikį. Taip pat – kaip teisingai laikyti medų, kad jis išlaikytų visas n...

Skaityti daugiau