Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai » 2021 » Sausio » 18

Keptas karšis orkaitėje su lašinukais

Keptas Karšis Orkaitėje Su Lašinukais

(Paranormal) Laba džiaugiuosi, kad turiu vyrą, kuris kartais mėgsta pažvejoti ir dėl to galime pasimėgauti šviežia, ką tik pagauta žuvimi. Jeigu vyras ruošia, tai jis tiesiog ją nuvalo, pasūdo sūryme, pagardina prieskoniais ir tuomet iškepa keptuvėje, apvoliotą kukurūzų miltuose. Mums tada su dukromis lieka tik valgyti. Bet neseniai sužinojau tokį receptą, kad karšį reikia kepti orkaitėje su lašinukais. Mane pačią jis labai sudomino ir labai panorau išbandyti tokį receptą.

Žuvį aš dar pagardinau rūkyta druska, kuri idealiai derėjo su rūkytais lašinukais bei karšiui suteikė ypatingą aromatą. Jūros druska yra palaipsniui rūkoma ant atviros ugnies, panaudojant buko medį. Ji turi stiprų į laužo panašų aromatą bei natūralų dūminį skonį. Geriausiai tokia druska atsiskleidžia, kai patiekalas ja yra pagardinamas prieš pat valgant. Taip padariau ir aš, todėl marinuojant naudojau visiškai minimaliai druskos, o iškepusią žuvį pagardinau rūkyta druska.

Ingredientai

  • karšiai: 1 (~1 kilogramo; galima rinktis ir kitą mėgiamą žuvį)
  • žuvies prieskoniai su žolelėmis: 1 arbatinio šaukštelio
  • lauro lapeliai: 1 saujelės
  • druska: žiupsnio
  • rūkytos druskos dribsniai: žiupsnelio (pirkau iš "Druskos namai")
  • šalto rūkymo lašinukai: kelių juostelių (arba šoninė).

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia žuvį išvalykite ir nuplaukite.

2. Tada karšį pabarstykite prieskoniais bei druska.

3. Palikite pasimarinuoti maždaug 30-60 minučių.

4. Po to kepimo indą išklokite su kepimo popieriumi. Sudėstykite ant skardos lauro lapelius toje vietoje, kur dėsite žuvį.

5. Guldykite karšį ant lauro lapelių. Ant jo išdėstykite plonai supjaustytus lašinukus.

6. Žuvį pašaukite kepti į iki 170 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepkite maždaug pusvalandį.

7. Iškepusią žuvį pagardinkite rūkytos druskos dribsniais.

8. Aš dar truputį žuvį papuošiau žalumynais bei citrinos griežinėliais. Skanaujam!

Rekomendacija: Daugiau žuvies receptų receptų rasite: Žuvies patiekalų receptai.

Recepto Autorius Kviečiu į virtuvę

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
20.12.2024 laikas 17:05 Receptai Kalėdų antis grilyje: skonis ir tradicija susijungia
Kalėdų šventės yra puiki proga mėgautis ypatingais patiekalais, ir antis grilyje yra vienas iš geriausių pasirinkimų. Šis receptas sujungia sultingą mėsą, aromatingą įdarą ir išskirtinius vaisių prieskonius, kurie suteikia unikalų...

Skaityti daugiau

20.12.2024 laikas 16:57 Receptai Marinuota skumbrė: skanus ir maistingas užkandis
Marinuota skumbrė yra ne tik skanūs, bet ir maistingi užkandžiai, kurie puikiai tinka tiek kasdieniam, tiek šventiniam stalui. Ši žuvis yra kupina omega-3 riebalų rūgščių, baltymų ir vitaminų, todėl jos įtraukimas į mitybą gali te...

Skaityti daugiau

20.12.2024 laikas 16:49 Receptai Silkė su džiovintais grybais: tradicinis lietuviškas skonis
Silkė su džiovintais grybais ir svogūnų pagardu – tai ne tik skanus, bet ir simbolinis lietuviškos virtuvės patiekalas, apjungiantis tradicijas ir modernumą. Šis receptas ypač populiarus, kai norima paruošti lengvą, tačiau sočę už...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 21:26 Storosios žarnos valymas nuo toksinų: 1 paprastas receptas
Virškinimo sistemos problemos, tokios kaip dirgliosios žarnos sindromas ar lėtinis vidurių užkietėjimas, yra vis labiau paplitusios. Daug žmonių ieško natūralių būdų, kaip pagerinti savo savijautą ir išvalyti gaubtinę žarną. Šiame straipsnyje pristat...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 19:19 Stebuklingas svorio metimas tinginiams: imbiero mišinys
Naujausi Kinijos mokslininkų tyrimai atskleidžia revoliucingus atradimus apie litocholinę rūgštį, natūraliai gaminamą organizme. Šis junginys, kuris pasireiškia, kai organizmas patiria badavimo būseną, gali tapti raktu į senėjimo procesų sulėtėjimą i...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 11:40 Kaip Neužversti Artimųjų Savo Negatyvumu?

Kiekvienas iš mūsų susiduria su iššūkiais ir sunkumais gyvenime, tačiau kaip mes juos sprendžiame, gali reikšmingai paveikti mūsų santykius su artimaisiais. Pagalbos ieškojimas yra natūralus, tačiau svarbu žinoti, kada ir kaip tai daryti, kad neap...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 11:06 Atleidimas: Kelias į Emocinę Laisvę ir Ramybę
Atleidimas – tai galinga savybė, leidžianti mums išsilaisvinti nuo praeities skausmų ir nuoskaudų. Nors dažnai manome, kad atleidimas yra susijęs su kitais, iš tiesų jis labiausiai veikia mus pačius. Šiame straipsnyje nagrinėsime atleidimo procesą, j...

Skaityti daugiau

20.12.2024 laikas 18:37 Gyvenimas dviese: kinė 5 metus apsimetinėjo savo mirusia seserimi
Šeimos ryšiai kartais gali būti tokie sudėtingi, kad net tragiškos aplinkybės skatina mus ieškoti neįprastų sprendimų. Kinijos internetas šiuo metu mirga nuo Annie Niu pasakojimo apie tai, kaip ji penkerius metus slėpė savo sesers dvynės mirtį nuo se...

Skaityti daugiau