Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2021 » Vasario » 20

Bajorų žuvis - keptuvėje keptas karšis su cukinija ir bulvių salotomis

Bajorų žuvis - keptuvėje keptas karšis su cukinija ir bulvių salotomis

Aš nerealiai mėgstu žuvį, ypač jeigu ji gerai paruošta. Na, gal kartais šiek tiek erzina kauliukai ją valgant, bet skonis nuostabus. Viena mano mėgstamiausių žuvų yra karšis, bent jau iš lietuviškų. Vien jos pavadinimas man skamba lyg tai būtų bajorų žuvis.

Šį kartą žuvį kepsime keptuvėje ir patieksime su nuostabiomis bulvių salotomis. Prabangūs pietūs arba vakarienė garantuoti.

Ingredientai

Keptam karšiui:

  • karšiai: 1 (didesnio)
  • druska
  • grūsti juodieji pipirai
  • citrinos: 1
  • miltai.

Bulvių salotų garnyrui:

  • rukola (gražgarstė): 1 saujos
  • cukinijos: 1 mažesnės
  • bulvės: pagal skonį
  • morkos: 1-2 (priklausomai nuo dydžio)
  • paprikos: 1
  • česnakas: kelių skiltelių
  • kaparėliai
  • svogūnų laiškai
  • krapai
  • druska
  • grūsti juodieji pipirai
  • šalto spaudimo alyvų aliejus
  • balzamikas: 1 šaukšto
  • citrinos: 1.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia karšį išskroskite, išvalykite, supjaustykite ir pamarinuokite su druska, pipirais bei citrina. Palikite maždaug valandą pasimarinuoti.

2. Po to iškepkite keptuvėje, žuvį prieš tai lengvai pavolioję miltuose. Kepkite iš abiejų pusių ant nedidelės kaitros, kol pilnai iškepa. Nekepkite ant didelės kaitros, nes vidus gali neiškepti.

3. Bulvių salotų garnyrui prie žuvies: Išvirkite bulves bei morkas, atvėsinkite ir stambiai supjaustykite.

4. Tada papriką stambiai supjaustykite bei pakepinkite keptuvėje, įpylę šlakelį aliejaus bei įmetę kelias česnako skilteles.

5. Cukiniją taipogi apkepinkite keptuvėje iš abiejų pusių.

6. Tada visus paruoštus garnyro ingredientus atvėsinkite, supjaustykite bei sumaišykite.

7. Padažui sumaišykite alyvų aliejų, balzamiką ir išspauskite citrinos. Patiekite ir skanaukite!

8. Patarimas: Labai gražu patiekiant, papuošti ką tik išnokusiomis vyšniomis, jei jų turite.

Rekomendacija: Daugiau žuvies receptų receptų rasite: Žuvies patiekalų receptai.

žuvies patiekalai, žuvis, karšis, salotos

Recepto Autorius Gamina Vanagai

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-24 laikas 08:54 Receptai Kepta antis kepimo rankovėje su obuoliais ir medumi: sultinga šventinė klasika

Kepta antis kepimo rankovėje su obuoliais ir medumi – tikra lietuviškos virtuvės klasika, neatsiejama nuo Kalėdų ir Velykų stalo. Šis patiekalas stebina sultinga mėsa, traškia auksine odele ir subtiliu saldžiarūgščiu obuo...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 08:44 Receptai Grūdėtos varškės apkepas su obuoliais: lengvas ir baltyminis receptas (tik 180 kcal/100 g)
Grūdėtos varškės apkepas su obuoliais – tikras lietuviškas komforto maistas, kuris vienu metu ir sotina, ir lepina. 100 g gatavo apkepo turi vos 180 kcal, net 15 g aukštos biologinės vertės baltymų, kalcio ir ląstelienos. Kepant p...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 14:31 Receptai Tarybinių laikų šniceliai su kreminiu padažu: autentiškas receptas, kalorijos, maistinė vertė ir sveikatos nauda 2025 metais
Tarybinių laikų valgyklų šniceliai – vienas iš tų patiekalų, kuris daugeliui lietuvių sukelia tikrą nostalgiją. Sodrus skonis, minkšta tekstūra, traški plutelė ir tas nepakartojamas kreminis padažas su krapais... Tai ne tik maista...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 11:20 Teismas pranešė, kad Afganistano prieglobsčio prašytojas Štutgarte vidury baltos dienos šešis kartus dūrė peiliu į jauną moterį
Prokurorai teigia, kad 27-erių metų auka buvo atsitiktinai pasirinktas brutalaus peilio užpuolimo auka, po kurio ji patyrė šešis dūrius ir ilgalaikę traumą.

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 10:32 12 galingų kalėdinių magijos ritualų: meilė, pinigai, apsauga ir naujas gyvenimas
Kalėdos – galingiausias metų laikas magiškiems darbams. 12 paprastų, bet labai stiprių kalėdinių raganiškų ritualų padės paleisti senas nuoskaudas ir buvusias meiles, pritraukti naują meilę bei aistrą, padauginti pinigus ir apsaugoti namus visiems at...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 10:24 Nauja šukuosena keičia gyvenimą: kodėl moterys kerpasi prieš didelius pokyčius

Kodėl moterys prieš didelius gyvenimo pokyčius dažniausiai eina kirptis plaukų? Coco Chanel citata „Moteris, kuri kerpasi plaukus, ruošiasi keisti savo gyvenimą“ pasitvirtina šimtuose įžymybių istorijų – Twiggy, Jennifer Aniston, Rihanna ir daugel...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 10:16 Kaip išsirinkti piniginę, kuri traukia pinigus pagal Feng Shui 2025 m.

Kaip išsirinkti piniginę, kuri tikrai traukia pinigus? Pagal Feng Shui 2025 m. geriausios piniginės yra erdvios, pagamintos iš natūralios odos, rudos, juodos arba auksinės spalvos. Sužinokite, kodėl negalima laikyti pinigų mėlynoje ar žalioje pin...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 10:02 Mokslininkai įrodė: visos gyvos būtybės skleidžia nematomą šviesą – atrasta tikroji „aura“
Kanados mokslininkai 2024–2025 m. pirmą kartą istorijoje tiesiogiai išmatavo itin silpną fotonų emisiją (biofotonus), sklindančią iš gyvų pelių ir augalų. Paaiškėjo, kad gyvūnai švyti tik gyvi būdami, o augalai – stipriau patirdami stresą. Šis reiški...

Skaityti daugiau