- 28.10.2019
- 0.0 Reitingas
- 1487 Peržiūrų
- Aptarti
Ingredientai:
Vištų kepenėlės - 600 g;
Morkos - 2 vnt.;
Svogūnas - 2 vnt.;
Druska, malti juodieji pipirai;
Augalinis aliejus;
Sviestas.
Gaminame namuose. Keptos vištų kepenėlės su morkomis ir svogūnais
Morkas nuskutame ir sutarkuojame, svogūnus nulupame ir supjaustome plonais žiedeliais arba pusžiedžiais. Keptuvėje įkaitiname aliejų, ištirpiname gabalėlį sviesto, dedame morkas, svogūnus ir pakepiname ant silpnos ugnies kol suminkštės. Išimame iš keptuvės į švarų dubenėlį ir uždengiame dangčiu.
Vištų kepenėles nuplauname, šiek tiek pasmulkiname ir dedame į tą pačią keptuvę kur kepė morkos su svogūnais. Pilame šlakelį aliejaus ir kepiname, kartais pamaišant, apie 7-9 minutes. Kepenėles kiaurasamčiu išimame į dubenį su morkomis ir svogūnais, uždengiame dangčiu ir palikame pastovėti 15-20 minučių. Tuo metu keptuvėje likusį skystimą išpilame, keptuvę išlauname ir vėl dedame ant ugnies. Keptuvėje ištirpiname gabalėlį sviesto, dedame kepenėles su morkomis ir svogūnais (jeigu dubenėlyje yra skysčio į keptuvę jo nepilame) ir kepiname maždaug 3-4 minutes. Kepimo viduryje pagardiname druska ir šviežiai maltais pipirais.
Keptas vištų kepenėles galima tiekti su bulvių koše ir marinuotais agurkėliais arba mėgstamomis salotomis. Skanaus!
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau