- 14.02.2021
- 4.0 Reitingas
- 2470 Peržiūrų
- Aptarti
Kartais būna tokių dienų, kai seno gero pasiilgto kiaulienos kepsnio norisi kažkaip visai nauja. O jeigu jau labai norisi, tai imi ir sugalvoji paeksperimentuoti. Šį kartą kiaulienos nugarinės kepsnelių kepimas su sūriu ir daržovėmis labai pasiteisino. Gavosi nuostabus patiekalas, kurį tikrai įtrauksime į šeimos mėgstamiausių sąrašą. Tad dalinuosi ir su Jumis.
Ingredientai
- kiaulienos nugarinė: 1 gabalo (man pavyko supjaustyti į 11 kepsniukų)
- majonezas: 1 valgomojo šaukšto
- garstyčios: 1 arbatinio šaukštelio
- bazilikų-česnakų pasta: 1 arbatinio šaukštelio
- druska.
Kepsnelių viršui:
- morkos: 2
- svogūnai: 2
- gumbinis salieras: ketvirtadalio
- pievagrybiai: pagal skonį
- fermentinis sūris: pagal skonį
- druska
- pipirai
- kiti mėgstami prieskoniai, tinkantys daržovėms (nebūtina).
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia kiaulienos nugarinę supjaustykite maždaug vieno centimetro storio gabaliukais ir išmuškite.
2. Tada majonezą, garstyčias, bazilikų pastą bei druską išmaišykite ir šiuo mišiniu ištepkite mėsą.
3. Sudėkite kiaulienos kepsniukus vieną ant kito ir palikite marinuotis bent keletą valandų. Aš kartais užsimarinuoju iš vakaro, o kepu kitą dieną.
4. Mėsos marinavimui einant į pabaigą, pradėkite ruošti daržoves: svogūnus supjaustykite šiaudeliais, morkas bei salierą sutarkuojame šiaudeliais.
5. Keptuvėje įkaitinkite keletą šaukštų aliejaus.
6. Berkite svogūnus ir apkepkite. Po kelių minučių suberkite morkas ir salierą.
7. Truputį pakepę, pilkite vandens ir patroškinkite kol daržovės suminkštėja bei išgaruoja vanduo. Daržoves pravėsinkite.
8. Sūrį sutarkuokite burokine tarka, o pievagrybius supjaustykite plokštelėmis.
9. Kepimo skardą arba indą pašlakstykite vandeniu, sudėkite kiaulienos nugarinės kepsniukus, dėkite po sluoksnį daržovių, grybų ir užberkite sūrio.
10. Šitaip paruoštus kepsniukus dėkite į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepkite maždaug pusvalandį, kol sūris apskrus.
11. Patiekite su savo mėgstamiausiu garnyru. Mes šį kartą pasirinkome bulvių koše ir marinuotus agurkėlius. Skanaus!
Rekomendacija: Daugiau kepsnelių receptų rasite: Kepsnelių receptai.
Recepto Autorius Taip norėjau
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau