Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai » 2021 » Vasario » 14

Kiaulienos nugarinės kepsneliai, užkepti daržovėmis ir sūriu (orkaitėje)

Kiaulienos Nugarinės Kepsneliai, Užkepti Daržovėmis Ir Sūriu Orkaitėje

Kartais būna tokių dienų, kai seno gero pasiilgto kiaulienos kepsnio norisi kažkaip visai nauja. O jeigu jau labai norisi, tai imi ir sugalvoji paeksperimentuoti. Šį kartą kiaulienos nugarinės kepsnelių kepimas su sūriu ir daržovėmis labai pasiteisino. Gavosi nuostabus patiekalas, kurį tikrai įtrauksime į šeimos mėgstamiausių sąrašą. Tad dalinuosi ir su Jumis.

Ingredientai

  • kiaulienos nugarinė: 1 gabalo (man pavyko supjaustyti į 11 kepsniukų)
  • majonezas: 1 valgomojo šaukšto
  • garstyčios: 1 arbatinio šaukštelio
  • bazilikų-česnakų pasta: 1 arbatinio šaukštelio
  • druska.

Kepsnelių viršui:

  • morkos: 2
  • svogūnai: 2
  • gumbinis salieras: ketvirtadalio
  • pievagrybiai: pagal skonį
  • fermentinis sūris: pagal skonį
  • druska
  • pipirai
  • kiti mėgstami prieskoniai, tinkantys daržovėms (nebūtina).

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia kiaulienos nugarinę supjaustykite maždaug vieno centimetro storio gabaliukais ir išmuškite.

2. Tada majonezą, garstyčias, bazilikų pastą bei druską išmaišykite ir šiuo mišiniu ištepkite mėsą.

3. Sudėkite kiaulienos kepsniukus vieną ant kito ir palikite marinuotis bent keletą valandų. Aš kartais užsimarinuoju iš vakaro, o kepu kitą dieną.

4. Mėsos marinavimui einant į pabaigą, pradėkite ruošti daržoves: svogūnus supjaustykite šiaudeliais, morkas bei salierą sutarkuojame šiaudeliais.

5. Keptuvėje įkaitinkite keletą šaukštų aliejaus.

6. Berkite svogūnus ir apkepkite. Po kelių minučių suberkite morkas ir salierą.

7. Truputį pakepę, pilkite vandens ir patroškinkite kol daržovės suminkštėja bei išgaruoja vanduo. Daržoves pravėsinkite.

8. Sūrį sutarkuokite burokine tarka, o pievagrybius supjaustykite plokštelėmis.

9. Kepimo skardą arba indą pašlakstykite vandeniu, sudėkite kiaulienos nugarinės kepsniukus, dėkite po sluoksnį daržovių, grybų ir užberkite sūrio.

10. Šitaip paruoštus kepsniukus dėkite į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepkite maždaug pusvalandį, kol sūris apskrus.

11. Patiekite su savo mėgstamiausiu garnyru. Mes šį kartą pasirinkome bulvių koše ir marinuotus agurkėlius. Skanaus!

Rekomendacija: Daugiau kepsnelių receptų rasite: Kepsnelių receptai.

Kiaulienos Nugarinė, Kiauliena, kepsneliai, Nugarinės Kepsneliai

Recepto Autorius Taip norėjau

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
20.12.2024 laikas 17:05 Receptai Kalėdų antis grilyje: skonis ir tradicija susijungia
Kalėdų šventės yra puiki proga mėgautis ypatingais patiekalais, ir antis grilyje yra vienas iš geriausių pasirinkimų. Šis receptas sujungia sultingą mėsą, aromatingą įdarą ir išskirtinius vaisių prieskonius, kurie suteikia unikalų...

Skaityti daugiau

20.12.2024 laikas 16:57 Receptai Marinuota skumbrė: skanus ir maistingas užkandis
Marinuota skumbrė yra ne tik skanūs, bet ir maistingi užkandžiai, kurie puikiai tinka tiek kasdieniam, tiek šventiniam stalui. Ši žuvis yra kupina omega-3 riebalų rūgščių, baltymų ir vitaminų, todėl jos įtraukimas į mitybą gali te...

Skaityti daugiau

20.12.2024 laikas 16:49 Receptai Silkė su džiovintais grybais: tradicinis lietuviškas skonis
Silkė su džiovintais grybais ir svogūnų pagardu – tai ne tik skanus, bet ir simbolinis lietuviškos virtuvės patiekalas, apjungiantis tradicijas ir modernumą. Šis receptas ypač populiarus, kai norima paruošti lengvą, tačiau sočę už...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 21:26 Storosios žarnos valymas nuo toksinų: 1 paprastas receptas
Virškinimo sistemos problemos, tokios kaip dirgliosios žarnos sindromas ar lėtinis vidurių užkietėjimas, yra vis labiau paplitusios. Daug žmonių ieško natūralių būdų, kaip pagerinti savo savijautą ir išvalyti gaubtinę žarną. Šiame straipsnyje pristat...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 19:19 Stebuklingas svorio metimas tinginiams: imbiero mišinys
Naujausi Kinijos mokslininkų tyrimai atskleidžia revoliucingus atradimus apie litocholinę rūgštį, natūraliai gaminamą organizme. Šis junginys, kuris pasireiškia, kai organizmas patiria badavimo būseną, gali tapti raktu į senėjimo procesų sulėtėjimą i...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 11:40 Kaip Neužversti Artimųjų Savo Negatyvumu?

Kiekvienas iš mūsų susiduria su iššūkiais ir sunkumais gyvenime, tačiau kaip mes juos sprendžiame, gali reikšmingai paveikti mūsų santykius su artimaisiais. Pagalbos ieškojimas yra natūralus, tačiau svarbu žinoti, kada ir kaip tai daryti, kad neap...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 11:06 Atleidimas: Kelias į Emocinę Laisvę ir Ramybę
Atleidimas – tai galinga savybė, leidžianti mums išsilaisvinti nuo praeities skausmų ir nuoskaudų. Nors dažnai manome, kad atleidimas yra susijęs su kitais, iš tiesų jis labiausiai veikia mus pačius. Šiame straipsnyje nagrinėsime atleidimo procesą, j...

Skaityti daugiau

20.12.2024 laikas 18:37 Gyvenimas dviese: kinė 5 metus apsimetinėjo savo mirusia seserimi
Šeimos ryšiai kartais gali būti tokie sudėtingi, kad net tragiškos aplinkybės skatina mus ieškoti neįprastų sprendimų. Kinijos internetas šiuo metu mirga nuo Annie Niu pasakojimo apie tai, kaip ji penkerius metus slėpė savo sesers dvynės mirtį nuo se...

Skaityti daugiau