- 15.02.2020
- 5.0 Reitingas
- 5662 Peržiūros
- Aptarti
Noriu su jumis pasidalinti klasikiniu savo močiutės blynų su varške receptu. Vaikystėje man tai buvo geriausi pusryčiai. Prisipažinsiu, kad ir dabar kartais mėgstu prisiminti vaikystę ir juos pasigaminti.
Šis paprastas blynų su varške receptas yra vienas iš mano mėgstamiausių. Tokie blynai gaunasi purūs ir minkšti. Be to, jie išlaiko formą ir kepant keptuvėje nesuyra. Pabandykite, tai lengva!
Sudedamosios dalys:
- 80 g cukraus,
- 200 g varškės,
- 200 g kefyro,
- 5 g sodos,
- 2 kiaušiniai,
- 9 valg. š. miltų.
Porcijų kiekis: 4–5
Gaminimas
- Kiaušinius sumaišome su cukrumi, tada supilame kefyrą ir išmaišome iki vientisos masės. Čia supilame ir sodą. Palaukime, kol ji sureaguos. Kai tik pasirodys burbuliukai, dar kartą išmaišome. Supilame miltus ir varškę. Maišome iki vientisos masės.
- Ant gerai įkaitintos keptuvės šaukštu dedame tešlos (nedidelį kiekį), kad gautųsi apvalūs blynai. Kepame iš abiejų pusių ant vidutinio kaitrumo ugnies, kol apskrus.
- Iškeptus blynus dedame ant servetėlės, kad susigertų riebalų perteklius.
Tiekiame su grietine, kondensuotu pienu arba uogiene!
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau