- 24.07.2020
- 0.0 Reitingas
- 950 Peržiūrų
- Aptarti
Rodos, tik porą krumelių pasisodini, o jų tiek priauga, kad jau net nebežinai, ką su jomis daryti. Sandėliuoti dar lyg ankstoka... Tenka vakuoti.
Ingredientai:
- 1 kg cukinijų.
- Apie 50-100 ml aliejaus (jo reikia tik tiek, kad pakepinti cukinijas ir svogūnus).
Iš pradžių reikia lengvai, iš abiejų pusių, apkepti cukinijų griežinėlius.
Tuomet reikia pasidaryti padažą:
- 2 galvos svogūnų,
- 5 blenderiu sutrinti pomidorai,
- 1 galvutė česnakų,
- 1 čili pipiras (arba mažiau),
- po pundelį krapų ir petražolių,
- šiek tiek maltų juodųjų pipirų,
- 1,5 arb.š druskos,
- 1 v.š cukraus,
- 1 v.š acto 9%.
Į indą su storu dugnu įpilkite šlakelį aliejaus ir pakepinkite svogūnus, tuomet supilkite trintus pomidorus ir troškinkite 10 min.
Po to įdėkite druską, cukrų, pipirus ir troškinkite dar 5 min.
Galiausiai įdėkite česnakus, petražoles, krapus, smulkiai supjaustytą čilį pipirą, actą, viską gerai išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies.
Į stiklainį pirmiausiai įdėkite padažą, tuomet cukinijų griežinėlius, ant jų vėl padažą, vėl cukinijas. Ir taip iki pat stiklainio viršaus.
Pripildytus stiklainius sustatykite į puodą ir kaitinkite.
Kai vanduo puode užvirs, kaitinti reikia dar 15 min. 0,5 l litro stiklainius.
Šis receptas tinka ir aguročiams konservuoti.
Receptu pasidalino: vakavimas.lt
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau