Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2021 » Sausio » 27

Meksikietiškos salotos su vištiena, juodosiomis pupelėmis, kukurūzais ir avokadais

Meksikietiškos salotos su vištiena, juodosiomis pupelėmis, kukurūzais

Tokias vištienos salotas galite valgyti tiek šiltas, tiek jau atvėsusias. Jei pašildysite vištienos krūtinėlę, salotos bus tarsi garnyras. Patiekalas tiks ir pietums, ir vakarienei, ir nešimuisi į darbą, dienos pietums.

Esu tokias salotas gaminusi be vištienos, o su tortilijų traškučiais. Iš tiesų buvo skanu, bet man šis variantas daug sotesnis. Todėl vištienos krūtinėlė čia labai tinka.

Svarbu, kad vištienos krūtinėlė iškepusi būtų minkšta bei sultinga. Tą padaryti itin paprasta. Kepame orkaitėje, o kai iškepa, išimame iš orkaitės ir palaikome uždengtą kepimo indą maždaug 5 minutes. Tuomet ją supjaustome.

Šį kartą gamindama nenaudojau tradicinių meksikietiško maisto ingredientų - raudonųjų svogūnų bei kalendrų. Pirmųjų tiesiog neturėjau, o antrųjų su vyru nesame didžiuliai fanai, tad visai nepasigedome, bet jei Jūs mėgstate, tai galite įdėti.

Ingredientai

Vištienai:

  • vištienos filė: 450 gramų
  • aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
  • čili: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • raudonėlis: 1 arbatinio šaukštelio
  • česnakų milteliai: trečdalio arbatinio šaukštelio
  • jūros druska: žiupsnelio
  • juodieji pipirai: žiupsnelio.

Salotoms:

  • juodosios pupelės: 1 skardinės
  • konservuoti kukurūzai: 1,3 stiklinės
  • vyšniniai pomidorai: 250 gramų (perpjauname perpus)
  • avokadai: 2 (supjaustome gabaliukais)
  • aisbergo salotos: 2 stiklinių (stambiai supjaustome).

Padažui:

  • šviežiai spaustos laimo sultys: 3 valgomųjų šaukštų
  • alyvuogių aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
  • medus: 2 valgomųjų šaukštų
  • obuolių sidro actas: 1 valgomojo šaukšto
  • čili: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • jūros druska: žiupsnelio
  • juodieji pipirai: žiupsnelio.

Recepto paruošimas

1. Įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros.

2. Stikliniame inde sudedame vištienos filė, užpilame aliejumi ir užbarstome prieskoniais. Apvoliojame iš abiejų pusių.

3. Kepame, priklausomai nuo vištienos filė dydžio, maždaug 18-24 minutes.

4. Iškepus išimame iš orkaitės. Uždengiame indą, palaikome maždaug 5 minutes.

5. Tada supjaustome vištienos filė.

6. Tuomet dideliame inde sumaišome visus salotų ingredientus, išskyrus avokadą.

7. Indelyje sumaišome visus padažui skirtus ingredientus ingredientus.

8. Užpilame ant salotų ir išmaišome.

9. Patiekiame salotas su vištienos filė ir avokadu. Skanaujame!

Rekomendacija: Daugiau salotų su vištiena receptų rasite: Salotos su vištiena.

Recepto Autorius Skanauk su Aušra

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-10-08 laikas 09:34 Receptai Vištienos kepsnys su pievagrybių padažu: skanus receptas, nauda sveikatai ir mitybos patarimai

Sultingas vištienos kepsnys su pievagrybių padažu – lengvas, bet prabangus receptas šeimai. Sužinokite apie naudą: baltymai raumenims, selenas imunui, skaidulos virškinimui. Kalorijos: 450 kcal porcijoje. Kaip įsisavinamo...

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 08:41 Receptai Traškus faršo šnicelis su juoda duona: tradicinis receptas, sveikatos nauda ir mitybos patarimai

Traškus faršo šnicelis su juoda duona – klasikinis lietuviškas receptas, kupinas vaikystės prisiminimų. Sužinokite apie naudą: baltymai raumenims, skaidulos virškinimui. Kalorijos: 400 kcal po...

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 08:19 Receptai Prabangūs lietiniai blynai su maskarpone ir baltu šokoladu: receptas, nauda sveikatai ir mitybos patarimai
Prabangūs lietiniai blynai su maskarpone ir baltu šokoladu – lengvas receptas, kuris džiugina skonį ir sveikatą. Sužinokite apie naudą: kalcis kaulams, energija iš baltymų. Kalorijos: 350 kcal porcijoje. Kaip įsisavinamos medžiago...

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 17:14 Vyras užpultas kirviu, peiliais ir beisbolo lazda netoli Nanto mečetės dėl ginčo dėl maldos vietos
52 metų vyras buvo sunkiai sužeistas, kai pirmadienio vakarą netoli mečetės Prancūzijoje buvo užpultas kirviu, peiliais ir beisbolo lazda. Tyrėjai mano, kad tai buvo ginčas tarp maldininkų dėl sėdimų vietų maldos metu....

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 16:51 Kiauliena dingsta iš Vienos mokyklų meniu, o ūkininkų grupė įspėja apie kultūrinį nuosmukį
Austrijos ūkininkų asociacija teigia, kad kiauliena turi likti mokyklų meniu pasirinkimu, nes daugelis Vienos valgyklų dabar siūlo tik vegetariškus arba „be kiaulienos“ patiekalus

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 16:32 Prancūzija: Nelegalus migrantas iš Gvinėjos nuteistas 12 metų kalėti už 83 metų senelės išžaginimą
Teisme auka emocingai liudijo, kad šis užpuolimas „suteršė jos vyro, kuris mirė prieš du mėnesius, atminimą“.

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 15:11 Išslaptinti CDC dokumentai patvirtina, kad COVID vakcinos sukelia vėžį ir organų nepakankamumą jauniems žmonėms
Neseniai išslaptinti CDC ir FDA dokumentai atskleidžia, kad mRNA COVID vakcinos sukelia vėžio ir organų nepakankamumo diagnozių skaičiaus padidėjimą jauniems žmonėms.

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 10:02 Rūgštinti obuoliai: nauda sveikatai, įsisavinimas, rizikos ir tradiciniai receptai

Rūgštinti obuoliai – ukrainietiškas probiotinis hitas: gerina virškinimą (probiotikai +30% mikrofloros), stiprina imuną (vitaminas C +25% absorbcija), palaiko širdį (pektinai mažina LDL 10%). Paaiškiname įsisavinimą (žarnyne per 1–2 va...

Skaityti daugiau