Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal naujienos » Receptai | Patiekalai » 2021 » Kovo » 13

Menkė kepta orkaitėje

Menkė kepta orkaitėje

Labai džiaugiuosi atradusi šį žuvies receptą, kuriuo noriu pasidalinti ir su Jumis. Visa terlionė su žuvimi užtrunka maždaug 5 minutes, o ir kepimo orkaitėje vos 20 minučių. Rezultate - minkšta, puri ir graži menkė. Itin mėgstu menkę ne tik dėl jos gero skonio, bet ir dėl to, kad ši žuvis mažiausiai kvepia žuviškai, o tai mano namams, kur virtuvė yra be durų, itin svarbus faktorius.

Tokie patiekalą net esu ruošusi Kūčioms, visi svečiai, nors ir prisivalgę įvairiausių šaltų užkandžių gausybės, nesusilaikė paprašyti pakartoti sultingos karštos menkės po antrą gabaliuką. Vaikai taip pat valgė labai gerai šį patiekalą, nors įprastai nėra dideli žuvies mėgėjai.

Visa recepto esmė - nesugadinti menkės. Naudokite tik rupią druską, kuri nenuslopina žuvienos skonio, kepkite orkaitėje tik 20 minučių - tokia menkė yra pilnai iškepusi, sultinga bei minkšta.

Paruošimui reiks turėti kepimui orkaitėje tinkančią kepimo skardą ir kepimo popieriaus.

Išeiga gaunasi maždaug 6-8 porcijos.

Šalia menkės itin tinka virtos bulvės, bulvių puree, blanširuotos daržovės: ankštinės pupelės, smidrai/šparagai, kalafioras, brokoliai, morkos, arba ryžiai su daržovių mišiniu (morkos, sojos pupelės, žali žirneliai, kukurūzai...). Šventiniam užsigėrimui itin rekomenduoju Chardonnay - ne per sausas ir nesaldus baltas vynas.

Ingredientai

  • menkės filė: ~0,7-1 kilogramo (tinka tiek šviežia, tiek šaldyta)
  • alyvuogių aliejus: 2-3 valgomųjų šaukštų
  • naminis Old Bay prieskonių mišinys: 1 valgomojo šaukšto
  • rupi druska: dviejų trečdalių arbatinio šaukštelio.

"Žalio sviesto" kamuoliukams:

  • sviestas: 100 gramų (kiek vėsesnio nei kambario temperatūros)
  • citrinos sultys: 1-2 arbatinių šaukštelių
  • šviežiai malti juodieji pipirai ir/arba aitrieji čili pipirų krisleliai: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • druska: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
  • švieži krapai: 1 kuokštelio (susmulkinus turėtų gautis maždaug 1 valgomasis šaukštas).

Recepto paruošimas

1. Jei naudosite šaldytą menkę, ją pamažu atitirpinkite šaldytuve maždaug 4-5 valandas.

2. Paruoškite 180 laipsnių (350°F) temperatūros orkaitę.

3. Menkės filė nuplaukite bei nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.

4. Tada žuvį apibarstykite iš visų pusių "Old Bay" prieskonių ir druskos mišiniu. Dėkite žuvies gabalus vienu sluoksniu ant kepimo skardos, padengtos kepimo popieriaus lakštu - šitaip žuvis neprilips prie dugno ir po to bus lengviau tiesiog nuo popieriaus nukratyti žuvį į servavimo lėkštę.

5. Tuomet apliekite žuvį plona alyvuogių aliejaus srovele. Dėkite kepimo skardą su žuvimi į įkaitintą orkaitę ir kepkite 20 minučių.

6. Per tą laiką, kol mūsų menkė kepa orkaitėje, paruoškite "Žalio sviesto" kamuoliukus. Dubenėlyje sumaišykite suminkštintą sviestą, smulkintus krapus, druską, pipirus bei citrinų sultis.

7. Iš mišinio rankomis suformuokite maždaug 2-3 centimetrų skersmens kamuoliukus, juos dėkite ant lėkštelės. Kamuoliukus šaldykite šaldiklyje maždaug 10 minučių.

8. Iškepusią žuvį tuojau pat patiekiame į stalą, puoškite ant žuvies besilydančiais "Žalio sviesto" kamuoliukais. Skanaus!

Rekomendacija: Daugiau menkės receptų rasite: Menkės receptai.

Recepto Autorius Segebutės užrašai

Turite savo nuomone, (už ar, prieš) pasidalinkite su mumis, palikite komentarą, prisijunkite, rašykite bloge, pasirinkdami kategoriją. Pasidalinkite savo receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su paranormaliais, anomališkais ir kitais nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar
TAIP PAT SKAITYKITE:
19.04.2021 laikas 17:34 Ėriuko kumpis orkaitėje

Ėriuko kumpis iškeptas orkaitėje tikrai gali būti ne tik eiliniai, bet ir prabangios šventės pietūs. Mėsa nerealiai skani. Turiu pripažinti, kad ėriuko kumpį su kaulu aš gaminau pirmą kartą, bet sakyčiau, kad pasiskaičius daug receptų internete išsirinkau tinkamą ir pavyko viskas labai gerai. Tad...

Skaityti daugiau

18.04.2021 laikas 07:36 Naminis veganiškas baltasis šokoladas be glitimo
Veganiškas baltasis šokoladas vis dar ganėtinai sunkiai randamas įvairiuose prekybos centruose, o ir suradus - kaina ganėtinai didelė. Todėl sugalvojau gerą išeitį - iš įvairių internete rastų receptų susidėliojau savąjį ir pasigaminau baltąjį šokoladą savo virtuvėje. Niekada pati nebuvau gaminusi b...

Skaityti daugiau

18.04.2021 laikas 05:59 Sočios virtų kiaušinių salotos su rūkyta šonine
Sočios, maistingos ir mūsų šeimai labai patinkančios salotos su virtais kiaušiniais. O jeigu yra kiaušinis, privalo būti ir avokadas. Dar pridėkime rūkytos šoninės ir turime nuostabų rezultatą.

Skaityti daugiau

19.04.2021 laikas 19:43 Jei vargina plaukų ir galvos odos ligos, rekomenduoju
Nuo pleiskanų ir riebios galvos odos įtrinti mišinį iš 10 dalių spiritinės medetkų trauktinės ir 1 dalies ricinos aliejaus. Nuo sausos galvos odos medetkų trauktinės ir ricinos aliejaus imti vienodomis dalimis.

Skaityti daugiau

19.04.2021 laikas 19:25 Lauro lapų paslaptis ir panaudojimo būdai
Lauriuko laukia vienas kelias: į sriubą arba į antrą patiekalą; taip galvoja daugelis iš mūsų. Tačiau taip manome dėl nežinojimo. Lauro lapai turi daug magiškų ir gydomųjų savybių, žinomų nuo seniausių laikų.

Skaityti daugiau

19.04.2021 laikas 19:09 Drebulės žievė nuo vyriškų negalavimų
Dažnai prisimenu, kaip kartą pavasarį ėjome su tėčiu į drebulyną. Ką tik buvo nutirpęs sniegas, pradėjo tekėti medžių sula. O tėtis nuo jaunų drebulės šakelių lupo žievę. Prieina prie medžio, nusilenkia jam, atsiprašo ir lupa....

Skaityti daugiau

19.04.2021 laikas 13:45 Nerimo ženklai: paaiškėjo, kad Grenlandijoje kadaise nebuvo ledo
Pasaulio trijų didžiųjų ledo dangų stabilumas yra vienas svarbiausių klimato mokslininkų klausimų. Bet kuriam iš jų ištirpus, šimtai milijonai žmonių, gyvenančių žemai esančiose vietovėse, turėtų palikti savo namus....

Skaityti daugiau

18.04.2021 laikas 22:34 Didžiažiedė Tūbė Ir Lipikai Nuo Baisių Negalavimų

Kaip puiku, kad mes, žmonės, draugiškai sugyvename su didingais medžiais ir gydomosiomis kvapniosiomis žolelėmis. Juk ir pats žmogus - gamtos dalis. Tai reiškia, kad turime sumaniai ir protingai naudoti dosnias gamtos dovanas savo sveikatos labui.

...

Skaityti daugiau