
- 14.03.2021
- 0.0 Reitingas
- 701 Peržiūr
- Aptarti
Pavadinimas yra kilęs nuo Old Bay Line - "Senosios įlankos reisas" - tai buvo toks laivo pavadinimas. Toks prieskonių mišinys yra itin plačiai naudojamas JAV Atlanto pakrantės, įlankų bei upių deltų regiono virtuvėse.
Jis itin tinka pagardinti krabų mėsai, krevetėms, žuviai, pop-kornams (išsprogdintiems kukurūzams), kiaušiniams, keptoms bulvėms ir bulvių čipsams, keptai vištienai, kukurūzų burbuolėms.
Rekomenduoju pasigaminti didesnį kiekį (dauginkite ingredientų kiekius iš 6) ir laikyti sandariame indelyje - garantuoju, kad pravers ne vieną kartą kepant žuvį arba gardinant "skonio" pritrūkusius patiekalus.
Ingredientai
- garstyčių grūdeliai: 1 arbatinio šaukštelio
- paprikos milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
- saliero arba kumino (cumin seed - angliškai) sėklų: 1 arbatinio šaukštelio
- lauro lapai: 1 (susmlkinto)
- šviežiai malti juodieji pipirai: 0,5 arbatinio šaukštelio
- malti juodieji pipirai: aštuntadalio arbatinio šaukštelio (arba ketvirtadalio arbatinio šaukštelio sausų čili krislelių - galima dėti ir daugiau)
- cinamono milteliai: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
- imbiero milteliai: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
- gvazdikėliai: 0,5
- kvapieji pipirai: 1
- kardamono grūdeliai: 0,5 arbatinio šaukštelio.
Recepto paruošimas
1. Visus prieskonius susmulkinkite grūstuvėje arba prieskonių malūnėlyje.
2. Galite naudoti tuojau pat arba laikykite sandariame indelyje, vėsioje tamsioje vietoje net 1-2 metus. Skanaus!
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Naujausias Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram kanale. Jei manai, kad mano darbas yra naudingas, pasidalink, prenumeruok, padėkok ar paremk...
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau