Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal naujienos » Receptai | Patiekalai » 2021 » Kovo » 31

Lėtai kepta kiaulienos šoninė orkaitėje, apskrudusia odele

Lėtai kepta kiaulienos šoninė orkaitėje, apskrudusia odele

Taigi, trumpai tariant, kepsime lašinius. Kepta šalta ir plonai supjaustyta šoninė yra pats geriausias delikatesas. Jei galvojate kitaip, reiškia niekada dar neragavote jos šitaip paruoštos...

Ingredientai

  • kiaulienos šoninė: 2 kilogramų
  • česnakas: 0,5 galvos
  • svogūnai: 1
  • kalendros grūdeliai
  • kmynai
  • lauro lapai
  • chmeli suneli preiskoniai
  • grūsti pipirai
  • druska
  • aliejus.

Recepto paruošimas

1. Kiaulienos šoninės marinavimas: Kiaulienos šoninę marinuosime marinatu iš sutrintų česnakų, svogūnų, aliejaus ir prieskonių (išskyrus lauro lapų).

2. Šoninės odą įpjaukite tarsi tinkleliu, kad įpjovos siektų mėsą, gerai įtrinkite marinatu, lauro lapus pakaišiokite į įpjovas.

3. Marinuokite per visą naktį oda į viršų.

4. Kiaulienos šoninės kepimas: Į kepimo skardą įtieskite kepimo popierių.

5. Šoninę kepsime taip pat oda į viršų, kad kepant riebalai varvėtų žemyn per visus raumenų sluoksnius ir juos šitaip drėkintų, tada mėsa gausis minkšta bei sultinga.

6. Kepkite 130 laipsnių temperatūros orkaitėje 2 valandas.

7. Po to dar 200 laipsnių temperatūroje maždaug pusvalandį, kad skūrelė skaniai apskrustų.

8. Iškepus palikite orkaitėje pailsėti.

9. Skanaukite tiek karštą, tiek atvėsusią, bet šalta - tobulas plonai pjaustytas užkandis su juoda duona... Rekomenduoju ir skanaus!

Rekomendacija: Daugiau šoninės receptų rasite: Šoninės receptai.

Recepto Autorius Gamina Vanagai

Chmeli - Khmeli suneli naminiai prieskoniai

"Khmeli suneli" arba kitaip "Chmeli suneli" yra fantastiškas gruziniškas džiovintų prieskonių mišinys, tiesiog nepamainomas, kai yra gaminama charčio sriuba, taip pat paskaninant virtus ryžius, pupeles, kepant įvairiausius mėsos kepsnius ir beruošiant padažus. Tokį mišinį labai lengvai galite pasigaminti namie, maždaug lygiomis dalimis grūstuve sugrūdus nurodytus sausus prieskonius tarp ingredientų.

Ingredientai

  • krapų sėklų
  • petražolių
  • salierų sėklų
  • baziliko
  • mėtų
  • lauro lapų
  • kvapiojo mairūno (marjoram - angliškai)
  • čiobrelio (thyme - angliškai)
  • kalendros (coriander - angliškai) - jos rekomenduoju nepagailėti
  • ožragės (шамбала - rusiškai, fenugreek - angliškai)
  • dygmino (safflower - angliškai) arba šafrano (saffron - angliškai)
  • izopo (hyssop - angliškai) arba anyžiaus
  • juodųjų pipirų
  • raudonųjų aštrių pipirų (čilės)
  • raudoniosios paprikos
  • kurkumo arba ciberžolės (turmeric - angliškai).

Recepto paruošimas

1. Tikrai nėra būtina naudoti visus čia nurodytus prieskonius. Aš pati, pvz., į saviškį beveik visada nededu pipirų - tik dėl to, kad mėgstu pipirinti patiekalus tiksliai žinodama kam jie skirti: vaikams, švelnaus maisto gurmanams arba aštrumynų megėjams.

2. Jei kažko nelabai mėgstate, tai naudojame mažiau arba išvis nededame.

3. Kiekvieno žmogaus "Khmeli suneli" gali turėti vis skirtingą skonį, kuris atspindi būtent jo virtuvės charakterį. Skanaus!

Turite savo nuomone, (už ar, prieš) pasidalinkite su mumis, palikite komentarą, prisijunkite, rašykite bloge, pasirinkdami kategoriją. Pasidalinkite savo receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su paranormaliais, anomališkais ir kitais nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar
TAIP PAT SKAITYKITE:
19.04.2021 laikas 17:34 Ėriuko kumpis orkaitėje

Ėriuko kumpis iškeptas orkaitėje tikrai gali būti ne tik eiliniai, bet ir prabangios šventės pietūs. Mėsa nerealiai skani. Turiu pripažinti, kad ėriuko kumpį su kaulu aš gaminau pirmą kartą, bet sakyčiau, kad pasiskaičius daug receptų internete išsirinkau tinkamą ir pavyko viskas labai gerai. Tad...

Skaityti daugiau

18.04.2021 laikas 07:36 Naminis veganiškas baltasis šokoladas be glitimo
Veganiškas baltasis šokoladas vis dar ganėtinai sunkiai randamas įvairiuose prekybos centruose, o ir suradus - kaina ganėtinai didelė. Todėl sugalvojau gerą išeitį - iš įvairių internete rastų receptų susidėliojau savąjį ir pasigaminau baltąjį šokoladą savo virtuvėje. Niekada pati nebuvau gaminusi b...

Skaityti daugiau

18.04.2021 laikas 05:59 Sočios virtų kiaušinių salotos su rūkyta šonine
Sočios, maistingos ir mūsų šeimai labai patinkančios salotos su virtais kiaušiniais. O jeigu yra kiaušinis, privalo būti ir avokadas. Dar pridėkime rūkytos šoninės ir turime nuostabų rezultatą.

Skaityti daugiau

19.04.2021 laikas 19:43 Jei vargina plaukų ir galvos odos ligos, rekomenduoju
Nuo pleiskanų ir riebios galvos odos įtrinti mišinį iš 10 dalių spiritinės medetkų trauktinės ir 1 dalies ricinos aliejaus. Nuo sausos galvos odos medetkų trauktinės ir ricinos aliejaus imti vienodomis dalimis.

Skaityti daugiau

19.04.2021 laikas 19:25 Lauro lapų paslaptis ir panaudojimo būdai
Lauriuko laukia vienas kelias: į sriubą arba į antrą patiekalą; taip galvoja daugelis iš mūsų. Tačiau taip manome dėl nežinojimo. Lauro lapai turi daug magiškų ir gydomųjų savybių, žinomų nuo seniausių laikų.

Skaityti daugiau

19.04.2021 laikas 19:09 Drebulės žievė nuo vyriškų negalavimų
Dažnai prisimenu, kaip kartą pavasarį ėjome su tėčiu į drebulyną. Ką tik buvo nutirpęs sniegas, pradėjo tekėti medžių sula. O tėtis nuo jaunų drebulės šakelių lupo žievę. Prieina prie medžio, nusilenkia jam, atsiprašo ir lupa....

Skaityti daugiau

19.04.2021 laikas 13:45 Nerimo ženklai: paaiškėjo, kad Grenlandijoje kadaise nebuvo ledo
Pasaulio trijų didžiųjų ledo dangų stabilumas yra vienas svarbiausių klimato mokslininkų klausimų. Bet kuriam iš jų ištirpus, šimtai milijonai žmonių, gyvenančių žemai esančiose vietovėse, turėtų palikti savo namus....

Skaityti daugiau

18.04.2021 laikas 22:34 Didžiažiedė Tūbė Ir Lipikai Nuo Baisių Negalavimų

Kaip puiku, kad mes, žmonės, draugiškai sugyvename su didingais medžiais ir gydomosiomis kvapniosiomis žolelėmis. Juk ir pats žmogus - gamtos dalis. Tai reiškia, kad turime sumaniai ir protingai naudoti dosnias gamtos dovanas savo sveikatos labui.

...

Skaityti daugiau