Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai – Patiekalai » 2021 » Vasario » 22

Orkaitėje kepta kiaulienos šoninė su traškia pluta pagal Beatą

Orkaitėje kepta kiaulienos šoninė su traškia pluta pagal Beatą

Tokį kiaulienos kepimo būdą aš nusižiūrėjau vienoje iš Beatos laidų ir dabar noriu visiems parekomenduoti. Tas nuostabus šoninės odelės traškumas yra kažkas fantastiško. Nu tiesiog pasakiškai skanu.

Prieskonius gaminant galima naudoti ir savo mėgstamus arba lygiai tokius pat, kaip mano pateiktus.

Ingredientai

  • kiaulienos šoninė: 1 kilogramo
  • malta rūkyta raudonoji paprika: 1 arbatinio šaukštelio
  • maltas kuminas: 1 arbatinio šaukštelio
  • malti juodieji pipirai: 1 arbatinio šaukštelio
  • druska: 1 arbatinio šaukštelio
  • rupi druska (odelei).

Padažui:

  • vyšniniai pomidorai: 150 gramų
  • česnakas: 1-2 skiltelių
  • dižono garstyčios: 1 arbatinio šaukštelio
  • pjaustytos šviežios petražolės: žiupsnelio
  • druska
  • malti juodieji pipirai
  • alyvuogių aliejus.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia kiaulienos šoninės gabalą nusausiname popieriniu virtuviniu rankšluosčiu bei apibarstome paprika, kuminu, pipirais ir druska, išskyrus odelę. Prieskonius įtriname į mėsą.

2. Tada kepimo skardą išklojame su aliuminio folija.

3. Dedame kiaulienos šoninę odele į viršų ir ant jos viršaus beriame rupios druskos, paskirstome tolygiai per visą odą, kad būtų pilnai padengta.

4. Tuomet kepame iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 40-50 minučių (kepimo laikas priklauso nuo turimos mėsos storio bei dydžio). Druskos pluta turi atšokti nuo šoninės odos.

5. Po to ištraukiame mėsos gabalą iš orkaitės ir nuimame druskos plutą.

6. Padidiname orkaitės temperatūrą iki 250 laipsnių ir kepame maždaug 15 minučių arba tol, kol visa odelė "išburbuliuoja" bei pasidaro traški.

7. Padažas: Į dubenėlį sudedame smulkiais kubeliais supjaustytus pomidorus, česnako skilteles, dedame garstyčias, petražoles, pagardiname druska ir maltais juodaisiais pipirais, pilame alyvuogių aliejaus iki norimos konsistencijos ir viską gerai išmaišome.

8. Paskui supjaustome kiaulienos šoninę norimo dydžio gabaliukais.

9. Patiekiame su pasiruoštu padažu ir mėgstamu garnyru. Skanaujame!

10. Patarimas: Jeigu Jūsų turimos orkaitės maksimali temperatūra yra 230 laipsnių, tada naudokite funkciją su vėjeliu, kuri yra skirta grilinimui. Odelė gražiai apskrunda bei būna traški.

11. Patarimas: Renkamės vienodo storio mėsos gabalą, šitaip bus lengviau tolygiai jį iškepti.

Rekomendacija: Daugiau šoninės receptų rasite: Šoninės receptai.

Recepto Autorius Oditėlės blogas

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
21.04.2024 laikas 11:58 Receptai – Patiekalai Švelnus, purus rabarbarų ir obuolių pyragas
Šis variantas toks paprastas, kad jį tikrai pagaminti net ir virtuvės naujokas. O galutinis rezultatas tikrai geras. Kiekvienas gabaliukas prie kavos susivalgo su didžiule šypsena. Pamėginkite!

Skaityti daugiau

21.04.2024 laikas 11:09 Receptai – Patiekalai Žirnienė su mėsos kukuliais, kurią visi girią!

Šiandien parodysiu Jums labai paprastą, bet itin skanią žirnių sriubą (kaip mano močiutė vadindavo - žirnienę) su mėsos kukuliais, bulvėmis ir morkomis. Ilgiausia proceso dalis, tai išmirkyti žirnius per naktį, kad jie greitai ...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 07:03 Receptai – Patiekalai Pilno grūdo avižinių dribsnių ir razinų sausainiai
Labai paprastai pagaminami, bet be galo gardūs sausainiai. Jeigu Jūs esate iš tų, kuriems razinos galėtų išvis neegzistuoti, tada naudokite džiovintas spanguoles arba kitas džiovintas mėgstamas uogas. Avižinių dribsnių bei razinų ...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 07:30 Japonija pirmauja reikalaudama didžiosios farmacijos ir politikų atsakomybės už COVID marmalų genocidą

Žmonių, kurie mirė "pasiskiepiję" nuo Vuchano koronaviruso (COVID-19), artimieji reikalauja kompensacijų iš Japonijos vyriausybės, kuri, kaip ir Jungtinių Valstijų vyriausybė, skiepus stūmė panašiu formatu kaip operacija "Warp Speed...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 07:07 Kodėl kai kurie COVID-19 "vakcinos" šalutiniai poveikiai primena ŽIV simptomus?

Žurnale "AIDS Research and Therapy" paskelbtame atvejo aprašyme atskleidžiama, kad Wuhan koronaviruso (COVID-19) "vakcinos" šalutinis poveikis beveik visiškai atitinka simptomus, susijusius su ūmia ŽIV (žmogaus imunodeficito vi...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 06:50 Koks yra geriausias romėnų inžinerijos pavyzdys?
Visi žino akveduko veikimo principą - transportuoti vandenį pasitelkiant gravitaciją. Tai jau sudėtingas menas, nuolydis turi būti taisyklingas dideliais atstumais (ir švelnus, kad nenusidėvėtų akmuo), o tais laikais jie neturėjo šiuolaikinių geodezi...

Skaityti daugiau