Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2021 » Vasario » 22

Orkaitėje kepta kiaulienos šoninė su traškia pluta pagal Beatą

Orkaitėje kepta kiaulienos šoninė su traškia pluta pagal Beatą

Tokį kiaulienos kepimo būdą aš nusižiūrėjau vienoje iš Beatos laidų ir dabar noriu visiems parekomenduoti. Tas nuostabus šoninės odelės traškumas yra kažkas fantastiško. Nu tiesiog pasakiškai skanu.

Prieskonius gaminant galima naudoti ir savo mėgstamus arba lygiai tokius pat, kaip mano pateiktus.

Ingredientai

  • kiaulienos šoninė: 1 kilogramo
  • malta rūkyta raudonoji paprika: 1 arbatinio šaukštelio
  • maltas kuminas: 1 arbatinio šaukštelio
  • malti juodieji pipirai: 1 arbatinio šaukštelio
  • druska: 1 arbatinio šaukštelio
  • rupi druska (odelei).

Padažui:

  • vyšniniai pomidorai: 150 gramų
  • česnakas: 1-2 skiltelių
  • dižono garstyčios: 1 arbatinio šaukštelio
  • pjaustytos šviežios petražolės: žiupsnelio
  • druska
  • malti juodieji pipirai
  • alyvuogių aliejus.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia kiaulienos šoninės gabalą nusausiname popieriniu virtuviniu rankšluosčiu bei apibarstome paprika, kuminu, pipirais ir druska, išskyrus odelę. Prieskonius įtriname į mėsą.

2. Tada kepimo skardą išklojame su aliuminio folija.

3. Dedame kiaulienos šoninę odele į viršų ir ant jos viršaus beriame rupios druskos, paskirstome tolygiai per visą odą, kad būtų pilnai padengta.

4. Tuomet kepame iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 40-50 minučių (kepimo laikas priklauso nuo turimos mėsos storio bei dydžio). Druskos pluta turi atšokti nuo šoninės odos.

5. Po to ištraukiame mėsos gabalą iš orkaitės ir nuimame druskos plutą.

6. Padidiname orkaitės temperatūrą iki 250 laipsnių ir kepame maždaug 15 minučių arba tol, kol visa odelė "išburbuliuoja" bei pasidaro traški.

7. Padažas: Į dubenėlį sudedame smulkiais kubeliais supjaustytus pomidorus, česnako skilteles, dedame garstyčias, petražoles, pagardiname druska ir maltais juodaisiais pipirais, pilame alyvuogių aliejaus iki norimos konsistencijos ir viską gerai išmaišome.

8. Paskui supjaustome kiaulienos šoninę norimo dydžio gabaliukais.

9. Patiekiame su pasiruoštu padažu ir mėgstamu garnyru. Skanaujame!

10. Patarimas: Jeigu Jūsų turimos orkaitės maksimali temperatūra yra 230 laipsnių, tada naudokite funkciją su vėjeliu, kuri yra skirta grilinimui. Odelė gražiai apskrunda bei būna traški.

11. Patarimas: Renkamės vienodo storio mėsos gabalą, šitaip bus lengviau tolygiai jį iškepti.

Rekomendacija: Daugiau šoninės receptų rasite: Šoninės receptai.

Recepto Autorius Oditėlės blogas

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-29 laikas 15:48 Receptai Grietininis pyragas su soda – purus, drėgnas ir labai paprastas receptas dideliam stalui

Klasikinis lietuviškas grietininis pyragas su soda iš 1 litro grietinės – purus, drėgnas, pigus ir labai paprastas. Tobulas dideliam stalui, svečiams ar kelionėms. Su tiksliomis kalorijomis, maistine verte ir sveikesnėmis...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 15:34 Receptai Varškės pyragas su karamele ir riešutais – klasikinis lietuviškas desertas, kurio norėsis dar ir dar

Varškės pyragas su karamele ir riešutais – lietuviška klasika! Trapus pagrindas, purus įdaras ir sodri karamelė. Receptas + kalorijos, maistinė vertė ir kaip padaryti sveikesnį. Tobulas desertas šventėms ir kasdienai.

...

Skaityti daugiau

2025-11-25 laikas 09:17 Receptai Kepta antis su raugintais kopūstais orkaitėje – sultinga šventinė klasika
Orkaitėje kepta antis su raugintais kopūstais ir rūkytais lašinukais – tikra lietuviška Kalėdų klasika. Sultinga mėsa, traški odelė, aromatingas įdaras. Išsamus receptas + maistinė analizė: kiek kalorijų, kokia nauda sveikatai, ką...

Skaityti daugiau

2025-11-30 laikas 17:56 Koks medus naudingiausias sveikatai 2026 m.? Populiariausios rūšys ir teisingas laikymas

Koks medus naudingiausias sveikatai 2025 metais? Sužinokite, kodėl akacijų medus tinka diabetikams, liepų – nuo kosulio, o Manuka turi stipriausią antibakterinį poveikį. Taip pat – kaip teisingai laikyti medų, kad jis išlaikytų visas n...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 10:35 Išvaryta šeima iš namų: kai motina pagaliau pasakė „GANA“

Skaudi, bet išlaisvinanti tikra istorija, kaip motina po ilgų mėnesių tylos pagaliau išvarė suaugusį sūnų su šeima iš savo namų. Kada pagalba tampa išnaudojimu ir kaip išdrįsti pasirinkti save, ...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 10:18 Mirusi anyta paliko MAN visą turtą, bet su vienu draudimu, kurio niekas nesupranta

Anyta visą gyvenimą mane žemino ir niekino. Po mirties paliko man VISĄ turtą – butą, namą, automobilį ir pinigus – bet su viena sąlyga: nieko negaliu parduoti. Ar tai kerštas, ar keistas bandymas atsiprašyti? Tikra istorija, kuri sukrė...

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 18:31 ✨ Nuostabi Vasaros Akimirka: 3 Valandos Tikro Tekančio Upelio ir Paukščių Čiulbėjimo
Švelnus vandens čiurlenimas ir vasariški paukščių giesmės akimirksniu nuramina, padeda geriau susikaupti ir greičiau užmigti. Tiesiog paspauskite „Play“ ir pasinerkite į visišką ramybę 🌿✨

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 09:00 Olandai renkasi mėsą: per dvejus metus veganiškos dietos populiarumas sumažėjo 75 %, o vegetarizmas taip pat smarkiai sumažėjo
Nauji tyrimai rodo, kad vis mažiau olandų renkasi veganizmą ir vegetarizmą, o tai gali būti blogas ženklas tiems, kurie skatina europiečius laikytis tokios mitybos.

Skaityti daugiau