Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2021 » Vasario » 22

Orkaitėje kepta kiaulienos šoninė su traškia pluta pagal Beatą

Orkaitėje kepta kiaulienos šoninė su traškia pluta pagal Beatą

Tokį kiaulienos kepimo būdą aš nusižiūrėjau vienoje iš Beatos laidų ir dabar noriu visiems parekomenduoti. Tas nuostabus šoninės odelės traškumas yra kažkas fantastiško. Nu tiesiog pasakiškai skanu.

Prieskonius gaminant galima naudoti ir savo mėgstamus arba lygiai tokius pat, kaip mano pateiktus.

Ingredientai

  • kiaulienos šoninė: 1 kilogramo
  • malta rūkyta raudonoji paprika: 1 arbatinio šaukštelio
  • maltas kuminas: 1 arbatinio šaukštelio
  • malti juodieji pipirai: 1 arbatinio šaukštelio
  • druska: 1 arbatinio šaukštelio
  • rupi druska (odelei).

Padažui:

  • vyšniniai pomidorai: 150 gramų
  • česnakas: 1-2 skiltelių
  • dižono garstyčios: 1 arbatinio šaukštelio
  • pjaustytos šviežios petražolės: žiupsnelio
  • druska
  • malti juodieji pipirai
  • alyvuogių aliejus.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia kiaulienos šoninės gabalą nusausiname popieriniu virtuviniu rankšluosčiu bei apibarstome paprika, kuminu, pipirais ir druska, išskyrus odelę. Prieskonius įtriname į mėsą.

2. Tada kepimo skardą išklojame su aliuminio folija.

3. Dedame kiaulienos šoninę odele į viršų ir ant jos viršaus beriame rupios druskos, paskirstome tolygiai per visą odą, kad būtų pilnai padengta.

4. Tuomet kepame iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 40-50 minučių (kepimo laikas priklauso nuo turimos mėsos storio bei dydžio). Druskos pluta turi atšokti nuo šoninės odos.

5. Po to ištraukiame mėsos gabalą iš orkaitės ir nuimame druskos plutą.

6. Padidiname orkaitės temperatūrą iki 250 laipsnių ir kepame maždaug 15 minučių arba tol, kol visa odelė "išburbuliuoja" bei pasidaro traški.

7. Padažas: Į dubenėlį sudedame smulkiais kubeliais supjaustytus pomidorus, česnako skilteles, dedame garstyčias, petražoles, pagardiname druska ir maltais juodaisiais pipirais, pilame alyvuogių aliejaus iki norimos konsistencijos ir viską gerai išmaišome.

8. Paskui supjaustome kiaulienos šoninę norimo dydžio gabaliukais.

9. Patiekiame su pasiruoštu padažu ir mėgstamu garnyru. Skanaujame!

10. Patarimas: Jeigu Jūsų turimos orkaitės maksimali temperatūra yra 230 laipsnių, tada naudokite funkciją su vėjeliu, kuri yra skirta grilinimui. Odelė gražiai apskrunda bei būna traški.

11. Patarimas: Renkamės vienodo storio mėsos gabalą, šitaip bus lengviau tolygiai jį iškepti.

Rekomendacija: Daugiau šoninės receptų rasite: Šoninės receptai.

Recepto Autorius Oditėlės blogas

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-12-18 laikas 14:05 Receptai Cinamoninės Bandelės: Receptas ir Nauda
Cinamoninės mielinės bandelės – tai ne tik gardus desertas, bet ir sveikatai naudingas pasirinkimas, jei paruošiamos teisingai. Šiame straipsnyje aptarsime jų naudą, kalorijas, maistines medžiagas, kurias organizmas įsisavina, bei...

Skaityti daugiau

2025-12-18 laikas 13:53 Receptai Purūs Grietininiai Keksiukai su Razinomis: Slaptas Receptas ir Stebuklinga Nauda!
Ar žinojote, kad paprastas keksiukas gali būti sveikatos bomba? Šiame straipsnyje atskleisime viską apie purius grietininius keksiukus su razinomis – nuo kalorijų iki organizmo įsisavinamų medžiagų. Su virėjų paslaptimis ir užsien...

Skaityti daugiau

2025-12-18 laikas 13:29 Receptai Kūčių Virtinukai su Grybais: Stebuklinga Nauda ir Receptas!

Kūčių virtinukai su džiovintais grybais ir svogūnais – tradicinis lietuviškas patiekalas, kupinas skonio ir naudos sveikatai. Šie virtinukai ne tik sotūs, bet ir turtingi antioksidantais, kuri...

Skaityti daugiau

2025-12-19 laikas 10:43 LRT Pataisos Nukeltos: Slaptas Sąmokslas su Katinu?

Seimo pirmininkas Juozas Olekas paskelbė, kad LRT įstatymo pataisos, leidžiančios slaptai atleisti generalinį direktorių, nukeliamos į 2026 metus. Ar tai dėl opozicijos filibusterio su 470 pasiūlymų, ar komiteto pirmininko Kęstučio Vilkausko „stai...

Skaityti daugiau

2025-12-19 laikas 09:54 Elito Sąmokslas: Referendumo Kartelė Nepajudinama!

Ar kada susimąstėte, kodėl Lietuva negali lengvai keisti savo Konstitucijos? Šiame satyriniame straipsnyje atskleidžiame „tikrąją“ tiesą už LVAT sprendimo atmesti piliečių grupės iniciatyvą sumažinti referendumo kartelę. Elitas, šešėli...

Skaityti daugiau

2025-12-19 laikas 09:31 Cichanouskajos apsauga: konspiracija ar dreifas?

Atnaujinta 11:22 Baltarusijos opozicijos ikona Sviatlana Cichanouskaja Lietuvoje gauna naują apsaugos lygį – nuo elitinės Vadovybės apsaugos tarnybos pereina prie policijos. Oficialiai – dėl sumažėju...

Skaityti daugiau

2025-12-19 laikas 09:14 LRT Konspiracija: Sveiko Proto Paieškos ar Slaptas Planas?

Ar žinote, kad LRT direktorių galima atleisti slaptu balsavimu? Opozicijos konservatoriai, vadovaujami Lauryno Kasčiūno, viliasi, kad prezidentas Gitanas Nausėda įneš sveiko proto į šią chaotišką dramą. Bet ar už to neslypi gilesnė konspiracija &n...

Skaityti daugiau

2025-12-19 laikas 08:56 Žemaitaičio Botų Legija: Slapta Konspiracija?

Įsivaizduokite: naktį Lietuvos internete šliaužioja nematoma armija – botai, vadovaujami Remigijaus Žemaitaičio, kurie šnabžda sąmokslus ir kiršina tautą. LRT tyrimas atskleidžia, kaip "Nemuno aušra" naudoja virtualius zombius, kad...

Skaityti daugiau