- 08.09.2020
- 5.0 Reitingas
- 974 Peržiūros
- Aptarti
Itin skanus kiaulienos (arba jautienos) vyniotinis su miško grybais, nors gali būti pagamintas ir su pievagrybiais. Labai greitai pradingo nuo stalo, o užsukusios draugės paprašė recepto.
Ingredientai
- kiaulienos nugarinė: ~1,5 kilogramo (arba jautiena)
- svogūnai: 3
- virti miško grybai: ~400 gramų (arba pievagrybiai)
- muskato riešutas
- džiovintas čiobrelis: 20 gramų
- kiaušiniai: 1
- sviestas: 50 gramų (arba alyvų aliejus)
- druska
- pipirai.
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia kiaulienos nugarinę nuplauname, nusausiname ir perpjauname pusiau išilgai tik ne iki galo, atverčiame tarsi knygą.
2. Užklojame maistine plėvele ir išmušame tarsi karbonadą maždaug 5 milimetrų storio.
3. Pabarstome druska ir šviežiai maltais pipirais.
4. Įdaras: Ant sviesto arba alyvų aliejaus pakepiname kubeliais supjaustytą svogūną.
5. Kiek vėliau sudedame susmulkintus grybus, svogūnus su grybais pakepiname kol suminkštės, įtarkuojame muskato riešuto, įberiame druskos ir pipirų pagal savo skonį.
6. Paliekame kol atvės, tuomet įmušame kiaušinį, viską sumaišome ir sudedame ant paruošto mėsos gabalo.
7. Dabar belieka kruopščiai suvynioti, kad neišbėgtų įdaras ir kad nebūtų skylių iškepus.
8. Suvyniotą vyniotinį sutvirtiname maistiniu siūlų (jeigu neturite, galite panaudoti storesnį paprastą siūlą). Tvirtai surišame galus.
9. Po to vyniotinį apibarstome džiovintais čiobreliais, suvyniojame į aliuminio foliją ir dedame į skardą.
10. Įpilame vieną puodelį vandens ir dedame į įkaitintą iki 160-180 laipsnių temperatūros orkaitę maždaug 60-90 minučių, priklausomai nuo to kokio storio vyniotinį suvyniosite.
11. Bebaigiant kepti nuimame aliuminio foliją, kad vyniotinis gražiai apskrustų.
Receptu pasidalino Neringos blogas
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau