Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal » » » 2021 » Vasario » 10 » Patalpinti naujieną

Moliūginės spurgos, keptos orkaitėje (be gliuteno)

Moliūginės Spurgos, Keptos Orkaitėje (Be Gliuteno)

Šios moliūginės spurgos be gliuteno yra iškeptos orkaitėje, tad man labai patinka. Aš gamindama naudojau specialią kepimo formą, labai panašią į keksiukų formą. Nors aš labai ir labai mėgstu įprastines spurgas, bet namie kaitinti aliejaus man visai nesinori. Todėl šios spurgos yra nuostabi alternatyva aliejuje iškeptoms spurgoms.

Pirmą kartą gamindama panaudojau Ceilono cinamoną. Jis yra ypatingas tuo, kad pasižymi priešuždegiminėmis, antbakterinėmis savybėmis ir labai tinka metant svorį. Šiame cinamone yra gerokai mažiau kaupiasi kumarinas, kuris gali būti šiek tiek nuodingas žmogaus organizmui. Deja, bet įprastame cinamone šios medžiagos randama daug didesniais kiekiais.

Ceilono cinamonas šiek tiek kitokį skonį nei mums įprastas. Labiau jaučiasi salsvas, kartu ir švelnesnis skonis.

Gamindama naudojau avižų miltus ir miltus be gliuteno (smulkūs, krakmolingos tekstūros miltai, kurių sudėtyje yra pektino ir kildiklių). Spurgos gavosi purios, minkštos ir nuostabios tekstūros.

Ši spurgų tešla yra lygiai tokia pati kaip ir keksiukų. Todėl iš jos galite iškepti ir maždaug 9-10 keksiukų, o man iš nurodytų ingredientų kiekių gavosi 12 spurgų.

Ingredientai

  • moliūgų tyrė*: dviejų trečdalių stiklinės (130 gramų)
  • kiaušiniai: 2
  • pienas: ketvirtadalio stiklinės (35 mililitrų; aš naudoju avižų pieną)
  • aliejus: ketvirtadalio stiklinės (37 mililitrų)
  • rudas cukrus: trečdalio stiklinės + 1 valgomojo šaukšto (išvis 60 gramų)
  • miltai be gliuteno: 1 stiklinės (125 gramų)
  • avižų miltai be gliuteno: trečdalio stiklinės (40 gramų)
  • cinamonas: trijų ketvirtadalių arbatinio šaukštelio
  • kepimo milteliai: 1,3 arbatinio šaukštelio
  • vanilės ekstraktas: 1 arbatinio šaukštelio
  • jūros druska: žiupsnelio.

Papuošimui:

  • rudas cukrus: ketvirtadalio stiklinės
  • cinamonas: trečdalio arbatinio šaukštelio
  • pienas: šlakelio.

Recepto paruošimas

1. Pastebėjimas*: Tiems, kas dar nežino kaip namuose pasigaminti moliūgų tyrę, tai moliūgą supjaustome stambiais gabalais ir išimame sėklas. Tada kepame orkaitėje įkaitintoje iki 190 laipsnių temperatūros maždaug 40 minučių. Po to nulupame "skūrą". Maisto procesoriumi sutriname iki vientisos, purios masės. Galite laikyti šaldytuve iki 7 dienų.

2. Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių temperatūros. Spurgų kepimo formą ištepame aliejumi.

3. Tada dideliame inde lengvai išplakame kiaušinius, cukrų bei vanilės ekstraktą.

4. Supilame aliejų, pieną ir moliūgų tyrę. Išmaišome iki vientisos masės.

5. Po to kitame dubenyje sumaišome miltus, kepimo miltelius ir druską.

6. Miltų mišinį suberiame į drėgnų ingredientų dubenį.

7. Konditeriniu maišeliu paskirstome tešlą spurgų kepimo formoje. Kepame orkaitėje maždaug 20 minučių.

8. Atvėsiname spurgas ir išimame iš formos naudodami peilį.

9. Spurgų gražesnę pusę plonai aptepame pienu. Įdedame į cukraus ir cinamono mišinį. Lepinamės!

10. Rekomendacija: Daugiau spurgų receptų rasite: Spurgų receptai.

Recepto Autorius Skanauk su Aušra

Turite savo nuomone, (už ar, prieš) pasidalinkite su mumis, palikite komentarą, prisijunkite, rašykite bloge, pasirinkdami kategoriją. Pasidalinkite savo receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su paranormaliais, anomališkais ir kitais nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Įvertink šį straipsnį. Prieš tai pakomentuodami, arba parašykite patys! Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą PARANORMAL turinį. Norite sužinoti daugiau, sutikite gauti naujienas arba pasidalinkite spausdami .
Sveiki, nesuspėju, o info tiek daug! Kas Jums svarbu?
Iš viso atsakymų: 203
Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar
TAIP PAT SKAITYKITE:
03.03.2021 laikas 17:40 Veganišku Įdaryta Saldžioji Bulvė Su Grikiais Ir Rudosiomis Pupelėmis
Šį kartą noriu Jums pristatytą veganišką patiekalą (patiks ne veganams ar vegetarams), kuris labai tinka tingiai dienai, kai norisi, kad orkaitėje didžiąją darbo dalį padarytu už Jus. Pastaruoju metu vienas iš mano pačių mėgstamiausių patiekalų tapo orkaitėje kepta saldžioji bulvė....

Skaityti daugiau

03.03.2021 laikas 17:40 Žaliavalgiškos Apelsinų Ir Kivi Salotos Su Razinomis Ir Medumi
Jei kas kada nors pasakė, kad žaliai valgyti būna neskanu, tai tikrai dar negamino tokių vaisių salotų. Tokios salotos yra ne tik labai skanios, bet tuo pačiu tai gali būti patys skaniausi pusryčiai, kuriuos kada valgysite. Pamėginkite nuostabiai dienos pradžiai....

Skaityti daugiau

03.03.2021 laikas 17:28 Skaniausias omletas su rūkyta šonine, sūriu ir svogūnų laiškais
Visai nedaug ingredientų, o šis omletas su šonine, sūriu bei svogūnų laiškais gaunasi pasakiškai skanus. Tikrai rekomenduoju išmėginti ir pasilepinti.

Skaityti daugiau

03.03.2021 laikas 22:47 Nepakeičiamas magnis mūsų kūnui
Magnis dalyvauja daugybėje organizme vykstančių procesų - energijos gamyboje, gliukozės įsisavinime, nervų signalų perdavime, baltymų sintezėje, kaulinio audinio kūrime, kraujagyslių bei raumenų atsipalaidavimo ir įtempimo reguliavime. Jis daro raminamąjį poveikį, slopindamas nervų sistemos jaudrumą...

Skaityti daugiau

03.03.2021 laikas 22:26 Išgydykite padidėjusią prostatą, diabetą, gastritą ir ne tik! Gerkite šią gydomąją arbatą iš 1 komponento!
Neįtikėtina gydomoji priemonė! Moliūgas yra labai sveika daržovė, tačiau jo sėklos yra dar sveikesnės. Kaip vieno ingrediento arbata gydo padidėjusią prostatą, diabetą ir gastritą

Skaityti daugiau

03.03.2021 laikas 20:27 Krzysztofas Jackowskis apie ateitį, geopolitiką ir karą Viduriniuose Rytuose

Kaip pirmadienį, 2021 m. kovo 1 d. pranešė „DW, NY Times“ ir visa kita svarbi žiniasklaida, atrodo, kad Iranas atsitraukia iš branduolinių derybų su Jungtinėmis Valstijomis: Teheranas atsisakė susitikti su JAV ir keliomis Europos šalimis dėl atnaujinto 2015 m. dėl branduolinio susitar...

Skaityti daugiau

03.03.2021 laikas 17:57 Skiepytis atsisakęs G.Akelaitis: „Aš - gydytojas, ne avinas“

Nors Lietuvoje nuo COVID-19 pirmiausiai buvo skiepijami medikai, tačiau „Vakaro žinios" jau rašė, kad, pavyzdžiui, Marijampolės ligoninės chirurgas-ortopedas Gediminas Akelaitis skiepytis nesutiko. Gal jau persigalvojo ir gavo dozę? Juk kai kurie žmonės net be eilės vakcinuotis veržias...

Skaityti daugiau

03.03.2021 laikas 11:00 Kur galima panaudoti bananų žievę?
Suvalgius bananą – neišmeskite jo. Pasirodo, jo žievę galima panaudoti įvairioms reikmėms.

Skaityti daugiau