Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2021 » Vasario » 10

Moliūginės spurgos, keptos orkaitėje (be gliuteno)

Moliūginės Spurgos, Keptos Orkaitėje (Be Gliuteno)

Šios moliūginės spurgos be gliuteno yra iškeptos orkaitėje, tad man labai patinka. Aš gamindama naudojau specialią kepimo formą, labai panašią į keksiukų formą. Nors aš labai ir labai mėgstu įprastines spurgas, bet namie kaitinti aliejaus man visai nesinori. Todėl šios spurgos yra nuostabi alternatyva aliejuje iškeptoms spurgoms.

Pirmą kartą gamindama panaudojau Ceilono cinamoną. Jis yra ypatingas tuo, kad pasižymi priešuždegiminėmis, antbakterinėmis savybėmis ir labai tinka metant svorį. Šiame cinamone yra gerokai mažiau kaupiasi kumarinas, kuris gali būti šiek tiek nuodingas žmogaus organizmui. Deja, bet įprastame cinamone šios medžiagos randama daug didesniais kiekiais.

Ceilono cinamonas šiek tiek kitokį skonį nei mums įprastas. Labiau jaučiasi salsvas, kartu ir švelnesnis skonis.

Gamindama naudojau avižų miltus ir miltus be gliuteno (smulkūs, krakmolingos tekstūros miltai, kurių sudėtyje yra pektino ir kildiklių). Spurgos gavosi purios, minkštos ir nuostabios tekstūros.

Ši spurgų tešla yra lygiai tokia pati kaip ir keksiukų. Todėl iš jos galite iškepti ir maždaug 9-10 keksiukų, o man iš nurodytų ingredientų kiekių gavosi 12 spurgų.

Ingredientai

  • moliūgų tyrė*: dviejų trečdalių stiklinės (130 gramų)
  • kiaušiniai: 2
  • pienas: ketvirtadalio stiklinės (35 mililitrų; aš naudoju avižų pieną)
  • aliejus: ketvirtadalio stiklinės (37 mililitrų)
  • rudas cukrus: trečdalio stiklinės + 1 valgomojo šaukšto (išvis 60 gramų)
  • miltai be gliuteno: 1 stiklinės (125 gramų)
  • avižų miltai be gliuteno: trečdalio stiklinės (40 gramų)
  • cinamonas: trijų ketvirtadalių arbatinio šaukštelio
  • kepimo milteliai: 1,3 arbatinio šaukštelio
  • vanilės ekstraktas: 1 arbatinio šaukštelio
  • jūros druska: žiupsnelio.

Papuošimui:

  • rudas cukrus: ketvirtadalio stiklinės
  • cinamonas: trečdalio arbatinio šaukštelio
  • pienas: šlakelio.

Recepto paruošimas

1. Pastebėjimas*: Tiems, kas dar nežino kaip namuose pasigaminti moliūgų tyrę, tai moliūgą supjaustome stambiais gabalais ir išimame sėklas. Tada kepame orkaitėje įkaitintoje iki 190 laipsnių temperatūros maždaug 40 minučių. Po to nulupame "skūrą". Maisto procesoriumi sutriname iki vientisos, purios masės. Galite laikyti šaldytuve iki 7 dienų.

2. Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių temperatūros. Spurgų kepimo formą ištepame aliejumi.

3. Tada dideliame inde lengvai išplakame kiaušinius, cukrų bei vanilės ekstraktą.

4. Supilame aliejų, pieną ir moliūgų tyrę. Išmaišome iki vientisos masės.

5. Po to kitame dubenyje sumaišome miltus, kepimo miltelius ir druską.

6. Miltų mišinį suberiame į drėgnų ingredientų dubenį.

7. Konditeriniu maišeliu paskirstome tešlą spurgų kepimo formoje. Kepame orkaitėje maždaug 20 minučių.

8. Atvėsiname spurgas ir išimame iš formos naudodami peilį.

9. Spurgų gražesnę pusę plonai aptepame pienu. Įdedame į cukraus ir cinamono mišinį. Lepinamės!

10. Rekomendacija: Daugiau spurgų receptų rasite: Spurgų receptai.

Recepto Autorius Skanauk su Aušra

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-19 laikas 14:31 Receptai Tarybinių laikų šniceliai su kreminiu padažu: autentiškas receptas, kalorijos, maistinė vertė ir sveikatos nauda 2025 metais
Tarybinių laikų valgyklų šniceliai – vienas iš tų patiekalų, kuris daugeliui lietuvių sukelia tikrą nostalgiją. Sodrus skonis, minkšta tekstūra, traški plutelė ir tas nepakartojamas kreminis padažas su krapais... Tai ne tik maista...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 11:23 Receptai Orkaitėje kepta višta su obuoliais ir bulvėmis: sultingas receptas, maistinė vertė ir nauda sveikatai
Orkaitėje kepta višta su obuoliais, bulvėmis ir kvapniu žolelių sviestu yra vienas iš tų klasikinių lietuviškų patiekalų, kurie visada sugrąžina į namų šilumą ir tikrą, lėtą virtuvės malonumą. Tai tradicinis šeimos sekmadienio sta...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 10:03 Receptai Kiaulienos Sprandinės Kepsniai Orkaitėje su Bulvėmis, Morkomis, Svogūnais ir Sūriu – Tikras Kalėdinis Hit'as Šeimoje

Šis sotus ir kvapnus kiaulienos sprandinės kepsnių receptas su daržovėmis ir lydytu sūriu yra mūsų šeimos kalėdinė tradicija jau kelias kartas. Mėsa kepa lėtai orkaitėje, tampa nepaprastai minkšta, prisigeria daržovių saldumo, ...

Skaityti daugiau

2025-11-23 laikas 12:04 Bičių Žiedadulkių Nauda Sveikatai: Privalumai, Vartojimas ir Rizikos

Bičių žiedadulkės – natūralus energijos ir imuniteto šaltinis, turtingas baltymais, vitaminais ir antioksidantais. Šiame straipsnyje sužinosite jų naudą: nuo cholesterolio mažinimo iki žaizdų gijimo, kaip organizmas jas įsisavina per virškinimo fe...

Skaityti daugiau

2025-11-23 laikas 11:54 Pastarnokų nauda sveikatai: vitaminai, mineralai ir receptai

Pastarnokų nauda sveikatai apima virškinimo gerinimą, imuniteto stiprinimą ir širdies apsaugą dėl vitaminų C, K, B grupės bei mineralų kaip kalis ir magnis. Šie low kalorijų šakniniai augalai tinka svorio metimui ir uratinių inkstų akmenligei (low...

Skaityti daugiau

2025-11-23 laikas 11:35 Česnako, burokėlių ir avižų nauda sveikatai: kaip vartoti teisingai

Česnakas, burokėliai ir avižos – natūralūs sveikatos sergėtojai! Sužinokite, kaip alicinas kovoja su vėžiu, nitratai mažina spaudimą, o beta-gliukanas kontroliuoja cholesterolį. Paaiškiname naudą, žalą, įsisavinimą ir gydomąsias savybes. Praktini...

Skaityti daugiau

2025-11-21 laikas 18:57 Sveiki įpročiai, padedantys gydyti osteoartritą
Osteoartritas yra lėtinė liga, kuri kenkia sąnarių sveikatai. Dažniausiai ji pasireiškia vyresniems nei 60 metų žmonėms, tačiau iš esmės ja gali sirgti bet kokio amžiaus žmonės. Ir nors visiškai išgydyti šią ligą neįmanoma, kai kurie sveiki įpročiai ...

Skaityti daugiau

2025-11-21 laikas 18:40 Sirijos paauglys teisiamas už ispanų turisto gerklės perpjovimą Berlyno holokausto memorialo teritorijoje
Prokurorai teigia, kad 19-metis veikė iš ISIS įkvėpto neapykantos žydams ir siekė nužudyti ispanų turistą simbolinėje vietoje. 19-metis sirietis teisiamas Berlyne, kaltinamas ispanų turisto gerklės perpjovimu, prokurorų teigimu, antisemitiniu nužudym...

Skaityti daugiau