- 04.02.2021
- 0.0 Reitingas
- 1216 Peržiūrų
- Aptarti
Žuvis pavadinimu amūras priklauso karpinių žuvų šeimai. Šios žuvys labai greitai auga, maitinasi augalais, itin mėgsta švelnią tvenkinio augmeniją, net angliškai vadinamas grass carp, kas išvertus reiškia -žolės karpis. Šios žuvies mėsa balta ir joje didžiulis kiekis baltymų, taip pat turi ir Omega3, B12, seleno bei fosforo. Ši žuvis ruošiama labai panašiai, kaip plačiakaktis ir karpis. Amūro pagaminimui užteks turėti tik prieskonių bei citrinos.
Vienintelis šio patiekalo minusas, kad šią žuvį reikia pamarinuoti bent 8 valandas.
Ingredientai
- amūrai: 1
- morkos: 1
- citrinos: 0,5
- česnakas: 1 skiltelės
- druska: žiupsnio
- petražolės.
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia šviežią amūrą išdorojame ir įpjauname šonuose, įdedame skiltelę citrinos bei petražolių.
2. Paliekame pasimarinuoti per visą naktį (arba bent 8 valandas).
3. Po to žuvį padruskiname ir į vidų pridedame sutarkuotų morkų bei česnako.
4. Tada kepame maždaug 40-60 minučių, iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje, priklausomai nuo žuvies dydžio.
5. Patiekiame su savo mėgstamu garnyru ir skanaujame! ;)
6. Rekomendacija: Daugiau žuvies patiekalų receptų rasite: Žuvies patiekalai.
Recepto Autorius Vaida Kurpienė
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau