- 28.09.2021
- 0.0 Reitingas
- 1242 Peržiūros
- Aptarti
Pasiilgote įvairiausių suktinukų arba meksikietiškų patiekalų? Aš išmėginau daug receptų, bet gaminant pagal keto mitybą be miltų nesigaudavo nieko net panašaus į tikrą tortiliją. Kaip blyno skonio, taip blyno (beje, kaip blyneliai gal ir visai nieko, bet ne tortilija). Bet, galiausiai atradau vieną slaptą ingredientą, kuris viską pakeitė - gysluočio sėklų luobelės.
Tikriausiai daugybei žmonių ganėtinai nepažįstamas ingredientas, angliškai žinomas kaip Psyllium husk. Tai praktiškai yra vien skaidulos, dėl to itin sveika žmogaus žarnynui ir padeda sumažinti cukraus lygį kraujyje, todėl ketogeninei mitybai puikiai tinka! Bet kulinarijoje jis itin praverčia dėl to, kad ši skaidulų bomba į save sutraukia skystį ir dėl šios priežasties konsistencija taps standesnė. Trumpai tariant tariant, ne blynas, o traški, bet minkšta ir skani tortilija!
Sočiai ir skaniai vakarienei į šią tortiliją aš dar įsimečiau jautienos faršo, ožkos sūrio ir salotos lapų, bet variacijų - kiek tik norisi, su šia tortilija gaminkite visus savo pamiltus patiekalus.
Iš nurodytų ingredientų kiekių man gavosi 1 didelė tortilija, kurioje 195 kalorijų (angliavandenių -6 gramai, keto angliavandenių - 2 gramai, riebalų - 16 gramų, baltymų - 9 gramai).
Ingredientai
- balkšvojo gysločio sėklų luobelės: 1 šaukšto (5 gramų)
- kiaušiniai: 1
- paprastas tepamas sūrelis: 50 gramų (aš įprastai naudoju "Philadelphia", "Rasa" arba "ICA")
- mėgstami prieskoniai: pagal skonį (druskos, pipirų, raudonėlio...)
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia kambario temperatūros sūrelį išplakame su kiaušiniu iki vientisos masės.
2. Tada pridedame pasirinktus mėgstamus prieskonius.
3. Tuomet įdedame gysločio, ir palaukiame maždaug 10 minučių, kad gerai susigertų. Masė privalo tapti klampesnė, bet pakankamai skysta, kad pavyktų supilti į indą. Jeigu patapo per klampi, įpilame dar šaukštą ar du šalto vandens.
4. Po to supilame masę į kepimo indą (aš pati naudoju silikoninį apvalų, nes iš jo tortilija paskui gražiai išslysta).
5. Dedame į stipriai įkaitintą (250 laipsnių temperatūros) orkaitę ir kepame kol apskrunda, maždaug 7-10 minučių (priklausomai nuo kepimo indo dydžio ir turimos orkaitės). Skanaujame!
Rekomendacija: Daugiau tortilijų receptų rasite: Tortilijų receptai.
Recepto Autorius Stirnaitė
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau