Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal » » » 2020 » Kovo » 11

Naujametinis Tortas "Kankorėžis"

Naujametinis Tortas

Jums prireiks:

Tešlai:

  • kiaušiniai – 4 vnt
  • cukrus – 120 g
  • kakavos milteliai – 20 g
  • miltai – 110 g
  • kepimo milteliai – 1 arbatinis šaukštelis
  • malti prieskoniai: gvazdikėliai (ant peilio galo), cinamonas, imbieras, muskato riešutas – pagal skonį

Kremui:

  • šokoladinis maskarponės sūris – 250 g (iš anksto išimti iš šaldytuvo)
  • šokoladas – 100 g
  • konjakas – 2 valgomieji šaukštai
  • šokolado plokštelės (draže) ar maži apvalūs sausainiai šokolado glazūroje – apipavidalinimui

Tortas, Šokoladas, skanus maistas, virtuvė, receptas

Kaip gaminti

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
  2. Jei naudojate skardą, užtieskite ją kepimo popieriumi ir sutepkite sviestu, jei kepimo formą, tai tiesiog sutepkite ją sviestu.
  3. Į atskirą indą išsijokite visus sausus ingredientus kartu su prieskoniais.
  4. Kitame inde suplakite kiaušinius kartu su cukrumi, kad išeitų puri masė, dėkite į ją sausą mišinį ir permaišykite mentele kol taps vienalytė.
  5. Gautą tešlą pilkite į skardą ar kepimo formą ir žiūrėkite, kad tešla pasiskirstytų tolygiai.
  6. Dėkite skardą/formą į orkaitę 12 min, gatavumą patikrinkite degtuku ar mediniu pagaliuku: jei jis išlenda iš tešlos sausas, reiškia, biskvitas gatavas.
  7. Dėkite gatavą biskvitą ant lygaus paviršiaus, kad jis atauštų.
  8. Kremo paruošimui į maskarponės sūrį (jis turi būti kambario temperatūros) pilkite pašildytą konjaką ir lengvai paplakite mikseriu.
  9. Ištirpinkite šokoladą, dėkite į šį mišinį ir, nustatę mikserį mažu greičiu, gerai permaišykite.
  10. Iš kartono gabalo iškirpkite kankorėžio formos trafaretą.
  11. Supjaustykite ataušusį biskvitą į 3-4 stačiakampius, dėkite juos vieną ant kito ant trafareto ir aštriu peiliu apipjaukite tokiu būdu, kad jų pusapvalė forma būtų panaši į kankorėžį.
  12. Dėkite apatinį biskvitą į indą, kuriame patieksite tortą, sutepkite jį kremu, viršuje sekantį ir taip iki pabaigos, torto viršų sutepkite kremo likučiais.
  13. Padėdami nuo „kankorėžio“ smaigalio , viršuje priklijuokite šokolado draže ar sausainiukus tokiu būdu, kad jie eitų vienas ant kito kaip žvyneliai.

Patiekiant tortą „Kankorėžis“ galima papuošti eglės ar pušies šakele.

Čia galite rašyti savo nutikimą, istoriją, pamąstymus, sveikatos patarimą, receptą... Prisijunkite ir rašykite!
Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar
TAIP PAT SKAITYKITE:
29.03.2020 laikas 07:15 Labai Skanu. Omletas Su Avokadų Sumuštiniais

Kiaušinius išplakame su šlakeliu pieno, tarkuotu sūriu, druska ir pipirais. Keptuvėje ištirpiname sviestą, pilame šlakelį aliejaus ir kiaušinių plakinį. Omletą kepame iš abiejų pusių apie 6-9 minutes (priklausomai nuo kiaušinių kiekio). Jeigu matote, kad omletą bus sunku apversti, kepkite iš vien...

Skaityti daugiau

29.03.2020 laikas 06:44 Labai Skanu. Omletas Su Pomidorais Ir Sūriu

Pomidorą pjaustome plonais griežinėliais. Kiaušinius išplakame su druska, pipirais ir šlakeliu pieno. Keptuvėje ištirpiname sviestą, dedame pomidorų griežinėlius, juos paskirstome po visą keptuvės dugną, užpilame kiaušinių plakiniu ir apibarstome tarkuotu sūriu.

...

Skaityti daugiau

28.03.2020 laikas 19:59 Labai Skanu. Aštraus Pomidorų Padažo Receptas

Pradžiai nuplauk baklažanus ir pipirus, nusausink ir išdėliok ant skardos. Kepk daržoves įkaitintoje iki 250 laipsnių orkaitėje. Pipirus išimk po 30 min, o baklažanus kepk apie valandą. Tuo metu užsiimk pomidorais. Gerai juos nuplauk, pašalink kotelius ir sutrink blenderiu. Atskirai blenderyje su...

Skaityti daugiau

28.03.2020 laikas 15:30 Labai Skanu. "Tinginys" smaližiams ir tinginiams iš 4 ingredientų

Kaip savaitgaliui nepasigaminti kokio nors deserto prie kavos ar arbatos puodelio? Greitai pasigaminkite tinginį vos iš 4 ingredientų, be kepimo, o visus produktus galite turėti namuose. Gaunasi puikiai.

Skaityti daugiau

28.03.2020 laikas 08:28 Labai Skanu. Kruasanai Su Plakta Kiaušiniene

Kiaušinius išplakame su žiupsneliu druskos ir šlakeliu pieno. Varškės sūrį supjaustome griežinėliais arba kubeliais ir apkepiname svieste (jeigu naudojate varškę, tiesiog dedate jos į keptuvę).

Skaityti daugiau