Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2023 » Balandžio » 18

Skaniausias varškinės tešlos pyragas su aguonomis ir razinomis

Skaniausias varškinės tešlos pyragas su aguonomis ir razinomis

Ingredientai

Tešlai:
  • kvietiniai miltai: 400 gramų
  • kepimo milteliai: 2 arbatinių šaukštelių
  • cukrus: 150 gramų
  • vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
  • druska
  • kiaušiniai: 2
  • sviestas: 100 gramų (arba margarinas)
  • varškė: 200 gramų.

Įdarui:

  • pienas: 100 mililitrų
  • cukrus: 100 gramų
  • sviestas: 100 gramų (arba margarinas)
  • aguonos: 350 gramų
  • cinamonas: 1 nubraukto šaukštelio
  • kiaušiniai: 1
  • 35% grietinėlė: 2 valgomųjų šaukštų (arba koncentruotas pienas)
  • degtinė: 4 valgomųjų šaukštų
  • razinos: 100 gramų.

Recepto paruošimas

1. Įdaras: Pieną užviriname, dedame cukrų bei sviestą, puodą nukeliame nuo ugnies.

2. Aguonas išmirkome bei sumalame. Į jas dedame cinamoną, kiaušinį, grietinėlę, degtinę ir mirkytas razinas, sumaišome su atvėsusiu pieno bei sviesto mišiniu.

3. Tešla: Miltus sumaišome su kepimo milteliais, jų viduryje padarome duobutę, pilame cukrų, druską ir kiaušinius. Iš dalies miltų užmaišome grietinės tirštumo tešlą.

4. Sviestą supjaustome gabaliukais, dedame į tešlą, sukrečiame varškę, pabarstome miltais, pradėjusios nuo centro užminkome vientisą tešlą. Jeigu tešla limpa, įberiame dar šiek tiek miltų.

5. Tuomet padaliname tešlą į 5 gabaliukus: 4 vienodo dydžio bei vieną didesnį. Iš keturių iškočiojame 23 centimetrų skersmens apskritus lakštus.

6. Iš penkto tešlos gabaliuko iškočiojame platesnį lakštą, tiesiame jį į riebalais pateptą formą bei suformuojame pyrago dugną bei kraštelį.

7. Tada užtepame ant dugno ketvirtadalį aguonų įdaro. Ant viršaus dedame antrą tešlos lakštą. Sluoksniuojame tešlą su įdaru, paskutinis sluoksnis privalo būti aguonų. Viršutinį tešlos lakštą supjaustome juostelėmis (aš pati dariau pyragą su visais sluoksniais, o puošimo juosteles iškočiojau iš likučių, apipjausčius apskritimus).

8. Papuošiame pyragą juostelėmis, jas pavilgome piene.

9. Kepame iki 175-200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 60-80 minučių (gali užtrukti ir kiek ilgiau priklausomai nuo turimos orkaitės). Jeigu pyragas ims stipriai ruduoti, pridengiame jį su folija arba su pergamentiniu popieriumi. Lepinamės!

10. Rekomendacija: Daugiau pyragų su aguonomis receptų rasite: Pyragai su aguonomis.

Skaniausias varškinės tešlos pyragas su aguonomis ir razinomis

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-29 laikas 15:48 Receptai Grietininis pyragas su soda – purus, drėgnas ir labai paprastas receptas dideliam stalui

Klasikinis lietuviškas grietininis pyragas su soda iš 1 litro grietinės – purus, drėgnas, pigus ir labai paprastas. Tobulas dideliam stalui, svečiams ar kelionėms. Su tiksliomis kalorijomis, maistine verte ir sveikesnėmis...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 15:34 Receptai Varškės pyragas su karamele ir riešutais – klasikinis lietuviškas desertas, kurio norėsis dar ir dar

Varškės pyragas su karamele ir riešutais – lietuviška klasika! Trapus pagrindas, purus įdaras ir sodri karamelė. Receptas + kalorijos, maistinė vertė ir kaip padaryti sveikesnį. Tobulas desertas šventėms ir kasdienai.

...

Skaityti daugiau

2025-11-25 laikas 09:17 Receptai Kepta antis su raugintais kopūstais orkaitėje – sultinga šventinė klasika
Orkaitėje kepta antis su raugintais kopūstais ir rūkytais lašinukais – tikra lietuviška Kalėdų klasika. Sultinga mėsa, traški odelė, aromatingas įdaras. Išsamus receptas + maistinė analizė: kiek kalorijų, kokia nauda sveikatai, ką...

Skaityti daugiau

2025-11-30 laikas 17:56 Koks medus naudingiausias sveikatai 2026 m.? Populiariausios rūšys ir teisingas laikymas

Koks medus naudingiausias sveikatai 2025 metais? Sužinokite, kodėl akacijų medus tinka diabetikams, liepų – nuo kosulio, o Manuka turi stipriausią antibakterinį poveikį. Taip pat – kaip teisingai laikyti medų, kad jis išlaikytų visas n...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 10:35 Išvaryta šeima iš namų: kai motina pagaliau pasakė „GANA“

Skaudi, bet išlaisvinanti tikra istorija, kaip motina po ilgų mėnesių tylos pagaliau išvarė suaugusį sūnų su šeima iš savo namų. Kada pagalba tampa išnaudojimu ir kaip išdrįsti pasirinkti save, ...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 10:18 Mirusi anyta paliko MAN visą turtą, bet su vienu draudimu, kurio niekas nesupranta

Anyta visą gyvenimą mane žemino ir niekino. Po mirties paliko man VISĄ turtą – butą, namą, automobilį ir pinigus – bet su viena sąlyga: nieko negaliu parduoti. Ar tai kerštas, ar keistas bandymas atsiprašyti? Tikra istorija, kuri sukrė...

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 18:31 ✨ Nuostabi Vasaros Akimirka: 3 Valandos Tikro Tekančio Upelio ir Paukščių Čiulbėjimo
Švelnus vandens čiurlenimas ir vasariški paukščių giesmės akimirksniu nuramina, padeda geriau susikaupti ir greičiau užmigti. Tiesiog paspauskite „Play“ ir pasinerkite į visišką ramybę 🌿✨

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 09:00 Olandai renkasi mėsą: per dvejus metus veganiškos dietos populiarumas sumažėjo 75 %, o vegetarizmas taip pat smarkiai sumažėjo
Nauji tyrimai rodo, kad vis mažiau olandų renkasi veganizmą ir vegetarizmą, o tai gali būti blogas ženklas tiems, kurie skatina europiečius laikytis tokios mitybos.

Skaityti daugiau