Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai » 2023 » Balandžio » 18

Skaniausias varškinės tešlos pyragas su aguonomis ir razinomis

Skaniausias varškinės tešlos pyragas su aguonomis ir razinomis

Ingredientai

Tešlai:
  • kvietiniai miltai: 400 gramų
  • kepimo milteliai: 2 arbatinių šaukštelių
  • cukrus: 150 gramų
  • vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
  • druska
  • kiaušiniai: 2
  • sviestas: 100 gramų (arba margarinas)
  • varškė: 200 gramų.

Įdarui:

  • pienas: 100 mililitrų
  • cukrus: 100 gramų
  • sviestas: 100 gramų (arba margarinas)
  • aguonos: 350 gramų
  • cinamonas: 1 nubraukto šaukštelio
  • kiaušiniai: 1
  • 35% grietinėlė: 2 valgomųjų šaukštų (arba koncentruotas pienas)
  • degtinė: 4 valgomųjų šaukštų
  • razinos: 100 gramų.

Recepto paruošimas

1. Įdaras: Pieną užviriname, dedame cukrų bei sviestą, puodą nukeliame nuo ugnies.

2. Aguonas išmirkome bei sumalame. Į jas dedame cinamoną, kiaušinį, grietinėlę, degtinę ir mirkytas razinas, sumaišome su atvėsusiu pieno bei sviesto mišiniu.

3. Tešla: Miltus sumaišome su kepimo milteliais, jų viduryje padarome duobutę, pilame cukrų, druską ir kiaušinius. Iš dalies miltų užmaišome grietinės tirštumo tešlą.

4. Sviestą supjaustome gabaliukais, dedame į tešlą, sukrečiame varškę, pabarstome miltais, pradėjusios nuo centro užminkome vientisą tešlą. Jeigu tešla limpa, įberiame dar šiek tiek miltų.

5. Tuomet padaliname tešlą į 5 gabaliukus: 4 vienodo dydžio bei vieną didesnį. Iš keturių iškočiojame 23 centimetrų skersmens apskritus lakštus.

6. Iš penkto tešlos gabaliuko iškočiojame platesnį lakštą, tiesiame jį į riebalais pateptą formą bei suformuojame pyrago dugną bei kraštelį.

7. Tada užtepame ant dugno ketvirtadalį aguonų įdaro. Ant viršaus dedame antrą tešlos lakštą. Sluoksniuojame tešlą su įdaru, paskutinis sluoksnis privalo būti aguonų. Viršutinį tešlos lakštą supjaustome juostelėmis (aš pati dariau pyragą su visais sluoksniais, o puošimo juosteles iškočiojau iš likučių, apipjausčius apskritimus).

8. Papuošiame pyragą juostelėmis, jas pavilgome piene.

9. Kepame iki 175-200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 60-80 minučių (gali užtrukti ir kiek ilgiau priklausomai nuo turimos orkaitės). Jeigu pyragas ims stipriai ruduoti, pridengiame jį su folija arba su pergamentiniu popieriumi. Lepinamės!

10. Rekomendacija: Daugiau pyragų su aguonomis receptų rasite: Pyragai su aguonomis.

Skaniausias varškinės tešlos pyragas su aguonomis ir razinomis

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
13.11.2024 laikas 20:40 Receptai Skanus morkų pyragas: lengvas receptas pradedantiesiems
Morkų pyragas yra ne tik skanus, bet ir maistingas pasirinkimas, puikiai tinkantis tiek šventėms, tiek kasdieniam desertui. Šis pyragas, derinantis saldžias morkas ir citrusinius apelsinus, sužavės net išrankiausius skonius. Šiame...

Skaityti daugiau

13.11.2024 laikas 20:29 Receptai Citrininiai sausainiai: skanūs ir gaivūs kepiniai

Citrinos — tai ne tik gaivinantis vaisius, bet ir svarbi Italijos kulinarinės kultūros dalis. Citrininiai sausainiai, šių citrusinių vaisių įkvėpti, tapo mėgstamu skanėstu visame pasaulyje. Šie sausainiai yra puikus pasir...

Skaityti daugiau

07.11.2024 laikas 09:42 Onkologinė Mityba 11.10. Geriausi Liaudiški Maisto Papildai. Paprastasis Varputis - Universalus Gydytojas

Varputis – tai unikalus augalas, kurio gydomosios savybės žinomos nuo seniausių laikų. Nuo šaknų iki viršūnių, šis augalas gali padėti išspręsti daugybę sveikatos problemų: nuo kepenų cirozės ir akmenų inkstuose iki viršk...

Skaityti daugiau

21.11.2024 laikas 08:16 Varnalėšų lapai: nauda, vartojimas ir atsargumo priemonės
Varnalėšos yra gerai žinomos dėl savo šaknų gydomųjų savybių, tačiau daugelis žmonių nežino, kad ir varnalėšų lapai gali pasiūlyti daugybę naudos sveikatai. Šiame straipsnyje išnagrinėsime, kaip šie lapai gali prisidėti prie jūsų gerovės, jų teikiama...

Skaityti daugiau

21.11.2024 laikas 08:00 Žemas kraujospūdis (hipotenzija): priežastys, simptomai ir gydymas
Žemas kraujospūdis, arba hipotenzija, dažnai yra ignoruojama sveikatos problema, tačiau ji gali turėti rimtų pasekmių. Nors dauguma žmonių žino apie aukšto kraujospūdžio pavojus, apie žemą kraujospūdį žinoma gerokai mažiau. Šiame straipsnyje išnagrin...

Skaityti daugiau

21.11.2024 laikas 07:44 Kaip greitai užmigti po naktinio prabudimo: patarimai
Naktinis prabudimas gali būti nemalonus ir varginantis, ypač jei po to sunkiai užmigsite. Daugelis žmonių patiria šią problemą, tačiau yra efektyvių būdų, kaip greitai ir neskausmingai grįžti į miegą. Gydytojas Michfelis Bruce'as pristato paprastus, ...

Skaityti daugiau

20.11.2024 laikas 21:36 Neįsižeiskite ant vaikų: tylos reikšmė ir tėvų palaikymas
Šiuolaikiniame pasaulyje, kai vaikai dažnai užimti savo reikalais, tėvams gali kilti klausimų, kodėl jų vaikai nebekontaktuoja taip dažnai, kaip anksčiau. Tačiau tylos užkulisiuose gali slypėti ne abejingumas, o gili emocinė dinamika. Šiame straipsny...

Skaityti daugiau

20.11.2024 laikas 13:57 Česnako nauda ir žala širdies sveikatai: kokias savybes žinoti?
Širdies ir kraujagyslių ligos išlieka viena iš pagrindinių suaugusiųjų mirties priežasčių, ypač Jungtinėse Amerikos Valstijose. Rūpindamiesi savo širdies sveikata, galime pasiekti puikių rezultatų, pasitelkdami ne tik subalansuotą mitybą ir fizinį ak...

Skaityti daugiau