- 18.04.2023
- 0.0 Reitingas
- 899 Peržiūrų
- Aptarti
Ingredientai
- kvietiniai miltai: 400 gramų
- kepimo milteliai: 2 arbatinių šaukštelių
- cukrus: 150 gramų
- vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
- druska
- kiaušiniai: 2
- sviestas: 100 gramų (arba margarinas)
- varškė: 200 gramų.
Įdarui:
- pienas: 100 mililitrų
- cukrus: 100 gramų
- sviestas: 100 gramų (arba margarinas)
- aguonos: 350 gramų
- cinamonas: 1 nubraukto šaukštelio
- kiaušiniai: 1
- 35% grietinėlė: 2 valgomųjų šaukštų (arba koncentruotas pienas)
- degtinė: 4 valgomųjų šaukštų
- razinos: 100 gramų.
Recepto paruošimas
1. Įdaras: Pieną užviriname, dedame cukrų bei sviestą, puodą nukeliame nuo ugnies.
2. Aguonas išmirkome bei sumalame. Į jas dedame cinamoną, kiaušinį, grietinėlę, degtinę ir mirkytas razinas, sumaišome su atvėsusiu pieno bei sviesto mišiniu.
3. Tešla: Miltus sumaišome su kepimo milteliais, jų viduryje padarome duobutę, pilame cukrų, druską ir kiaušinius. Iš dalies miltų užmaišome grietinės tirštumo tešlą.
4. Sviestą supjaustome gabaliukais, dedame į tešlą, sukrečiame varškę, pabarstome miltais, pradėjusios nuo centro užminkome vientisą tešlą. Jeigu tešla limpa, įberiame dar šiek tiek miltų.
5. Tuomet padaliname tešlą į 5 gabaliukus: 4 vienodo dydžio bei vieną didesnį. Iš keturių iškočiojame 23 centimetrų skersmens apskritus lakštus.
6. Iš penkto tešlos gabaliuko iškočiojame platesnį lakštą, tiesiame jį į riebalais pateptą formą bei suformuojame pyrago dugną bei kraštelį.
7. Tada užtepame ant dugno ketvirtadalį aguonų įdaro. Ant viršaus dedame antrą tešlos lakštą. Sluoksniuojame tešlą su įdaru, paskutinis sluoksnis privalo būti aguonų. Viršutinį tešlos lakštą supjaustome juostelėmis (aš pati dariau pyragą su visais sluoksniais, o puošimo juosteles iškočiojau iš likučių, apipjausčius apskritimus).
8. Papuošiame pyragą juostelėmis, jas pavilgome piene.
9. Kepame iki 175-200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 60-80 minučių (gali užtrukti ir kiek ilgiau priklausomai nuo turimos orkaitės). Jeigu pyragas ims stipriai ruduoti, pridengiame jį su folija arba su pergamentiniu popieriumi. Lepinamės!
10. Rekomendacija: Daugiau pyragų su aguonomis receptų rasite: Pyragai su aguonomis.
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau