Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai – Patiekalai » 2021 » Spalio » 9

Tradicinė skaidri vištienos ir jautienos šaltiena su želatina

Tradicinė skaidri vištienos ir jautienos šaltiena su želatina

Šį kartą Jums parodysiu kaip yra gaminama labai skani vištienos ir jautienos šaltiena su želatina. Ją pagaminsime ne tik labai gražią, bet ir įdomios formos. Dėl savo formos ji itin patinka vaikams, nors įprastai manieji šaltienos nemėgsta. Pamėginkite ją pagaminti ir Jūs, pažadu, kad skonis bus puikus!

Ingredientai

  • vištienos kulšelės: 4
  • jautienos kumpis: 1 kilogramo
  • želatina: 70 gramų
  • konservuoti žirneliai: 1 skardinės
  • konservuoti kukurūzai: 1 skardinės
  • druska
  • pipirai
  • česnakas: 1 didelės galvos
  • svogūnai: 1 galvos
  • morkos: 1 (vidutinio dydžio).

Papuošimui:

  • dešra (šlapianka)
  • pipirų žirneliai.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia vištienos kulšeles su jautienos kumpiu sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu ir dėkite ant stiprios kaitros, kol užvirs.

2. Kai jau užverda, nupilkite vandenį, apiplaukite mėsą, dar kartą užpilkite šaltu vandeniu ir virkite iki mėsa pradeda skirtis nuo kauliukų, maždaug 1,5-2 valandas.

3. Beverdant mėsai, į puodą dėkite vieną galvą svogūno (kad sultinys būtų skaidresnis) ir vieną vidutinio dydžio morką. Viską pasūdykite ir papipirinkite.

4. Kai jau išverda, išimkite mėsą, perkoškite sultinį per sietelį.

5. Atvėsintą mėsą atskirkite nuo kauliukų, kremzlių ir panašiai. Supjaustykite kubeliais.

6. Tada į nedidelę gilią lėkštę nupilkite maždaug 200 mililitrų sultinio, į jį supilkite želatiną ir palikite išbrinkti maždaug 15-20 minučių.

7. Per tą laiką, kol želatina brinksta, į likusį sultinį sudėkite pjaustytą mėsą, konservuotus žirnelius ir kukurūzus.

8. Išbrinkusią želatiną dėkite ant silpnos ugnies, kol visiškai ištirpsta, užvirti nereikia.

9. Tuomet ištirpintą želatiną supilkite į šaltieną, įspauskite visą galvą česnako.

10. Imkite tuščią plastmasinį butelį (nuo "Coca-Cola" arba "Sprite"), nupjaukite jam dugną, apverskite aukštyn galva ir įstatykite į stiklainį.

11. Į šitaip paruoštą butelį sudėkite šaltieną ir pastatykite šaltai per visą naktį.

12. Kitą dieną žirklių pagalba nukirpkite butelio kraštą ir atsargiai išimkite šaltieną.

13. Papuoškite: Iš dešros padarykite ausytes, knysliuką ir uodegytę. Iš pipirų žirnelių akytes. Štai ir viskas. Galima skanauti! :)

Rekomendacija: Daugiau šaltienos receptų rasite: Šaltienos receptai.

Recepto Autorius Mamukynas

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
21.04.2024 laikas 11:58 Receptai – Patiekalai Švelnus, purus rabarbarų ir obuolių pyragas
Šis variantas toks paprastas, kad jį tikrai pagaminti net ir virtuvės naujokas. O galutinis rezultatas tikrai geras. Kiekvienas gabaliukas prie kavos susivalgo su didžiule šypsena. Pamėginkite!

Skaityti daugiau

21.04.2024 laikas 11:09 Receptai – Patiekalai Žirnienė su mėsos kukuliais, kurią visi girią!

Šiandien parodysiu Jums labai paprastą, bet itin skanią žirnių sriubą (kaip mano močiutė vadindavo - žirnienę) su mėsos kukuliais, bulvėmis ir morkomis. Ilgiausia proceso dalis, tai išmirkyti žirnius per naktį, kad jie greitai ...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 07:03 Receptai – Patiekalai Pilno grūdo avižinių dribsnių ir razinų sausainiai
Labai paprastai pagaminami, bet be galo gardūs sausainiai. Jeigu Jūs esate iš tų, kuriems razinos galėtų išvis neegzistuoti, tada naudokite džiovintas spanguoles arba kitas džiovintas mėgstamas uogas. Avižinių dribsnių bei razinų ...

Skaityti daugiau

23.04.2024 laikas 19:30 Spuogai ant veido: kaip atsikratyti problemos namuose
Spuogai anksčiau ar vėliau "užnuodija" beveik kiekvieno žmogaus gyvenimą. Visų pirma, remiantis statistiniais duomenimis, odos problemų turi apie 85 % planetos žmonių. Jie sukelia daug rūpesčių kasdieniame gyvenime. Kaip atsikratyti problemos ir užki...

Skaityti daugiau

23.04.2024 laikas 18:18 [testas] Tai, ką pirmiausia pastebėsite paveikslėlyje, atskleis jūsų stipriąsias puses
Nors vizualiniai testai nesuteikia tokio gilumo ir detalumo kaip profesionalūs testai, jie skatina mus introspekcijai ir padeda geriau suprasti save. Pavyzdžiui, tai, kaip interpretuojame optines iliuzijas, gali atskleisti asmenybės aspektus, apie ku...

Skaityti daugiau

23.04.2024 laikas 10:01 Žolininkė ragina prisirinkti pavasarį šių augalų
Visų pirma, Jolanta akcentavo, kad svarbu žoleles rinkti ir dėti į tokią talpą, kurioje galėtų cirkuliuoti oras. Taip pat ji pridėjo, kiek laiko galima tokias žoleles vartoti, „Dabar labai palankus metas prisirinkti šviežių valgymui žolelių....

Skaityti daugiau