Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2021 » Spalio » 09

Tradicinė skaidri vištienos ir jautienos šaltiena su želatina

Tradicinė skaidri vištienos ir jautienos šaltiena su želatina

Šį kartą Jums parodysiu kaip yra gaminama labai skani vištienos ir jautienos šaltiena su želatina. Ją pagaminsime ne tik labai gražią, bet ir įdomios formos. Dėl savo formos ji itin patinka vaikams, nors įprastai manieji šaltienos nemėgsta. Pamėginkite ją pagaminti ir Jūs, pažadu, kad skonis bus puikus!

Ingredientai

  • vištienos kulšelės: 4
  • jautienos kumpis: 1 kilogramo
  • želatina: 70 gramų
  • konservuoti žirneliai: 1 skardinės
  • konservuoti kukurūzai: 1 skardinės
  • druska
  • pipirai
  • česnakas: 1 didelės galvos
  • svogūnai: 1 galvos
  • morkos: 1 (vidutinio dydžio).

Papuošimui:

  • dešra (šlapianka)
  • pipirų žirneliai.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia vištienos kulšeles su jautienos kumpiu sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu ir dėkite ant stiprios kaitros, kol užvirs.

2. Kai jau užverda, nupilkite vandenį, apiplaukite mėsą, dar kartą užpilkite šaltu vandeniu ir virkite iki mėsa pradeda skirtis nuo kauliukų, maždaug 1,5-2 valandas.

3. Beverdant mėsai, į puodą dėkite vieną galvą svogūno (kad sultinys būtų skaidresnis) ir vieną vidutinio dydžio morką. Viską pasūdykite ir papipirinkite.

4. Kai jau išverda, išimkite mėsą, perkoškite sultinį per sietelį.

5. Atvėsintą mėsą atskirkite nuo kauliukų, kremzlių ir panašiai. Supjaustykite kubeliais.

6. Tada į nedidelę gilią lėkštę nupilkite maždaug 200 mililitrų sultinio, į jį supilkite želatiną ir palikite išbrinkti maždaug 15-20 minučių.

7. Per tą laiką, kol želatina brinksta, į likusį sultinį sudėkite pjaustytą mėsą, konservuotus žirnelius ir kukurūzus.

8. Išbrinkusią želatiną dėkite ant silpnos ugnies, kol visiškai ištirpsta, užvirti nereikia.

9. Tuomet ištirpintą želatiną supilkite į šaltieną, įspauskite visą galvą česnako.

10. Imkite tuščią plastmasinį butelį (nuo "Coca-Cola" arba "Sprite"), nupjaukite jam dugną, apverskite aukštyn galva ir įstatykite į stiklainį.

11. Į šitaip paruoštą butelį sudėkite šaltieną ir pastatykite šaltai per visą naktį.

12. Kitą dieną žirklių pagalba nukirpkite butelio kraštą ir atsargiai išimkite šaltieną.

13. Papuoškite: Iš dešros padarykite ausytes, knysliuką ir uodegytę. Iš pipirų žirnelių akytes. Štai ir viskas. Galima skanauti! :)

Rekomendacija: Daugiau šaltienos receptų rasite: Šaltienos receptai.

Recepto Autorius Mamukynas

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-25 laikas 09:17 Receptai Kepta antis su raugintais kopūstais orkaitėje – sultinga šventinė klasika
Orkaitėje kepta antis su raugintais kopūstais ir rūkytais lašinukais – tikra lietuviška Kalėdų klasika. Sultinga mėsa, traški odelė, aromatingas įdaras. Išsamus receptas + maistinė analizė: kiek kalorijų, kokia nauda sveikatai, ką...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 08:54 Receptai Kepta antis kepimo rankovėje su obuoliais ir medumi: sultinga šventinė klasika

Kepta antis kepimo rankovėje su obuoliais ir medumi – tikra lietuviškos virtuvės klasika, neatsiejama nuo Kalėdų ir Velykų stalo. Šis patiekalas stebina sultinga mėsa, traškia auksine odele ir subtiliu saldžiarūgščiu obuo...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 08:44 Receptai Grūdėtos varškės apkepas su obuoliais: lengvas ir baltyminis receptas (tik 180 kcal/100 g)
Grūdėtos varškės apkepas su obuoliais – tikras lietuviškas komforto maistas, kuris vienu metu ir sotina, ir lepina. 100 g gatavo apkepo turi vos 180 kcal, net 15 g aukštos biologinės vertės baltymų, kalcio ir ląstelienos. Kepant p...

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 18:31 ✨ Nuostabi Vasaros Akimirka: 3 Valandos Tikro Tekančio Upelio ir Paukščių Čiulbėjimo
Švelnus vandens čiurlenimas ir vasariški paukščių giesmės akimirksniu nuramina, padeda geriau susikaupti ir greičiau užmigti. Tiesiog paspauskite „Play“ ir pasinerkite į visišką ramybę 🌿✨

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 09:00 Olandai renkasi mėsą: per dvejus metus veganiškos dietos populiarumas sumažėjo 75 %, o vegetarizmas taip pat smarkiai sumažėjo
Nauji tyrimai rodo, kad vis mažiau olandų renkasi veganizmą ir vegetarizmą, o tai gali būti blogas ženklas tiems, kurie skatina europiečius laikytis tokios mitybos.

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 08:53 Prancūzija: motina yra tarp gyvybės ir mirties po to, kai afrikietis migrantas La Rochelle kelis kartus dūrė jai į krūtinę ir veidą
Motina patyrė sunkius durtinius sužalojimus per afrikiečio migranto užpuolimą lapkričio 20 d. La Rochelle mieste, Mireuil rajone, rue Ernest-Meissonnier gatvėje.

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 08:46 Benamis migrantas iš Gvadelupos Liono tramvajaus stotyje subadė vyrą barbekiu šakute
56-erių metų auka mirė nuo sužalojimų praėjus dviem savaitėms po to, kai po užpuolimo nugriuvo ant tramvajaus bėgių

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 08:32 Kai marčia perima namus: tikra 62 metų moters istorija ir kaip pasielgti?

62 metų moteris pasakoja tikrą istoriją, kaip sūnaus mergina palaipsniui perėmė jos namus: keitė taisykles, išmetinėjo daiktus, sprendė, ką valgyti. Dažna situacija tiek Lietuvoje, tiek užsienyje. Psichologai įspėja – „rūpinimosi&ldquo...

Skaityti daugiau