- 16.07.2023
- 1.0 Reitingas
- 682 Peržiūros
- Aptarti
Tai itin skanus apverstas obuolių pyragas, vertas visų didžiausių pagyrų!
Ingredientai
- obuoliai: 3-4 (rūgštesni)
- rudas cukrus: 90 gramų.
Tešlai:
- sviestas: 100 gramų
- kiaušiniai: 2
- cukrus: 200 gramų
- miltai: 280 gramų
- kefyras: 240 mililitrų
- kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
- cinamonas: 0,5 arbatinio šaukštelio
- druska: žiupsnelio.
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia sviestą išlydome keptuvėje, kurioje kepsime pyragą.
2. Pusė išlydyto sviesto perpilame į dubenėlį, likusį paliekame keptuvėje.
3. Tada obuolius nulupame ir supjaustome į 8 skilteles.
4. Ant likusios sviesto keptuvėje suberiame rudąjį cukrų, paskleidžiame.
5. Ant viršaus suberiame obuolius.
6. Tešlai kiaušinius išplakame su cukrumi, kol pabals. Supilame tripintą sviestą, miltus su kepimo milteliais, cinamonu ir druska. Įmaišome kefyrą.
7. Tešlą paskleidžiame ant obuolių, ir kepame 175 laipsnių temperatūroje maždaug 45 minutes.
8. Iškepusį pyragą paliekame maždaug 10 minučių pravėsti, tuomet atsargiai peiliu atskiriame nuo keptuvės kraštų ir išverčiame į lėkštę. Lepinamės!
Rekomendacija: Daugiau obuolių pyragų receptų rasite: Obuolių pyragai.
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau