- 23.08.2023
- 0.0 Reitingas
- 646 Peržiūrų
- Aptarti
Ingredientai:
- Grikių kruopos - 1 stiklinė;
- Pievagrybiai - 300 g;
- Svogūnas - 1 vnt.;
- Morka - 1 vnt.;
- Vanduo arba sultinys (daržovių ar vištienos) - 2 stiklinės;
- Sviestas;
- Augalinis aliejus;
- Druska, malti juodieji pipirai.
Gaminame. Grikių košė su pievagrybiais ir morkomis
Grikius nuplauname. Puode užviriname 2 stiklines vandens, pasūdome ir suberiame grikių kruopas. Puodą uždengiame dangčiu ir kaitiname ant mažos ugnies apie 15-20 minučių, kol grikiai išvirs. Būtina stebėti, kad visiškai neišvirtų vanduo. Jei taip nutiko, reikia truputį įpilti karšto vandens.
Svogūną smulkiname. Morką sutarkuojame burokine tarka. Pievagrybius pjaustome į keturias dalis arba griežinėliais.
Keptuvėje ištirpiname gabalėlį sviesto, pilame šlakelį augalinio aliejaus, dedame svogūną ir kepiname kol suminkštės. Į keptuvę dedame tarkuotą morką ir kepame dar kelias minutes. Dedame pievagrybius ir kepame vis pamaišant kol išsiskirs ir išgaruos visos sultys. Prieš pabaigą pagardiname druska, pipirais. Keptuvės turinį dedame į puodą su grikiais, išmaišome, uždengiame dangčiu ir paliekame 5 minutėms. Skanaus!
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau