Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2024 » Kovo » 30

Kukuliai "frikadelės" su grybais ir vištiena: sotaus patiekalo receptas

Kukuliai "frikadelės" su grybais ir vištiena: sotaus patiekalo recepta

Patiekdami mėsos kukuliai gali būti pabarstyti paprika ir smulkiai supjaustytais žalumynais.

Jei mėgstate mėsos kukulius, siūlome jums nuostabų šio patiekalo su grybais ir vištiena receptą. Grybai suteiks jiems sodresnį skonį, todėl šis patiekalas patiks visiems. Be to, jis puikiai papildys bet kokį garnyrą.

Mėsos kukuliai "frikadelės" su grybais ir vištiena

Ingredientai:

  • vištienos faršas - 500 gr;
  • svogūnas (vidutinio dydžio) - 1 vnt;
  • morkos - 1 vnt;
  • batonas - 3 griežinėliai;
  • kiaušinis - 1 vnt;
  • česnakas - 3 skiltelės;
  • druska;
  • maltų juodųjų pipirų.

Padažui:

  • grybų - 10 vnt;
  • svogūnas (vidutinio dydžio) - 1 vnt;
  • česnakas - 1 skiltelė; kvietiniai miltai - 1 valgomasis šaukštas;
  • grietinės arba grietinėlės - 800 gr;
  • druskos;
  • maltų juodųjų pipirų;
  • muskato riešuto - ant peilio galo.

Paruošimo būdas:

  1. Išmirkykite duonos riekeles piene arba vandenyje. Svogūnus nulupkite, supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais. Česnakus ir morkas sutarkuokite smulkia tarka. Sumaišykite visus ingredientus, sudėkite maltą vištieną, išspauskite batoną nuo skysčio, susmulkinkite ir sudėkite į likusius produktus. Suberkite prieskonius, druską, išmaišykite ir suformuokite apvalius mėsos kukulius.
  2. Įkaitinkite keptuvę su aliejumi, kepkite mėsos kukulius, kol taps auksinės spalvos. Jie neturi būti visiškai iškepę, nes dar troškinsis padaže su grybais.
  3. Padažui supjaustykite svogūnus, susmulkinkite česnaką ir atsitiktinai supjaustykite grybus. Į grietinę arba grietinėlę suberkite miltus ir išmaišykite.
  4. Toje pačioje keptuvėje apkepkite padažui skirtus svogūnus iki auksinės spalvos, sudėkite česnakus, grybus, išmaišykite ir supilkite visą grietinę arba grietinėlę. Suberkite prieskonius, muskato riešutą ir užvirinkite. Į padažą sudėkite mėsos kukulius, uždenkite ir ant silpnos ugnies troškinkite 15 minučių.
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Už pateiktą lankytojo į autoriaus nuomonę, paranormal.lt neatsako. Rašo: https://paranormal.lt/

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-12-07 laikas 23:05 Receptai Citrininis varškės keksas su manais: receptas, kalorijos ir maistinė nauda

Citrininis varškės keksas su manais – drėgnas ir purūs desertas vos per 180 kcal porcijoje. Sužinokite maistinę vertę, kaip sumažinti cukrų ir kalorijas bei iškepti idealiai!

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 15:48 Receptai Grietininis pyragas su soda – purus, drėgnas ir labai paprastas receptas dideliam stalui

Klasikinis lietuviškas grietininis pyragas su soda iš 1 litro grietinės – purus, drėgnas, pigus ir labai paprastas. Tobulas dideliam stalui, svečiams ar kelionėms. Su tiksliomis kalorijomis, maistine verte ir sveikesnėmis...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 15:34 Receptai Varškės pyragas su karamele ir riešutais – klasikinis lietuviškas desertas, kurio norėsis dar ir dar

Varškės pyragas su karamele ir riešutais – lietuviška klasika! Trapus pagrindas, purus įdaras ir sodri karamelė. Receptas + kalorijos, maistinė vertė ir kaip padaryti sveikesnį. Tobulas desertas šventėms ir kasdienai.

...

Skaityti daugiau

2025-12-10 laikas 11:18 Kaip skyrybos keičia vyrus: stipresnis, atsargesnis ar vienišas?
Skyrybos vyrams – stiprus emocinis smūgis, kuris dažnai paverčia juos atsargesniais, analitiškesniais ir net pasirengusiais sąmoningai rinktis vienatvę. Sužinokite, kodėl vyrai po išdavystės ir skyrybų retai nešiojasi neapykantą buvusiajai, tampa žym...

Skaityti daugiau

2025-12-10 laikas 10:04 Kalėdinis kaktusas: priežiūra namuose ir žydėjimo paslaptys
Kalėdinis kaktusas (Schlumbergera truncata) – populiarus kalėdinis kambarinis augalas, žydintis būtent žiemos švenčių metu. Sužinokite visas priežiūros taisykles: tinkamą laistymą, šviesos ir tamsos režimą, kaip priversti žydėti tiksliai per Kalėdas,...

Skaityti daugiau

2025-12-10 laikas 08:43 Po 25 metų jis pasakė „Man labai gaila“: ar melas dėl nėštumo išgelbėjo, ar sugriovė šeimą?
Po 25 metų santuokos vyras prisipažino niekada visiškai nepaleidęs buvusiosios ir visą laiką jautęs kaltę. Moteris jaunystėje melavo apie nėštumą, kad jį išlaikytų. Dabar abu atsidūrė aklavietėje. Tikra istorija ar pramanas? Šis tekstas pastarosiomis...

Skaityti daugiau

2025-12-10 laikas 08:25 Paveldėtas butas tapo laisve: kodėl žmona paliko vyrą be scenų

Tikra skaitytojo istorija sukrėtė tūkstančius: žmona paveldėjo butą ir tyliai išėjo iš šeimos – ne pas kitą vyrą, o tiesiog pas save. Kodėl moterys palieka ne piktai, o ramiai? Ar tai tik pramanas, ar tikrovė, kurią daugelis atpažįsta savo s...

Skaityti daugiau

2025-12-10 laikas 08:13 Sūnaus vestuvėse mane pasodino pačiame gale – tikra skaudi istorija, kuri sukrėtė tūkstančius
Skaudi istorija apie motiną, kurią sūnus pasodino vestuvių salės gale kaip svetimą. Netrukus paaiškėjo, kad šalia sėdi jos praeities meilė – milijonierius, kuris ką tik nupirko pastatą, kuriame dirba sūnus. Vakaras baigėsi skandalu, netektu darbu ir ...

Skaityti daugiau