Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2024 » Kovo » 30

Kukuliai "frikadelės" su grybais ir vištiena: sotaus patiekalo receptas

Kukuliai "frikadelės" su grybais ir vištiena: sotaus patiekalo recepta

Patiekdami mėsos kukuliai gali būti pabarstyti paprika ir smulkiai supjaustytais žalumynais.

Jei mėgstate mėsos kukulius, siūlome jums nuostabų šio patiekalo su grybais ir vištiena receptą. Grybai suteiks jiems sodresnį skonį, todėl šis patiekalas patiks visiems. Be to, jis puikiai papildys bet kokį garnyrą.

Mėsos kukuliai "frikadelės" su grybais ir vištiena

Ingredientai:

  • vištienos faršas - 500 gr;
  • svogūnas (vidutinio dydžio) - 1 vnt;
  • morkos - 1 vnt;
  • batonas - 3 griežinėliai;
  • kiaušinis - 1 vnt;
  • česnakas - 3 skiltelės;
  • druska;
  • maltų juodųjų pipirų.

Padažui:

  • grybų - 10 vnt;
  • svogūnas (vidutinio dydžio) - 1 vnt;
  • česnakas - 1 skiltelė; kvietiniai miltai - 1 valgomasis šaukštas;
  • grietinės arba grietinėlės - 800 gr;
  • druskos;
  • maltų juodųjų pipirų;
  • muskato riešuto - ant peilio galo.

Paruošimo būdas:

  1. Išmirkykite duonos riekeles piene arba vandenyje. Svogūnus nulupkite, supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais. Česnakus ir morkas sutarkuokite smulkia tarka. Sumaišykite visus ingredientus, sudėkite maltą vištieną, išspauskite batoną nuo skysčio, susmulkinkite ir sudėkite į likusius produktus. Suberkite prieskonius, druską, išmaišykite ir suformuokite apvalius mėsos kukulius.
  2. Įkaitinkite keptuvę su aliejumi, kepkite mėsos kukulius, kol taps auksinės spalvos. Jie neturi būti visiškai iškepę, nes dar troškinsis padaže su grybais.
  3. Padažui supjaustykite svogūnus, susmulkinkite česnaką ir atsitiktinai supjaustykite grybus. Į grietinę arba grietinėlę suberkite miltus ir išmaišykite.
  4. Toje pačioje keptuvėje apkepkite padažui skirtus svogūnus iki auksinės spalvos, sudėkite česnakus, grybus, išmaišykite ir supilkite visą grietinę arba grietinėlę. Suberkite prieskonius, muskato riešutą ir užvirinkite. Į padažą sudėkite mėsos kukulius, uždenkite ir ant silpnos ugnies troškinkite 15 minučių.
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Už pateiktą lankytojo į autoriaus nuomonę, paranormal.lt neatsako. Rašo: https://paranormal.lt/

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-29 laikas 15:48 Receptai Grietininis pyragas su soda – purus, drėgnas ir labai paprastas receptas dideliam stalui

Klasikinis lietuviškas grietininis pyragas su soda iš 1 litro grietinės – purus, drėgnas, pigus ir labai paprastas. Tobulas dideliam stalui, svečiams ar kelionėms. Su tiksliomis kalorijomis, maistine verte ir sveikesnėmis...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 15:34 Receptai Varškės pyragas su karamele ir riešutais – klasikinis lietuviškas desertas, kurio norėsis dar ir dar

Varškės pyragas su karamele ir riešutais – lietuviška klasika! Trapus pagrindas, purus įdaras ir sodri karamelė. Receptas + kalorijos, maistinė vertė ir kaip padaryti sveikesnį. Tobulas desertas šventėms ir kasdienai.

...

Skaityti daugiau

2025-11-25 laikas 09:17 Receptai Kepta antis su raugintais kopūstais orkaitėje – sultinga šventinė klasika
Orkaitėje kepta antis su raugintais kopūstais ir rūkytais lašinukais – tikra lietuviška Kalėdų klasika. Sultinga mėsa, traški odelė, aromatingas įdaras. Išsamus receptas + maistinė analizė: kiek kalorijų, kokia nauda sveikatai, ką...

Skaityti daugiau

2025-12-03 laikas 21:06 Energijos vampyrai: kaip atpažinti ir apsisaugoti nuo energiją siurbiančių žmonių

Ar žinote, kad kai kurie žmonės gali „išsiurbti“ visą jūsų energiją per vieną pokalbį? Po bendravimo su jais jaučiatės pavargę, dirglūs ar net fiziškai blogai. Tai vadinama energetiniu vampyrizmu – reiškiniu, apie kurį kalba tiek...

Skaityti daugiau

2025-12-03 laikas 20:56 Žmona paliko ne dėl kito vyro, o dėl TYLAUS buto ir jogurto vakarienei
Ši istorija per kelias dienas tapo virusine lietuviškame internete – vyras viešai papasakojo, kaip jo žmona išėjo gyventi į paveldėtą butą ne dėl meilužio, o tiesiog dėl… ramybės. Skaudi, bet labai atpažįstama daugeliui porų....

Skaityti daugiau

2025-12-03 laikas 20:30 7 aiškūs požymiai, kad partnerio tėvai tavęs nemėgsta

Susipažinote su vaikino ar merginos tėvais, bet jaučiate įtampą ir šaltumą? Dažnai tai nėra tik jūsų vaizduotė. Yra keletas aiškių požymių, rodančių, kad partnerio tėvai (būsimi uošviai ar anyta) jūsų nemėgsta: vengia bendrauti, kritikuoja, lygina...

Skaityti daugiau

2025-12-03 laikas 20:15 Kodėl žmonės išduoda ir kaip išvengti neištikimybės santykiuose?
Daug žmonių yra linkę manyti, kad neištikimybė reiškia santykių pabaigą ir veda partnerius tiesiai į skyrybas. Psichologai su tuo nesutinka ir yra įsitikinę, kad neištikimybės galima išvengti. Sveikų santykių ekspertai išsiaiškino, kodėl žmones trauk...

Skaityti daugiau

2025-11-30 laikas 17:56 Koks medus naudingiausias sveikatai 2026 m.? Populiariausios rūšys ir teisingas laikymas

Koks medus naudingiausias sveikatai 2025 metais? Sužinokite, kodėl akacijų medus tinka diabetikams, liepų – nuo kosulio, o Manuka turi stipriausią antibakterinį poveikį. Taip pat – kaip teisingai laikyti medų, kad jis išlaikytų visas n...

Skaityti daugiau