Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2024 » Kovo » 30

Kukuliai "frikadelės" su grybais ir vištiena: sotaus patiekalo receptas

Kukuliai "frikadelės" su grybais ir vištiena: sotaus patiekalo recepta

Patiekdami mėsos kukuliai gali būti pabarstyti paprika ir smulkiai supjaustytais žalumynais.

Jei mėgstate mėsos kukulius, siūlome jums nuostabų šio patiekalo su grybais ir vištiena receptą. Grybai suteiks jiems sodresnį skonį, todėl šis patiekalas patiks visiems. Be to, jis puikiai papildys bet kokį garnyrą.

Mėsos kukuliai "frikadelės" su grybais ir vištiena

Ingredientai:

  • vištienos faršas - 500 gr;
  • svogūnas (vidutinio dydžio) - 1 vnt;
  • morkos - 1 vnt;
  • batonas - 3 griežinėliai;
  • kiaušinis - 1 vnt;
  • česnakas - 3 skiltelės;
  • druska;
  • maltų juodųjų pipirų.

Padažui:

  • grybų - 10 vnt;
  • svogūnas (vidutinio dydžio) - 1 vnt;
  • česnakas - 1 skiltelė; kvietiniai miltai - 1 valgomasis šaukštas;
  • grietinės arba grietinėlės - 800 gr;
  • druskos;
  • maltų juodųjų pipirų;
  • muskato riešuto - ant peilio galo.

Paruošimo būdas:

  1. Išmirkykite duonos riekeles piene arba vandenyje. Svogūnus nulupkite, supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais. Česnakus ir morkas sutarkuokite smulkia tarka. Sumaišykite visus ingredientus, sudėkite maltą vištieną, išspauskite batoną nuo skysčio, susmulkinkite ir sudėkite į likusius produktus. Suberkite prieskonius, druską, išmaišykite ir suformuokite apvalius mėsos kukulius.
  2. Įkaitinkite keptuvę su aliejumi, kepkite mėsos kukulius, kol taps auksinės spalvos. Jie neturi būti visiškai iškepę, nes dar troškinsis padaže su grybais.
  3. Padažui supjaustykite svogūnus, susmulkinkite česnaką ir atsitiktinai supjaustykite grybus. Į grietinę arba grietinėlę suberkite miltus ir išmaišykite.
  4. Toje pačioje keptuvėje apkepkite padažui skirtus svogūnus iki auksinės spalvos, sudėkite česnakus, grybus, išmaišykite ir supilkite visą grietinę arba grietinėlę. Suberkite prieskonius, muskato riešutą ir užvirinkite. Į padažą sudėkite mėsos kukulius, uždenkite ir ant silpnos ugnies troškinkite 15 minučių.
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Už pateiktą lankytojo į autoriaus nuomonę, paranormal.lt neatsako. Rašo: https://paranormal.lt/

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-19 laikas 14:31 Receptai Tarybinių laikų šniceliai su kreminiu padažu: autentiškas receptas, kalorijos, maistinė vertė ir sveikatos nauda 2025 metais
Tarybinių laikų valgyklų šniceliai – vienas iš tų patiekalų, kuris daugeliui lietuvių sukelia tikrą nostalgiją. Sodrus skonis, minkšta tekstūra, traški plutelė ir tas nepakartojamas kreminis padažas su krapais... Tai ne tik maista...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 11:23 Receptai Orkaitėje kepta višta su obuoliais ir bulvėmis: sultingas receptas, maistinė vertė ir nauda sveikatai
Orkaitėje kepta višta su obuoliais, bulvėmis ir kvapniu žolelių sviestu yra vienas iš tų klasikinių lietuviškų patiekalų, kurie visada sugrąžina į namų šilumą ir tikrą, lėtą virtuvės malonumą. Tai tradicinis šeimos sekmadienio sta...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 10:03 Receptai Kiaulienos Sprandinės Kepsniai Orkaitėje su Bulvėmis, Morkomis, Svogūnais ir Sūriu – Tikras Kalėdinis Hit'as Šeimoje

Šis sotus ir kvapnus kiaulienos sprandinės kepsnių receptas su daržovėmis ir lydytu sūriu yra mūsų šeimos kalėdinė tradicija jau kelias kartas. Mėsa kepa lėtai orkaitėje, tampa nepaprastai minkšta, prisigeria daržovių saldumo, ...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 15:58 Prancūzija: jauni musulmonai tampa vis radikalesni, 57 % teikia pirmenybę islamo taisyklėms, o ne Prancūzijos įstatymams
Apklausos rodo, kad konservatyvusis islamas stiprėja, integracija blogėja, mokslo koncepcijos atmetamos, o Prancūzijos įstatymai užleidžia vietą islamo įstatymams itin dideliam musulmonų skaičiui

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 09:36 Miško Maudynės Shinrin-Yoku: 10 Patarimų, Kaip Sumažinti Stresą ir Stiprinti Sveikatą Gamtoje
Miško maudynės arba Shinrin-Yoku – tai japoniška praktika, kai lėtai ir sąmoningai būnate miške, naudodami visus pojūčius. Moksliniai tyrimai rodo, kad ji mažina stresą, kraujospūdį, stiprina imunitetą ir gerina nuotaiką. Straipsnyje rasite 10 papras...

Skaityti daugiau

2025-11-18 laikas 08:12 Vokietijoje gyvenantis Sirijos migrantas, nuteistas už santuoką su 12-mete mergaite ir jos išžaginimą, susiduria su naujais kaltinimais
24-metis Sirijos pilietis, gyvenantis Vokietijoje, anksčiau nuteistas penkeriems su puse metų nepilnamečių kalėjime už vedybų sudarymą, išprievartavimą ir smurtinį elgesį su 12-mete mergaite, grįžo į Eseno regioninį teismą, kur jam pareikšti nauji ka...

Skaityti daugiau

2025-11-18 laikas 08:05 „Barbariška“ – migrantų centro sargas, gindamas jauną moterį nuo „nusikalstamų organizacijų“, neteko piršto ir buvo sužalotas kirviu
Faysal, naktinis sargas Tulūzoje, lapkričio pradžioje parodė „neįtikėtiną drąsą“, kai susidūrė su vyrų grupe, užsipuolusia 17-metę migrantę, ir prarado pirštą bei patyrė rimtą smūgį į galvą mačete. Pasipiktinęs, jis ketina pateikti skundą departament...

Skaityti daugiau

2025-11-17 laikas 08:58 Kas antras nepilnametis kalinys Italijoje yra užsienietis
Užsieniečiai sudaro apie 9 procentus Italijos gyventojų, tačiau jie sudaro 50 procentų nepilnamečių kalinių ir 32 procentus visų kalinių.

Skaityti daugiau