Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai » 2024 » Birželio » 27

Iš receptų: vegetariški žemaičių blynai su pievagrybiais ir svogūnais

Iš receptų: vegetariški žemaičių blynai su pievagrybiais ir svogūnais

Žemaičių blynai yra tradicinis lietuviškas patiekalas, kuris jau daugelį metų džiugina šeimas savo skoniu ir sotumu. Šis receptas - vegetariška žemaičių blynų su pievagrybiais ir svogūnais versija - puikiai tinka ne tik vegetariams, bet ir tiems, kurie ieško naujų skonių savo virtuvėje.

Kodėl svarbu valgyti pievagrybius?

Pievagrybiai yra puikus baltymų ir vitaminų šaltinis, ypač svarbus B grupės vitaminų ir seleno. Jie stiprina imuninę sistemą, gerina odos būklę ir padeda kovoti su laisvaisiais radikalais, kurie gali sukelti lėtines ligas. Be to, pievagrybiai turi mažai kalorijų ir daug skaidulų, kas yra naudinga virškinimui ir svorio kontrolei​.

Ingredientų alternatyvos:

- Bulvės: vietoje įprastų bulvių galite naudoti saldžiąsias bulves arba batatus, kurie suteiks patiekalui šiek tiek kitokį skonį ir daugiau vitaminų.
- Kiaušiniai: jei esate veganas arba turite alergiją kiaušiniams, galite naudoti linų sėmenų ar chia sėklų mišinį su vandeniu kaip kiaušinių pakaitalą.
- Miltai ir krakmolas: vietoje kvietinių miltų galite naudoti speltos ar avižų miltus, o bulvių krakmolas gali būti keičiamas kukurūzų krakmolu.
- Pievagrybiai: jei norite paįvairinti skonį, vietoje pievagrybių galite naudoti kitas grybus, pavyzdžiui, shiitake arba portobello.

Ingredientai

Bulvinei masei:

  • bulvės: 15 (vid. dydžio)
  • kiaušiniai: 2
  • miltai: 3 valgomųjų šaukštų
  • krakmolas: 3 valgomųjų šaukštų
  • druska: 1 arbatinio šaukštelio
  • aliejus (kepimui).

Įdarui:

  • pievagrybiai: 250 gramų
  • svogūnai: 1 (vid. dydžio)
  • pipirai
  • druska.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia išvirtas bulves sumalame, įmušame kiaušinius, suberiame miltus, krakmolą, druską bei išminkome tešlą.

2. Gautą masę padaliname vienodais gabaliukais.

3. Tuomet pievagrybius nusivalome bei susmulkiname. Labai smulkiai nepjaustome! Susmulkinkite svogūną, apkepinkite keptuvėje kol taps minkšti. Sudėkite pievagrybius. Pagardinkite druska bei pipirais. Kepame tol, kol išgaruoja skystis nuo pievagrybių (ant nedidelės ugnies maždaug 10 minučių).

4. Po to iš bulvinės masės bei įdaro formuokite tarsi cepelinus, tada suplokite.

5. Kepkite įkaitintoje keptuvėje kol gražiai apskrus.

6. Patiekite ir skanaukite!

7. Pastebėjimas: Mes pasirinkome valgyti su baltu padažu, bet labai gardu ir su grietine arba Islandišku jogurtu.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
08.07.2024 laikas 08:45 Receptai Pasiruošimas žiemai: statinės traškių agurkų receptas
Birželio mėnuo - agurkų nokinimo ir ruošimo žiemai metas. Marinuoti, konservuoti, rauginti jie naudojami kaip pagrindinis užkandis, sumuštiniams, salotoms, sūreliams ir daugeliui kitų patiekalų gaminti. Rekomenduojame virti statin...

Skaityti daugiau

08.07.2024 laikas 08:34 Receptai Iš receptų: Čeburėkai su bulvėmis. Tokių dar neragavote!
Šiuose čeburėkuose maltą mėsą pakeičia bulvių košės ir žaliųjų svogūnų įdaras. Tradicinis patiekalas - tai puslankio formos neraugintos tešlos gaminys su maltos mėsos, prieskonių ir svogūnų įdaru. Tačiau dabar čeburekai ruošiami n...

Skaityti daugiau

28.06.2024 laikas 08:57 Receptai Koldūnai su uogomis ir varške: skanaus patiekalo receptas
Tai universalus koldūnai su sezoninėmis uogomis receptas. Į įdarą galite dėti braškių, aviečių, serbentų, vyšnių. Svarbu tik, kad tešla būtų plona, o įdaro būtų daug...

Skaityti daugiau

13.07.2024 laikas 20:30 Meilė virš 50 atrodo būtent taip…
Ji atėjo į miegamąjį jau po ketvirtos ryto. Jis knarkė. Gulėjo ant nugaros ir tyliai šnarpštė. Maža lempelė šalia jos spintelės degė – kad ji nesukluptų prietemoje. Jis rūpestingai paliko ją degti specialiai dėl jos....

Skaityti daugiau

13.07.2024 laikas 19:15 Kaip vartoti kalcį, kad nepakenktumėte organizmui?
KALIS yra mikroelementas, dalyvaujantis žmogaus organizmo ląstelių kūrime. Jis užtikrina kaulų, dantų, nagų tvirtumą, prisideda prie normalios širdies ir kitų gyvybiškai svarbių organų veiklos, mažina kraujospūdį ir teigiamai veikia kraujo krešėjimą....

Skaityti daugiau

13.07.2024 laikas 18:12 Naktiniai kojų mėšlungiai: pavojus!

Net 60 proc. suaugusiųjų yra patyrę nemalonų ir neretai skausmingą reiškinį, kai naktį sutraukia kojų mėšlungis, neretai sukeliantis nemigą.

Skaityti daugiau