Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai » 2024 » Birželio » 27

Iš receptų: vegetariški žemaičių blynai su pievagrybiais ir svogūnais

Iš receptų: vegetariški žemaičių blynai su pievagrybiais ir svogūnais

Žemaičių blynai yra tradicinis lietuviškas patiekalas, kuris jau daugelį metų džiugina šeimas savo skoniu ir sotumu. Šis receptas - vegetariška žemaičių blynų su pievagrybiais ir svogūnais versija - puikiai tinka ne tik vegetariams, bet ir tiems, kurie ieško naujų skonių savo virtuvėje.

Kodėl svarbu valgyti pievagrybius?

Pievagrybiai yra puikus baltymų ir vitaminų šaltinis, ypač svarbus B grupės vitaminų ir seleno. Jie stiprina imuninę sistemą, gerina odos būklę ir padeda kovoti su laisvaisiais radikalais, kurie gali sukelti lėtines ligas. Be to, pievagrybiai turi mažai kalorijų ir daug skaidulų, kas yra naudinga virškinimui ir svorio kontrolei​.

Ingredientų alternatyvos:

- Bulvės: vietoje įprastų bulvių galite naudoti saldžiąsias bulves arba batatus, kurie suteiks patiekalui šiek tiek kitokį skonį ir daugiau vitaminų.
- Kiaušiniai: jei esate veganas arba turite alergiją kiaušiniams, galite naudoti linų sėmenų ar chia sėklų mišinį su vandeniu kaip kiaušinių pakaitalą.
- Miltai ir krakmolas: vietoje kvietinių miltų galite naudoti speltos ar avižų miltus, o bulvių krakmolas gali būti keičiamas kukurūzų krakmolu.
- Pievagrybiai: jei norite paįvairinti skonį, vietoje pievagrybių galite naudoti kitas grybus, pavyzdžiui, shiitake arba portobello.

Ingredientai

Bulvinei masei:

  • bulvės: 15 (vid. dydžio)
  • kiaušiniai: 2
  • miltai: 3 valgomųjų šaukštų
  • krakmolas: 3 valgomųjų šaukštų
  • druska: 1 arbatinio šaukštelio
  • aliejus (kepimui).

Įdarui:

  • pievagrybiai: 250 gramų
  • svogūnai: 1 (vid. dydžio)
  • pipirai
  • druska.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia išvirtas bulves sumalame, įmušame kiaušinius, suberiame miltus, krakmolą, druską bei išminkome tešlą.

2. Gautą masę padaliname vienodais gabaliukais.

3. Tuomet pievagrybius nusivalome bei susmulkiname. Labai smulkiai nepjaustome! Susmulkinkite svogūną, apkepinkite keptuvėje kol taps minkšti. Sudėkite pievagrybius. Pagardinkite druska bei pipirais. Kepame tol, kol išgaruoja skystis nuo pievagrybių (ant nedidelės ugnies maždaug 10 minučių).

4. Po to iš bulvinės masės bei įdaro formuokite tarsi cepelinus, tada suplokite.

5. Kepkite įkaitintoje keptuvėje kol gražiai apskrus.

6. Patiekite ir skanaukite!

7. Pastebėjimas: Mes pasirinkome valgyti su baltu padažu, bet labai gardu ir su grietine arba Islandišku jogurtu.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
04.02.2025 laikas 18:40 Receptai Varškės įdaras: Skanūs receptai blynams ir ne tik
Varškė yra nuostabus produktas, kuris gali paversti bet kokį patiekalą ypatingu. Šiame straipsnyje rasite keletą universaliausių varškės įdaro receptų, kurie ne tik papildys jūsų blynus ar pyragus, bet ir suteiks naujų idėjų saldi...

Skaityti daugiau

04.02.2025 laikas 18:25 Receptai Višta su vaisių įdaru: Skanėstas iš orkaitės
Ar norite nustebinti savo svečius ar šeimą ypatingu patiekalu? Višta su vaisių įdaru gali būti jūsų atsakymas. Šis receptas sujungia tradicinę vištienos kepimo techniką su gaiviu ir saldžiu vaisių įdaru, suteikdamas patiekalui uni...

Skaityti daugiau

01.02.2025 laikas 19:34 Receptai Gardžios varškės spurgos namuose
Varškės spurgos yra klasikinis desertas, vertinamas dėl savo lengvumo ir nuostabaus skonio. Šis receptas padės jums paruošti tobulas, traškias išorėje ir minkštas viduje spurgas, kurios taps jūsų šeimos mėgstamiausiu desertu. Su m...

Skaityti daugiau

05.02.2025 laikas 22:23 Wi-Fi ir mobiliojo ryšio bokštai netrukus gali šnipinėti jus be jūsų sutikimo
Ar kada pagalvojote, kad neturėdami jokio išmaniojo įrenginio, jūs vis tiek galite būti stebimi? Naujas tyrimas iš Porto universiteto rodo, kad tai jau yra įmanoma su perkonfigūruojamais išmaniaisiais paviršiais (RIS)....

Skaityti daugiau

05.02.2025 laikas 19:47 Kaip atpažinti toksiškus santykius
Ar svajojote sutikti idealų partnerį, kuris jau per pirmą pasimatymą žada santuoką ir bendrą ateitį? Psichologai įspėja: toks elgesys gali būti manipuliatoriaus ženklas.

Skaityti daugiau

05.02.2025 laikas 19:26 Rykliai: Išlikimo evoliucija
Rykliai – vandenynų senbuviai, ištvėrę keturis masinius išnykimus. Kokie jų prisitaikymo ir išlikimo receptai? Ir kaip jie susidoroja su šiuolaikiniais iššūkiais

Skaityti daugiau

04.02.2025 laikas 22:09 Konfliktas su podukra: Meilės ir pavyduliavimo istorija
Meilė gali ateiti bet kuriame amžiuje, tačiau su ja gali atsirasti ir naujų iššūkių, ypač kai kalbama apie suaugusius vaikus. Mano istorija prasidėjo, kai man buvo 50 metų, su nauja meile, bet taip pat ir su netikėtu konfliktu su podukra, kuri, regis...

Skaityti daugiau

04.02.2025 laikas 20:57 Uošvių vizitas: Dvi savaitės košmaro
Kai uošviai paskelbia, kad atvyksta dviejų savaičių atostogų į jūsų dviejų kambarių butą, tai gali tapti tikru išbandymu. Ypač, kai jie neturi pinigų, o jūsų namai tampa jų pramogų ir maitinimo centru. Ši istorija atskleidžia, kaip tokie vizitai gali...

Skaityti daugiau