Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2024 » Birželio » 27

Iš receptų: vegetariški žemaičių blynai su pievagrybiais ir svogūnais

Iš receptų: vegetariški žemaičių blynai su pievagrybiais ir svogūnais

Žemaičių blynai yra tradicinis lietuviškas patiekalas, kuris jau daugelį metų džiugina šeimas savo skoniu ir sotumu. Šis receptas - vegetariška žemaičių blynų su pievagrybiais ir svogūnais versija - puikiai tinka ne tik vegetariams, bet ir tiems, kurie ieško naujų skonių savo virtuvėje.

Kodėl svarbu valgyti pievagrybius?

Pievagrybiai yra puikus baltymų ir vitaminų šaltinis, ypač svarbus B grupės vitaminų ir seleno. Jie stiprina imuninę sistemą, gerina odos būklę ir padeda kovoti su laisvaisiais radikalais, kurie gali sukelti lėtines ligas. Be to, pievagrybiai turi mažai kalorijų ir daug skaidulų, kas yra naudinga virškinimui ir svorio kontrolei​.

Ingredientų alternatyvos:

- Bulvės: vietoje įprastų bulvių galite naudoti saldžiąsias bulves arba batatus, kurie suteiks patiekalui šiek tiek kitokį skonį ir daugiau vitaminų.
- Kiaušiniai: jei esate veganas arba turite alergiją kiaušiniams, galite naudoti linų sėmenų ar chia sėklų mišinį su vandeniu kaip kiaušinių pakaitalą.
- Miltai ir krakmolas: vietoje kvietinių miltų galite naudoti speltos ar avižų miltus, o bulvių krakmolas gali būti keičiamas kukurūzų krakmolu.
- Pievagrybiai: jei norite paįvairinti skonį, vietoje pievagrybių galite naudoti kitas grybus, pavyzdžiui, shiitake arba portobello.

Ingredientai

Bulvinei masei:

  • bulvės: 15 (vid. dydžio)
  • kiaušiniai: 2
  • miltai: 3 valgomųjų šaukštų
  • krakmolas: 3 valgomųjų šaukštų
  • druska: 1 arbatinio šaukštelio
  • aliejus (kepimui).

Įdarui:

  • pievagrybiai: 250 gramų
  • svogūnai: 1 (vid. dydžio)
  • pipirai
  • druska.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia išvirtas bulves sumalame, įmušame kiaušinius, suberiame miltus, krakmolą, druską bei išminkome tešlą.

2. Gautą masę padaliname vienodais gabaliukais.

3. Tuomet pievagrybius nusivalome bei susmulkiname. Labai smulkiai nepjaustome! Susmulkinkite svogūną, apkepinkite keptuvėje kol taps minkšti. Sudėkite pievagrybius. Pagardinkite druska bei pipirais. Kepame tol, kol išgaruoja skystis nuo pievagrybių (ant nedidelės ugnies maždaug 10 minučių).

4. Po to iš bulvinės masės bei įdaro formuokite tarsi cepelinus, tada suplokite.

5. Kepkite įkaitintoje keptuvėje kol gražiai apskrus.

6. Patiekite ir skanaukite!

7. Pastebėjimas: Mes pasirinkome valgyti su baltu padažu, bet labai gardu ir su grietine arba Islandišku jogurtu.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-19 laikas 14:31 Receptai Tarybinių laikų šniceliai su kreminiu padažu: autentiškas receptas, kalorijos, maistinė vertė ir sveikatos nauda 2025 metais
Tarybinių laikų valgyklų šniceliai – vienas iš tų patiekalų, kuris daugeliui lietuvių sukelia tikrą nostalgiją. Sodrus skonis, minkšta tekstūra, traški plutelė ir tas nepakartojamas kreminis padažas su krapais... Tai ne tik maista...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 11:23 Receptai Orkaitėje kepta višta su obuoliais ir bulvėmis: sultingas receptas, maistinė vertė ir nauda sveikatai
Orkaitėje kepta višta su obuoliais, bulvėmis ir kvapniu žolelių sviestu yra vienas iš tų klasikinių lietuviškų patiekalų, kurie visada sugrąžina į namų šilumą ir tikrą, lėtą virtuvės malonumą. Tai tradicinis šeimos sekmadienio sta...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 10:03 Receptai Kiaulienos Sprandinės Kepsniai Orkaitėje su Bulvėmis, Morkomis, Svogūnais ir Sūriu – Tikras Kalėdinis Hit'as Šeimoje

Šis sotus ir kvapnus kiaulienos sprandinės kepsnių receptas su daržovėmis ir lydytu sūriu yra mūsų šeimos kalėdinė tradicija jau kelias kartas. Mėsa kepa lėtai orkaitėje, tampa nepaprastai minkšta, prisigeria daržovių saldumo, ...

Skaityti daugiau

2025-11-21 laikas 18:57 Sveiki įpročiai, padedantys gydyti osteoartritą
Osteoartritas yra lėtinė liga, kuri kenkia sąnarių sveikatai. Dažniausiai ji pasireiškia vyresniems nei 60 metų žmonėms, tačiau iš esmės ja gali sirgti bet kokio amžiaus žmonės. Ir nors visiškai išgydyti šią ligą neįmanoma, kai kurie sveiki įpročiai ...

Skaityti daugiau

2025-11-21 laikas 18:40 Sirijos paauglys teisiamas už ispanų turisto gerklės perpjovimą Berlyno holokausto memorialo teritorijoje
Prokurorai teigia, kad 19-metis veikė iš ISIS įkvėpto neapykantos žydams ir siekė nužudyti ispanų turistą simbolinėje vietoje. 19-metis sirietis teisiamas Berlyne, kaltinamas ispanų turisto gerklės perpjovimu, prokurorų teigimu, antisemitiniu nužudym...

Skaityti daugiau

2025-11-21 laikas 17:39 Erškėtrožių aliejus veidui: natūralus būdas sumažinti raukšles ir atgaivinti odą (2025)

Erškėtrožių aliejus (rosehip oil) – vienas efektyviausių natūralių produktų brandžiai odai. Turtingas vitaminų A, C, E ir nepakeičiamų riebalų rūgščių, jis skatina kolageno gamybą, mažina raukšles, šviesina pigmentines dėmes ir atkuria odos ...

Skaityti daugiau

2025-11-21 laikas 16:47 Natūralus baltasis triukšmas foninei muzikai ir atsipalaidavimui
✨ Pasinerkite į ramybės atmosferą: vandens čiurlenimas ir upelio čiurlenimas sukuria tobulą baltąjį triukšmą miegui 😴, giliam atsipalaidavimui 🧘‍♀️, meditacijai 🕯, mokymuisi 📚 arba raminančiam fonui 🎧.

Skaityti daugiau

2025-11-20 laikas 20:35 Aiškiaregys Kšistofas Jackovskis apie pasaulį po 10 metų ir apie darbo stovyklas Skynet
Vienas iš dažniausiai užduodamų klausimų, kuriuo prenumeratoriai kamuoja savo mėgstamą aiškiaregį lenką, yra klausimas apie tai, „koks bus pasaulis po 10 ir daugiau metų?”. Atsižvelgiant į tai, kas vyksta aplink mus dabar, kartais sunku pasakyti, kas...

Skaityti daugiau